Dikkat.... bir igne esimin hayatinina hayatimiza mal oldu

Rabbim sabir versinn..yureginize serinlik versin..rabbim mekanini cennet etsinn...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

okurken parçalandım Allah rahmet eylesın sıze de sabır versın Rabbim ölümün de hayırlısını nasıp etsın...

Aşırı tepki değil sadece bu konuda hassasım ve hasta gözüyle olaya doğru bir şekilde yaklaştığımı düşünüyorum . Aslında daha önceki yorumunuzdaki ilk satırlarI okuduğumda içimden geçen şey ne kadar güzel böyle düşünüp uygulayan doktor gü nümüzde maalesef çok az Allah içindeki merhameti baskı sonucu değiştirmez inşaallah olmuştu. Sadece ömür boyu hastaları müşahede altında tutamayız gibi bir cümleniz galiba fevri davranmama sebep oldu. Ben maalesef her doktora güvenemiyorum (teşhis ve tedavi) Özellikle çevremde o kadar yanlış teşhis konulan var ki.-. Hele bazıları yazdıkları ilaçları ne için nedir ne kadar ne zamana kadar kullanılacak hiçbir bilgi vermiyor.ECZACı söylermiş". Ama ben bunları öğren meliyim eczacı sadece günde şu kadar 1 yada 2 kere diyor ve bu bana yetmiyor.öğrenmeden hayatta kullanmam. ilk önce hastalık ne onu bilmeliyim.-

Ne güzel siz hastalarınızı uyarıyormuşsunuz .Şahsen bana bir doktor böyle dese değil 2saat 24 + bile beklerim' sonuçta can bu.

Maalesef ki kantahlili vs. gibi testlerden para kazanan hastane yada müşterilerini çoğaltan doktorlar var canım. Kızım 9 aylıkken dr hanım senin kızında Kansızlık var kesin test yapalım dedi. yaptırdık. Aşırı kansız jsı diye vitaminler demir damlaları her ay geliceksin muayene + test 2 haftada bir de muayene dedi.böyle gitti. Ama moral sıfır başka hastalıkIar olabilir diye birde onlara test filmleri saymıyorum gerisi uzun. Derken araştırmaya girdim. meğerse tahlilin yanındaki değerler erişkin değeri imiş. Bilmiyordum. öğrendim.Ama başka hastalıkta olabilir kısmını ne korkuyla atlattım. Tabii bu arada demir ilacı fazla kullanmaktan çeşitli enfeksiyonlar daha sık ve geç atlattık. Vs. Vs. Vs.Bu anlattığım küçücük bir bebeğe bile para için neler yapıldığının kanıtı.-.Boğaz yüzünden kaç kere antibiyotik kullandık hatırlamıyor bile.-. En son ateşle birlikteydi Dr. antibiyotik yazmıştı. Kan tahlili istedim. Yaptırmadı k ullanmadım ve geçti demek ki gripden öksürük, öksürükten de boğaz sadece tahriş olmuş.-.test yapılmadan antibiyotik kullanmam mümkün değil- Wbc yüksekse tamam bakteri var o zaman hangi antibiyotik uygunsa onu kullanırım.Çocuğumun bağışıklığı gereksiz zamanda gereksiz ilaçlar yüzünden mafoldu taparlamaya çalışıyoruz.tabii sizde bilirsiniz bağışıklık zayıflayinca daha çok hastalık demek ve daha çok Dr. Gitmek demek?

Bunun gibi kendimiz ve çevreden yüzlerce örnek var maalesef:KK43:babam bir kere çok kötü olmuştu hastanenin birinde bağırsak dugumlenmesi diye ameliyata alacaklardi acil son anda gözümüzü açtık araştırma has.gidince orada mide delinmesinden ameliyat oldu.tabii diğer tarafta çok vakit kaybettiğinden asit yayılma yaptı fazlasıyla. ..ümit yok dediler çok şükür çıktı ameliyathane yogun bakıma. ..Yaşamaz dediler organlardan artık Hayır gelmez dediler. Çok şükür sağlıklı yaşıyor. Araştırmahas.dr.lar hep sşaşırdı. Velhasıl öldürmeyen Allah oldurmuyor. Ecel gelince de en ufak bir şey bahane olabiliyor.ama işte ihmal olunca çok can yakıyor. Öteki has. Kalsa idi babam şu anda yanımda olmazdı. Belki nedenini bile bilmezdik. ..Bu zamanda doktorluk merhamet ve cepleri arasında kalmış ya o ya diğeri. ..

