• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilemma

Şehirdışına gitti evi getirmek için Bi hafta kaldı orda hergün dışardaydı muhtemelen arkadasları dedi ki sen manyak mısın kaynana yanına taşınılır mı. Bunun üstüne gelip sürekli saldırıyo

Bence doldurusa gelmeye musait olan taraf sizsiniz ama neyse..hakkinizda hayirlisi olsun.

Ya bunu anlamanın bir yolu var aslında benim bildiğim bu iş için eşin imzalı belgesi gerekiyor yani tamam derse imzalamaya demek ki istemiyor.
İmzalamam dedi ama imzasız da halledebilirim biliyo bunu. Benim rızam yok çok günah o cocuğun suçu yok ama gidip aldırırsan günahı senin boynuna dedi. İstemem yan cebime koy

Biraz sevinçli mutlu heyecanlı olmasını bekledim açıkcası bide kalbimi kırmadan konusmasını. Nolursa olsun insan dikkat eder bağırıp çağırıp hakaret etmez diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum ki ben
Mutlaka sevinçlidir, aldırmanıza rızam yok demiş vs. Ama erkekler hemen baba moduna giremiyor, bağ kuramıyor henüz dediğim gibi hiç bir somut belirti yok, karnınız çıkıp tekmeler başladığında yavaş yavaş oluşacak asıl bağ doğum olup paylaşımlar yaşadıkça olacak. Erkekler biz gibi bebek bakım kitabı falan okumuyorlar çok bebek isteyenler bile, varsa da çok nadirdir.
Sonradan yazmışsınız bence de eşinizi biri doldurmuş ailenize yakın ev aldığınız için. Sanki iç güveysi psikolojisine girmiş, para da kaybetmiş baba olmanın sorumluluğu eklenmiş, farkında olmasanız da sizin de hormonlardan dolayı gerginliğiniz ve hassasiyetiniz de eklenmiş. Bağırıp çağırma ve hakaret tabiki kabul edilemez. Eşinizle konuşun gerginliğinin sebebini sorun, davranışlarının değişim nedeni neymiş?

Bana karnımı gösterip hayattaki tek başarın bu dedi halbuki çok iyi Bi kariyerim de vardı. İşe yaramaz falan dedi inanın şoktayım
Şu söylediği cümleyle bence baba olmayı hak etmiyor eşiniz. Çok zordur muhtemelen anne değilim bilmiyorum ama bebeği dünya getirme konusunu bir daha düşünün.

Benle bebekle alakalı değil diyorsunuz da takvime göre daha 9 haftalık hamilesiniz.siz bile bebekle alakalı değilsiniz ki daha deyim yerindeyse. Yani eğer düşük tehlikesi yoksa, ağır geçirmiyorsanız öyle oturup önünüze yemek bekleyecek bir durumunuz da yok. Ve araya taşınma gibi bir olay girmiş. Adam napsın istiyorsunuz ki. Öncesinde birşeyler olmuş ya da siz fazlaca hamilelik hormonlarını abartıyorsunuz. Ama böylesine basit olaylar için bebeği aldırmayın düşünmeniz bile feci. Keşke siz de en azından isteyip de yapsaydınız bebeği.

Benle bebekle alakalı değil diyorsunuz da takvime göre daha 9 haftalık hamilesiniz.siz bile bebekle alakalı değilsiniz ki daha deyim yerindeyse. Yani eğer düşük tehlikesi yoksa, ağır geçirmiyorsanız öyle oturup önünüze yemek bekleyecek bir durumunuz da yok. Ve araya taşınma gibi bir olay girmiş. Adam napsın istiyorsunuz ki. Öncesinde birşeyler olmuş ya da siz fazlaca hamilelik hormonlarını abartıyorsunuz. Ama böylesine basit olaylar için bebeği aldırmayın düşünmeniz bile feci. Keşke siz de en azından isteyip de yapsaydınız bebeği.
Durduk yere gelip hayattaki tek başarın bu dedi bana bebek için ben de mi gariplik var kim katlanır bu cümleye. Benim hamileliğim rahat geçiyo zaten iş yaptırmayan eşimin kendisi. Hem iş yaptırmıyo anneme yaptırıyo hem de laf söylüyo. Şımarıklık yapsam söylerim valla. Eşim buraya parayla adamm mı tutmuş bana şımarık dedirtmek için anlamadım

Sanırım okumadınız, eşinden öncelikle istediği saygı ve insan gibi muamele. Hakaretvari sözler ve saçma sapan sebepsiz gerginlik bırakın yeni hamile bi kadını herkesi rahatsız eder.

