Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

Sınavda rahat olabilsem sınavı geçerim, bundan o kadar eminim ki. Ama işte rahat olamıyorum. Sanırım rahat olabilmem için en az 1 ay gece gündüz çalışıp hiç hata yapmıyor hale gelmem lazım. Ama sınav 2 hafta sonraymış. Bu büyük sorun. Keşke bu sınava girmeyip iyice çalışsaydım. Olan oldu tabii.
Yaw heyecan yapmasan garip asil:) guzelce calis bak sagina doluna aynans kurallara uy:) sinava gitmedende 1 tane muz ye heyecani bastirirmis:)

Canım haklısın insan aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyor kendini salak gibi hissediyor. Ben bir tur herşeyi kusursuz hatasız yapıyorsam 2. Tur acayip saçmalayabiliyordum. Bu canımı çok sıkıyordu. Bi gün iyiysem ertesi gün berbattım. Eşimde şaşırıyordu, dün yaptığın şeyi bugün nasıl yapamıyorsun diyordu. Aslında ne kadar çok pratik okadar az hata. Kendi arabamızla da birkaç kez çalıştık eşimle sınav parkurunda. Tabi ehliyetsiz doğru bişey değil ama... araçların kavrama noktası çok farklıydı, kendi aracımızda çok zorlandım, eğitim aracıyla daha rahattim. Zaten manuel ile trafige cikamayacagimi anladim otomatik aldık.
Ayrıca şunu hiç anlamıyorum. Bizden her şeyi neredeyse sıfır hatayla istiyorlar. Amaç iyi bir sürücü olarak ehliyet vermek. Ama biz aynı yerlerde araba sürüyoruz. O zaman nasıl iyi sürücü olmuş olacağız ki, değil mi? Binbir çeşit yol varken biz tek yolda( o da asfalt yol) tek bir yönde araba sürüyoruz.

Arabadan, direksiyondan, vitesten ama en çok da şu debriyajdan sıkıldım.

Bugün vitesi atarken gacır gucur ses çıktı. Debriyaja da sonuna kadar bastım halbuki. Ayakkabım da debriyajdayken orada bir yere takılıp durdu. Her şey her zamanki gibi olmasına rağmen bu ikisi bugün ilk defa oldu. Ben de nasıl olduğunu anlamadım. Çok ilginç doğrusu.

Welldone0 Welldone0 hic takma kafana . bende kalinca aglamistim simdi guluyotum bu kadar ciddiye almamak lazim bosver birdahakine kendinden emin heyecansiz bir sekilde gecersin.
ben otomatik vites ile ilkte kaldim. sinav bitimine cok az kalmisti. parktan cikarken sag tekerim kaldirima dokundu bitti sinav.

sabah girecegim bende. otomatikle kalmami garipseyip alay eden cok cevremde. gulup geciyorum. rahat ol hayatin icinde basit seyler bunlar gec olsun guc olmasin kendini yipratma degmez.

Bugün benim de bir ara öyle oldu. Resmen sınav başlamadan bitmiş gibi oldu.
Artık hobi olarak sürekli direksiyon sınavına girerim, direksiyon dersleri alırım.

Bende dün girdim ve kaldım paralel parkta sarı çizgiyi ortalamam gerekiyodu ben tam baslangıcında parkı bitirdim komisyon baskanı kabul etmedi :KK43:( ilk sınavımdı ikinciye artık 14 saat ders aldım ve sıfır hatasız yaptım ama sınavda çok heyecanlandım komisyon çok gergindi ne yazıkki benide gerdiler iyice :KK43: 22 eylülde bi sınav var biz şimdi ona girmek zorundamıyız erteleyemiyomuymuşuz bunu öyle diyince kafam takıldı ?

