Oyun, oyun , oyun..yeter yaaa:((

4 yasinda bir evladim var...ama ozellikle son 1 haftadir oyun krizi yasiyoruz..ya yemin rderim.hic abartmiyorum 5 dakikacik.oyunn oyanamadan duramiyor ya...üstelik oyun arkadasi da benim:KK43: cevrede hic cocuk yok yaşiti...okula da gitmiyor krese falan..oyun gruplarina hic biyetr verecek maddi durumum yok..zaten asgari ucretle geciniyorz kirada zar zor...esime oyun grubuna verelim.tarzi bise desem yazik tepkisini siz dusunun artik:KK43: durumum olsa mutlaka yollardim oyle yerlere..ben elimden geldince oynuyorum...bakij bugunki oyunlari anlatayim.size...zaten.gozunu acar acmaz benle oyna diyor..tek.lafi bu oldu sayikliyor resmen.. kahvaltidan sonra evi onun icin yarim yamalak toplayip oyuna koyuliyoruz..ozellikle 2 haftadir bu halde cocuk oyinsuz duramiyor...saklambac oynadik uzun sure..pesine yakalamaç..peşine hayal.gucüyle resim yapma oyunu...pesine yapboz oyunu..evcilikler...ama ben pert durumda hissediyorum..cunku bende yetiskinim ve artik zorla yapiyorum.bunlari hic ama hic icimden gelmiyor...ben biraz dinleneyim yeter hadi sende şunlarla oyna dedigimde agliyor ...kimse benle oynamicakmi ben cok bunaldim falan neler diyor bana:KK43:...kendime vakit ayiramiyorum surekli yakamda hissediyorum.onu...bazen uyanma saatlerinde bile huzursuz oluyorum daha kahvalti keyfi yapamadan baslayacak cunku hadi saklambac hafi yakalamac falan......yatana kadar ayniyiz ....ben ne yapabilirim arkadaslar....babasi cok yogun calisiuor ustune eve gelince ders yapiyor sinavlari var...yarim saat 1 saat o vakit geciriuor ama geri kalanlarda benim durumum bu iste...telefonda arkadasimla konussam.çekiştiriyor kapat oynayalim diye ..asla tel.konusmaso sık yapmam ve kisa keserim ustelik....sık sık parka goturuuyprum orda da enerjisini atamiuor eve gidelim.deyince evde ne oynucaz diyor...parkta yeterince oynadin ya diyorum illede karsi cikiyor....hayatim.oyun oldu yemin ederim ya..cok sinirim bozuk hatta alt ust suan:KK43:..birde bise sorucam size...bunun caresi kardeş olabilirmi...yada hepten mi depresyona girer...yada ben hepten mi kafayi yerim 2 cocukla....cunku kendimde ogücü gormuyorum...kendime vakit ayirmayi cok seviyorum 1.coccukda baya psikolojil.olarak etkilendim 2.yi dusuunemiyorum...ama o iyi olucaksa yaparim diyorum.bazen...ozamanda kiskanclik falan..ben gercekten o gücü kendimde bulamiyorum..ya da bencilluk mi ediyorum hic bilmiyorum:KK43: nolur biseyler deyin iyi degilim:KK43:
Çaresi kardeş asla olmayacak bu bir dönem o dönem geçtiği zaman o kardeş gelecek ve çocukta kıskançlık başlayacak belki de siz hamileyken de oyun oyun diye tutturacak şimdi zor dayanıyorsunuz o zaman ne yapacaksınız ? Oyunu siz yönetin yaratın laftan anlayacak yaşta her şeyi ağlayarak size yaptırmasına izin vermeyin oturun güzelce anlatın ben bu oyunlardan sıkıldım biraz benim sevdiklerimi oynayacağız diyip ev işleri yapma oynayın biraz ağlarsa da ağladığın zaman seni anlamıyorum sakinleşince konuşalım de yanından uzaklaş her ağladığında dediğini yaparsan iflah olmaz böyle her istediğini huysuzlanıp yaptırır

2. Cocuk muhabbetine hic girmeseydin keske. 1.ciye durum yok gonderemiyorum diyorsun 2. Cocuga nasil yetiseceksin?
Seni anlayacak yasta devamli aglayarak yaptiriyorsa ona bu konuda taviz verme.

