• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat.... bir igne esimin hayatinina hayatimiza mal oldu

Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk

Öncelikle basiniz sagolsun cok aci bir durum :43: Türkiyede ki saglik sistemini bu yönden hic sevmiyorum. Cocuk veya büyük farketmiyor biraz hasta oldunuz yada atesiniz cikti hemen antibiyotik veriyorlar, kimsenin alerjin var mi ya da penisiline alerjin var mi test edelim derdi yok ver antibiyotigi gönder. Vucüt kendi kendine savasmayi ögrenemiyor evet bazi yerde antibiyotik iyi fakat herseye de verilmez ki iyi, kötü tüm bakterileri öldürüyor. Bence kendinizi toplayip bir an önce hakkinizi arayin. Insanlik bu kadar ucuz olmamali :20:

Öncelikle basiniz sagolsun cok aci bir durum :43: Türkiyede ki saglik sistemini bu yönden hic sevmiyorum. Cocuk veya büyük farketmiyor biraz hasta oldunuz yada atesiniz cikti hemen antibiyotik veriyorlar, kimsenin alerjin var mi ya da penisiline alerjin var mi test edelim derdi yok ver antibiyotigi gönder. Vucüt kendi kendine savasmayi ögrenemiyor evet bazi yerde antibiyotik iyi fakat herseye de verilmez ki iyi, kötü tüm bakterileri öldürüyor. Bence kendinizi toplayip bir an önce hakkinizi arayin. Insanlik bu kadar ucuz olmamali :20:

nedense bana da tam tersi gibi geliyor, antibiyotiklere sihirli bir güç atfediliyor ve genel kanı enfeksiyonlarda antibiyotik içmeden iyileşilmez yönünde. o kadar çok insan biliyorum ki antibiyotik içmeden düzelmem ben diyen.

nedense bana da tam tersi gibi geliyor, antibiyotiklere sihirli bir güç atfediliyor ve genel kanı enfeksiyonlarda antibiyotik içmeden iyileşilmez yönünde. o kadar çok insan biliyorum ki antibiyotik içmeden düzelmem ben diyen.

E niye böyle cünkü vücut antibiyotige alisinca diger ilaclar ise yaramiyor. Evet antibiyotigin iyi yönleri de var ama önce diger yöntemler uygulanir ise yaramazsa antibiyotik uygulanir. Yurt disinda ki hic bir doktor size direk antibiyotik vermez verecegi en son ilac antibiyotiktir. Benim 5 yasinda bronsitli kizim var cocuk 1 hafta öksürük ve nefes darligindan ölüyor doktora antibiyotik verin cok aci cekiyor diyorum, adam hayir 1 hafta icinde düzelecek kücücük cocuga antibiyotik mi verilir vücudu mikroplarla savasmayi ögrenecek diyor. Sonra ben bunu internetten arastirdim aslinda antibiyotigin insan vücuduna yarari oldugu gibi cokta zarari varmis. Antibiyotik kullanan ülkeler arasinda Türkiye 1. sirada geliyormus, her 3 recetenin birinde antibiyotik varmis. Bu durum da saglik bakanligi da olaya el atmis. Sahsen ben antibiyotigi en son care olarak görüyorum.

öncelikle başınız sağolsun Allah çocuklarınıza ve size uzun ömür versin. tabiki yaşadıklarınız kolay değil ama ne olursa olsun sakın davanızdan vazgeçmeyin.onların yanına kar kalmasın bu yaptıkları hata.böyle ihmalkar doktorlara yer olmasın ülkemizde. ceza alsın ki yarın öbürgün başka hastahanede çoluk çocuğunuzun karşısına çıkmasın.