Bende dün girdim ve kaldım paralel parkta sarı çizgiyi ortalamam gerekiyodu ben tam baslangıcında parkı bitirdim komisyon baskanı kabul etmedi :KK43:( ilk sınavımdı ikinciye artık 14 saat ders aldım ve sıfır hatasız yaptım ama sınavda çok heyecanlandım komisyon çok gergindi ne yazıkki benide gerdiler iyice :KK43: 22 eylülde bi sınav var biz şimdi ona girmek zorundamıyız erteleyemiyomuymuşuz bunu öyle diyince kafam takıldı ?
İlk sınavdan mı kaldınız? Nokta, virgül olmayınca anlayamadım orasını.
İlk sınavı istediğimiz zaman olabiliriz. Ama ilk sınava girdiysek ikinci sınav tarihinde girmek zorundayız diye anladım internette . Girmezsek ve o gün raporlu değilsek bir sınav hakkımız gidiyor.Ama en doğrusu kursa sormak olur. Ben bugün kursu aramak istemiyorum. Yarın arar sorarım. İsterseniz siz bugün arayın kursunuzu, beni de bilgilendirirseniz sevinirim.
Benim derslerde de bazı hatalarım oluyordu. Ama o kadar gergin ve stresli olmasam sınavı geçebilirdim. O kadar canım sıkıldı ki anlatamam. O yüzden bu konuda sizi çok iyi anlıyorum.

Gayet sakin olun yapabildifinize gore demekki hazirsiniz gergin ve panik olursanjz daha da batiyorsunuz :)
Ben ilk arabayı calistirdigmda istop ettirip arkadaki heyet herşeye bastan bağlayabiliriz değil mi demiştim gülüp tabiki demişlerdi :KK70:

Yapılamayacak bisey yok yaparsnz :-)

Kendini kasmana hiiç gerek yok
Bu kadar insan yapabildiğine göre çokta zor olmasa gerek :)

Ben de geçen yıl aldım başta çok gergindim ama komisyonum çok iyi denk geldi beni rahatlattılar bile diyebilirim ve ilk seferde aldım :)

Rahat ol yapabilirsin tüm kontrol sende

Kendine güven yapılmayacak birşey olsa kimse yapamaz bunu unutmaa :KK25:

Bende bu konuyu takipdeyim bugun herseye bastan baslayip ögrenmeye baslarken :-)

Önceki geceyi kötü geçirmiş ve komisyonun aşırı huysuz gıcık olmalarına ragmen ,oturdugum an arkadan direksiyon hocam omuzlarimi sıkınca kendi kendimi rahatlatıp 0 hatayla geçtim.
Geçersiniz rahat olun kâfi

İlk direksiyon sınavım geldi aklıma. Daha önceden pratiğim çok olduğundan iyi bir şofördüm tek eksiğim ehliyetti. Devam zorunluluğu olmadığı için şehrimize yakın bir ilçeden kayıt olmuştum sınavı da oraya verdiler. İlk ben başladım sınava yanımda kadın düşmanı hayattan nefret eden kilosundan kemer bile bağlayamayan bir er kişisi “hoca” kasislerden kaçıyorum yolda çukura girmiyorum (aslında bu iyi bişey) sınavımı yarıda yandan frene basarak kesti. Böyle bir hakkı yokmuş arabayı vurursam veya hiç çalıştıramazsam yapabilirmiş ama sınavı başka türlü yarısa kesemezmiş. Sınavım iptal edildi onun yüzünden. Ne kadar çok ağlamıştım ah ettim o adama.

Benimde sınavım var haftasonu ilkinde kaldım ve dışardan başka bir hocayla ders aldim kurs hocası sınavı gececek kadar öğretiyor ve sınav güzergahı dışına çıkmıyor size tavsiyem gerginliğinizi komisyona belli etmeyin çünkü araç sürerken gergin sürüyor hata yapar trafikte gözüyle bakıp olumsuz başlıyorlar çünkü insan bildiği şeyde gerilmez demekki birseyler oturmamış diye düşünüyor. Araç varsa aynı güzergahta 4 5 tur atın rastlıyorsunuz öyle olunca ben eşimle 4 5 kez sınavı tekrar ettim

Endişe duymanız, stresli olmanız, heyecanlı olmanız, korkmaniz hepsi normal şeyler. Ilk kez direksiyon sınavına katılacaksınız, nasıl geçecek bilmiyorsunuz. Ama inanın tüm endişe,korku,stres boşuna. Bunu en üst düzeyde yaşamış biri olarak söylüyorum. Ben sınav günü sınav saatine kadar hiç birşey yiyemedim stresten, mide bulantısı, baş ağrısı, soğuk soğuk terleme, sanki geçemezsem dünyanın sonu...
Ama sınavda değil eğitimdeydim sanki. Çok rahat geçti. Eğitimde yaptıklarımızdan farklı birşey yapmıyoruz sonuçta. Eğitim parkurunuda ezberlemiş oluyoruz zaten. Başarılar...