Devlet okullarının anasınıfını araştırın, benim kızım da anasınıfında 125 veriyorum. Okul, ödev, faaliyet bayağı oyalanır

Size cevap vermek icin uye oldum benim kizim da surekli oyun istiyor konunuzu takipteyim. Diyanetin 4-6 yas arasi cocuklar icin actigi kurslar var 10-15 kisi birleşip talep etmesi durumunda camilerde ya da kurslarda sinif aciyorlar. Çocuklara hem etkinlik hem oyun hem dini egitim veriliyor. Fiyati da 50 tl 75 tl gibi cuzi bi miktar oluyo cevrenizde var mi bi arastirin isterseniz. Saati 9-12 arasi oluyor hem evden cikmis olursunuz hem sosyallesir hem egitim alir dusunurseniz. Bir de yasadiginiz yerde meslek edindirme kurslari ya da hanimlar lokali tarzi yerler varsa oralarda da ucretsiz kres oluyor anneler hobileriyle uğraşırken cocuklar oyun oynuyor. Hem size de ugras olur aile butcenize katki saglama imkani olur bi arastirin isterseniz.

4 yaşında anaokulu yaşı olmuyor mu? Ya da kreşe gönderin başka şeylerinizden kısıp. O yaşta çocuk evin içinde sikilir tabi enerjisi merakı üst düzeyde. Tüm gün boyunca tek basina oyalamak zor olur. Ayrıca çocuklar gerçekten mi onlarla ilgileniyorsunuz yoksa göstermelik mi bunu çok iyi anlıyorlar daha çok ilgi görmek için de her yolu deniyorlar böylece. Evin işlerini oyuna çevirin ve sorumluluk verin çocuğunuza. Hem kendini değerli hisseder hem de biraz kendi başına vakit geçirir. Bu gunlerim tadını çıkarın :KK49:

Normal değil mü saydıklarınız o yaştaki bir çocuk için ?

Yorulduğunuz zamsn çizgi film açın sizde ya da ona masal okuyun .

4 yasinda bir evladim var...ama ozellikle son 1 haftadir oyun krizi yasiyoruz..ya yemin rderim.hic abartmiyorum 5 dakikacik.oyunn oyanamadan duramiyor ya...üstelik oyun arkadasi da benim:KK43: cevrede hic cocuk yok yaşiti...okula da gitmiyor krese falan..oyun gruplarina hic biyetr verecek maddi durumum yok..zaten asgari ucretle geciniyorz kirada zar zor...esime oyun grubuna verelim.tarzi bise desem yazik tepkisini siz dusunun artik:KK43: durumum olsa mutlaka yollardim oyle yerlere..ben elimden geldince oynuyorum...bakij bugunki oyunlari anlatayim.size...zaten.gozunu acar acmaz benle oyna diyor..tek.lafi bu oldu sayikliyor resmen.. kahvaltidan sonra evi onun icin yarim yamalak toplayip oyuna koyuliyoruz..ozellikle 2 haftadir bu halde cocuk oyinsuz duramiyor...saklambac oynadik uzun sure..pesine yakalamaç..peşine hayal.gucüyle resim yapma oyunu...pesine yapboz oyunu..evcilikler...ama ben pert durumda hissediyorum..cunku bende yetiskinim ve artik zorla yapiyorum.bunlari hic ama hic icimden gelmiyor...ben biraz dinleneyim yeter hadi sende şunlarla oyna dedigimde agliyor ...kimse benle oynamicakmi ben cok bunaldim falan neler diyor bana:KK43:...kendime vakit ayiramiyorum surekli yakamda hissediyorum.onu...bazen uyanma saatlerinde bile huzursuz oluyorum daha kahvalti keyfi yapamadan baslayacak cunku hadi saklambac hafi yakalamac falan......yatana kadar ayniyiz ....ben ne yapabilirim arkadaslar....babasi cok yogun calisiuor ustune eve gelince ders yapiyor sinavlari var...yarim saat 1 saat o vakit geciriuor ama geri kalanlarda benim durumum bu iste...telefonda arkadasimla konussam.çekiştiriyor kapat oynayalim diye ..asla tel.konusmaso sık yapmam ve kisa keserim ustelik....sık sık parka goturuuyprum orda da enerjisini atamiuor eve gidelim.deyince evde ne oynucaz diyor...parkta yeterince oynadin ya diyorum illede karsi cikiyor....hayatim.oyun oldu yemin ederim ya..cok sinirim bozuk hatta alt ust suan:KK43:..birde bise sorucam size...bunun caresi kardeş olabilirmi...yada hepten mi depresyona girer...yada ben hepten mi kafayi yerim 2 cocukla....cunku kendimde ogücü gormuyorum...kendime vakit ayirmayi cok seviyorum 1.coccukda baya psikolojil.olarak etkilendim 2.yi dusuunemiyorum...ama o iyi olucaksa yaparim diyorum.bazen...ozamanda kiskanclik falan..ben gercekten o gücü kendimde bulamiyorum..ya da bencilluk mi ediyorum hic bilmiyorum:KK43: nolur biseyler deyin iyi degilim:KK43:

Yani maddi durum el vermiyorsa madem bu kadar sıkılıp yoruldunuz tam zamanlı bir anaokuluna verin sizde girin bir işe çalışın hem ozaman sıkılmassınız hemde aile bütçesine katkınız olur

Kural koymazsanız bu böyle sürer gider. Tamam çocuğunuzla ilgilenmeniz güzel, ama her oyun istediğinde ağlamasın diye oynarsanız çocuk kendi oyun kurmayı tabiiki öğrenemez.

