• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dilemma

Nedense icimdeki bir his hikayedeki adamin sucsuz oldugunu soyluyor. Yorumlara verdiginiz cevaplar o kadar garip ki...hakaret etti dediginiz seylerin hakaret oldugundan bile supheliyim. Yemek yemegi geciktirdi diye bile bilenmissiniz adama. Insallah sadece hormonlardandir ve daha mantikli dusunmeye baslarsiniz yakinda.
İnşallah ben abartıyorumdur

Konu sahibi siz esinizle birlikte oyun mu oynuyorsunuz, yuva mi yapiyirsunuz.
Daha 9 haftalik gebelik gecmisinize neler sigdirmissiniz. Hamile kaldiniz diye ailenize yakin ev almal, tasinmak, sonra kavgalar, aldirmayi dusunmeler...
Bir oturup dusunun, sakinca konusun esinizle, boyle hayat yasanir mi.
Surekli boyle anlik kararlar mi alirsiniz. Esiniz de borsada falan takilan biri galiba, boyle alismis sanirim buyuk buyuk kararlari cok dusunmeden almaya.
Hakikaten boyleyse yasaminiz aldirmayi ciddi olarak dusunun, zira cocuk stabilite ister, tutarlilik ve duzen ister.

Ben annemi çalıştırmazdım, yapmadım da hiç taşınma sırasında vardı da kendisi. Belli ki birşeylere dolmuş, haksız da olabilir ama bunlar sakin bir zamanda oturulur, konuşulur. Hemen akla boşanma ve çocuk aldırma gelmez demek istiyorum tabi. Aklınıza hemen gelen şeyler gayet radikal şeyler. Sadece bu olayla sınırlıysa tabi ki. Kendinizi üzmeyin, taşınma stresi, yeni bir şehir ve de kayın aileye yakın oturma belki de onu germiştir.canınızı sıkmak istiyordur ama sizin de intikam alma şekliniz böyle olmamalı. Annenizi gönderin evine, başbaşa kalın, işleri de ona yaptırın, gerekirse yardımcı alın temizlik ve yerleştirme için. Anneme saygısızlık yapıyorsa o evde çalıştırmam ben, siz de öyle yapın.

Konu sahibi siz esinizle birlikte oyun mu oynuyorsunuz, yuva mi yapiyirsunuz.
Daha 9 haftalik gebelik gecmisinize neler sigdirmissiniz. Hamile kaldiniz diye ailenize yakin ev almal, tasinmak, sonra kavgalar, aldirmayi dusunmeler...
Bir oturup dusunun, sakinca konusun esinizle, boyle hayat yasanir mi.
Surekli boyle anlik kararlar mi alirsiniz. Esiniz de borsada falan takilan biri galiba, boyle alismis sanirim buyuk buyuk kararlari cok dusunmeden almaya.
Hakikaten boyleyse yasaminiz aldirmayi ciddi olarak dusunun, zira cocuk stabilite ister, tutarlilik ve duzen ister.
Çok haklısınız

Ben annemi çalıştırmazdım, yapmadım da hiç taşınma sırasında vardı da kendisi. Belli ki birşeylere dolmuş, haksız da olabilir ama bunlar sakin bir zamanda oturulur, konuşulur. Hemen akla boşanma ve çocuk aldırma gelmez demek istiyorum tabi. Aklınıza hemen gelen şeyler gayet radikal şeyler. Sadece bu olayla sınırlıysa tabi ki. Kendinizi üzmeyin, taşınma stresi, yeni bir şehir ve de kayın aileye yakın oturma belki de onu germiştir.canınızı sıkmak istiyordur ama sizin de intikam alma şekliniz böyle olmamalı. Annenizi gönderin evine, başbaşa kalın, işleri de ona yaptırın, gerekirse yardımcı alın temizlik ve yerleştirme için. Anneme saygısızlık yapıyorsa o evde çalıştırmam ben, siz de öyle yapın.
Annem dinlemiyor ki 50 kere gitme dedim, olsun orası senin evin diyo. Ailem çok iyi niyetli iyi insanlar ama onlar da istemiyo artık. Nankör bu adam dediler yine de pek karışmıyolar

Boşanalım dedim tamam dedi, ailemin evindeyim şuan. Ben elimden geleni yaptım evinde oturuyo huzurluca umrunda değil bence
Yazdıklarınızı okudum. Hormonların sizi olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Boşanılacak bir neden göremedim. Herkes eşi ile tartışıyor. Her tartışmada boşanılsa dünyada evli insan kalmaz.