ilk hakkimda kaldim.
ikinci hakkim pazar gunu girecegim.
tavsiyem gorevli kisileri hic duymayin hocaniz size kucuk tuyolarla birkac kelime soyler.
gereksiz bir sekilde insani germeye calisiyorlar..

motor parcalarini iyi ezber edin. yarim kontaktaki isaretleri bilin. kemeri unutmayin basin gaza gidin. sanki tekmissiniz gibi... parkta arabadan iniyorlar daha iyi hic acele etmeden parkinizi yapin.

gayet rahat olun. gözünüzde büyütülecek bir şey değil gerçekten. siz rahat olun ve heyecanlanmayın. onlar sizi rahat görürlerse zaten tamamdır :)

Geçiceksin bence buna odaklan ben ilk sınavda geçtim inan bende panik atak en ufak bir şeyde telaşlanan insanım ama hocamda çok motive etti direksiyona oturduğun an kendine güven bence başarabilirsin:super:

Hangimiz stres yapmadık çılgınlar gibi :KK70:
Amaaaaaan dünyanın sonu değil ya. Geçemezsen bir daha girersin sınava. Ben de birinci de kaldım ikinci de geçtim.
O kadar stres yaptım. Neden yapmışım acaba.

merak etmeyin inşAllah kolayca halledersiniz zaten sınav süresi oldukça iyi öyle adamlar var ki kendini sürücü sanıyor birisi kaldırıma çıkmıştı tek yapman gereken sakin olmak ve yanında hoca yokmuş gibi davranmak

1- sinyallere dikkat et sinyal vermeden arabayı kaldırma
2- park yaparken dörtlülerini yak
3- park yapacakken yandan arabalar geçecektir aldırış etme bekle bekle bekle
4- emniyet kemerini tak yanındaki hocana da takmasını söyle ( sınavda)
5- zaten 2. vitesten yukarı çıkamayacaksınız korna çalanlara felan hiç bakmayın sallamayın bile 30 dakika sonra herşey bitecek ve hoooppppp ehliyet :KK70:

Merhaba belki hatırlarsınız beni bir çok topikte yazmıştık araç kullanma ile ilgili.ilk kez gittiğim yollarda ben de panik oluyordum ama baktım ki sorun yok öndekiler nasıl gidiyorsa takılıp gidiyorum peşlerine.artik keyif alıyorum gerçekten.uzun aralar vermemeni tavsiye ediyorum.ben de başlarda ara verdiğimde sıkıntı yaşıyordum.simdi otomatiğe bağladım resmen...

Son dersimde yapmadığım hata kalmadı bende hocada benden umudu kesmişti sıfır hatayla geçtim sınavı ben sevinçten hoca şoktan ağlamıştı Allahım nekadar yeteneksizdim derslerde sonra sınavda ne olduysa oldu ilk seferde geçtim inşallah sizde hayırlısıyla geçersiniz
Taktik veremiyorum zira o yarım saati hiçççç hatırlamıyorum

Yaw heyecan yapmasan garip asil:) guzelce calis bak sagina doluna aynans kurallara uy:) sinava gitmedende 1 tane muz ye heyecani bastirirmis:)

Welldone0 Welldone0 hic takma kafana . bende kalinca aglamistim simdi guluyotum bu kadar ciddiye almamak lazim bosver birdahakine kendinden emin heyecansiz bir sekilde gecersin.
ben otomatik vites ile ilkte kaldim. sinav bitimine cok az kalmisti. parktan cikarken sag tekerim kaldirima dokundu bitti sinav.

sabah girecegim bende. otomatikle kalmami garipseyip alay eden cok cevremde. gulup geciyorum. rahat ol hayatin icinde basit seyler bunlar gec olsun guc olmasin kendini yipratma degmez.

Astoria Astoria Herkese bir konuda danışmak istiyorum. Sınavda çok gergin olduğum ve sınava fazla kafayı taktığım için devlet hastanesinde psikiyatriden randevu aldım. Seansın sadece 15 dakika olması " acaba?" dedirtti doğrusu. Yani 15 dakika sorunumu halletmek için yeterli olur mu bilemiyorum.
Astoria Astoria alanınız psikoloji olduğu için size de danışmak istedim bunu.
Ayrıca bu sorunumu doktora gitmeden halledebilir miyim merak ediyorum doğrusu. Kendi kendime halletmek benim için daha faydalı olur gibi geliyor.

