Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

Bizdeki dizel. Eğitim aracını bilmiyorum. Dizel benzinli farkı da mı oluyor sürüşte yoksa?
Dizel araçlarda mesela yarım debriyajda gaz vermesen bile düz yolda hafif gider araç. Bu sayede arabayı kaldırman kolaylaşır ve istop ettirmen de daha zorlaşır. Benzinli ise daha hassas olur dizele göre.

Her aracın pedallarının hassasiyeti değişir tabii ki. Bunu aracı kullanarak bir süre sonra kavrarsın.

Kendinizi yok yere sıkıntıya sokuyorsunuz 2.de geçince ehliyetinizin üzerinde ilk seferde geçemedi yazmayacak nihayetinde.Calistiginiz hoca,komisyon,O günün şartları herşey etken olabilir.Siz kendinize inanın ki dışarıdakiler bu özgüveni hissedebilsin.

Şu an kendi arabam benzinli. Eşimin arabası ise dizel. İkimizin de otomatik olduğu için benzinli dizel farkı sürüşte pek anlaşılmıyor ama manuel arabalarda sürdüğümde farkı anlayabilmiştim.

Pedal hassasiyeti olarak eşimin arabasının daha hassas mesela. Onu kullandığımda kendi arabamınkine göre daha hassas davranıyorum.

Anladım. Teşekkür ederim. Eminim sürmeye alıştıktan sonra araç farkı pek de önemli olmaz benim için.

Bizdeki dizel. Eğitim aracını bilmiyorum. Dizel benzinli farkı da mı oluyor sürüşte yoksa?
Eğitim araçları dizel oluyor genelde, kavrama noktasında gaza basmasan bile gidiyor araç. Bizimki benzinli...gaz ayarını tutturamadım hiç, yokuşta kalıyordum hep. Debriyajdan ayağını kaldırırken aynı anda aynı oranda gazda vermen gerekiyor yoksa stop ediyor. Siz debriyaj gaz ilişkisini hallettiyseniz her aracı kullanırsınız. Ben eğitim aracını bile ders süresi için de 2 -3 kez stop ettiriyordum.

Aynen öyle, o yüzden dizeli kaldırmak daha kolay demiştim.

Bizimki benzinli...gaz ayarını tutturamadım hiç, yokuşta kalıyordum hep.
Kavrama noktasına geldikten sonra ayağını hızlıca frenden çekip gaza, düz yolda bastığından biraz daha abanacaksın. Yoksa istop etmesi gayet normal :) Yokuşta kalkarken gaza basmaktan korkmayın.

2. sınava girmeyeceğim. Belki hazır olursam 3. veya 4. sınava girerim. O kadar yoğun çalışma sonucunda epey yoruldum ve iyice sıkıldım araba sürmekten. O yüzden bir müddet dinleneyim diyorum.

Keşke hocaya değil de kendi fikrime güvenip ilk sınava girmeseydim. O zaman böyle 2. 3. sınava girmeyince hakkım gider derdi olmazdı. Bu yüzden biraz canım sıkkın doğrusu. Ama yapacak bir şey yok tabii.

Konu sahibi sizle aynı durumdayım. Ben de 1.sınavda kaldım:/ çok yoğun ve stresli bir dönemdi benim için. Şimdi tekrar derslere başladım ama derste hala çok gergin ve stresliyim. Ben Almanya’dayım. Burda ders,sınav ücretleri çok pahalı. Sınavda zaten on bin kural var nerdeyse:// Ne zamanım ne de param var daha fazla,bunun stresi de iyice kaygılandırıyor beni:/ umarım ikimiz de en kısa sürede derdinden kurtuluruz ehliyetin.

Ben artık " kısa süre" den vazgeçtim. Orada dersler nasıl oluyor? Türkiye'de sınavda benim dışımda 3 kişinin olması da stresli bir durumdu benim için? Orada sınavda kaç kişi oluyor?

Bu arada kurs süresi yeterli olur diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Burada daha ilk dersten trafiğe çıkılıyor. Bence hiç doğru değil. Ders saati ise 12. 12 saat de çok yetersiz. Hem sınavda bizden ustalık bekliyorlar hem de ders saatini az yapıyorlar.

