ya gerçekten o kadar basit bir hata ki :) yani buradan bile anlayabilirsiniz sorun sizde değil heyecanınızda panik yapmanızda :) kendimizi güzergahta bol bol tekrar yaparak geliştirebiliriz ki sınavı geçebilelim. O da zamanla ve dikkatimizi toplayarak olacaktır. Trafikte bazen öyle bayanlar görüyorum ki yapamadığım için kendimden utanıyorum açıkçası :) Ama yapıcaz er yada geç o ehliyeti alıcazBen düz yolda istop ettirmiştim.:) Hem de derslerde hiç ışıklarda istop ettirmemişken sınavda öyle oldu.
Sınav olduğu için iyi konsantre olamadım. Kalkışı vites 1 ile yapmayı adım gibi bildiğim halde komisyon başkanı " haydi gidelim" deyince bir an heyecan yapıp vites 3 te kalkış yapınca araba haliyle istop etti.
Moral verdiğiniz için teşekkür ederim. Araba konusunda biraz daha iyi olsam yine heyecanlı, gergin olurdum ama bu kadar olmazdım sanırım.ya gerçekten o kadar basit bir hata ki :) yani buradan bile anlayabilirsiniz sorun sizde değil heyecanınızda panik yapmanızda :) kendimizi güzergahta bol bol tekrar yaparak geliştirebiliriz ki sınavı geçebilelim. O da zamanla ve dikkatimizi toplayarak olacaktır. Trafikte bazen öyle bayanlar görüyorum ki yapamadığım için kendimden utanıyorum açıkçası :) Ama yapıcaz er yada geç o ehliyeti alıcaz
Endişe olması kötü etkiliyor.Bende 1 ay sonra sınava gireceğim çok Endişe içindeyim. Bakalım ne olacak.
Aslında düşünceniz çok güzel ama maalesef ülkemizin öğretim düzeyi sizin bu öğrenme isteğinizi kaldıracak seviyede değil :) o yüzden benim de şahsen şu anda tek amacım sınav geçmek. Ben hayatımda ilk defa kursun arabasında direksiyon başına geçtim sonra şirketin arabasına bir defa bindim bir daha da binmedim. Yani kurs aracı dışında bir aracın direksiyon başına geçmedim diyebilirim. Bunu kafaya takmamak lazım bizim gibi olan bayan çok ama bir şekilde geçmişler. Ben çevremde ehliyeti olup da araba kullanmayı bilmiyorum diyen çok bayan gördüm ama netice de ehliyeti almışlar :)Moral verdiğiniz için teşekkür ederim. Araba konusunda biraz daha iyi olsam yine heyecanlı, gergin olurdum ama bu kadar olmazdım sanırım.
Asıl sorun ilk başta amacım öğrenmek iken, sonradan, sınav yaklaştıkça amacımın sınavı geçmek olması.
Ben olaya bayan gözüyle de bakmıyorum. Yani bu kadar insan nasıl araba sürüyor diyorum. Ben neden böyleyim diyorum.Aslında düşünceniz çok güzel ama maalesef ülkemizin öğretim düzeyi sizin bu öğrenme isteğinizi kaldıracak seviyede değil :) o yüzden benim de şahsen şu anda tek amacım sınav geçmek. Ben hayatımda ilk defa kursun arabasında direksiyon başına geçtim sonra şirketin arabasına bir defa bindim bir daha da binmedim. Yani kurs aracı dışında bir aracın direksiyon başına geçmedim diyebilirim. Bunu kafaya takmamak lazım bizim gibi olan bayan çok ama bir şekilde geçmişler. Ben çevremde ehliyeti olup da araba kullanmayı bilmiyorum diyen çok bayan gördüm ama netice de ehliyeti almışlar :)
Bende direksiyona ilk olarak kursta hocamla oturdum. Duran park halindeki aracın yanından geçerken bile kalbim yerinden çıkacak gibi oluyordu. Her kamyon gördüğümde stop ettirdim. Kamyon tır otobüs halen fobim. Hocam sağolsun amacı ehliyet aldirmaktan çok trafiğe çıkarmaktı beni... ehliyeti illaki alırsın diyordu, 1.olmassa 2.de alırsın boşuna stres yapıyorsun diyordu. Sınav güzergahı dışına da çıkardı beni. Eve geldim, kursa gittim mesela... Ama çok korkmuştum, sonuçta ehliyetide almamıştım henüz...sorunsuz gidebildim ama manuel araçla istanbul trafiğini idare edemeyeceğimi anladım. Hocam ben sınavı geçeyim yeter, trafiğe çıkma işini otomatik araç alacağız o zaman deneyelim dedim. Ehliyetimi aldıktan 2 ay sonra aldık arabayı, 5 saat çalıştık (Ama benim hocam süper bir insan...daha çok psikolog gibi...hep pozitif...hep destek...çok matrak...çok naif biri...eşimin arkadaşı aynı zamanda)Aslında düşünceniz çok güzel ama maalesef ülkemizin öğretim düzeyi sizin bu öğrenme isteğinizi kaldıracak seviyede değil :) o yüzden benim de şahsen şu anda tek amacım sınav geçmek. Ben hayatımda ilk defa kursun arabasında direksiyon başına geçtim sonra şirketin arabasına bir defa bindim bir daha da binmedim. Yani kurs aracı dışında bir aracın direksiyon başına geçmedim diyebilirim. Bunu kafaya takmamak lazım bizim gibi olan bayan çok ama bir şekilde geçmişler. Ben çevremde ehliyeti olup da araba kullanmayı bilmiyorum diyen çok bayan gördüm ama netice de ehliyeti almışlar :)
Ben erkeklerin doğuştan bu tarz konularda daha iyi olduklarını düşünüyorum :) kesinlikle ben de böyleyim aynı sizin gibi ama artık hep inşallah yapıcam halledicem diye düşünüyorum inşallah da öyle olur hepimiz için :)Ben olaya bayan gözüyle de bakmıyorum. Yani bu kadar insan nasıl araba sürüyor diyorum. Ben neden böyleyim diyorum.
