Oyun, oyun , oyun..yeter yaaa:((

Aylik 250.tl aidat...diger masraflar haric ...durumumu yok canm oyun icin boyle ekstra bir maddi durumda degiliz yoksa ben hic dusunmeden verirdim
Aylık 250 mi nerde bu devlet okulu? İstanbul’un göbeğinde aylık 145 tl haftada 3 yarım gün ( kahvaltı ve öğlen yemeği dahil) yani çocuk evde kalsa kahvaltıda ve öğlen yemeğinde yiyeceğine vereceğiniz parayla hem yemek hem eğitim alıyor

Sehir hayati maddiyat istiyor. Bu sekilde olan goclerde maalesef gecim sikintisi her seyi etkiliyor

Asgari ücretle zor geçiniyoruz diyorsunuz üzerine kardeş mi yapsam diye soruyorsunuz?Pes.

Zaman koyun oyuna satte gösterin ve saat oraya geldiğinde annenin zamanı deyip gene gösterin.

Annenin zamanını gösterene kadar saat beklemesi gerektiğini öğrensin.Birkaç gün mücadele eder

siz kararlı olursanız kabullenir.

Asgari ücretlinin 2.çocuğu isteme ve doğurma hakkı yokmu hanımefendi lütfen kırıcı olmayın

Asgari ücret,ev kira ve ikinci çocuk? Biraz mantık lütfen. Yazık çocuklara kreşe de gönderemiyorsun. Zaten o şartlarda çocuk yetiştirmek bile büyük risk. Oyun oynasınlar diye ikinci mi yapılır. Bencilce bir düşünce açıkçası. Hiç onların ilerdeki okuluydu ihtiyaclarıydı düşünmüyor musunuz? :işsiz:

4 yasinda bir evladim var...ama ozellikle son 1 haftadir oyun krizi yasiyoruz..ya yemin rderim.hic abartmiyorum 5 dakikacik.oyunn oyanamadan duramiyor ya...üstelik oyun arkadasi da benim:KK43: cevrede hic cocuk yok yaşiti...okula da gitmiyor krese falan..oyun gruplarina hic biyetr verecek maddi durumum yok..zaten asgari ucretle geciniyorz kirada zar zor...esime oyun grubuna verelim.tarzi bise desem yazik tepkisini siz dusunun artik:KK43: durumum olsa mutlaka yollardim oyle yerlere..ben elimden geldince oynuyorum...bakij bugunki oyunlari anlatayim.size...zaten.gozunu acar acmaz benle oyna diyor..tek.lafi bu oldu sayikliyor resmen.. kahvaltidan sonra evi onun icin yarim yamalak toplayip oyuna koyuliyoruz..ozellikle 2 haftadir bu halde cocuk oyinsuz duramiyor...saklambac oynadik uzun sure..pesine yakalamaç..peşine hayal.gucüyle resim yapma oyunu...pesine yapboz oyunu..evcilikler...ama ben pert durumda hissediyorum..cunku bende yetiskinim ve artik zorla yapiyorum.bunlari hic ama hic icimden gelmiyor...ben biraz dinleneyim yeter hadi sende şunlarla oyna dedigimde agliyor ...kimse benle oynamicakmi ben cok bunaldim falan neler diyor bana:KK43:...kendime vakit ayiramiyorum surekli yakamda hissediyorum.onu...bazen uyanma saatlerinde bile huzursuz oluyorum daha kahvalti keyfi yapamadan baslayacak cunku hadi saklambac hafi yakalamac falan......yatana kadar ayniyiz ....ben ne yapabilirim arkadaslar....babasi cok yogun calisiuor ustune eve gelince ders yapiyor sinavlari var...yarim saat 1 saat o vakit geciriuor ama geri kalanlarda benim durumum bu iste...telefonda arkadasimla konussam.çekiştiriyor kapat oynayalim diye ..asla tel.konusmaso sık yapmam ve kisa keserim ustelik....sık sık parka goturuuyprum orda da enerjisini atamiuor eve gidelim.deyince evde ne oynucaz diyor...parkta yeterince oynadin ya diyorum illede karsi cikiyor....hayatim.oyun oldu yemin ederim ya..cok sinirim bozuk hatta alt ust suan:KK43:..birde bise sorucam size...bunun caresi kardeş olabilirmi...yada hepten mi depresyona girer...yada ben hepten mi kafayi yerim 2 cocukla....cunku kendimde ogücü gormuyorum...kendime vakit ayirmayi cok seviyorum 1.coccukda baya psikolojil.olarak etkilendim 2.yi dusuunemiyorum...ama o iyi olucaksa yaparim diyorum.bazen...ozamanda kiskanclik falan..ben gercekten o gücü kendimde bulamiyorum..ya da bencilluk mi ediyorum hic bilmiyorum:KK43: nolur biseyler deyin iyi degilim:KK43:

Çocuk çok haklı . O yaştaki çocuklar arkadaş ister saatlerce oynar. Çevrenizde güvendiğiniz çocuklu kimse yok mu ? Gidip gelin veya parka birlikte gidin onunla oynasın

Asgari ücretlinin 2.çocuğu isteme ve doğurma hakkı yokmu hanımefendi lütfen kırıcı olmayın

Bakamıyacağımız çocuğu doğurmak çocuğa haksızlık hanımefendi.Karnını ekmek, makarnayla doyurmakla olmuyor.

Bunda kırıcı olan birşey yok.Maalesef hayatın gerçekleri acımasız ama böyle.Hepimizin farklı açılardan gerçeklerimiz

var ve bunları kabul ederek yaşamalıyız.

İki haftadır böyleyse şanslısın
Benim 5 yaşındaki kızım hep öyleydi hala öyle
Tam gün anaokuluna gidiyor üstelik
Gelir gelmez kıyamet kopuyor evde
Okula gitmenin tribi
Benle evde oyun oynamak daha eğlenceliymiş

Benimde oğlum çok hareketli bir çocuktu o yüzden enerjisini atsın diye oyun oynuyorduk ve dışarıda çıkıyordum bunun dışında ev işlerinde yardım isteyebilirsiniz hem eğleniyorlar hem aktivite gibi oluyor zamanla kardeşide oldu kızımda aynı şekilde oyaladım deneyebilirsiniz mesela yemek yaparken oda sebzeleri yıkanabilir tabi siz çaktırmadan tekrar yıkarsınız yada ev süpürürken sen biraz süpür ben üstünden geçeyim diyebilirsiniz işe yarıyor tecrübeyle sabit

Şu an en mantıklı yapmaniz gereken şey cocugu kreşe verip işe girmeniz.onun refahı ve mutlulugu için

2.cocugu simdilik unut.

Kendi basina da biraz zaman gecirmeyi ogrenmeli.

Birak oynasin oynamiyorsa arada aglasin.

Oyle oylr kendi kendine de oynamayi ogrensin.

Aksama kadar da oyun oynanmaz ki

Bu zor durumda ikinci çocuğu düşünmen ama çalışıp çocuğu anaokuluna vermeyi akıl etmemen ilginç değil mi sence de?

Yazik benim oglum da oyle sakin kardes dusunmeyin o buyuyup oynayanaya kadar siz kafayi yersiniz ailedrn kimse yok mu sana nefes aldiracak