Ilerde arkadaş gruplarına girse bile sizin performansınızı bekleyeceği için mutsuz olması büyük ihtimal

Bende birkeresinde 3-5 saat trt çocuk izledim nefret ettim Allah sabır versin...

Büyük oğlumda öyleydi hatta hiperaktifmi diye teste götürmüştüm değilmiş bir müddet sonra düzelir merak etmeyin..Benim hareketli oğluma gelince şimdi çöpü bile attıramıyorum :KK34:

Cok erken anne olup anneligin kiymetini mi bilemedin bilemedim. Cocugunun gelisimi ic8n yasitlaribile oynamasi sart.

Çocuğun normal. Onun kendi yaşında birine ihtiyacı var akraba komşu bir yerlerden mutlaka bir arkadaş edindir. Parka falan görür diğer annelerle tanış.

Asgari ücretle geçiniyoruz kreşe veremiyoruz diyorsunuz ama kalkıpta "oyun arkadaşı olsun ikinci çocuğu yapayım" diyorsunuz..

Kardeşi oyun oynayacak duruma gelene dek, o okula başlayacak..okul masrafı kreşten daha fazla..

Bir bebeğin bakımı da, kreşten çok daha fazla..

Bunalmanızı anlıyorum ama bunalmanızın bir nedenide "maddiyattan kaynaklandığı halde" hala maddi yük bindirmeyi düşünmeniz hayret verici..biraz mantık lütfen !

Yani maddi durum el vermiyorsa madem bu kadar sıkılıp yoruldunuz tam zamanlı bir anaokuluna verin sizde girin bir işe çalışın hem ozaman sıkılmassınız hemde aile bütçesine katkınız olur

Yani en mantıklı şey bu
2. Çocuğu doğurana kadar bunu düşünün

Bende birkeresinde 3-5 saat trt çocuk izledim nefret ettim Allah sabır versin...
Aaa neden öyle dıyorsun. Arı maya Rafadan tayfa nıloya emıray vs vs hepsı bırbırınden güzel. :))))))
Kaç yıldır bızde kapanmıyor bu tv. En sonunda odalarına tv aldım. Günün belırlı saatınde sınırlı surede ızlemelrıne ızın verıyorum bende onları ızlemekten kurtulmuş oldum.
Çocuk bu hepsının ısteklerı farklı.

Evde yapman geteken isleri birlikte yap. Mesela temizlik mi yapacaksin hadi temizlik yapma oyunu oynayalim de mesela ortalikta duran esyalari onun toplamasini sagla, eline bir bez bir de fisfis camsil gibi temizleyici verip tozlari almasini hatta kapilari silmesini iste.emin ol cok hosuna gidecektir. Yemek yaparken onun da eline birseyler ver yapabildikce mutlu olacaktir.bu aktivite cocuklari tahmin ettiginden cok daha fazla mutlu ediyor.
Bence cocugun seninle vakit gecirmek istiyor bunlari birlikte yaparsiniz hem sen islerini halletmis olursun hem de o mutlu olur. Ayrica birlikte bir gunluk plan hazirlayin birlikte gecirdiginiz vaktin haricinde ona gunluk 15 dk tek basina etkinlik yapma suresi koyun. Bu sureyi de birlikte saat kurarak ayarlsyin alarm calana kadar kendi basina eglenme zamsni diyin. Bu sureyi de yavas yavas her gun 1dk daha uzatarak alismasini kolaylastirabilirsin. Ve plana uyarak odasinda kendi basina sureyi tamamladiginda odul olarak bir cikolata veya sut ve kurabiye ile 15 dk cizgi film izleme odulu verebilirsin. Bunlar aklima gelenler. Insallah yardimci olur.

Nedir bu evlilik ve çocuk merakı anlamıyorum...daha doğru düzgün işi olmayanlar hoop evleniyor milyon tane borçla sonra hooop çocuk yapıyor aynı borçlarla...yazık bu çocuklara Allah aşkına.evlilik ve çocuk mecburiyet değilki.Allah akıl fikir versin ne diyeyim

Çocuk gayet normal.
Ama karı koca bunları düşünecektiniz biz bu çocuğa yetebilir miyiz diye ?
Artık 4 yaşına gelmiş ve gönderemiyorsunuz bir yere yazık o çocuğa.
Kârı koca hergun makarna yiyin gerekirse 250 lira aidatı verin bi şekilde yollayın çocuğu anasınıfına başka biz buradan ne tavsiye verebiliriz ki ?
Siz de çalışın imkan varsa eşinize destek olun hayat zor tek maaşla geçinmek çok zor artık.

Back