Sınavın zor olması kötü gibi duruyor ama aslında iyi. Önceden araba sürmeyi pek bilmeden ehliyet alıyormuş insanlar. Şimdi ise arabayı kullanmayı iyi bilerek ehliyeti alacağız.
Ben yolda giderken duran araca çarparım diye korkmuyorum.Bende direksiyona ilk olarak kursta hocamla oturdum. Duran park halindeki aracın yanından geçerken bile kalbim yerinden çıkacak gibi oluyordu. Her kamyon gördüğümde stop ettirdim. Kamyon tır otobüs halen fobim. Hocam sağolsun amacı ehliyet aldirmaktan çok trafiğe çıkarmaktı beni... ehliyeti illaki alırsın diyordu, 1.olmassa 2.de alırsın boşuna stres yapıyorsun diyordu. Sınav güzergahı dışına da çıkardı beni. Eve geldim, kursa gittim mesela... Ama çok korkmuştum, sonuçta ehliyetide almamıştım henüz...sorunsuz gidebildim ama manuel araçla istanbul trafiğini idare edemeyeceğimi anladım. Hocam ben sınavı geçeyim yeter, trafiğe çıkma işini otomatik araç alacağız o zaman deneyelim dedim. Ehliyetimi aldıktan 2 ay sonra aldık arabayı, 5 saat çalıştık (Ama benim hocam süper bir insan...daha çok psikolog gibi...hep pozitif...hep destek...çok matrak...çok naif biri...eşimin arkadaşı aynı zamanda)
Otomatik araç büyük rahatlik. Şimdi hergun iki çocuğumu okula getirip götürüyorum...O yetiyor bana...bilmediğim yollarda kullanmaya korkuyorum şu an...
Umarım bu hallerime güleceğim zamanlar çok çabuk gelir.Ben erkeklerin doğuştan bu tarz konularda daha iyi olduklarını düşünüyorum :) kesinlikle ben de böyleyim aynı sizin gibi ama artık hep inşallah yapıcam halledicem diye düşünüyorum inşallah da öyle olur hepimiz için :)
Evet otomatik ve manuel diye ayrılıyor. Ben manuele yazılmış bulundum.Ben direksiyon sınavına girerken her şey çok basitti. İlkinde kaldım ama sonra geçtim. İnan ilerde bu günleri gülerek anacaksın.
Şimdi sınav otomatik ya da manuel diye ayrılıyor diyorlar doğru mu?
Bir de benim arabam manuel kaç yıldır kullanırım ama hala yoğun trafikte yokuştaysam hala gerilirim.
Otomatik candır
Ben de kış gelmeden sınavı geçsem çok iyi olurdu.direksiyon sınavını kışın ortasında karlı ve sisten 2 metre ötesi görünmeyen virajlı,trafikli ve yokuşlu bir alanda geçtim.babam arkadan takip ediyordu bizi ve eminmiş geçemeyeceğimden şimdilerde anlatır övünür
çooook stresli ve şansa bağlı bir sınav...
bende ilk sınavda elendim, arabaya 3 denetmen de biniyor bita nesi kadındı ve gerçekten garip biriydi, olmaycak sebeple bıraktı beni. sonraki sınavda şartlar zor da olsa geçtim. stres yapma hiç şuan sistem değişmiş olabilir bilmiyorum ama bende kolay almadım.Ben de kış gelmeden sınavı geçsem çok iyi olurdu.
Ben sınavda rahat olabilsem keşke ama olamıyorum.
İşte hem sınav hem de benim dışımda 3 kişinin daha olması beni epey germişti, yola ve arabaya odaklanamamıştım.bende ilk sınavda elendim, arabaya 3 denetmen de biniyor bita nesi kadındı ve gerçekten garip biriydi, olmaycak sebeple bıraktı beni. sonraki sınavda şartlar zor da olsa geçtim. stres yapma hiç şuan sistem değişmiş olabilir bilmiyorum ama bende kolay almadım.