E niye böyle cünkü vücut antibiyotige alisinca diger ilaclar ise yaramiyor. Evet antibiyotigin iyi yönleri de var ama önce diger yöntemler uygulanir ise yaramazsa antibiyotik uygulanir. Yurt disinda ki hic bir doktor size direk antibiyotik vermez verecegi en son ilac antibiyotiktir. Benim 5 yasinda bronsitli kizim var cocuk 1 hafta öksürük ve nefes darligindan ölüyor doktora antibiyotik verin cok aci cekiyor diyorum, adam hayir 1 hafta icinde düzelecek kücücük cocuga antibiyotik mi verilir vücudu mikroplarla savasmayi ögrenecek diyor. Sonra ben bunu internetten arastirdim aslinda antibiyotigin insan vücuduna yarari oldugu gibi cokta zarari varmis. Antibiyotik kullanan ülkeler arasinda Türkiye 1. sirada geliyormus, her 3 recetenin birinde antibiyotik varmis. Bu durum da saglik bakanligi da olaya el atmis. Sahsen ben antibiyotigi en son care olarak görüyorum.

ben en son çare olarak görmüyorum. daha doğrusu şöyle diyeyim antibiyotik öcü değildir gerektiği yerde kullanılmalı gerekmedikçe kaçınılmalı sonuçta x bakterisinin yaptığı bir enfeksiyonu ona yönelik olan bir antibiyotikten başka bir şeyle tedavi edemezsiniz. ama bunun dışında gerekmediği yerlerde kullanıldığında da hem işe yaramaz hem mikropların direncini artırır. işte bazı insanlarımız bu noktada yanılıyor. her enfeksiyonun antibiyotikle geçeceğini düşünerek. o kadar çok şahit oldum ki en basit bir boğaz enfeksiyonunda bile antibiyotik olmayan reçeteyi reçeteden saymayana.

Yurt dışındaki sağlık sistemiyle bizimki çok farklı........hasta populasyonumuz da ciddi anlamda farklı...........adamımız o antibiyotiği yazdırmadan evine gitmez.....gerekirse doktor değiştirir.........başı ağrıyan adamın mr çektirmek için acilde kavga etitiğini biliyorum

Yurt dışındaki sağlık sistemiyle bizimki çok farklı........hasta populasyonumuz da ciddi anlamda farklı...........adamımız o antibiyotiği yazdırmadan evine gitmez.....gerekirse doktor değiştirir.........başı ağrıyan adamın mr çektirmek için acilde kavga etitiğini biliyorum

kesinlikle katılıyorum. arkadaşım yurtdışında yaşıyor ve orada doğum yaptı doğuma kadar epi topu 3 kez usg ye girebildi son haftalar ne nst ye çağırıldı ne usg ile bebeğin durumuna bakıldı. ortalığı birbirine katsın yine bakılmıyor. bebeğe bir şey olsa sorumlusu kim. türkiyede öyle mi? esas yurtdışında bazı işler fazlasıyla çarpık işliyor. buranın özel hastanelerinin de ondan farkı yok işte.

Oncellikle size bas sagligi diliyorum..Allahim size sabir versin..Cok ama cok uzuldum..Davanizin pesini birakmayin..6 yil egitim Alan bir doktor Nasil bu kadar tedbirsiz olabilir..Ornek veriyorum 100 kisiye yaparsin birsey olmaz,101.olur ,belliki sizden onceki hastalarada boyle yapmislar,onlarda birsey olmayinca herkeste mi olmaz demisler..Anlamadimki..Bu kadar basit dusunmemeli bir doktor..
Penisilin ignesi cok oldum,su ana kadar bir sorun olmadi..Bu durumun degismesi gibi birsey soz konusumu?Yani vucut birden alerji olusturabilirmi?Bu durumda test yaptirmakta o anki durumumu gosteriyor..O anda alerji yok,atiyorum besinci ignede alerji olusturma imkani olabiliyormu? penisilin ignelerini hep 12 saat arayla yapiliyor (bana hep Bu dozlarda verdiklerinden)sabah saglik ocagina yaptirabiliyorsun,aksamda igne yapmayi bilen birine yaptiriyorsun,o zaman buda dogru degil sanirim..Her dozda hastenedemi olmak gerekiyor? Bu konuda bilgisi olan birisi varsa beni,bizleri aydinlatabilirmi?
Konu sahibi arkadasim,keske elimden birsey gelsede ,acini azaltabilsem..sadece dua edebilirim..Edicemde..
Allah yardimcin olsun.
Gercekten cok cok uzgunum..
Allerjik reaksiyon herhangi bir dozda meydana gelebilir......on iğnede olmamıştır. Onbirincide gelir seni bulur
Enjeksiyonların evde yapılması artık yasak....sağlık ocağında yaptır........ilaç penisilin türevi ise sağlık ocağı da kurtarmıyor mutlaka tam teşekküllü hastanede enjeksiyon yapılmalı

