igne yapildiktan sinra hemen eve gonderildik hatta ben atesi yuksek beklesekmi dedim gerek yok zaten ates dusurucu 15 dk ya etkisini gosterir siz eve gecin denildiBaşınız sağolsun ....geride kalanlara Allah sabır versin.....iğne olduktan ne kadar sonra eve gittiniz
aynı durumu bire bir bende yaşadım ve konu açmıştım,ALLAH SABIR VERSİN, peşini bırakmayın bu işin lütfen ,bizim dava da sürüyor
Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk
bize igneyi vuran hemsir alerjik durumunu sormadi bile ayrica sormasi cok sacma alerjik reaksiyon farklilik gosteren bir durum bu igne belki 100 kisiye vurulur fakat 1 kiside bu reaksiyon gerceklesir amabu ihtimali dusunmesi gereken hastalarmi yoksa doktorlarmidir ayrica igne vuruldu ve yaklasik 40 dk sonra esim soka girdi ve ben soka girmeden 5 dk once atesini olctum 39,5 dereceydi yani hic dusmemisti en azindan yuksek ates goz onunde bulundurularak musade altina alinabilirdik ama biz direk eve gonderildikBen acilde kimseye antibiyotik iğne yaptırmıyorum. Ağrı kesici, bulantı giderici gibi iğneleri de alerji durumlarını sorup da yapıyoruz. Ama hasta da alerji durumunu bilmiyorsa yarım saat bekletip evine yolluyoruz.
Ömür boyu müşahade altında tutamayız ki hastaları.
Sonuçta evde reçetesiz kullanılan ilaçlar, hatta yenilen fıstık bile aynı durumu yaratabilir.
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
Allah çocuklarınıza sıhhatli huzurlu bir ömür nasip eylesin.
Ben acilde kimseye antibiyotik iğne yaptırmıyorum. Ağrı kesici, bulantı giderici gibi iğneleri de alerji durumlarını sorup da yapıyoruz. Ama hasta da alerji durumunu bilmiyorsa yarım saat bekletip evine yolluyoruz.
Ömür boyu müşahade altında tutamayız ki hastaları.
Sonuçta evde reçetesiz kullanılan ilaçlar, hatta yenilen fıstık bile aynı durumu yaratabilir.
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
Allah çocuklarınıza sıhhatli huzurlu bir ömür nasip eylesin.
Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk
allah sabir versin..ben bile okurken tuylerim diken diken oldu..gozlerim doldu..allah rahmet eylesin allahim hakkinizi o canilerden alir insallah..cocuklarin icinde guclu olman gerek artik.. suan onlarda en cokta oglunun ozel ilgiye ihtiyaci olacak..allah sabir versin..Esimi grip sikayetiyle en yakin medical park hastanesi gece 12 gibi goturdum kisa bir muayene sonucu agri kesici antibiyotik igne yapacaklarini soylediler ve igne yapildi yuksek atese ragmen musade altina almadan ve benim talep etmeme ragmen eve gonderdiler eve geldik atesi hala dusmemisti yaklasik yarim saat gecmisti elini yuzunu yikadik ve yataga uzandim esim bana sarilmisti kisa bir suskunlugun pesine guclu bir hirilti sesini ensem, de hissettim isigi actim noldugunu anlayamadim yan odada cocuklarim yatiyodu hemen ailesini aradim karsi dairemde oturuyolardi pesine ambulans arandi evin icnde dolanip duruyodum esimin bilinci kapaliydi sadece hirilti vardi butun apartman bizim evde yatak odamdaydi kayinpederim kalp masaji yapiyo gorumcem esimin ayaklarini opuyodu abiiii uyannn ambulans geldi 10 yasindaki oglum babasinin basinda kalp masajini seyrediyodu evde tam bir cehennem atesi vardi ambulans hemen medical park hastanesine yetistirdi sedyeyle iceriye girer girmez bir doktor icerden seslendi esine sorun Alerjisi varmiydiiiiii bu soruyu sormak icin cok gec kalinmisti 40 dk gecti hic ses yok dualar ediyorum ve kabustayim diyorum kendime uzerimde pijamalar ben