Türkiye'de durum böyle canım maalesef. Dediğim gibi, bir yakınınız ile alıştırma yapma fırsatınız varsa iyi olur. Emin olun o kişi size daha iyi öğretecektir kurstan.

Türkiye'de durum böyle canım maalesef. Dediğim gibi, bir yakınınız ile alıştırma yapma fırsatınız varsa iyi olur. Emin olun o kişi size daha iyi öğretecektir kurstan.
Hoca elinden geleni yapmaya çalıştı. Ona da haksızlık etmek istemiyorum aslında. Fazla mı iyi niyetliyim bu konuda, bilemiyorum.

Öyle bir fırsatım var şükür. Ama o kadar yorulmuşsam o kadar güvenim kırılmışsa sınavdan sonraki bir gün normalde rahatlıkla kalkış yaptığım arabayı zor kaldırdım. Açıkçası arabadan korktum, şaka gibi! Ayrıca istop ettirmekten de korktum. Ee öyle olunca araba ilerlemedi bile.

Trafik kuralı çok burda. Ders sayısı isteğe bağlı,çünkü her ders ekstra ücret. Sınavda kurs hcası ve bir görevli oluyor. Benim Türk ehliyetim var,orda da kullandım ama burası gerçekten çok zorlayıcı.

Şimdi cok sıkılar. Bu kadarina gerek var mi bilmiyorum.. yeni aldim ehliyeti ama o sinav heyecani beni mahvetti. Komisyoncularda çok fazla resmi ve kibirliydi. Kendimi hep, elif kaybedersen 250 tl fazla ucret verceksin, ilkinde gecersen eger o parayi cok guzel yersinndedim ilkinde gectim cok sukr ama parayida bi guzel yedim

Hayırlı olsun. Sizin yeriniz de olmak isterdim. Heyecan, stres olmasa belki ben de geçerdim.

Yapamayanların çoğu bilmemekten değil o sınav ortamındaki stres, heyecandan kaybediyor zaten. Sözün bittiği yer bu da. Sanırım bu erkekler stres, heyecan kontrolünde daha iyiler :)

Yapamayanların çoğu bilmemekten değil o sınav ortamındaki stres, heyecandan kaybediyor zaten. Sözün bittiği yer bu da. Sanırım bu erkekler stres, heyecan kontrolünde daha iyiler :)
Benim eksiklerim de vardı. O yüzden iyice strese girmiştim.

Keşke kurstan önce kendi kendime iyice sürmeyi öğrenseymişim. Bilemedim işte. O yüzden canım sıkkın.

Benim eksiklerim de vardı. O yüzden iyice strese girmiştim.

Keşke kurstan önce kendi kendime iyice sürmeyi öğrenseymişim. Bilemedim işte. O yüzden canım sıkkın.
Canını sıkma canım. Bu hayatta insana hiçbir şey zor değil. Biraz zaman ver kendine, şu an baya moralin yerlerde anladığım kadarıyla. İnşallah güzel haberlerini alırız.

Canını sıkma canım. Bu hayatta insana hiçbir şey zor değil. Biraz zaman ver kendine, şu an baya moralin yerlerde anladığım kadarıyla. İnşallah güzel haberlerini alırız.
Evet moralim hiç yok. Halbuki dersin ilk günlerinde ne kadar hevesliydim. Ama sınav haftasında hiç hevesim kalmamıştı, yorulup bıkmıştım. Şu an sınav haftasındakinden biraz daha kötüyüm haliyle.

Her şeyi bir anda öğrenmek zor geldi bana. Pedallar, vites, direksiyon, aynalar, yol derken derslerde de epey zorlanıyordum ama yapıyordum tabii. Meğer hepsini bir anda değil de her birini zamanla öğrenmem gerekiyormuş.

Teşekkürler. Umarım bu konuda iyi bir haberim olur.

Bu konuda daha fazla düşünceye ihtiyacım var. Çünkü çok hevesli bir şekilde bu işe başlayıp sonucunda böyle olması canımı sıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…