inşaallah sizin gibi elini vicdanına koyup doktorluk gibi insanların hayatının avuclarinin arasında olup çok büyük bir sorumluluk olan ve hata ihmal affetmez bir mesleğe merhamet ve insanı duygularla hareket etmek nasip eder .
s
Uzun yazmışım kaptırdım kendimi ama izninle birsey soracağım; örneğin arkadaşın eşide grip ve ateşli imiş. Bu durumda hemen antibiyotige başvurulmalımidır? Sonuçta gripte antibiyotigin yeri yok diye biliyorum ve1 haftaya kadar bile aateş yapabiliyormus.bu durumda sadece ateşi kontrol altındami tutmaz lazım. Yada gribliyken hangi şartlarda antibiyotik kullanılmalı.?
soyledikleriniz o kadar dgruku esimin olayindan bir hafta onc e 2,5 yasindaki oglum bi sabah ishal ve kusmayla uyandi malesef yine medical park hastanesine gittim doktor muayene etti bagirsak duzenleyici ilac verdi gonderdi duzenli besle cocugu dedi bu mumkunmu cocuk hem altdan hem usten su bosaliyo yemiyo icmiyo 2 ci gunude boyle gecirdik cocuk 3 gunde dayanamadim yine ayni doktora goturdum lutfedip gayta tahlili yapti sen besle bu cocugu vucutta su kaybi yok daha gozunden yas akiyo bunun dedi geri gonderdi tekrar geldik eve gece dayanamadim baska doktora goturdum yapilan gayta tahliili ile doktor gorur gormez bu cocuk cok su kaybetmis hemen serum takiyoruz ve yatis vericem dedi thlile bakti Rota virusune bakmamamis sadece virus taramasi yaptirmis tahlilde ben rota oldugunu anladim ama gaytada bunuda arastirmis diye dusundum ama bu kadar basit belirtilerde bile rotaya bakmak aklina bile gelmems doktorun diger doktor bile sasirdi ve kinadi resmen nasil bakmaz dedi rota virusunu anneler bilir tehlikelidir ve vucut surekli su kaybeder disardan su takviyesi mutlaka yapilmalidir ogluma 3 gun serum verildi surekli ve biz esimle basinda bekledik sonra gidip medical parka bu doktoru sikayet ettik yonetime ve yaklasik bir hafta sonra y aci geldi basimiza cocugumu zir kurtardim ellerinden ama esimi kurtaramadim esimin vefatindan 4 gun vefatindabrni oglumun sikayetinde bulundugum dilekce icin. eni ariyolar telde numarayi gorunce gozlerim yerinden firladi ogluma yapamadiniz ama esime yaptiniz deyince aaa siz omusunuz deyip teli suratima kapattilar lanet pislikler gelde simdi guven doktorlara nasil olucak bu is baksaniza sonsuza kadar musade altinda tutamayiz diyen saglikcilar var ozaman basit bir gribe vurma antibiyotik igne vuruyosanda sonuclarina katlan

Gozlerimde yas burnumda sizi ellerim simsikiiiii sikmisimm.ahhhhhhh ah.cok uzuldum.allah sabir versin....bir anlik dimi hersey.neye guveniyoruz neyimize.olum bir nefes yanibasimizda.kimbilir kacimiz bu gece yataginda uyucakmi.yoksa bir morgda yarinda mezarda.kimbilir......BAZENDE DUSUNUYORUM RABBIM SENI NE KADAR COK SEVIYORUZ AMA SANA GELMEKTEN DE BIR O KADAR KORKUYORUZ.INSAN SEVDIGINE KAVUSMAKTAN KORKARMI......KORKMAMALI.....ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN....
ben ilk defa sevdigim birini kaybettim olumn soguklugunu ilk defa hissettim sanki hep olum baskalarina ait mis gibi saniyodum hep sirali zannediyodum esimle mezarliklarin yanindan gecerken cok sukur buyuklerimiz sag bayramlarda buralara gelmek zorunda degiliz derdik ama gel gorki simdi bir avuc topraga goz yasi akitip geliyoruz meger olum basimizin ucundaymis hep sonsaatlerimizi dusunuyorum da icim bombos geliyo ertesi gunun yilbasinin cocuklarin universite planlarini acaba bize bakarlarmi telaslarini yasarken bambaska bir yola surukleniyosun simdi plan yapmak cok sacma geliyo bana anlamsiz geliyo bilmiyoruz ki 5 dk sonrasini hic bilmiyoruzz

