Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

internette hangi durumlarda tek hatayla sınavı sonlandırdıkları yazıyor. kemer takmama kırmızı ışıkta geçmek gibi . sakin kalabilmek sınavı geçebilmek için önemli. umarım heyecanınızı anlayacak ve yatıştıracak komisyona denk gelirsiniz. ben ikinci de alabildim.

İlk sınavda neden kaldınız?

o kadar heyecanlıydım ki yanlış yöne döndüm. ikincisinde sadece bi kere stop ettirdim ışıkta beklerken gereksiz yere.

Bende yazıldım kursa daha yazılı sınava bile girmedim.bende korkuyorum yapabilir miyim diye konuyu takipteyim.

Arkadasın kizi ikincide gecti .Umarim gecersiniz .Nineler bile ehliyet aliyor sakin olun .

Ben olmazsa psikoloğa gideceğim bunun için

19 yaşımda aldım. Şimdi 25’im. Eminim bu sene alsam panil olur titrerdim. Yıl geçtikçe artık mükemmeliyetçilik midir nedir daha da gerginleşiyor insan.

Hocanızın yeterli olduğunu düşünüyormusunuz peki?

o kadar heyecanlıydım ki yanlış yöne döndüm. ikincisinde sadece bi kere stop ettirdim ışıkta beklerken gereksiz yere.
Yaklaşık 2 hafta sonra 2. direksiyon sınavı var. 1. sınava hazır hissetmeden girdiğim için haliyle 2. sınava da hazır değilim. Ama kafam karışık. Kendimi hiç hazır hissetmiyorum ama bu sınava girmezsem ileride pişman olur muyum diye düşünmüyor değilim. Siz ne dersiniz bu konuda?
Bu arada bu hafta sınav ücretiyle ek 2 dersin ücretini yatırmam lazım.

Hazır hissettiğinde gir. Ben de aynı moddayım. Hocaya söyledim hatta “siz ne zaman sen hazırsın derseniz,o zaman girmek istiyorum” diye. Bu sınavda da kalırsan daha da kötü hissedeceksin kendini:/

Hazır hissettiğinde gir. Ben de aynı moddayım. Hocaya söyledim hatta “siz ne zaman sen hazırsın derseniz,o zaman girmek istiyorum” diye. Bu sınavda da kalırsan daha da kötü hissedeceksin kendini:/
İlk sınava girmemiş olsam ne güzel istediğim zaman sınava girerdim. Böyle ard arda hakkım yanmazdı. Ona çok üzülüyorum.
Benim adımı sınava hoca yazdırdı. Ben de hocanın bir bildiği vardır diye düşünmüştüm. Pişmanım şu an. Yoksa ben daha ilk günden beri ilk sınava hazır olamayacağımı biliyordum.
Haklısınız yani. Belki 3. sınava girerim. O zamana bakarım artık.

yotubedan direksiyon derslerini izleyin. kafamızda aşama aşama düşünün. heyecan hep olacak zaten. önemli olan kontrol edebilmeniz.

Allah kolaylık versin, umarım bu defa alırsınız..
Ben de kursa yazıldım ve bu hafta teorik sınava yönelik dersler işlendi ve ben bazı sorunlardan dolayı hiç gidemedim.. ehliyet dersleri ne zaman başlar bilmiyorum ama , kendi aracımızla biraz deneme yaptım,kaldırmayı az çok becerebiliyor fakat düz yolda giderken vites değiştirmek çok zor benim için.. 2 den 3 e alacağım zaman 5 e felan alıyorum.. bakmadan yapamıyorum.. bunlar ders almaya başlayınca düzelecek hatalar mı bilmiyorum ama ben de şimdiden çok geriliyorum..

Ben ders aldığım halde yanlış vitese atabiliyorum. Zamanla düzelir.
Teorik sınavından kısa bir süre sonra direksiyon dersleri başlıyor.
2. sınava girip girmemek konusunda çok kararsızım.

Ben ders aldığım halde yanlış vitese atabiliyorum. Zamanla düzelir.
Teorik sınavından kısa bir süre sonra direksiyon dersleri başlıyor.
2. sınava girip girmemek konusunda çok kararsızım.

