- 30 Nisan 2016
- 3.076
- 6.191
Sevgili Welldone0 ,
Bu mesajı ehliyet kursuna başlamadan önce sürücü koltuğuna oturmaya bile korkan biri olarak yazıyorum. Kurs yaklaştıkça karnıma ağrılar giriyordu. Araba kullanmayı çok istememe rağmen bu korku beni uzak tutuyordu.
Tüm korkum ilk ders hocanın beni trafiğe salmasıyla son buldu. Hoca o kadar işinin ehliydi ki, bana gerekli cesareti verdi ve sürekli müdahale etmedi. Yaptığım yanlışları söyledi, ya da ilk öğrendiğim şeylerde ne yapmam gerektiğini söyleyip sustu. İlk üç dersten Sonraki derslerde başka bi hocayla çıktım ve sınava dek yanımda durmadan konuştu sürekli müdahale etti beni deli etti. İlk ders hiç stop etmememe rağmen sonrasında sürekli duruyodu araba. Sınava girmeden önce kalacağımdan emindim.
Sınava gireceğim gün başka bi manuel arabayla yokuşta defalarca dur kalk yaptım. Çünkü ikinci hoca her hareketimde o kadar müdahale ediyordu ki, arabayı sanki o kullanıyordu. Ve nihayetinde sınavda hiç bir yanlış yapmadan bitirdim.
Tavsiyem, iyi bir hocayla çalış. Kendine güvenmiyorsan hata sende değil hocanda.
Benim de ilk sınavdan önceki gece karnıma ağrılar girmişti, sınav günü ise stresten hiçbir şey yiyememiştim.
Önceki yorumlarımın birinde bahsetmiştim. Aslında ben sınava hiç hazır hissetmiyordum. Hatta bunu derslere başlamadan önce diyordum. Çünkü kendimi çok iyi tanıyorum bu tarz konularda.
Sonra hoca benim adımı sınava yazdırdı. "Sınava kadar hazırlayacağız seni" dedi. Hoca böyle deyince ben de hocaya güvendim, sınava kadar hazır olurum diye düşünmüştüm. Yanılmışım. Hocaya değil kendime güvenmeliymişim meğer.