Cnm bişi dicem bana kızma ltfnnn .. Hani hep deriz ya ecel gelince bir mana bulur kılıf uydururmuş diye.. Eşinede bu kılıfı uydurmuş
İşte.. Ben sana sil kafandan korkma çocukların için falan demiyorum, ama bu korkuylada ömür geçiremezsin.. Yemin ederim sana hala çok kötüyüm ağlama krizlerine girdim hiçbirinizi tanımadığım halde. Ablamla paylaştım yazını oda mahvoldu.. Biz bile hep dedik keşke iğne olmasaydı manası.. Kalp krizi yada ne bilim kötü bir hastalık olsaydı, belki daha iyi kabullenilirdi.. O şerefsiz doktorun aklına o kahrolası iğneyi yapmadan önce alerjilerini sormak gelseydi.. Ama bu korkuylada yaşanmazki bacımmm.. Götür çocuklarını doktora, gerektiği zaman sende git.. Mümkünse birde psikoloğa git.. Yanlız aşılabilecek bir acı deil bu.. Dualarım sizinle...
tabiki arkadasim kizmam sana dogru ssoyluyosun her olumun bir sebebi var bahanesi var inancli insanlariz zaten boyle dusunmesek allah bize bu sabri verirmi ilk gunler agzimiza lokma koyamadik uyku yok yemek yok ama simdi yiyoruzda yeri gelip unutup guluyoruzda amaa gel gorki yara hep icimde bu sebep bu bahane benim sinavim bunuda biliyorum ama iste bu sebep bahane bizi mahfetti hasta olsa trafik kazasi desen degil ki sapa saglam bir insan sadece grippp baska hic bisey yok ben atesi var diye kiyamadimda gecenin bir yarisi sirf iyi olsun diye goturdum doktora el ele tutusup gittik biz hastaneye boyle olmamaliydi vicdansizin birinin ihmalkarligi yuzunden canindan olmamaliydi diyorum su an sanki biri silahi cekip kalbinden vurmus gibi kin nefret hissediyorum ben bu olumu kabullene miyorum yok yere gidisini dusununce kahroluyorum ben psikologada gittim bana antidepresan ilaclari verdi ama kullanmadim 2 tane bana muhtac surekli ilgi hizmet bekleyen cocuklarim var o ilaclari nasil kullanayim insani mal gibi yapiyo allahtan sabir dilemekten carem yok

Allahım bızde nelere uzuluyoruz yaa sizin yasadıklarınızı okurken içim parçalandı allah kolaylık versın cok guc kabullenmesı zor seyler yasamıssınız basınız sagolsun

Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk

Canım başın sağolsun Allah eşine rahmet sana sabır versin cocukların icin ayakta durmalısın baktın olmuyor psikolojik destek almalısın bunun ayıbı günahı yok bircok hastanenin yaptığı hatalardan biri size cok kötü yansımış 1 ay öncede bende yanlış teşhis yüzünden cok zor günler gecirdim burun tıkanıklığı nefes alamama nedeniyle acil olarak gittiğim hastane bana soğukalgınlığı teşhisi koydu ve verdiği ilacları günlerce icmeme rağmen bir faydası olmadı daha kötü oldum tekrar acile kaldırıldım ve bana alerji teşhisi koydular 35 yaşındayım ve ilk kez bu sene böyle birşeyle karşılaştım verilen alerji ilacları sayesinde rahatladım kontrole gittiğimde yoğun bir şekilde alerji yaşadığım söylendi Allah bu doktorlara vicdan versin bilgisizlikten değil yaptıkları sadece umursamazlıktan

Gözlerim yazı boyunca hep '' kurtuldu çok şükür '' cümlesini aradı ama kurtulamamış gözlerim doldu, acınızı içimde hissettim .
'' Kıyamadım el ele gittik hastaneye '' dediğiniz yerde de hıçkırmaya başladım .. ben de annemin elinden tutup yoğun bakımın kapısından içeri vermiştim capcanlıydı ama bana annemi ölü vermişlerdi o günler geldi aklıma ..
Ölüm acı.. ama hiç uğruna , ıhmal ile gelen ölüm daha acı çok iyi anlıyorum umarım suçu olanlar hem bu dünya da hem de ahirette cezalarını çeker.
Allah'tan eşinize rahmet size de sabır diliyorum.. Mekanı cennet olsun.