Allerjik reaksiyon herhangi bir dozda meydana gelebilir......on iğnede olmamıştır. Onbirincide gelir seni bulur
Enjeksiyonların evde yapılması artık yasak....sağlık ocağında yaptır........ilaç penisilin türevi ise sağlık ocağı da kurtarmıyor mutlaka tam teşekküllü hastanede enjeksiyon yapılmalı

Oncellikle size Tesekkur ederim yorumunuz icin..
Penisilin igneyi,Acil serviste yaptirmak yeterli olurmu? cunku dozlar 12 saat arayla olunca,bir sonraki doz aksam 9 yada 10'a denk geliyor..o saatlerde Acil servisler oluyor sadece..
Birde alerjik reaksiyona,herhangi bir doz belli olmayabilir demissiniz,o zaman alerjik testtte yeterli olmuyor sanirim..
Bundan sonra,mutlaka hastanede olucam..Alerjik test yapildi,sonuc negatif,birde ilaci kullaninca herhangi bir reaksiyon yoksa,artik alerji yapmaz diye dusunmek yanlismis..Bu konuda,penisilin ignesi yazan doktor,hastayi bilgilendirmeli..
Bundan sonra hastanede bile ,penisilin ignesi olsam sanirim korkucam..Keske hic ihtiyacim olmazsa..cok agir grip olurum,bunun icinde hemen yazarlar penisilini

Oncellikle size Tesekkur ederim yorumunuz icin..
Penisilin igneyi,Acil serviste yaptirmak yeterli olurmu? cunku dozlar 12 saat arayla olunca,bir sonraki doz aksam 9 yada 10'a denk geliyor..o saatlerde Acil servisler oluyor sadece..
Birde alerjik reaksiyona,herhangi bir doz belli olmayabilir demissiniz,o zaman alerjik testtte yeterli olmuyor sanirim..
Bundan sonra,mutlaka hastanede olucam..Alerjik test yapildi,sonuc negatif,birde ilaci kullaninca herhangi bir reaksiyon yoksa,artik alerji yapmaz diye dusunmek yanlismis..Bu konuda,penisilin ignesi yazan doktor,hastayi bilgilendirmeli..
Bundan sonra hastanede bile ,penisilin ignesi olsam sanirim korkucam..Keske hic ihtiyacim olmazsa..cok agir grip olurum,bunun icinde hemen yazarlar penisilini

Acilde ol........konu sahibinin yaşadıklarına bakarsak kırk dakikadan önce evine gitme

ben bu konuyu okumuştum..
dünde regl oldum herzamanki acil yolu göründü..
4 ilaç karıştırarak bi iğne vurup yolladılar.. agrım dindi gibi.. 1 saat geçince kustum.. agrım tekrar başladı.. tekrar gittim acile.. bu sefer 5 ilaç karıştırarak bi serum verdi.. uyuşacak her tarafın korkma dedi doktor..
serumu bagladıkları an gözüm kapandı uykuya daldım uyandığımda serum bitmişti çok sersemdim.. agrım geçti neyse eve gittik..
biraz daha uyudum aşırı titremeyle uyandım ateşler içinde yanıyorum resmen gözümü açamıyorum.. tekrar acile gidecek takatim kalmadı yattım uyudum..
bugün akşama doğru yeni kendime gelebildim..
o kadar kokrtum ki.. her ay acillik olurum ilk defa bu kadar agır geldi ilaçlar.. bu konuyuda okumuş olmamın etkisiyle çok korktum..
Allah'ım kimseyi hastaneye düşürmesin şifalar versin.. konu sahibi arkadaşım başınız sağolsun Rabbim sabır versin..

Aynı şeyi söylüyoruz aslında ama tepki vermek için heyecanlı gibisiniz hemen aşırı tepkiler vermişsiniz.