Karı koca ikiniz de fevri, pireyi deve yapan, sorun çözme kabiliyetinden yoksun insanlarsınız. O kadar saçma ki olayın ortaya çıkışı gelişme süreci şu an geldiğiniz yer. İki tarafta da ne evlilik yürütecek ne bebek büyütecek olgunluk var.

Eşinizin size hakaret etmesi elbette ki yanlış ama 4 senelik eşinizin bir anda 10 günde bambaşka bir insan olması garip. Olması gereken sizin bunun sebebini sorgulamak, çözümünü aramaktı siz boşanmaya karar veriyorsunuz. Arkadaşları eşinizi dolduruyor mu bilemem ama aileniz sizi dolduruyor orası net.

Her zaman sağlıklı bir ailede büyümeyecekse çocuk yapılmaması gerektiğini yazarım yorumlarımda ama sizin durumunuz gerçekten tuhaf. Kocanız bakarım dedi diye çocuk yapmışsınız, gider aldırırım fevriyim diyorsunuz. Çocuk bu farkında mısınız? Varsayalım evliliğiniz çok güzel giderken Allah korusun kocanızı kaybettiniz tek başınıza bakmak zorunda kaldınız o zaman ne yaparsınız? Hiç mi düşünmediniz böyle bir olasılığı?

Bence de boşanın. Tek başınıza bakma sorumluluğu almak istemediğiniz çocuğu da aldırın. Büyümeden de tekrar evlilik düşünmeyin.

Evde iş yapıyordu onlar ben de balkonda oturuyorum. Baya da Bi saat geçti acıktım çok kan şekerim düştü. Acıktın mı diyo evet diyorum şu işlerde bitsin diyo öyle çıkarız yemeğe 2 saat geçti öylece. Aşırı acıkıyorum bekleyecek durumda değilim. Yada çocukla ilgili açıp bişi okumuyo iskele babası kıvamında
Onlar iş yaparken siz de azıcık ucundan tutsanız hiç soru olmaz, ben 35 haftalık hamileyken eşimle ev taşıdım. Riskli değilse hamileliğiniz neden onlar çalışırken siz balkonda oturuyorsunuz?
Bir de çok aciktiysaniz dolabı açıp peynir ekmek tarzı bir şeyler atistirip yemeğe kadar bekleyebilirsiniz.
Hayattaki tek başarınız bebek gibi davranırsanız bu sözü duymanız çok olağan. Bana hiç normal gelmedi yazdiklariniz.

Eşim hayattaki tüm paramızı kaybetti 1 milyon TL ye yakın. Tek kelime etmedim benimle hastaneye geldi dite 50 bin TL kaybetmiş bana bunun lafını yapıyo. O paraları ben kazanmadım diye laf etmedim ama çoluk çocuğumun rızkıydı. Ben hiçbişi sesimi çıkarmadıkça ezilen oldum. Ev almak isteyen o taşımaya tek gitmek isteyen o bırak annen yapsın bişeye dokunma çocuğa bişi olur diyen o hakaret duyan benim. Ben Bi iş yapmadım ama annem babam canla çalıştı benim payıma düşenin 10 katını yaptı bıraksa ben de yapardım. Çocuğa bişi olur diye beni korkutan kendisi. Cidden şımarıklık yapmadım
eşiniz ne iş yapıyor belkide düzenini bozup taşınmak falan iş ciddiye binince bunalttı.ben nasıl erkek ailesi yakın olmamalı diye düşünüyorsam kadının aileside yakın olmamalı
çok ciddi bir para kaybınız olmuş ne kadar sesim çıkmadı desenizde hal ve tavrınızla belli etmişsinizdir bişeyler