Her sey normalse yapilmasinin manasi olmadigini nerde okudunuz ya da duydunuz ya da kim soyledi?

Hersey normalse siklikla yapilmasinin manasi yok anlamin da dedim, yapilmasin demedim. Neyse zaten cok tartismaya gerek yok her ülkenin saglik sistemi farkli ben burda ki sistemden son derece memnunum 2 dogum yaptim bütün tetkikler en iyi sekilde yapildi, dogumum son derece steril bir ortam da ve yine bütün kontroller yapildiktan sonra doguma alindim.( Bu türkiye de böyle demiyorum yanlis anlasilmasin) dedigim gibi kisilerin beklentileri farkli olabilir ben kendi adima memnunum.

Onu bunu bilmem bu hastane nin adı çıkmış. .ablami boş yere ameliyat eden, enistemi ameliyat tan başka bi doktor sayesinde kurtardigimiz yer fatih Şubesi bu hastanenin..ben ne çocuğu mu ne eşimi götürmek istemem Allah ta düşürmesin o hastaneye:-:-)-( görev basindayken bu olayı gören yapan şahit olan kim varsa, kendi aile fertlerine de aynı şey olsa eee ne yapsalardi ecel derler mi acabaaaa!!!

Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk

Canım benim..
Eşine Allah'tan rahmet sana ve eşinin ailesine sabır diliyorum. acını taa yüreğimde hissettim. çok üzüldüm.senin için dua ediyorum edicemde.İnşallah yarın eşin için YASİN suresi okicam.Allah binkere yardımcın olsun...

Bahçelievler medical park hastanesinde babamı kaybettim babam pankreas kanseriydi kesin iyileştireceklerdi cuma günü fenalaştı evde hastaneye götürdük yoğun bakıma kaldırdılar c tesi pazar tatil diye göstetmediler tek dr olduğu içinde bilgi vermediler ptesi saat 10 da göreceksiniz bilgide alacaksınız dediler beklerken 9 15 ölüm haberini aldık.
Tüm dualarım sizinle bu hayat tacirlerininde ciğeri yansın yazacağım ama yokturki ciğer. Sizin acınız çok daha farklıdır ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Rabbim yar ve yardımcınız olsun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

soyledikleriniz o kadar dgruku esimin olayindan bir hafta onc e 2,5 yasindaki oglum bi sabah ishal ve kusmayla uyandi malesef yine medical park hastanesine gittim doktor muayene etti bagirsak duzenleyici ilac verdi gonderdi duzenli besle cocugu dedi bu mumkunmu cocuk hem altdan hem usten su bosaliyo yemiyo icmiyo 2 ci gunude boyle gecirdik cocuk 3 gunde dayanamadim yine ayni doktora goturdum lutfedip gayta tahlili yapti sen besle bu cocugu vucutta su kaybi yok daha gozunden yas akiyo bunun dedi geri gonderdi tekrar geldik eve gece dayanamadim baska doktora goturdum yapilan gayta tahliili ile doktor gorur gormez bu cocuk cok su kaybetmis hemen serum takiyoruz ve yatis vericem dedi thlile bakti Rota virusune bakmamamis sadece virus taramasi yaptirmis tahlilde ben rota oldugunu anladim ama gaytada bunuda arastirmis diye dusundum ama bu kadar basit belirtilerde bile rotaya bakmak aklina bile gelmems doktorun diger doktor bile sasirdi ve kinadi resmen nasil bakmaz dedi rota virusunu anneler bilir tehlikelidir ve vucut surekli su kaybeder disardan su takviyesi mutlaka yapilmalidir ogluma 3 gun serum verildi surekli ve biz esimle basinda bekledik sonra gidip medical parka bu doktoru sikayet ettik yonetime ve yaklasik bir hafta sonra y aci geldi basimiza cocugumu zir kurtardim ellerinden ama esimi kurtaramadim esimin vefatindan 4 gun vefatindabrni oglumun sikayetinde bulundugum dilekce icin. eni ariyolar telde numarayi gorunce gozlerim yerinden firladi ogluma yapamadiniz ama esime yaptiniz deyince aaa siz omusunuz deyip teli suratima kapattilar lanet pislikler gelde simdi guven doktorlara nasil olucak bu is baksaniza sonsuza kadar musade altinda tutamayiz diyen saglikcilar var ozaman basit bir gribe vurma antibiyotik igne vuruyosanda sonuclarina katlan