Kaç senedir tanıyorum güya hiç bu yönlerini görmemiştim.

4 yıllık evlisiniz
Adamın ters yönünü tanımıyorsunuz
Ev taşıyorsunuz ama hiç bir şeye dokunmuyorsunuz
Adam borsada para kaybetmiş bir saat erken kalkamadınız diye
Bebekle ilgili makale falan okumuyor vss
Sizi gebelikle ilgili kandırdı üstelik
Şu yazdıklarınızı bir yabancı yazmış gibi okuyun lütfen mantıklı gelecek mi?
Kürtaja karşıdır görüşüm genellikle ama bence sizin durumunuzda gerekli, eşiniz değil siz hazır değilsiniz çünkü. Kalbinizi kırmayı istemem ama birinin gerçeği yazması gerek; ilgisiz ve şımarık olan sizsiniz, kadın ya da erkek bir insan dört yıllık eşinin neye bozulduğunu bile anlamıyorsa o adama karşı ilgisizdir, belki de sürekli sizi pohpohlamaktan ve istediklerinizi yapmaktan sıkılmıştır eşiniz.

Durduk yere gelip hayattaki tek başarın bu dedi bana bebek için ben de mi gariplik var kim katlanır bu cümleye. Benim hamileliğim rahat geçiyo zaten iş yaptırmayan eşimin kendisi. Hem iş yaptırmıyo anneme yaptırıyo hem de laf söylüyo. Şımarıklık yapsam söylerim valla. Eşim buraya parayla adamm mı tutmuş bana şımarık dedirtmek için anlamadım
Şımarık yazdığımı göremiyorum ama sizin mesajlarınızın da başı var sonu yok. Tüm sayfaları okumam mümkün değil. İlk mesajnızda aranızdaki anlaşmazlığın sebebine dair tek bir cümle yok. Tartışma yok yere başlasa bile bir yok olan sebep vardır yani. Kendi içinizde çelişkiler yaşıyorsunuz, yoksa haklı haksız ayrımı yapmadım. " Ben fevriyim gidip aldırırım, o da bilir" diye bir cümleniz var. Bu bile bazı şeyleri açıklar ama bebek olayı fevri karar alınabilecek bir olay değil. Kürtaja tamamen karşı değilim, zaten herkesin kendi fikri, kendi iradesi der geçerim ama başka bir can konusunda da fevri davranabilecek biri açıkçası ben de çok iyi, sağlıklı düşünebilen biri izlenimi yaratmadı. Lütfen bu tespitimi eşinizin hakaretlerini aklıyor olarak algılamayın. Dediğim gibi ben konudan aranızdaki ilişkiye dair hiç bir done bulamadım da anlamadım da. Sadece bebek olayına yorum yapabiliyorum o yüzden.

Sanırım okumadınız, eşinden öncelikle istediği saygı ve insan gibi muamele. Hakaretvari sözler ve saçma sapan sebepsiz gerginlik bırakın yeni hamile bi kadını herkesi rahatsız eder.
Okudum, sonra ki mesajında sebep olarak aşırı acıkmasından kaynaklı bir olayı anlatmış, orda da tam nasıl çıkmış tartışma yine muallakta kalmış. Kendisine açıkladım aşağıda zaten, eşimle hiç sorunumuz yoktu, 10 günde değişti diyorsa bu 10 güne göre bebek aldırma kararı verilemez, muhakkak ki karşılıklı gelişen olaylar vardır diye düşünüyorum.. Saygı şartsız şeksiz herkese gösterilmeli. Hatta isteyerek dünyaya getirdiğimiz bebeğin de anne karnında hakları vardır, bu da bir nevi saygıdır.

