Dikkat.... bir igne esimin hayatinina hayatimiza mal oldu

aynı durumu bire bir bende yaşadım ve konu açmıştım,ALLAH SABIR VERSİN, peşini bırakmayın bu işin lütfen ,bizim dava da sürüyor

Ben acilde kimseye antibiyotik iğne yaptırmıyorum. Ağrı kesici, bulantı giderici gibi iğneleri de alerji durumlarını sorup da yapıyoruz. Ama hasta da alerji durumunu bilmiyorsa yarım saat bekletip evine yolluyoruz.
Ömür boyu müşahade altında tutamayız ki hastaları.

Sonuçta evde reçetesiz kullanılan ilaçlar, hatta yenilen fıstık bile aynı durumu yaratabilir.

Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
Allah çocuklarınıza sıhhatli huzurlu bir ömür nasip eylesin.

Başınız sağolsun ....geride kalanlara Allah sabır versin.....iğne olduktan ne kadar sonra eve gittiniz
igne yapildiktan sinra hemen eve gonderildik hatta ben atesi yuksek beklesekmi dedim gerek yok zaten ates dusurucu 15 dk ya etkisini gosterir siz eve gecin denildi

basınsagolsun canım allah cocuklarına uzun ömür versin cok zor.okurken bile aglıyorum allah sabır versin.rabbim kimseye yasatmasın bu acıyı

bize igneyi vuran hemsir alerjik durumunu sormadi bile ayrica sormasi cok sacma alerjik reaksiyon farklilik gosteren bir durum bu igne belki 100 kisiye vurulur fakat 1 kiside bu reaksiyon gerceklesir amabu ihtimali dusunmesi gereken hastalarmi yoksa doktorlarmidir ayrica igne vuruldu ve yaklasik 40 dk sonra esim soka girdi ve ben soka girmeden 5 dk once atesini olctum 39,5 dereceydi yani hic dusmemisti en azindan yuksek ates goz onunde bulundurularak musade altina alinabilirdik ama biz direk eve gonderildik

Allah rahmet etsin dizede sabırlar İhsan eylesin.bu zamana kadar hiç bir zaman bir Dr alerjin varmı diye sorduğunu bilmem bağdaşın canımız Allah'a emanet

1.aalerji durumu sorulmamis. ..2.musahede altına alınmamış 3.ornek olarak fıstık gibi alerjik reaksiyon vermeye neden olacak gıdalar var ancak bunu ben bilirim belki ama ayşe bilmeyebilir.anafilaksiye yol açtığını bilen biri anlayabilir bilmeyen hicbirsey yoktu fıstık yiyorduk birden ne oldu anlayamadik der vs.sonuc olarak ecele care yok tabiiki ancak guzel yurdumdaki bu ihmaller artik yeterince fazlalasmadimi sizce? Şayet konu sahibine alerjisi varmı? Var ise bu bu sonuçla karşılaşabiliriz deseler sizce eve giderlermiydi? Yada mecbur kalmadikca denerlermiydi?Ayrıca hicbirsey olmasa dahi yetişkinlerde yüksek ateşin daha tehlikeli olduğunu ve onun için bile gözlem altında tutulup en azından kan tahlili yapılması gerekmezmiydi? Vs.vs.vs....
Inanirmisiniz bilmiyorum ama benim çocuğum bir grip olduğunda gün içinde 4 ayrı çocuk doktoruna götürdüğüm oldu...başta başka Dr. Gittiğimizi söylemedim ve hepsi ayrı teşhis koyup 1 torba ilaçla eve gönderdiler. Kararsız kalıp kan tahlili istediğimde de bizden daha mı iyi bileceksin teste gerek yok biz günde kaç çocuk muayene ediyoruz artık muayenede anlıyoruz dediler.ve ben hiçbirini kullanmadım bitkisel yollarla rahat anlatması sağladım. Birkaç gün sonra yakın olan 2 Dr. Kontrole gittiğimizde öyle bir eda ile zafer kazanmış gibi bak gördünmu benim teşhisimve tedavi doğruymus çocuk iyileşmis dediklerini. Ama ben bu ilaçların hiçbirini kullanmadım iyilestiginin bende farkındayım ve sırf bunu size göstermek için de buradayım. Söylermisiniz biz canlarımizi sağlığımızı size nasıl güvenerek ellerinize teslim edelim dediğimde suratlarindaki şaşkınlık ifadelerini ve kem Kum ne diyeceklerini bilememeleri beni çok üzmustu. ..nedir bu bazı Dr. Ların kendinden emin tavırları SIP diye teşhis koymalari birsey olmaz demeleri birsey dediğimizde cokbilmislikle suçlamaları vs..yahu güzel ülkemin doktorları aynı kitabı okuyup farklı yorumluyor galiba...
Ayrıca hiç kimse durduk yere ömür boyu müşahede altında kalmak istemez!

benim kullandığım bir antibiyotiği annem almıştı.. aniden 5 dk içersinde nefesi daraldı her tarafı kızardıı.. hemen babam acile götürdü.. müdahale ettiler bişey olmadı çok şükür.. ama olabilirdi de..zamanında yetiştirmişiz.
annem her dr. gittiğinde söylüyor alerjim var diye... annem söylemese hemen antibiyotiği yazıp geçiyorlar..
söyleyince ona göre yazıyorlar.

başınız saolsun. Allah sabır versin.. o hastaneden de maddi olarak hakkınızı alın.. manevi olarak ödeyemezler zaten.