Terbiyesizler! Allah hesabini elbet soracak onlardan vicdansizlar...Canim benim işte bende ülkemizde doktor olmayı aslen haketmeyen bir sürü doktor tanıdım, duydum...hastalara hasta değil musteri gozuyle bakanimi ararsin hastaneyi dondurebilmek icin ne yapacagini sasiranimi ararsin dolu maalesef ve ben artik inanirmisiniz sizin gibi doktora gitmeye korkuyorum:KK43:((benim bir tanıdığım doktor çalıştığı has.gittigimde odasında asistanı yoksa rahat rahat konuşuyor. Sakın antibiyotik verirlerse kullanma bana gel ben göreyim şu şu ilaçları sakin kullanma vs.asistani yanindayken bile farklı. ..birgün ne nedenini sorduğumda resmen kanım dondu. ..burda açıkça söylemek istemiyorum şu anda...yaşadığımız kötü tecrübeleri düşününce kareler yerine oturdu.

Ancak sakin arkadaşlar sakin her doktorun dediğine inanmayın, her dediğini yapmayın sorgulayin. .bir ilac mi verdi neden niye kullanirsam artısı ne kullanmazsam eksisi ne ...zararı faydası sorgulayin. ..açıklama yapmalarını isteyin...hele ameliyatı bir durumda isterse Prof. Olsun en az 2 Dr. Daha gidin..ve diğerlerinin teshisini başta söylemeyin. ..acil bir vaka ise işte o zaman tamamen Allah'a dua edin...

Yahu ben hamileyken bebeğini kaybetmek üzeresin diye has.odasina yatırıp serum falan takmaya testler yapmaya kalkistilar hemen oradan çıktım dunyam yikildi resmen korka korka başka bir dr.gittim gayet iyi çıktı. Bana böyle böyle dediler yapmaya çalıştılar dedim Dr. Hiç şaşırmadim ilk gelen sen değilsin dedi.saglam Bebeğimi stresten kaybetseydim bunun hesabını kim verecekti ..

Kendi ülkemde doktor fobim oluştu resmen...artık Dr. Şikayet etmekten bıktım. ..ama etsen ne oluyor ki en fazla o hastaneden çıkıp başka hastaneye geçiyorlar. ..yada kılıf uyduruyorlar sadece uyarı ile kalıyor. Çünkü yaptıkları şeye hastane ve doktor olarak artık kılıf uydurmaya üstad olmuşlar. ..ozel hastane ve doktor iliskisi maalesef cikar amacli ve birbirlerinin cikari icin bilmedikleri sahtekarlik yok maalesef.en azindan devletteki doktorlar sikayet almaktan daha cok gozu korktuklarindan daha dikkatliler...ama ameliyat konusunda yine 2.3 dr.a gidilmesi lazim cunku artik onlarinda ozelden farki kalmadi ne kadar cok ameliyat o kadar cok para demek.eskiden devlete guvenirdik:KK43:en iyisi arastirma hastanesi bence ameliyatlik bir durum da olsa alerjide olsa en azindan kesin teshis konulana kadar birakmiyorlar...zaten medical park nerede o ismi duyarsam mutlaka vukuati ayyuka cikmis ama genede islerini donduruyorlar...bir Dr gider diğeri gelir farkeden birsey olmaz hastane yine çıkarı için kafasına göre ayni kapasitede Dr bulur.zaten diğer Dr hatalı olduğu için değil millete bizim sucumuz değildi Dr hatası idi işine son verdik bizde yoksa hastalarımızin sağlığı herseyden önemlidir hiçbir kar gütmeyiz hastalarımıza imajı vermek içindir. ..tatlım diyeceğim o ki büyük bir ihtimalle hastane Dr, Dr da sizi haksız çıkarmaya çalışacaktır. Çok güçlü ol olurmu? Çok yıpratici bir süreç seni bekliyor:KK43:

Birde tatlım netten KADİR TUĞCU mutlaka araştır. Ben tesadüfen yazılarını okudum mantıklı geldi.anneler soruyor o cvp veriyor.ilk önce söylediklerini uygulama cesareti gösteremedim ilac kullanmamaya o kadar korkmmuski gozumuz...sonra diğer bizim Dr. Söyledikleri ile uyusuyor diye denemeye değer gördüm. Şimdi ona sormadan hiçbir şey yapmıyorum kendimle ilgili bile olsa ve sayesinde inanılmaz bilgilendim. Ne kadar sahte bir düzenin içerisinde olduğumu anladım keşke daha önce tanısaymisim. Eğer okursan ne demek istediğimi anlarsın. Hatta bu konuyu danışabilirsiniz belki bir fikir verir?bence her anne onu tanımali...

bunları benim gibi başı ağrısa doktora koşan ve dediklerini harfiyen uygulayan sonsuz güvenen ve hiç sorgulamayan ben söylüyorum düşünün yani...bazen insanın gözü hakikaten kör oluyor ve açılması bayagi zaman alabiliyor:KK43:((

Keşke yakınımda olsaydın da bu mücadeleyi beraber verebilseydik. ..ne çok isterdim...ama bilki kalbim aklım hep sende...10 sene sonrada olsa ne olur sonucu yaz...inşaallah yasalar o zamana kadar birazda hasta yanında çıkarda artık kimselerin canı yanmaz, can yakanlarda hesabını verirler...

Bu arada doktorluk gibi kutsal bir mesleği hakkaniyeti ile yapanlar vardır mutlaka...onları bu konuya dahil etmiyorum.ve birgün böyle biri daha karşıma çıkarsa ellerinden saygidan ötürü öpmek isterim...

Yurt dışındaki sağlık sistemiyle bizimki çok farklı........hasta populasyonumuz da ciddi anlamda farklı...........adamımız o antibiyotiği yazdırmadan evine gitmez.....gerekirse doktor değiştirir.........başı ağrıyan adamın mr çektirmek için acilde kavga etitiğini biliyorum
Hakikaten cok farkli:KK43:((Bazı insanlar evet dediğiniz gibi ilaç kullanmasa iyilesemeyecegini zannederler çünkü bunun yeterince açıklaması hastaya yapılmamıştır, bilgisizdir. Yada zamanında ilaç çok kullanmıştır ilaç kullanamadığı zaman Diğer kullandıklarından ötürü bağışıklık zayıflamistir ve o ilaçların etkisi vücuttan atılana kadar hastalığında ilaç kullanmadıgi zaman en ufak bir gribi bile ağır geçer. ..ve hasta bunu ilaç kullanmadım o yüzden iyileşemiyorum diye algılar. Egerki bunlar hastaya anlatılır sabretmesi gerektiği söylenirse zamanla daha iyi algılayabilir. Tabii bu senelerce ilaç kullanan biri için cesaret işidir ve Dr. Çok güvenmesi lazım.

Çünküiinsanlarımız çok cahil ve bazı doktorlarında bu işine geliyor.senelerdir doğru bilinen bir sürü yanlış var.doktorlarda bana gelmeyi birakmasin diye bir kismi hastanin kendinden istedigi ilaclari yaziveriyor.bir kismi hasta istemeden bir poset ilac yaziyor (gereksiz olsada kasten defalarca basimiza geldi"bagisikligin zayiflayacagini bile bile cunku bagisikligin zayiflamasi demek daha cok hastalik demek ve daha cok dr.kapisi demek") hastada dr. Yazdi gerekli demek kullanmaliyiz diyor.sonra iyilesemiyor yada kısa süre sonra ilaçlarla baskılanan hastalık tekrar ediyor sonra gene sonra gene...en sonunda bunda başka birşey var diye bir dünya testler, filmler. Vs..bir kısmı da insan sağlığını gerçekten önemsiyor ve gerekmedigi müddetçe hastaya istediği ilaçları vermiyor ve doğru teşhis ve tedaviyi uyguluyor.hastada dediğiniz gibi ilk satırlarımda yazdığım nedenlerden ötürü başka Dr. Gitmeyi tercih ediyor.ee tabi en son secenek bazı kimselerin işine gelmiyor.sonucta birinin işi ekmek kapısı diğerinin cahilligi birleşince böyle sonuçlar çıkabiliyor.

Arada da işte hiç hesapta olmayan birsey oluyor grip gibi ateşli bir hastalıkta bakteri oldugundan emin bile olmadan antibiyotik ve ateş düşürücü igne veriliyor sonra olan hastanin canina oluyor.kalan bir şekilde yirtiyor pacayi. ..belki alerji yaptı belki ağır geldi sonuçta olan oldu ama yukaridaki uzunca yazdığım şeyleri hastaların çoğu bilmiyor bilende zaten kalkıpta isterse alerji yapmasın bakteri olduğundan emin olmadan heleki penislin gibi tehlikeli antibiyotik iğnesi vurdurmaz.