4 yıllık evlisiniz
Adamın ters yönünü tanımıyorsunuz
Ev taşıyorsunuz ama hiç bir şeye dokunmuyorsunuz
Adam borsada para kaybetmiş bir saat erken kalkamadınız diye
Bebekle ilgili makale falan okumuyor vss
Sizi gebelikle ilgili kandırdı üstelik
Şu yazdıklarınızı bir yabancı yazmış gibi okuyun lütfen mantıklı gelecek mi?
Kürtaja karşıdır görüşüm genellikle ama bence sizin durumunuzda gerekli, eşiniz değil siz hazır değilsiniz çünkü. Kalbinizi kırmayı istemem ama birinin gerçeği yazması gerek; ilgisiz ve şımarık olan sizsiniz, kadın ya da erkek bir insan dört yıllık eşinin neye bozulduğunu bile anlamıyorsa o adama karşı ilgisizdir, belki de sürekli sizi pohpohlamaktan ve istediklerinizi yapmaktan sıkılmıştır eşiniz.
Eşim hayattaki tüm paramızı kaybetti 1 milyon TL ye yakın. Tek kelime etmedim benimle hastaneye geldi dite 50 bin TL kaybetmiş bana bunun lafını yapıyo. O paraları ben kazanmadım diye laf etmedim ama çoluk çocuğumun rızkıydı. Ben hiçbişi sesimi çıkarmadıkça ezilen oldum. Ev almak isteyen o taşımaya tek gitmek isteyen o bırak annen yapsın bişeye dokunma çocuğa bişi olur diyen o hakaret duyan benim. Ben Bi iş yapmadım ama annem babam canla çalıştı benim payıma düşenin 10 katını yaptı bıraksa ben de yapardım. Çocuğa bişi olur diye beni korkutan kendisi. Cidden şımarıklık yapmadım

Arkadaşlar merhaba,
Belki rahatlarım belki yazınca daha makul gelir belki de sizlerin yararlı fikirleri olur diye yazmaya karar verdim. Takvimden anlayacağınız üzere hamileyim eşimle hamilelik haberini aldıktan sonra iyiydik ama nolduysa 10 gündür içine şeytan kaçmış durumda. Etmediği laf hakaret kalmadı durduk yere sinir patlamaları yaşıyo ve açıkcası ne benle ne bebekle ilgilenmiyor. Sadece bana iş yaptırmıyo o kadar onu da Bi marifet sanıyo. Ev taşıyoruz tüm işi annem ve eşim yapıyo yani ben yapmıyorum ama vekaleten annem yapıyor. Neyse ben boşanmaya karar verdim ama çocuğa da kıyamıyorum zaten 33 yaşındayım ya Bi daha olmazsa diyorum ama bu cocuğa da mutsuz Bi hayat vermek istemiyorum. Kararım ya boşanıp aldırmak yada boşanmayıp çocuğu doğurup babasıyla fazla muhattap olmadan idare ederek yaşamak. Benimle aynı durumu yaşayan varsa lütfen yazsın. Çünkü biliyorum ki bu çocuğu aldırırsam da doğurursam da çok pişman olcam.
Sakın kıymayın minnoşa..onu kucağınıza aldığınızda evli kalmak zorunda değilsiniz.akli ermeden ayrilirsaniz sürecin zorluğunu da yaşamaz.ama dilerim evliliğiniz yoluna girer:)

Arkadaşlar merhaba,
Belki rahatlarım belki yazınca daha makul gelir belki de sizlerin yararlı fikirleri olur diye yazmaya karar verdim. Takvimden anlayacağınız üzere hamileyim eşimle hamilelik haberini aldıktan sonra iyiydik ama nolduysa 10 gündür içine şeytan kaçmış durumda. Etmediği laf hakaret kalmadı durduk yere sinir patlamaları yaşıyo ve açıkcası ne benle ne bebekle ilgilenmiyor. Sadece bana iş yaptırmıyo o kadar onu da Bi marifet sanıyo. Ev taşıyoruz tüm işi annem ve eşim yapıyo yani ben yapmıyorum ama vekaleten annem yapıyor. Neyse ben boşanmaya karar verdim ama çocuğa da kıyamıyorum zaten 33 yaşındayım ya Bi daha olmazsa diyorum ama bu cocuğa da mutsuz Bi hayat vermek istemiyorum. Kararım ya boşanıp aldırmak yada boşanmayıp çocuğu doğurup babasıyla fazla muhattap olmadan idare ederek yaşamak. Benimle aynı durumu yaşayan varsa lütfen yazsın. Çünkü biliyorum ki bu çocuğu aldırırsam da doğurursam da çok pişman olcam.
Eşinizi azda olsa seviyorsanız gözünü korkutun sizi kaybetmeyi bı tattirin işi ciddiye bindirince ne yapacak,sorunu varsa destek alsın hamile kadına yapılacak hareketler değil bunlar ,ayrıca aileniz destek olursa çocuk bakımında sogurum bakın derim yinede hakkınızda hayırlısı

