SevgiliWelldone0 ,
Bu mesajı ehliyet kursuna başlamadan önce sürücü koltuğuna oturmaya bile korkan biri olarak yazıyorum. Kurs yaklaştıkça karnıma ağrılar giriyordu. Araba kullanmayı çok istememe rağmen bu korku beni uzak tutuyordu.
Tüm korkum ilk ders hocanın beni trafiğe salmasıyla son buldu. Hoca o kadar işinin ehliydi ki, bana gerekli cesareti verdi ve sürekli müdahale etmedi. Yaptığım yanlışları söyledi, ya da ilk öğrendiğim şeylerde ne yapmam gerektiğini söyleyip sustu. İlk üç dersten Sonraki derslerde başka bi hocayla çıktım ve sınava dek yanımda durmadan konuştu sürekli müdahale etti beni deli etti. İlk ders hiç stop etmememe rağmen sonrasında sürekli duruyodu araba. Sınava girmeden önce kalacağımdan emindim.
Sınava gireceğim gün başka bi manuel arabayla yokuşta defalarca dur kalk yaptım. Çünkü ikinci hoca her hareketimde o kadar müdahale ediyordu ki, arabayı sanki o kullanıyordu. Ve nihayetinde sınavda hiç bir yanlış yapmadan bitirdim.
Tavsiyem, iyi bir hocayla çalış. Kendine güvenmiyorsan hata sende değil hocanda.
22. Sadece merak mı ettiniz? :)Welldone0 kaç yaşındasınız? Merak ettim.
Canım ben ehliyet aldığım dönem sınıfta 20li yaşlardaki arkadaşlarda hiç stres korku yoktu...ben ve benim gibi orta yaş ve üstü acayip panikti...yazılı sınavdan bile korkuyorduk22. Sadece merak mı ettiniz? :)
Yazılı sınavdan korkmuyordum Allah'tan. Bunun yaşla ilgisi yok, karakterle ilgisi var.Canım ben ehliyet aldığım dönem sınıfta 20li yaşlardaki arkadaşlarda hiç stres korku yoktu...ben ve benim gibi orta yaş ve üstü acayip panikti...yazılı sınavdan bile korkuyordukhatta hocama ehliyet almakta geç kalmışım gençler ne güzel hiç korkmuyor demiştim.
O yüzden sordum
Nasıl rahatlatacağım ?Endişe olması kötü etkiliyor.
Ama rahat rahat da girilmiyor ki şu sınava.:)
En iyisi kendimizi rahatlatmaya çalışmak.
Onu tam olarak ben de bilmiyorum.Nasıl rahatlatacağım ?
Ben olmazsa psikoloğa gideceğim bunun içinOnu tam olarak ben de bilmiyorum.
Aday sürücü olduğumuz için hata yapmamız normal, bir sınavdan kalırsak diğerine gireriz. Bu ve bu gibi şeyleri düşünerek rahatlamaya çalışacağız.
19 yaşımda aldım. Şimdi 25’im. Eminim bu sene alsam panil olur titrerdim. Yıl geçtikçe artık mükemmeliyetçilik midir nedir daha da gerginleşiyor insan.Canım ben ehliyet aldığım dönem sınıfta 20li yaşlardaki arkadaşlarda hiç stres korku yoktu...ben ve benim gibi orta yaş ve üstü acayip panikti...yazılı sınavdan bile korkuyordukhatta hocama ehliyet almakta geç kalmışım gençler ne güzel hiç korkmuyor demiştim.
O yüzden sordum
Ben de tam tersi gibi.19 yaşımda aldım. Şimdi 25’im. Eminim bu sene alsam panil olur titrerdim. Yıl geçtikçe artık mükemmeliyetçilik midir nedir daha da gerginleşiyor insan.
Hocanızın yeterli olduğunu düşünüyormusunuz peki?
Ben ehliyet alırken diğer kursiyerler falanca hocayla sınava çalışıp girenler kesin geçiyor dediler bende sürü psikolojisi olarak koşa koşa sınavda kendimi o hocaya yazdırdım üstelik hemşehrimdi ama sinav anında bi tek komisyona bu adayı bırakın demediği kaldı.Sonuc kocasının arabasını her almada vurmadigi yer kalmayan arkadaşım sinavi geçmiş ben kalmıştım.
İşte hem sınav hem de benim dışımda 3 kişinin daha olması beni epey germişti, yola ve arabaya odaklanamamıştım.
Kaç yılında sınava girdiniz? 2015 yılında sınav sistemi değişti diye biliyorum. a olabilir.
Neden elenmiştiniz?
Eşinin arabasını sürekli bir yerlere vuran birine nasıl vermişler aklım almıyor. Sınavda mı iyiydi diyeceğim ama öyle olması mümkün değil sanırım.Cok eski sayılmam 2017 yılında aldim evet ikincide geçtim.
Trafikte fiilen araç kullanabilen kişilerin sınavdan geçeceğine kesin gözüyle bakıyoruz demi, öyle olmuyor işte. Eşim kaç yıllık sürücü, paralel parkı bana çalıştırırken kendiside denedi sarı çizgiye uzak kaldı, sınavda olsan kalmıştın dedimEşinin arabasını sürekli bir yerlere vuran birine nasıl vermişler aklım almıyor. Sınavda mı iyiydi diyeceğim ama öyle olması mümkün değil sanırım.
Bu konuda detayları biliyor musunuz? Merak ettim.
Anladım. Haklısınız aslında. Benim çok daha sakin olmam gerekiyor. Bunu nasıl başaracağım bilemiyorum tabii.Trafikte fiilen araç kullanabilen kişilerin sınavdan geçeceğine kesin gözüyle bakıyoruz demi, öyle olmuyor işte. Eşim kaç yıllık sürücü, paralel parkı bana çalıştırırken kendiside denedi sarı çizgiye uzak kaldı, sınavda olsan kalmıştın dedimkursta birçok erkek ehliyetsiz araba kullaniyordu ama sinavda kalanlar oldu.
Ben desen sınav güzergahından kursa götüremiyordum arabayı sınavı geçtim. Biraz şans sanırım sınav anındaki heyecanına ve komisyondakilerin tutumuna bağlı sınavın sonucu. Çok buyutmeyin yani gözünüzde...eğitimdeymiş gibi davranın, eğitimde yaptıklarınızdan farklı bişey istemeyecekler.
Ben rahat başlayamadım maalesef. Çok fazla gergin olduğum için sürüşe odaklanamadım.Direksiyon sınavımda hocayla birlikte üç kişi vardı arabada.Gayet rahat başlamıştım.Yolun yarısında önüme sol taraftan çok hızlı bir şekilde tır kırmıştı.
Benden önce adama onlar küfrettiÖdümüz kopmuştu. Yaptığım o ani fren en doğru hareketimdi sanırım.
Sonuç olarak geçmiştim.
Yani rahat olmaya çalışın.Önünüze tır bile çıkabilir.Olağan şeyler bunlar.