Allerji durumu bazen önceden kestirilemediği için bir süre tutulması gerekir dedim ben de zaten. Zira ben yarım saat-40 dk hatta duruma göre 1-2 saat kalmaları gerektiği söylüyorum hastalara. Ama hastaların kendisi ilk 5 dk bekleyip bir şey olmadı diye izinsiz terkediyorlar hastaneyi.

Bir de ekstradan şunu söylemek istiyorum ki. Bazı hastalıklarda kan tahlili bize ekstra bir şey kazandırmaz, o yüzden kan tahlili istemeyiz. Hastalar hep kanları alınsın ister halbuki.
Mesela basit bir boğaz enfeksiyonunda kan istemeyiz. Ateş var ise isteyebiliriz.
dört dörtlük anlatılan bir gastrit,ülser, reflü gibi durumlarda istemeyiz.

Belirtmek istedim sadece.
Aşırı tepki değil sadece bu konuda hassasım ve hasta gözüyle olaya doğru bir şekilde yaklaştığımı düşünüyorum . Aslında daha önceki yorumunuzdaki ilk satırlarI okuduğumda içimden geçen şey ne kadar güzel böyle düşünüp uygulayan doktor gü nümüzde maalesef çok az Allah içindeki merhameti baskı sonucu değiştirmez inşaallah olmuştu. Sadece ömür boyu hastaları müşahede altında tutamayız gibi bir cümleniz galiba fevri davranmama sebep oldu. Ben maalesef her doktora güvenemiyorum (teşhis ve tedavi) Özellikle çevremde o kadar yanlış teşhis konulan var ki.-. Hele bazıları yazdıkları ilaçları ne için nedir ne kadar ne zamana kadar kullanılacak hiçbir bilgi vermiyor.ECZACı söylermiş". Ama ben bunları öğren meliyim eczacı sadece günde şu kadar 1 yada 2 kere diyor ve bu bana yetmiyor.öğrenmeden hayatta kullanmam. ilk önce hastalık ne onu bilmeliyim.-

Ne güzel siz hastalarınızı uyarıyormuşsunuz .Şahsen bana bir doktor böyle dese değil 2saat 24 + bile beklerim' sonuçta can bu.

Maalesef ki kantahlili vs. gibi testlerden para kazanan hastane yada müşterilerini çoğaltan doktorlar var canım. Kızım 9 aylıkken dr hanım senin kızında Kansızlık var kesin test yapalım dedi. yaptırdık. Aşırı kansız jsı diye vitaminler demir damlaları her ay geliceksin muayene + test 2 haftada bir de muayene dedi.böyle gitti. Ama moral sıfır başka hastalıkIar olabilir diye birde onlara test filmleri saymıyorum gerisi uzun. Derken araştırmaya girdim. meğerse tahlilin yanındaki değerler erişkin değeri imiş. Bilmiyordum. öğrendim.Ama başka hastalıkta olabilir kısmını ne korkuyla atlattım. Tabii bu arada demir ilacı fazla kullanmaktan çeşitli enfeksiyonlar daha sık ve geç atlattık. Vs. Vs. Vs.Bu anlattığım küçücük bir bebeğe bile para için neler yapıldığının kanıtı.-.Boğaz yüzünden kaç kere antibiyotik kullandık hatırlamıyor bile.-. En son ateşle birlikteydi Dr. antibiyotik yazmıştı. Kan tahlili istedim. Yaptırmadı k ullanmadım ve geçti demek ki gripden öksürük, öksürükten de boğaz sadece tahriş olmuş.-.test yapılmadan antibiyotik kullanmam mümkün değil- Wbc yüksekse tamam bakteri var o zaman hangi antibiyotik uygunsa onu kullanırım.Çocuğumun bağışıklığı gereksiz zamanda gereksiz ilaçlar yüzünden mafoldu taparlamaya çalışıyoruz.tabii sizde bilirsiniz bağışıklık zayıflayinca daha çok hastalık demek ve daha çok Dr. Gitmek demek?