Son düzenleme:

Canıım çok üzüldüm. Allah sana sabır versin çok zor Hemde böyle prestijli bir hastaneden öyle bir hata davanızı sonuna kadar savunun .. Kaç yaşındaydı eşiniz? Aklıma getiriyorum Allah böyle bir acı vermesin yaşatmasın kimseye .. Duacınız olucam Allah cennet kapılarını açsın ona inşallah ..

allah sabir versin..ben bile okurken tuylerim diken diken oldu..gozlerim doldu..allah rahmet eylesin allahim hakkinizi o canilerden alir insallah..cocuklarin icinde guclu olman gerek artik.. suan onlarda en cokta oglunun ozel ilgiye ihtiyaci olacak..allah sabir versin..

o kadar zor ki böyle zamanlarda bir şeyler söylemek.konuyu baştan sona okudum.içimden sürekli dua ettim senin için evlatların için.tanımasam da seni bilmesem de acını paylaşarak azaltmak istedimRabbim sana güç kuvvet versin inşallah.inan içimden çok şey demek geliyor ama dilim, elim tutuldu sanki.yalnız yüreğin o kadar güzel ki acına rağmen insanları bilgilendirmek için yazmışsın.duyarlılığına, sabrına hayran kaldım.

Reactions: Joy
başınız sağ olsun... buna benzer bir durumu tam 1 yıl önce biz de yaşadık..ablamın kocası parmaklarında ağrı nedeniyle ist. özel gaziosmanpaşa hastanesine gidiyor.. önce el ultrasonu çekiliyor bilekte damar tıkanıklığı var ameliyat edilecek deniyor aradan yarım saat geçmeden başka bi dr geliyor şimdilik ameliyata gerek yok kan sulandırıcı verilecek damardan diyor.. eniştem kabul ediyor sonuçta bi serum ameliyattan daha kolay diye düşünmüşler.. hemşir olarak çalışan yeni mezun bi çocuk damara iğneyi soktuğu anda beynine kan pıhtısı atıyor eniştmde bilinç konuşma herşey o anda gidiyor.. yoğun bakıma alalım diye biz istek de bulunuyoruz fakat dr.lar yer yok diyerek bizi serviste üstelikte kadın doğum bölümünde 2 bekletiyorlar.. yatması gerekn serviste boş oda yok deniyor.. (biz sonradan öğreniyoruz ki yoğun bakım ücretsiz, serviste geceliği sgk dahil 500tl..) başka hastaneye götürelim diyoruz yerinden kıpırdatamayız deniyor...2. gün akşam üzeri beyin kanaması başlıyor ve apartopar yoğun bakıma indiriliyor. 4.gün beyin ölümü gerçekleşiyor. ( en zor olanı da bundan sonrası çünkü kalp atıyor ve sen resmen ölmesini bekliyosun )7.günün sabahı da ölüyor... ablam yaklaşık 6 aydır mahkemelerde uğraşıyor 1tl lik tazminat davası açtı çünkü 2 erkek çocuğu var biri daha 10 yaşında ilerde ona babanın hakkını aradım diyebilmek için..

Aynı şeyi söylüyoruz aslında ama tepki vermek için heyecanlı gibisiniz hemen aşırı tepkiler vermişsiniz.

Allerji durumu bazen önceden kestirilemediği için bir süre tutulması gerekir dedim ben de zaten. Zira ben yarım saat-40 dk hatta duruma göre 1-2 saat kalmaları gerektiği söylüyorum hastalara. Ama hastaların kendisi ilk 5 dk bekleyip bir şey olmadı diye izinsiz terkediyorlar hastaneyi.

Bir de ekstradan şunu söylemek istiyorum ki. Bazı hastalıklarda kan tahlili bize ekstra bir şey kazandırmaz, o yüzden kan tahlili istemeyiz. Hastalar hep kanları alınsın ister halbuki.
Mesela basit bir boğaz enfeksiyonunda kan istemeyiz. Ateş var ise isteyebiliriz.
dört dörtlük anlatılan bir gastrit,ülser, reflü gibi durumlarda istemeyiz.

Belirtmek istedim sadece.