Onlar iş yaparken siz de azıcık ucundan tutsanız hiç soru olmaz, ben 35 haftalık hamileyken eşimle ev taşıdım. Riskli değilse hamileliğiniz neden onlar çalışırken siz balkonda oturuyorsunuz?
Bir de çok aciktiysaniz dolabı açıp peynir ekmek tarzı bir şeyler atistirip yemeğe kadar bekleyebilirsiniz.
Hayattaki tek başarınız bebek gibi davranırsanız bu sözü duymanız çok olağan. Bana hiç normal gelmedi yazdiklariniz.
İş yapmaya kalkınca bebeğe bişi olacak diye oturtan eşim, annem bana vekaleten 10 kat iş yaptı zaten. Eşim de ortalıkta gezinip konuşuyo çok bişi yaptığı yok. evde kalmıyoruz yicek bişi yoktu. Zaten çokta sorun etmedim o olayı. Sorulunca anlattım sanki yemeğe gitmedik diye boşanıyorum

eşiniz ne iş yapıyor belkide düzenini bozup taşınmak falan iş ciddiye binince bunalttı.ben nasıl erkek ailesi yakın olmamalı diye düşünüyorsam kadının aileside yakın olmamalı
çok ciddi bir para kaybınız olmuş ne kadar sesim çıkmadı desenizde hal ve tavrınızla belli etmişsinizdir bişeyler
Bence de iki aileye çok yakın olmamak lazım ama eşimin kararıydı bu kendi istedi ve sanırım hemen pişman oldu. Size belki yalan gelecek ama para kaybına dedim ki sen kazandın sen kaybettin sıfırdan başlarız boşver. Demekki ses çıkarmak gerekiyormuş

Karı koca ikiniz de fevri, pireyi deve yapan, sorun çözme kabiliyetinden yoksun insanlarsınız. O kadar saçma ki olayın ortaya çıkışı gelişme süreci şu an geldiğiniz yer. İki tarafta da ne evlilik yürütecek ne bebek büyütecek olgunluk var.

Eşinizin size hakaret etmesi elbette ki yanlış ama 4 senelik eşinizin bir anda 10 günde bambaşka bir insan olması garip. Olması gereken sizin bunun sebebini sorgulamak, çözümünü aramaktı siz boşanmaya karar veriyorsunuz. Arkadaşları eşinizi dolduruyor mu bilemem ama aileniz sizi dolduruyor orası net.

Her zaman sağlıklı bir ailede büyümeyecekse çocuk yapılmaması gerektiğini yazarım yorumlarımda ama sizin durumunuz gerçekten tuhaf. Kocanız bakarım dedi diye çocuk yapmışsınız, gider aldırırım fevriyim diyorsunuz. Çocuk bu farkında mısınız? Varsayalım evliliğiniz çok güzel giderken Allah korusun kocanızı kaybettiniz tek başınıza bakmak zorunda kaldınız o zaman ne yaparsınız? Hiç mi düşünmediniz böyle bir olasılığı?

Bence de boşanın. Tek başınıza bakma sorumluluğu almak istemediğiniz çocuğu da aldırın. Büyümeden de tekrar evlilik düşünmeyin.
Eşimi kaybetsem tabiki bakarım. Ama reel dünya bu kadar toz pembe değil burda ne konular okuyoruz belki eşim evlenecek ve cocukları olacak benim çocuğuma hiçbi desteği olmayacak ilgilenmicek belki. Bunlar dünyada hiç yaşanmamış olaylar değil ölüm allahtan öyle bişi olsa baban yok derim en azından. Bu adam hamile karısını düşünmeyip bu kadar ağır konusuyorsa çocuktan da vaxgecmiş demektir. Çocuğumun ne suçu var ki böyle Bi ortama gelsin

Evde iş yapıyordu onlar ben de balkonda oturuyorum. Baya da Bi saat geçti acıktım çok kan şekerim düştü. Acıktın mı diyo evet diyorum şu işlerde bitsin diyo öyle çıkarız yemeğe 2 saat geçti öylece. Aşırı acıkıyorum bekleyecek durumda değilim. Yada çocukla ilgili açıp bişi okumuyo iskele babası kıvamında
Onlar iş yaparken bir markette gidip gelebilir, hepinize sandviç yapabilirsiniz; 3 çocuk doğurdum kimseden bu kadar ilgi beklemedim hamilesiniz hasta değil; zaten size iş yaptırmiyorlar olması gerektiği gibi.....