Bunun gibi kendimiz ve çevreden yüzlerce örnek var maalesef:(babam bir kere çok kötü olmuştu hastanenin birinde bağırsak dugumlenmesi diye ameliyata alacaklardi acil son anda gözümüzü açtık araştırma has.gidince orada mide delinmesinden ameliyat oldu.tabii diğer tarafta çok vakit kaybettiğinden asit yayılma yaptı fazlasıyla. ..ümit yok dediler çok şükür çıktı ameliyathane yogun bakıma. ..Yaşamaz dediler organlardan artık Hayır gelmez dediler. Çok şükür sağlıklı yaşıyor. Araştırmahas.dr.lar hep sşaşırdı. Velhasıl öldürmeyen Allah oldurmuyor. Ecel gelince de en ufak bir şey bahane olabiliyor.ama işte ihmal olunca çok can yakıyor. Öteki has. Kalsa idi babam şu anda yanımda olmazdı. Belki nedenini bile bilmezdik. ..Bu zamanda doktorluk merhamet ve cepleri arasında kalmış ya o ya diğeri. ..

inşaallah sizin gibi elini vicdanına koyup doktorluk gibi insanların hayatının avuclarinin arasında olup çok büyük bir sorumluluk olan ve hata ihmal affetmez bir mesleğe merhamet ve insanı duygularla hareket etmek nasip eder .

Uzun yazmışım kaptırdım kendimi ama izninle birsey soracağım; örneğin arkadaşın eşide grip ve ateşli imiş. Bu durumda hemen antibiyotige başvurulmalımidır? Sonuçta gripte antibiyotigin yeri yok diye biliyorum ve1 haftaya kadar bile aateş yapabiliyormus.bu durumda sadece ateşi kontrol altındami tutmaz lazım. Yada gribliyken hangi şartlarda antibiyotik kullanılmalı.?

Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk

Başınız sağolsun Allah gani gani rahmet eylesin
Hakkınızı arayın
Hastanenin çalışma ruhsatı mı iptal edilir
Doktorun diploması mı bilmem ama sonuna kadar gidin
İnsan hayatı bu kadar kolay gözden çıkarılmamalı

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kesinlikle katılıyorum. arkadaşım yurtdışında yaşıyor ve orada doğum yaptı doğuma kadar epi topu 3 kez usg ye girebildi son haftalar ne nst ye çağırıldı ne usg ile bebeğin durumuna bakıldı. ortalığı birbirine katsın yine bakılmıyor. bebeğe bir şey olsa sorumlusu kim. türkiyede öyle mi? esas yurtdışında bazı işler fazlasıyla çarpık işliyor. buranın özel hastanelerinin de ondan farkı yok işte.

Bence yaniliyorsunuz o arkadasinizin doktoru ile alakali olabilir.Ben de 2 dogum yaptim ve her kontorolum de bebegin kalp atislari sürekli dinlendi. Bu zaten mecburi birsey sadece özel testler isterseniz ( engelli olup olmadigi, seker,eksik parmak gibi) sigorta karsilamiyor. Arkadasiniz hangi ülke de bilmem ama Almanya da sistem bu sekilde... Esim tüm dogum boyunca yanimdaydi herseyi cok titizlikle yaptilar. Görüsünüze saygim var fakat burda hic bir is carpik islemez aninda hakkini ararsin ki zaten carpik is yapmaya yada el altindan yapmaya kimse cesaret edemez. Hersey belgeli yapilir.

Bence yaniliyorsunuz o arkadasinizin doktoru ile alakali olabilir.Ben de 2 dogum yaptim ve her kontorolum de bebegin kalp atislari sürekli dinlendi. Bu zaten mecburi birsey sadece özel testler isterseniz ( engelli olup olmadigi, seker,eksik parmak gibi) sigorta karsilamiyor. Arkadasiniz hangi ülke de bilmem ama Almanya da sistem bu sekilde... Esim tüm dogum boyunca yanimdaydi herseyi cok titizlikle yaptilar. Görüsünüze saygim var fakat burda hic bir is carpik islemez aninda hakkini ararsin ki zaten carpik is yapmaya yada el altindan yapmaya kimse cesaret edemez. Hersey belgeli yapilir.