Astoria Astoria Herkese bir konuda danışmak istiyorum. Sınavda çok gergin olduğum ve sınava fazla kafayı taktığım için devlet hastanesinde psikiyatriden randevu aldım. Seansın sadece 15 dakika olması " acaba?" dedirtti doğrusu. Yani 15 dakika sorunumu halletmek için yeterli olur mu bilemiyorum.
Ayrıca bu sorunumu doktora gitmeden halledebilir miyim merak ediyorum doğrusu. Kendi kendime halletmek benim için daha faydalı olur gibi geliyor.
15 dakika iyiymis,benim memleketimde 10 dakika.:deli:

10- 15 dakika nedir cidden ya. Bir oturup soluklansak 5 dakika geçer zaten.
Sizce gitmeli miyim peki? Sürenin bu kadar az olması beni düşündürüyor.
ya bu kadar kısa sürede zaten üstünkörü dinleyip muhtemelen daha sakinlestirici tarzda ilaç verecektir
Sınav için gerek var mi? Bence yok. Hayati bir sınav değil direksiyon sınavı.
Benimde panik atagim var,kpssye girmeden ilaç kullanacagim mesela (üniversite sınavına girerken gittigim psikiyatrist vermişti)

Bu arada benim gittigim psikiyatrist ozeldi ve yaklasik yarim saat sohbet muhabbet havasinda konusup o sekilde ilaclarimi vermisti.

ya bu kadar kısa sürede zaten üstünkörü dinleyip muhtemelen daha sakinlestirici tarzda ilaç verecektir
Sınav için gerek var mi? Bence yok. Hayati bir sınav değil direksiyon sınavı.
Benimde panik atagim var,kpssye girmeden ilaç kullanacagim mesela (üniversite sınavına girerken gittigim psikiyatrist vermişti)
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Ben de vazgeçecek gibiyim bu randevudan. Yine de ömce daha çok kişinin fikrini almak istiyorum. Randevuya daha zaman var. Olmazsa iptal ettiririm.

Şimdi ben kaygı durumunuzu bilemiyorum yani zangır zangır titriyorsanız, bindiğinizde araba kullanamayacak duruma geliyorsanız, yoğun duygusal tepkiler gösteriyorsanız (kaygı seviyenizi 1 ile 10 arası değerlendirdiğinizde 10a yakın değerler veriyorsanız diyeyim kısacası) sakinleştirici bazlı bir ilaç kullanabilirsiniz ama tabi ki bu geçici bir çözüm olacaktır. Normalde psikoterapi almanız gerekir ve bir psikoterapi seansı da 15 dakikalık olmaz malumunuz.

Şimdi ben kaygı durumunuzu bilemiyorum yani zangır zangır titriyorsanız, bindiğinizde araba kullanamayacak duruma geliyorsanız, yoğun duygusal tepkiler gösteriyorsanız (kaygı seviyenizi 1 ile 10 arası değerlendirdiğinizde 10a yakın değerler veriyorsanız diyeyim kısacası) sakinleştirici bazlı bir ilaç kullanabilirsiniz ama tabi ki bu geçici bir çözüm olacaktır. Normalde psikoterapi almanız gerekir ve bir psikoterapi seansı da 15 dakikalık olmaz malumunuz.
Zangır zangır titreme olmadı. Sadece bir ara kısa bir titreme olmuştu. Ben sınavı ve arabadakileri düşünmekten yola ve araba kullanımına pek odaklanamadım.

Arabayı kullanabildim ama kötü kullandım. Bu benim durumumu özetliyor sanırım.

Devlet hastanesinde yoğunluk sebebiyle bu şekilde oluyor. Bu hemen hemen her yerde böyle

Ben ehliyeti çok uzun yıllar önce aldım ama aktif olarak araç kullanmadım. Yıllar içinde geçirdiğim trafik kazası ve trafik kazalarında yitirdiğim arkadaşlarımdan sonra korku ve panik geldi...yan koltukta bile inanılmaz geriliyordum. Ama bir gün ben de yapabilirim dedim.önce özel ders aldım sonra da psikolojik destek. Ben de devlet hastanesi psikiyatri servisine gittim, önce hafif sakinlik veren bir şurup ve psikoterapi verdi doktor.devlet hastanesinde psikologlar var.şansıma çok iyi bir kadın psikoloğa denk geldim. 3 aydır devam ediyorum.seanslar başta 1 saat sürüyordu. Haftada bir gittim.suan 30 dk falan sürüyor bir çok sorunu hallettik.