Kuralları tam olarak bilmiyorum,fakat 4 defa kalınırsa direksiyondan yeniden kayıt olmak gerekiyor diye duymuştum doğru mu bu ?
2.sınava tabiki girin ara vermeyin , girmezseniz şuan nasıl bir planınız var ?

Kuralları tam olarak bilmiyorum,fakat 4 defa kalınırsa direksiyondan yeniden kayıt olmak gerekiyor diye duymuştum doğru mu bu ?
2.sınava tabiki girin ara vermeyin , girmezseniz şuan nasıl bir planınız var ?
4 defa kalınırsa 40 gün içinde direksiyon dersleri için başvurmak gerekiyor diye okumuştum bir yerde.
3. sınava hazır olarak girmeyi planlıyorum.
Ama sonradan pişman olur muyum diye endişeleniyorum.

4 defa kalınırsa 40 gün içinde direksiyon dersleri için başvurmak gerekiyor diye okumuştum bir yerde.
3. sınava hazır olarak girmeyi planlıyorum.
Ama sonradan pişman olur muyum diye endişeleniyorum.

Nacizane fikrim ,bence girin 2. Sınava ne kaybınız olacak ki.. hem bu defa alacaksınız belki.. uzun bir düre tekrar bekleyip o stresi yaşamayın, sınava kadar imkanınız varsa aracınız varsa çalışın.. bir defada alın kurtulun.. şahsen ben öyle yapardım..

2. kez başarısız olursam moralim iyice bozulur. Girsem bir dert, girmesem bir dert. Sınav denen şey olmasa bir günde 10 tur atarım hiç önemli değil. Ama sınav geriyor beni.

Bu sınavı da geçecek olan sizsiniz, 3.yü de. Ne kadar çabuk o kadar kolay. Sınavdan önce çalışabileceğiniz şahsi aracınız var mı? Ya da bi tanıdığın falan? Onu alın trafiksiz bir yerde yokuş kalkış ve park çalışın. Arabayı tek başına kullanınca ve kimse müdahale etmeyince inanın daha iyi anlıyorsunuz hatanızı. Ben derslerde neden stop ettiğimi assla anlamıyordum mesela. Ama kendim çalışınca debriyajdan ayağımı hemen çektiğimi farkettim, sol ayağıma adeta söz geçiremiyordum. Dura kalka dura kalka öğrendim hatamı ve kendimi geliştirdim. Kendi başına arabada bir saat çalışıp stop etme sorununu çözdüm.

Çalışabileceğim araç var. Benim çözmem gereken şey de dur kalk yapabilmek. Işıklarda durduğumda vites 1' e atmayı unutmadan fazla yavaş hareket etmeden kalkış yapabilmem lazım.
Ayrıca beni asıl geren şey sınav ve araçta benim dışımda 3 kişinin olması.

2. kez başarısız olursam moralim iyice bozulur. Girsem bir dert, girmesem bir dert. Sınav denen şey olmasa bir günde 10 tur atarım hiç önemli değil. Ama sınav geriyor beni.

Anlıyorum ama güvenli bir şekilde trafiğe çıkmak İçin de o Sınavı geçmek şart..
Ben de öyle,çok geriliyorum çok çabuk bunalıyorum.. mesela eşimle birkaç defa çalıştığım halde hata yapmaktan çok korkuyorum ve İnan’ın normalde hiç elim terlemez,resmen ellerim ıp ıslak oluyor, debriyaja basan bacağım öyle bir titriyor ki çok huzursuz oluyorum.. bir de komisyonun yanında nasıl olacağım şimdiden düşünmek istemiyorum.. benim de bunları aşmam lazım işte..
Ben olsam ertelemez, bir an önce olsun bitsin diye 2.de almaya bakardım..
Ha yine mi olmadı,bu sefer 3.dönmek yok artık bu yoldan.

Ilkinde yaptirdikkarini yapabiliyorsan gir bence .Biraz alisinca yahu bumuymuş araba kullanmak dersin .Sakin ol sadece .

Benim de sol ayağım sıkıntılı. Bazen ben de hızlıca çekebiliyorum. Ama ucu ucuna araba istop etmemiş oluyor çoğu zaman.

Ayrıca kalkış yaparken yarım debriyajda hafif gaza basmayı beceremiyorum. İkisini aynı anda yapmak zor geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…