Evet bebegin kalp atislarinin doppler gibi bi cihazla dinlenmesi var.nst yok dedim ben zaten, ikisi arasinda ciddi bir fark var

Tabiki cok fark var. Ben asla antibiyotige karsi degilim ama ilk care de o olmamali, tabi herkezin görüsüne de saygim sonsuz... Ama ben tekrar yineliyorum benim icin en son care antibiyotikdir. En basit örnek: Benim cok yakin arkadasimin penisiline alerjisi var ve burdaki doktorlar ona asla antibiyotik vermiyor.Eger farkli bir doktora giderse ilk isleri penisiline alerjin varmi diye sormak oluyor. Arkadasim gecen sene türkiye de hastalanmis hastahaneye gitmis ve doktor buna hic sormadan direk penisilin yazmis. Arkadasim demis ki siz bana penisilin yazmissiniz ama benim ona alerjim var. Doktor kadincagiza kizmis madem nicin söylemiyorsunuz da beni ugrastiyorsunuz diye tabi arkadasim da ona kizmis senin burda görevin ne nicin ne yazdiginizi söylemiyor yada yaziyorsaniz alerjiniz var mi diye sormuyorsunuz demis. Asil bana göre türkiye de cogu isler carpik yürüyor. Allah herkezin yardimcisi olsun.

Evet bebegin kalp atislarinin doppler gibi bi cihazla dinlenmesi var.nst yok dedim ben zaten, ikisi arasinda ciddi bir fark var

Kusura bakmayin da ben nst nin ne oldugunu bilmiyordum simdi baktim. Evet o da bana yapildi ve bebek belli bir aya gelince cok sik yapmadiar. Daha sonra son aylarda yapildi ki kasilmalarin sikligini falan gösteriyor ya da bebekte bir sorun varsa onu siklikla yapiyorlar hersey normalse yapilmasinin da bir manasi yok. Her doktorun uygulamasi farkli olabiliyor. Herkeze gecmisler olsun

Tabiki cok fark var. Ben asla antibiyotige karsi degilim ama ilk care de o olmamali, tabi herkezin görüsüne de saygim sonsuz... Ama ben tekrar yineliyorum benim icin en son care antibiyotikdir. En basit örnek: Benim cok yakin arkadasimin penisiline alerjisi var ve burdaki doktorlar ona asla antibiyotik vermiyor.Eger farkli bir doktora giderse ilk isleri penisiline alerjin varmi diye sormak oluyor. Arkadasim gecen sene türkiye de hastalanmis hastahaneye gitmis ve doktor buna hic sormadan direk penisilin yazmis. Arkadasim demis ki siz bana penisilin yazmissiniz ama benim ona alerjim var. Doktor kadincagiza kizmis madem nicin söylemiyorsunuz da beni ugrastiyorsunuz diye tabi arkadasim da ona kizmis senin burda görevin ne nicin ne yazdiginizi söylemiyor yada yaziyorsaniz alerjiniz var mi diye sormuyorsunuz demis. Asil bana göre türkiye de cogu isler carpik yürüyor. Allah herkezin yardimcisi olsun.

Şimdi sen bu örnekle sistemin carpik olduğunu düşündün.......benim teyzem ingiltere de.... Öyle ha deyince hemen doktor goremiyor...kafası estigi gibi cani sikıldıkça doktora gidemez.....doktor antibiyotik yazmadiysa ona yazması icin israr edemez
Biz de tam tersi herşey populizmle yürür işler...teyzemin cani sikilır hangi bölümden randevu bulursa ondan muayene olmaya çalışır.....atesi cıkmış cocuga novalgin igne yaptırmadan acili terk etmez
Bu yüzden yurt dışıyla türkiyeyi karşılaştırmak abes çünkü bizde saglık sistemi politikaciların oy kazanmak icin eyip büktüğü bir oyuncak haline gelmiştir

Kusura bakmayin da ben nst nin ne oldugunu bilmiyordum simdi baktim. Evet o da bana yapildi ve bebek belli bir aya gelince cok sik yapmadiar. Daha sonra son aylarda yapildi ki kasilmalarin sikligini falan gösteriyor ya da bebekte bir sorun varsa onu siklikla yapiyorlar hersey normalse yapilmasinin da bir manasi yok. Her doktorun uygulamasi farkli olabiliyor. Herkeze gecmisler olsun

Her sey normalse yapilmasinin manasi olmadigini nerde okudunuz ya da duydunuz ya da kim soyledi?

Son düzenleme:
Back
X