Araba kullanma korkuma gelince 3 ayda bitti gitti çok şükür. Şuan hergün en az 3 saat direksiyon başındayim, marsa bile gider oradan dönüp jüpitere her türlü park ederim :KK66: çok şükür bitti o kaygılı stresli heyecan veren dönemler. Destek almanız kesinlikle fayda sağlayacaktır. .

Panik yapmayın, stres yapmayın. Arabada tekmişsiniz gibi hayal edin ve hareketlerinizi çok yavaşça ve düşünerek yapın. Düşünmeden hiçbir şey yapmayın. Arkada konuşulanlara kulak asmayın. Yola odaklanın. Ben de bu tarz sınavlarda çok stres yapan bir insandım. Sınavda da düşünmemeye çalışıp bildiklerimi uyguladım. Geçmiştim.

Yalnız TR'de ehliyet kursları düzgün bir şekilde araba kullanmayı öğretemiyor. Ehliyeti aldıktan sonra trafiğe çıkma korkum vardı, onu da yıllar önce sevgilim yaklaşık 1 ay boş alanda bana kullandıra kullandıra en incesine kadar öğretti. Daha sonra hafiften trafiğe çıktık, kullana kullanan iyice alıştım. Şu an istediğim arabam da var, gitmediğim yer de yok. Kendinize güvenin ve cesareti elden bırakmayın. Milyonlarca kadın yapıyorsa siz neden yapamayasınız?

Ben ehliyeti çok uzun yıllar önce aldım ama aktif olarak araç kullanmadım. Yıllar içinde geçirdiğim trafik kazası ve trafik kazalarında yitirdiğim arkadaşlarımdan sonra korku ve panik geldi...yan koltukta bile inanılmaz geriliyordum. Ama bir gün ben de yapabilirim dedim.önce özel ders aldım sonra da psikolojik destek. Ben de devlet hastanesi psikiyatri servisine gittim, önce hafif sakinlik veren bir şurup ve psikoterapi verdi doktor.devlet hastanesinde psikologlar var.şansıma çok iyi bir kadın psikoloğa denk geldim. 3 aydır devam ediyorum.seanslar başta 1 saat sürüyordu. Haftada bir gittim.suan 30 dk falan sürüyor bir çok sorunu hallettik.

Araba kullanma korkuma gelince 3 ayda bitti gitti çok şükür. Şuan hergün en az 3 saat direksiyon başındayim, marsa bile gider oradan dönüp jüpitere her türlü park ederim :KK66: çok şükür bitti o kaygılı stresli heyecan veren dönemler. Destek almanız kesinlikle fayda sağlayacaktır. .

Panik yapmayın, stres yapmayın. Arabada tekmişsiniz gibi hayal edin ve hareketlerinizi çok yavaşça ve düşünerek yapın. Düşünmeden hiçbir şey yapmayın. Arkada konuşulanlara kulak asmayın. Yola odaklanın. Ben de bu tarz sınavlarda çok stres yapan bir insandım. Sınavda da düşünmemeye çalışıp bildiklerimi uyguladım. Geçmiştim.

Yalnız TR'de ehliyet kursları düzgün bir şekilde araba kullanmayı öğretemiyor. Ehliyeti aldıktan sonra trafiğe çıkma korkum vardı, onu da yıllar önce sevgilim yaklaşık 1 ay boş alanda bana kullandıra kullandıra en incesine kadar öğretti. Daha sonra hafiften trafiğe çıktık, kullana kullanan iyice alıştım. Şu an istediğim arabam da var, gitmediğim yer de yok. Kendinize güvenin ve cesareti elden bırakmayın. Milyonlarca kadın yapıyorsa siz neden yapamayasınız?
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Aslında benim yaşadığım şey büyütülecek bir şey değil, yani normal. Ama ben fazla büyütüyorum bunu sanırım.

Sınava kendimi hiç hazır hissetmiyordum. Ayrıca aklım yolda, arabada olacağını arabadaki diğer kişilerdeydi. Bunu atlatmak için bol pratik yapmam lazım. 2 hafta sonraki sınavı hazır olamam gibi geliyor. Ama girmezsem 1 hakkım yanacak. Değil mi? İnternette öyle yazıyordu.

X