Sizce yukaridaki yazdıklarım yalan midir dogru mudur? Sayet doğrular iseniz sizce insanlarımızın gerçekten sağlığı ile oynamıyorlarmi? Insan sağlığı bir doktor içinilk ssırada olması gerekmez mi? Ve bütün bunları hasta bilmek zorunda değil ki sonuçta senelerce okulunu okuyan zamanla tecrübe eden hasta değil ki o sadece olması gerektiği gibi hastadır ve DAHA IYI OLMAK ICIN doktora gider. ..

başı ağrıyan adamda eminim ki eksik teşhis konulmasından korkmustur yada onu ürkütücü bir şey duymuştur emin olmak istemiştir. ..Velhasıl dediğimiz gibi insanlar bilgisiz eee can da tatli en olmayacak bir ihmalden verilen kayıplara da bakarsak insanlar haklı. ..

Hakikaten cok farkli:KK43:((Bazı insanlar evet dediğiniz gibi ilaç kullanmasa iyilesemeyecegini zannederler çünkü bunun yeterince açıklaması hastaya yapılmamıştır, bilgisizdir. Yada zamanında ilaç çok kullanmıştır ilaç kullanamadığı zaman Diğer kullandıklarından ötürü bağışıklık zayıflamistir ve o ilaçların etkisi vücuttan atılana kadar hastalığında ilaç kullanmadıgi zaman en ufak bir gribi bile ağır geçer. ..ve hasta bunu ilaç kullanmadım o yüzden iyileşemiyorum diye algılar. Egerki bunlar hastaya anlatılır sabretmesi gerektiği söylenirse zamanla daha iyi algılayabilir. Tabii bu senelerce ilaç kullanan biri için cesaret işidir ve Dr. Çok güvenmesi lazım.

Çünküiinsanlarımız çok cahil ve bazı doktorlarında bu işine geliyor.senelerdir doğru bilinen bir sürü yanlış var.doktorlarda bana gelmeyi birakmasin diye bir kismi hastanin kendinden istedigi ilaclari yaziveriyor.bir kismi hasta istemeden bir poset ilac yaziyor (gereksiz olsada kasten defalarca basimiza geldi"bagisikligin zayiflayacagini bile bile cunku bagisikligin zayiflamasi demek daha cok hastalik demek ve daha cok dr.kapisi demek") hastada dr. Yazdi gerekli demek kullanmaliyiz diyor.sonra iyilesemiyor yada kısa süre sonra ilaçlarla baskılanan hastalık tekrar ediyor sonra gene sonra gene...en sonunda bunda başka birşey var diye bir dünya testler, filmler. Vs..bir kısmı da insan sağlığını gerçekten önemsiyor ve gerekmedigi müddetçe hastaya istediği ilaçları vermiyor ve doğru teşhis ve tedaviyi uyguluyor.hastada dediğiniz gibi ilk satırlarımda yazdığım nedenlerden ötürü başka Dr. Gitmeyi tercih ediyor.ee tabi en son secenek bazı kimselerin işine gelmiyor.sonucta birinin işi ekmek kapısı diğerinin cahilligi birleşince böyle sonuçlar çıkabiliyor.

Arada da işte hiç hesapta olmayan birsey oluyor grip gibi ateşli bir hastalıkta bakteri oldugundan emin bile olmadan antibiyotik ve ateş düşürücü igne veriliyor sonra olan hastanin canina oluyor.kalan bir şekilde yirtiyor pacayi. ..belki alerji yaptı belki ağır geldi sonuçta olan oldu ama yukaridaki uzunca yazdığım şeyleri hastaların çoğu bilmiyor bilende zaten kalkıpta isterse alerji yapmasın bakteri olduğundan emin olmadan heleki penislin gibi tehlikeli antibiyotik iğnesi vurdurmaz.