4 yasinda bir evladim var...ama ozellikle son 1 haftadir oyun krizi yasiyoruz..ya yemin rderim.hic abartmiyorum 5 dakikacik.oyunn oyanamadan duramiyor ya...üstelik oyun arkadasi da benim:KK43: cevrede hic cocuk yok yaşiti...okula da gitmiyor krese falan..oyun gruplarina hic biyetr verecek maddi durumum yok..zaten asgari ucretle geciniyorz kirada zar zor...esime oyun grubuna verelim.tarzi bise desem yazik tepkisini siz dusunun artik:KK43: durumum olsa mutlaka yollardim oyle yerlere..ben elimden geldince oynuyorum...bakij bugunki oyunlari anlatayim.size...zaten.gozunu acar acmaz benle oyna diyor..tek.lafi bu oldu sayikliyor resmen.. kahvaltidan sonra evi onun icin yarim yamalak toplayip oyuna koyuliyoruz..ozellikle 2 haftadir bu halde cocuk oyinsuz duramiyor...saklambac oynadik uzun sure..pesine yakalamaç..peşine hayal.gucüyle resim yapma oyunu...pesine yapboz oyunu..evcilikler...ama ben pert durumda hissediyorum..cunku bende yetiskinim ve artik zorla yapiyorum.bunlari hic ama hic icimden gelmiyor...ben biraz dinleneyim yeter hadi sende şunlarla oyna dedigimde agliyor ...kimse benle oynamicakmi ben cok bunaldim falan neler diyor bana:KK43:...kendime vakit ayiramiyorum surekli yakamda hissediyorum.onu...bazen uyanma saatlerinde bile huzursuz oluyorum daha kahvalti keyfi yapamadan baslayacak cunku hadi saklambac hafi yakalamac falan......yatana kadar ayniyiz ....ben ne yapabilirim arkadaslar....babasi cok yogun calisiuor ustune eve gelince ders yapiyor sinavlari var...yarim saat 1 saat o vakit geciriuor ama geri kalanlarda benim durumum bu iste...telefonda arkadasimla konussam.çekiştiriyor kapat oynayalim diye ..asla tel.konusmaso sık yapmam ve kisa keserim ustelik....sık sık parka goturuuyprum orda da enerjisini atamiuor eve gidelim.deyince evde ne oynucaz diyor...parkta yeterince oynadin ya diyorum illede karsi cikiyor....hayatim.oyun oldu yemin ederim ya..cok sinirim bozuk hatta alt ust suan:KK43:..birde bise sorucam size...bunun caresi kardeş olabilirmi...yada hepten mi depresyona girer...yada ben hepten mi kafayi yerim 2 cocukla....cunku kendimde ogücü gormuyorum...kendime vakit ayirmayi cok seviyorum 1.coccukda baya psikolojil.olarak etkilendim 2.yi dusuunemiyorum...ama o iyi olucaksa yaparim diyorum.bazen...ozamanda kiskanclik falan..ben gercekten o gücü kendimde bulamiyorum..ya da bencilluk mi ediyorum hic bilmiyorum:KK43: nolur biseyler deyin iyi degilim:KK43:
Benim kızımda aynı sizin kızınız gibiydi bütün gün odama odama deyip çekiştirirdi beni ve ben 3 buçuk yaşında devletin anaokuluna verdim oyun grubu gibiydi 4 saatti ve çok güzeldi ilk başlarda çok mu erken diye düşünmedim değil ama sonradan orda geçirdiği vakitleri görünce çok mutlu oldum o da çok mutluydu kızım şimdi 8 yaşında eğer bulabiliyosanız devletin anaokuluna verin derim 100 liraydı 5 sene önce ücreti

Çocukta anormallik yok,siz anneliğe pek hazır degilmissiniz. Size tek tavsiyem sinirlenmeyin ve özellikle masal,şarki gibi etkinliklere yonlendirin evladinizi.

Valla benim oğlum 10 aylıktan beri kreş te şu an 4,5 yasında akşam oda beni bırakmıyor oyun diye... Artık yemek yapmaca , bulaşık yikamaca falan oynuyoruz yoksa aç kalacaz :)

Keşke kardeşi olsaydı benmkiler ardarda oldu hiç sıkılmıyolar.. kardeş düşünün bnce.. arkadaş olamazlar ama birbirlerine yoldaş olurlar evinize hareket gelir..
hamilelik zor geçecek ama hiç pişman olmayacaksınz oğlunz içn..

Park varsa hergün çıkarın yakınlarda..
cami çocuk grupları oluyor kreşe maddi durum yoksa oraya götürün. Etkinlik oyun Ordada oluyor sadece ek olarak dua öğreniyor. ( bizm ordaki öyle) Gerçekten üzüldüm evladınız içn. Yaşıtlarıyla oynaması sizle oynadıyla denk değil.
Komşu varsa yaşıtı götürebilrsinz.

Bu konu bana bir yerlerden tanıdık geliyor da neyse.

İkinci çocuk düşünmeyin belli ki eşit imkanlar sağlayamayacaksınız, ikisinin de yaşam standartı düşecek. Bebeklerin rızkı anne sütünden ibaret, başka bir rızkları yok. Sırf oyun oynasınlar diye kardeş yapılmaz kaldı ki yenidoğan oyun çağına gelene kadar ablası zaten büyüyecek, oyuna eskisi kadar ihtiyaç duymayacak.

Back