Eşinizi azda olsa seviyorsanız gözünü korkutun sizi kaybetmeyi bı tattirin işi ciddiye bindirince ne yapacak,sorunu varsa destek alsın hamile kadına yapılacak hareketler değil bunlar ,ayrıca aileniz destek olursa çocuk bakımında sogurum bakın derim yinede hakkınızda hayırlısı
Boşanalım dedim tamam dedi, ailemin evindeyim şuan. Ben elimden geleni yaptım evinde oturuyo huzurluca umrunda değil bence

Nedense icimdeki bir his hikayedeki adamin sucsuz oldugunu soyluyor. Yorumlara verdiginiz cevaplar o kadar garip ki...hakaret etti dediginiz seylerin hakaret oldugundan bile supheliyim. Yemek yemegi geciktirdi diye bile bilenmissiniz adama. Insallah sadece hormonlardandir ve daha mantikli dusunmeye baslarsiniz yakinda.

Aradaki konulari okudum boluk porcuk birlestirdim konunuza yorumum yok cunku anlattiginiz es bu tarz bir adam degil belliki birsey var.Konunun sizin ailenize yakin gitmeklede bir alakasi sanmam olsun.Bebegede yardimlari dokunacagini oda biliyordur kendide istemis.

Dunyaya gelecek bir can var biz nasil diyelim aldir veya aldirma
Sartlariniza gore kendiniz belirleyeceksiniz o karari
Hakkinizda hayirlisi

Şımarık yazdığımı göremiyorum ama sizin mesajlarınızın da başı var sonu yok. Tüm sayfaları okumam mümkün değil. İlk mesajnızda aranızdaki anlaşmazlığın sebebine dair tek bir cümle yok. Tartışma yok yere başlasa bile bir yok olan sebep vardır yani. Kendi içinizde çelişkiler yaşıyorsunuz, yoksa haklı haksız ayrımı yapmadım. " Ben fevriyim gidip aldırırım, o da bilir" diye bir cümleniz var. Bu bile bazı şeyleri açıklar ama bebek olayı fevri karar alınabilecek bir olay değil. Kürtaja tamamen karşı değilim, zaten herkesin kendi fikri, kendi iradesi der geçerim ama başka bir can konusunda da fevri davranabilecek biri açıkçası ben de çok iyi, sağlıklı düşünebilen biri izlenimi yaratmadı. Lütfen bu tespitimi eşinizin hakaretlerini aklıyor olarak algılamayın. Dediğim gibi ben konudan aranızdaki ilişkiye dair hiç bir done bulamadım da anlamadım da. Sadece bebek olayına yorum yapabiliyorum o yüzden.
Kafam çok karışık düzgün anlatamamışım. Hamile Olduğumu öğrendik ailemin yanından ev aldık kendi fikriydi, sonra esyaları taşımaya gitti şehir dışına geldiğinde suratı 5 karış sürekli laf sokma derdinde. Olay günü de mobilyacı geldi esyalarımı kuruyordu esyaların yerine karıştı benim dediğimin tam tersini söylüyo oraya olmaz buraya olur. Hafif atıştık elektrik falan alınacaktı komsudan illa annen de gelsin dedi. Ben de salonun konsol yerine karar veremedim annem de gelince o da baksın dedim şimdilik başka yerleri kursunlar dedim. Bi afralar tafralar. Sonra gelip yanıma bunları söyledi. Daha sonra benim yatak odamdaki tuvalet masamın yerine karıştı burası olmaz ışık almaz diye annem de dediki oğlum sen mi makyaj yapacaksın. Onlar orda atıştılar. Sonra özür diledi annemden. Hem annem gelip it gibi çalışsın istiyo hem de annem bişiye karışmasın istiyo galiba.

Back