sizin ve ablanizinda basi sag olsun cok aci goz gorere gore sapa saglam insanlari hayattan koparip aliyolar sizin olaydada ihmaller diz boyu rabbim yardimcimiz olsunbaşınız sağ olsun... buna benzer bir durumu tam 1 yıl önce biz de yaşadık..ablamın kocası parmaklarında ağrı nedeniyle ist. özel gaziosmanpaşa hastanesine gidiyor.. önce el ultrasonu çekiliyor bilekte damar tıkanıklığı var ameliyat edilecek deniyor aradan yarım saat geçmeden başka bi dr geliyor şimdilik ameliyata gerek yok kan sulandırıcı verilecek damardan diyor.. eniştem kabul ediyor sonuçta bi serum ameliyattan daha kolay diye düşünmüşler.. hemşir olarak çalışan yeni mezun bi çocuk damara iğneyi soktuğu anda beynine kan pıhtısı atıyor eniştmde bilinç konuşma herşey o anda gidiyor.. yoğun bakıma alalım diye biz istek de bulunuyoruz fakat dr.lar yer yok diyerek bizi serviste üstelikte kadın doğum bölümünde 2 bekletiyorlar.. yatması gerekn serviste boş oda yok deniyor.. (biz sonradan öğreniyoruz ki yoğun bakım ücretsiz, serviste geceliği sgk dahil 500tl..) başka hastaneye götürelim diyoruz yerinden kıpırdatamayız deniyor...2. gün akşam üzeri beyin kanaması başlıyor ve apartopar yoğun bakıma indiriliyor. 4.gün beyin ölümü gerçekleşiyor. ( en zor olanı da bundan sonrası çünkü kalp atıyor ve sen resmen ölmesini bekliyosun )7.günün sabahı da ölüyor... ablam yaklaşık 6 aydır mahkemelerde uğraşıyor 1tl lik tazminat davası açtı çünkü 2 erkek çocuğu var biri daha 10 yaşında ilerde ona babanın hakkını aradım diyebilmek için..
Anlatayım tabi, yakın bir akrabamız olan canan ablam grip oluyor ve ateşlenince doktora gidiyor devlet hastanesine,orada ona aynı sizde olduğu gibi iğne yapılıyor yalnız ablam iğneye alerjisi olabileceğini söylüyor daha doğrusu içindeki ilaca ama doktor kızım ben günde 500 kişiye bu iğneden yapıyorum diyor ve hiçbir test yapmadan iğne yapılıyor aynı sizdeki gibi müşade altına almadan eve yolluyorlar yanlız iğne olduğu zaman boğazım yanıyor diyor ablam ,doktorda eve git yat geçer diyor eve gidiyor ve yatıyor yarım saat sonra acile kaldırıyorlar,2,3 gün yoğun bakımda yatıyor sonra tüm organlarının iflas ettiğini öğreniyoruz ve öğrendiğimiz günün akşamı vefat ediyor,hastaneden ve o hekimden davacı oluyor aile tutanaklar zabıtlar ,son götürülen hastanede ölüm raporuna normal !! yazılıyor, neymiş adli vaka olarak gelmemiş, biz cenazemizi almadık şanslıydık belkide çünkü yine o an çok yakın bir başka akrabamızda yanımızdaydı ve kendisi ceza avukatıdır,hemen gerekli işlemler yapıldı ve adli tıp'da gerçek ölüm nedeni araştırılması başlandı biz 5.gündü sanırım aldık cenazeyi defnettik,öm raporda alerjiden ötürü öldüğü belirlendi ama hala devam ediyor uzun bir süreç var önümüzde abla da 35 yaşındaydı ve bir kız annesiydibiz ve ailesi bu işin peşini bırakmayacağız inşaallah siz de bırakmayın
Evet penisilin grubuna giren bir igneymis ve igneyi vuran hemsir ve doktor ifadelerinde bize alerjisi olup olmadigini sormus bende yok demisim ve ustelik bize burda yarim saat yat demisler biz hastaneden kacmisiz kimseye haber vermeden yalanlar yalanlarrr bunlari duydukca dahada cildirdim hatta etrafa esimin uyusturucu yada alkollü oldugu yalani yayildi oysa otopside kaninda gram yabanci madde cikmadi oyle zor gunlerki arkadaslar anlatamam size icimdeki yangin atess nasil gecer hic bilmiyorum simdi adaleti bekliycez umarim rabbim yardim eder ve cezalarini bulurlar yavrularimin ahı hep ustlerinde olsun
Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk
Doktorun ya da hemşirenin bir süre bekleyin bir allerjik reaksiyon olabilir denmeliydi........burda hatalılar.......lakin hastanîz 40 dk sonra anaflaxiye girmiş......başka bir hastaneye gitseydinizde ben 40 dk bekleten doktor görmedim max ilk 15 dk içersinde anaflaxiye girer girerse sizin vakanız biraz atipik olmuş......Allah rahmet eylesinbize igneyi vuran hemsir alerjik durumunu sormadi bile ayrica sormasi cok sacma alerjik reaksiyon farklilik gosteren bir durum bu igne belki 100 kisiye vurulur fakat 1 kiside bu reaksiyon gerceklesir amabu ihtimali dusunmesi gereken hastalarmi yoksa doktorlarmidir ayrica igne vuruldu ve yaklasik 40 dk sonra esim soka girdi ve ben soka girmeden 5 dk once atesini olctum 39,5 dereceydi yani hic dusmemisti en azindan yuksek ates goz onunde bulundurularak musade altina alinabilirdik ama biz direk eve gonderildik
Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk
Çok dua attim okurken, nolur dedim sonuç: dr ihmali yüzünden şu kadar hastanede yattı desi. Yada şu kadar paraya maal oldu desin diye.. Ama sen en kötüsünü yazmışsın .. :,( . Ne denir şimdi sana ? Nasıl hafifletilir acın? Okurken eşim çocuklarım geldi aklıma, ağlama krizlerine girdim.. Rabbim sana ve çocuklarına peygamber sabrı versin.. Eşinin mekanı cennet kabri nur olsun ....Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk
Çok dua attim okurken, nolur dedim sonuç: dr ihmali yüzünden şu kadar hastanede yattı desi. Yada şu kadar paraya maal oldu desin diye.. Ama sen en kötüsünü yazmışsın .. :,( . Ne denir şimdi sana ? Nasıl hafifletilir acın? Okurken eşim çocuklarım geldi aklıma, ağlama krizlerine girdim.. Rabbim sana ve çocuklarına peygamber sabrı versin.. Eşinin mekanı cennet kabri nur olsun ....