Altıncı sayfadan sonrasini okuyamadim yüreğim dayanmadi. Rabbim size ailesine evlatlariniza sabır versin. Mekanı cennet olsun inşallah.
Alerji ve anaflaksi ne demek bilirim. Allah düşmanımın başına vermesin. Bana da damar yolundan novalgin verilmesi sonucu alerjik şok yaşadım. Saniyelerle kurtardiklarini söylediler. Ve inanır mısın bana o iğneyi veren dr (alerjim olduğunu biliyordu, enjeksiyon öncesi söylemiştim) anaflaksi sonrası yanıma bile uğramadı. Bazılarına insan denmiyor kardeşim. Allah im sorsun hesabını. Size hep dua edeceğim..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İçim yandı okurken
Allah sabırlar versin
Ne söylenir blmiyorum
Peşini bırakmayın, bu tedbirsizliğin hesabı verilmeli

Oncelikle basiniz saolsun icim aciyarak okudum.bir anlik ihmalkarlik nelere sebep oluyor.
Ben amerikada yasiyorum 3 oglum var buyukler ikiz.
Ikizlerim 10 aylikken istanbula gittik ve ikizlerimden biri bogaz enfeksiyonuna yakalandi.Esimin kuzenin tavsiyesiyle anadolu yakasinda ozel bir hastaneye gittik.
Doktorun bize sordugu ilk seylerden biri bu cocuk sunnetlimi dedi.
Atesinin yuksek oldugunu ve bir sey yemedigini belirttigimiz halde.Halbuki ikizlerimi dogar dogmaz yaptirmistik.Zaten ne alaka sordu anlayamadik ates ve sunnetin.
Yanlis hatirlamiyorsam 6 gunluk antibiyotik ignedi verip gonderdiler.3 gun sonra ucagimiz kalkicagi icin mecburen verdik.tabiki ilacs baslamadan amerikaki doktorumuzu aradik onay verdi ama donus yapar yapmaz kendisinin gormemizi soyledi ve igneye devam ettirmedi.
Antibiyotigin neden ignesi olur anlamiyorum.Benim ikizlerim biberon kullandiklari icin surekli kulak enfeksiyonu olurlardi.doktorumuz bize surubunu verdi.Ancak 2011 itaberen onu bile kaldirip cok acil durumlar disinda yazmamaya baslamislar.

2 sene once cocuklar 4 yasindayken geldigimde en yakin devlete goturdum ishal ve kusma salgini vardi mis gibi baktilar.
Ben kesinlikle tatilde geldigimde ordaki ozele git,eyi dusunmuyorum parayi en kolay nerden kazaniriz diye bakiyorlar.

szin nasil benze bir durum anlatirmisiniz ne kadar oldu ve davada hangi sureclerden gectiniz bilgi verirmisiniz

Anlatayım tabi, yakın bir akrabamız olan canan ablam grip oluyor ve ateşlenince doktora gidiyor devlet hastanesine,orada ona aynı sizde olduğu gibi iğne yapılıyor yalnız ablam iğneye alerjisi olabileceğini söylüyor daha doğrusu içindeki ilaca ama doktor kızım ben günde 500 kişiye bu iğneden yapıyorum diyor ve hiçbir test yapmadan iğne yapılıyor aynı sizdeki gibi müşade altına almadan eve yolluyorlar yanlız iğne olduğu zaman boğazım yanıyor diyor ablam ,doktorda eve git yat geçer diyor eve gidiyor ve yatıyor yarım saat sonra acile kaldırıyorlar,2,3 gün yoğun bakımda yatıyor sonra tüm organlarının iflas ettiğini öğreniyoruz ve öğrendiğimiz günün akşamı vefat ediyor,hastaneden ve o hekimden davacı oluyor aile tutanaklar zabıtlar ,son götürülen hastanede ölüm raporuna normal !! yazılıyor, neymiş adli vaka olarak gelmemiş, biz cenazemizi almadık şanslıydık belkide çünkü yine o an çok yakın bir başka akrabamızda yanımızdaydı ve kendisi ceza avukatıdır,hemen gerekli işlemler yapıldı ve adli tıp'da gerçek ölüm nedeni araştırılması başlandı biz 5.gündü sanırım aldık cenazeyi defnettik,öm raporda alerjiden ötürü öldüğü belirlendi ama hala devam ediyor uzun bir süreç var önümüzde abla da 35 yaşındaydı ve bir kız annesiydi biz ve ailesi bu işin peşini bırakmayacağız inşaallah siz de bırakmayın

Öncelikle allah sabır versin,başınız sağolsun

Çokzor bi hayat sizi bekliyor inanın tüylerim diken diken oldu okurken

benimde penisiline karşı alerjim var çocukken bu testi babam yaptırmıştıı

cüzdanımda yazılıdır saklarım

anneminde novaldin iğneye alerjisi var

o da kardeşimin doğumunda o iğne yüzünden ölümden döndüüü

Rabbim geride kalanlarınıza çocuklarınıza sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…