Sizce yukaridaki yazdıklarım yalan midir dogru mudur? Sayet doğrular iseniz sizce insanlarımızın gerçekten sağlığı ile oynamıyorlarmi? Insan sağlığı bir doktor içinilk ssırada olması gerekmez mi? Ve bütün bunları hasta bilmek zorunda değil ki sonuçta senelerce okulunu okuyan zamanla tecrübe eden hasta değil ki o sadece olması gerektiği gibi hastadır ve DAHA IYI OLMAK ICIN doktora gider. ..

başı ağrıyan adamda eminim ki eksik teşhis konulmasından korkmustur yada onu ürkütücü bir şey duymuştur emin olmak istemiştir. ..Velhasıl dediğimiz gibi insanlar bilgisiz eee can da tatli en olmayacak bir ihmalden verilen kayıplara da bakarsak insanlar haklı. ..
hasta yada doktorlar haklı mentalitesiyle bakmamak gerekir bu konuya. ? Adamlar avrupada sınırlandırmış hastanelere gitmeleri canın her istediğinde doktor göremezsiniz. ?...Türkiye de istediğin kadar git doktora ....hastayı antibiyotik kullanmaması gerektiğine ikna edemezsin. ?....eczaneden kendi alır yine kullanır .......Bu ülkede bu işler serbest piyasa ekonomisi gibi iyi olduğu doktora değil tatmin olduğu doktora gider
Politikacılarımız vazgeçsin bu sistemden kendi hastane zincirlerindende vazgeçsin sadece kamu hastaneleri olsun özel muayenelerde olmasın......bak bakalım gereksiz antibiyotik Mr ya da ameliyat oluyormuş. Bu işin çözüm mercileri politikacılar......onlar bu pastalar vazgeçmek istemez.....Türkiye de tıp para kazanılan bir bilimidir. ?.üçbeş doktorun idealist davranmasıyla çözülecek bir mesele değil

tabiki arkadasim kizmam sana dogru ssoyluyosun her olumun bir sebebi var bahanesi var inancli insanlariz zaten boyle dusunmesek allah bize bu sabri verirmi ilk gunler agzimiza lokma koyamadik uyku yok yemek yok ama simdi yiyoruzda yeri gelip unutup guluyoruzda amaa gel gorki yara hep icimde bu sebep bu bahane benim sinavim bunuda biliyorum ama iste bu sebep bahane bizi mahfetti hasta olsa trafik kazasi desen degil ki sapa saglam bir insan sadece grippp baska hic bisey yok ben atesi var diye kiyamadimda gecenin bir yarisi sirf iyi olsun diye goturdum doktora el ele tutusup gittik biz hastaneye boyle olmamaliydi vicdansizin birinin ihmalkarligi yuzunden canindan olmamaliydi diyorum su an sanki biri silahi cekip kalbinden vurmus gibi kin nefret hissediyorum ben bu olumu kabullene miyorum yok yere gidisini dusununce kahroluyorum ben psikologada gittim bana antidepresan ilaclari verdi ama kullanmadim 2 tane bana muhtac surekli ilgi hizmet bekleyen cocuklarim var o ilaclari nasil kullanayim insani mal gibi yapiyo allahtan sabir dilemekten carem yok

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı an:KK43::KK43: rabbim bu büyük acıdan daha büyük sabır versin sana ve çocuklarına ...

Allah sabir versin.zaman herseyin ilaci.davani da kazanirsin insallah...hep derim devlet hastanesi en guveniliri diye.en azindan ticari amac icin para icin insan sagligi ile oynanmiyor

başın sağolsun.eşinizin mekanı cennet olsun. böyle o kadar çok vaka duyuyoruz ki sorumlular çok ağır şekilde cezalandırılmalı. hiç caydırıcı cezalar yok ülkemizde.insan canı bu kadar ucuz olmamalı.çok üzücü :KK14:

Allah sabırlar versin.ne denir bilemiyorum.inanın gözümden yaşlar döküldü.yaşadıklarınızı ta içimde hissettim.o kendini dr sananlar bu dünyada vicdanlarından kurtulamazlar.Allah sizi çocuklarınıza bağışlasın.onlar için güçlü olmanız gerek.çok büyük bir imtihandan geçmişsiniz.meyvenizi inşallah alırsınız :KK5:

Gözlerim doldu :KK14:ağlamamak için kendimi zor tuttum . Bu memleket artık yaşanacak gibi değil , nasıl bir ihmarkarlıktır bu! İnşallah adalet yerini bulur, Allah sabır , güç versin . Çocuklarınızdan güç alarak hayatla mücadele verin çünkü onların size çok ihtiyacı var kendinizi koyuvermeyin hayat devam ediyor :KK25:

X