Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

Benim de ilk sınavdan önceki gece karnıma ağrılar girmişti, sınav günü ise stresten hiçbir şey yiyememiştim.

Önceki yorumlarımın birinde bahsetmiştim. Aslında ben sınava hiç hazır hissetmiyordum. Hatta bunu derslere başlamadan önce diyordum. Çünkü kendimi çok iyi tanıyorum bu tarz konularda.
Sonra hoca benim adımı sınava yazdırdı. "Sınava kadar hazırlayacağız seni" dedi. Hoca böyle deyince ben de hocaya güvendim, sınava kadar hazır olurum diye düşünmüştüm. Yanılmışım. Hocaya değil kendime güvenmeliymişim meğer.

22. Sadece merak mı ettiniz? :)
Canım ben ehliyet aldığım dönem sınıfta 20li yaşlardaki arkadaşlarda hiç stres korku yoktu...ben ve benim gibi orta yaş ve üstü acayip panikti...yazılı sınavdan bile korkuyorduk hatta hocama ehliyet almakta geç kalmışım gençler ne güzel hiç korkmuyor demiştim.
O yüzden sordum

Yazılı sınavdan korkmuyordum Allah'tan. Bunun yaşla ilgisi yok, karakterle ilgisi var.
Belki o gençler önceden sürmeyi öğrenmişlerdi. O yüzden de öyle olabilirler.

19 yaşımda aldım. Şimdi 25’im. Eminim bu sene alsam panil olur titrerdim. Yıl geçtikçe artık mükemmeliyetçilik midir nedir daha da gerginleşiyor insan.

Ben ehliyet alırken diğer kursiyerler falanca hocayla sınava çalışıp girenler kesin geçiyor dediler bende sürü psikolojisi olarak koşa koşa sınavda kendimi o hocaya yazdırdım üstelik hemşehrimdi ama sinav anında bi tek komisyona bu adayı bırakın demediği kaldı.Sonuc kocasının arabasını her almada vurmadigi yer kalmayan arkadaşım sinavi geçmiş ben kalmıştım.

Hocanızın yeterli olduğunu düşünüyormusunuz peki?

Hoca elinden geleni yaptı ama bence iyi olmadığı noktalar vardı.

Kaç yılında sınava girmiştiniz?
2. girişte mi geçmiştiniz?
Öyle biri nasıl sınavı geçmiş, ilginç doğrusu.

2015 aralık ayında aldım ehliyetimi, sonra ki ay tüm sistemin değişeceğini izlemiştim haberlerde. Elenme sebebimse park sırasında arkadaki bayanın dikkatimi dağıtması ve aracı tam olması gerektiği kadar düzgün park edemeyişimdi.. oysaki gözle görünen büyük bir hata yoktu, eğilip eğilip inceledi çizgiyi. bu şekilde davranınca işlerini çok iyi yaptıklarını düşünüyolar sanırım...

Cok eski sayılmam 2017 yılında aldim evet ikincide geçtim.
Eşinin arabasını sürekli bir yerlere vuran birine nasıl vermişler aklım almıyor. Sınavda mı iyiydi diyeceğim ama öyle olması mümkün değil sanırım.
Bu konuda detayları biliyor musunuz? Merak ettim.

Trafikte fiilen araç kullanabilen kişilerin sınavdan geçeceğine kesin gözüyle bakıyoruz demi, öyle olmuyor işte. Eşim kaç yıllık sürücü, paralel parkı bana çalıştırırken kendiside denedi sarı çizgiye uzak kaldı, sınavda olsan kalmıştın dedimkursta birçok erkek ehliyetsiz araba kullaniyordu ama sinavda kalanlar oldu.
Ben desen sınav güzergahından kursa götüremiyordum arabayı sınavı geçtim. Biraz şans sanırım sınav anındaki heyecanına ve komisyondakilerin tutumuna bağlı sınavın sonucu. Çok buyutmeyin yani gözünüzde...eğitimdeymiş gibi davranın, eğitimde yaptıklarınızdan farklı bişey istemeyecekler.

Anladım. Haklısınız aslında. Benim çok daha sakin olmam gerekiyor. Bunu nasıl başaracağım bilemiyorum tabii.
Ayrıca trafiğe çıkılacağı için en ufak hata bile çok büyük sonuçlar doğurabilir. Ölüme neden olur, daha ötesi var mı? İşte hem bu yüzden hem de sınav olduğu için üzerimde ister istemez bir baskı hissediyorum.

Direksiyon sınavımda hocayla birlikte üç kişi vardı arabada.Gayet rahat başlamıştım.Yolun yarısında önüme sol taraftan çok hızlı bir şekilde tır kırmıştı.
Benden önce adama onlar küfrettiÖdümüz kopmuştu. Yaptığım o ani fren en doğru hareketimdi sanırım.
Sonuç olarak geçmiştim.
Yani rahat olmaya çalışın.Önünüze tır bile çıkabilir.Olağan şeyler bunlar.

Ben rahat başlayamadım maalesef. Çok fazla gergin olduğum için sürüşe odaklanamadım.
Haklısınız. Ben ve komisyon rahat olsak bile öyle şeyler olabiliyor. Ben o zaman kaza olur diye tedirgin olurum sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…