Onlar iş yaparken bir markette gidip gelebilir, hepinize sandviç yapabilirsiniz; 3 çocuk doğurdum kimseden bu kadar ilgi beklemedim hamilesiniz hasta değil; zaten size iş yaptırmiyorlar olması gerektiği gibi.....
Valla bana kalsa ben giderim zaten, adam hem göndermiyo hem de gitmiyo aç aç bekliyorum sonra. Ben hiçbi msjda hamileyim iş yapamıyorum gidemiyorum gelemiyorum demedim yaptırmıyo kavga çıkarıyor

Eşimi kaybetsem tabiki bakarım. Ama reel dünya bu kadar toz pembe değil burda ne konular okuyoruz belki eşim evlenecek ve cocukları olacak benim çocuğuma hiçbi desteği olmayacak ilgilenmicek belki. Bunlar dünyada hiç yaşanmamış olaylar değil ölüm allahtan öyle bişi olsa baban yok derim en azından. Bu adam hamile karısını düşünmeyip bu kadar ağır konusuyorsa çocuktan da vaxgecmiş demektir. Çocuğumun ne suçu var ki böyle Bi ortama gelsin
Son kez ciddice konuşun bence kararınızıda konuşmanın gidişatına göre verirsiniz

Hamile iken erkeklerde anne adayları gibi değişik bir psikolojiye giriyor. Bir de taşınıyorsunuz taşıdığınız yeri o değil de siz istediyseniz kafasında kurmuş olabilir. Annenizle bir sıkıntısı olup size söylememiş olabilir. Bunların hiç biri haklı çıkarmaz ama hepimiz insanız ve hınç alıyoruz birbirimizden. 10 günden önce bunlar yoksa çözülebilir sıkıntılar.

Arkadaşlar merhaba,
Belki rahatlarım belki yazınca daha makul gelir belki de sizlerin yararlı fikirleri olur diye yazmaya karar verdim. Takvimden anlayacağınız üzere hamileyim eşimle hamilelik haberini aldıktan sonra iyiydik ama nolduysa 10 gündür içine şeytan kaçmış durumda. Etmediği laf hakaret kalmadı durduk yere sinir patlamaları yaşıyo ve açıkcası ne benle ne bebekle ilgilenmiyor. Sadece bana iş yaptırmıyo o kadar onu da Bi marifet sanıyo. Ev taşıyoruz tüm işi annem ve eşim yapıyo yani ben yapmıyorum ama vekaleten annem yapıyor. Neyse ben boşanmaya karar verdim ama çocuğa da kıyamıyorum zaten 33 yaşındayım ya Bi daha olmazsa diyorum ama bu cocuğa da mutsuz Bi hayat vermek istemiyorum. Kararım ya boşanıp aldırmak yada boşanmayıp çocuğu doğurup babasıyla fazla muhattap olmadan idare ederek yaşamak. Benimle aynı durumu yaşayan varsa lütfen yazsın. Çünkü biliyorum ki bu çocuğu aldırırsam da doğurursam da çok pişman olcam.
Kalbinizi kırmak istemiyorum ama Allah size akıl ve muhakeme yeteneği versin inşallah. Boşanınca çocuk mutsuz olur diye aldırmayı düşünüyorsunuz ama doğurursam da aynı mutsuzluğu yaşatacak adamla aynı evde mi kalsam diyorsunuz? Ne anladık o zaman o işten. Yine mutsuz olacak o çocuk öyle bir baba ile. Bence ayrılmaya niyetiniz yok sadece aaahhh evladım için her şeye katlandımcılardan olmak istiyorsunuz belli

Cıkıp yiyebilirsin hatta gelirken onlara da getirebilirsin.
Neden kendin cıkıp yemıyorsun?
Çünkü bir piremses. Kaprisler kaprisler. Ben aç olsam dolabı yerim. İki saat beklemem. Evde bir şey yoksa da söylerim, kendim alırım. Hamile olunca bunlar da yasak sanırım. 😬 ayrıca konu sahibi çocukla ilgili bir şey okuyan erkek sayısı bir elin parmağını geçmez. Çok şey mi bekliyorsunuz?

Back