nerdeyim diyorum bir anda hastane bosaldi polisler esliginde vefat haberini verdiler sonrasiii cigliklar bagirmalar sanki ugultu gibi saka gibi yalan gibi evde haber bekleyen oglumm..ifadeler savcilar karakollar hepsi birer eziyet ne anla sizdi sanki bir korku filmi anlatiyodum ve bugun itibariyle tam 4,5 ay gecti otopsi sonuclari bekleniyor allahim dedim inşallah kalp krizi yada gizli bir hastalik olsun ama sonucccc hastanede yapilan antibiyotik igneye karsi vücutta olusan ani alerjik şokkkk..36 yasinda ve 2,5 yasinda 10yasinda iki cocuk babasi isi sadece ticarete dokmus kurumlarin basit ihmalleri yuzunden bir anda yok oldu melek oldu gitti simdi uzun bir adli yool var onumuzde ama hic gucum yok yasama sevincim yokk hersey anlamsiz tatsiz renksiz kaldiii oyle bir aci kiii yaktiii kavurduuu dua edin arkadaslar sadece dua ve ne olur cok dikkatli olunnnn cokkkk
1.aalerji durumu sorulmamis. ..2.musahede altına alınmamış 3.ornek olarak fıstık gibi alerjik reaksiyon vermeye neden olacak gıdalar var ancak bunu ben bilirim belki ama ayşe bilmeyebilir.anafilaksiye yol açtığını bilen biri anlayabilir bilmeyen hicbirsey yoktu fıstık yiyorduk birden ne oldu anlayamadik der vs.sonuc olarak ecele care yok tabiiki ancak guzel yurdumdaki bu ihmaller artik yeterince fazlalasmadimi sizce? Şayet konu sahibine alerjisi varmı? Var ise bu bu sonuçla karşılaşabiliriz deseler sizce eve giderlermiydi? Yada mecbur kalmadikca denerlermiydi?Ayrıca hicbirsey olmasa dahi yetişkinlerde yüksek ateşin daha tehlikeli olduğunu ve onun için bile gözlem altında tutulup en azından kan tahlili yapılması gerekmezmiydi? Vs.vs.vs....
Inanirmisiniz bilmiyorum ama benim çocuğum bir grip olduğunda gün içinde 4 ayrı çocuk doktoruna götürdüğüm oldu...başta başka Dr. Gittiğimizi söylemedim ve hepsi ayrı teşhis koyup 1 torba ilaçla eve gönderdiler. Kararsız kalıp kan tahlili istediğimde de bizden daha mı iyi bileceksin teste gerek yok biz günde kaç çocuk muayene ediyoruz artık muayenede anlıyoruz dediler.ve ben hiçbirini kullanmadım bitkisel yollarla rahat anlatması sağladım. Birkaç gün sonra yakın olan 2 Dr. Kontrole gittiğimizde öyle bir eda ile zafer kazanmış gibi bak gördünmu benim teşhisimve tedavi doğruymus çocuk iyileşmis dediklerini. Ama ben bu ilaçların hiçbirini kullanmadım iyilestiginin bende farkındayım ve sırf bunu size göstermek için de buradayım. Söylermisiniz biz canlarımizi sağlığımızı size nasıl güvenerek ellerinize teslim edelim dediğimde suratlarindaki şaşkınlık ifadelerini ve kem Kum ne diyeceklerini bilememeleri beni çok üzmustu. ..nedir bu bazı Dr. Ların kendinden emin tavırları SIP diye teşhis koymalari birsey olmaz demeleri birsey dediğimizde cokbilmislikle suçlamaları vs..yahu güzel ülkemin doktorları aynı kitabı okuyup farklı yorumluyor galiba...
Ayrıca hiç kimse durduk yere ömür boyu müşahede altında kalmak istemez!
bize igneyi vuran hemsir alerjik durumunu sormadi bile ayrica sormasi cok sacma alerjik reaksiyon farklilik gosteren bir durum bu igne belki 100 kisiye vurulur fakat 1 kiside bu reaksiyon gerceklesir amabu ihtimali dusunmesi gereken hastalarmi yoksa doktorlarmidir ayrica igne vuruldu ve yaklasik 40 dk sonra esim soka girdi ve ben soka girmeden 5 dk once atesini olctum 39,5 dereceydi yani hic dusmemisti en azindan yuksek ates goz onunde bulundurularak musade altina alinabilirdik ama biz direk eve gonderildik
szin nasil benze bir durum anlatirmisiniz ne kadar oldu ve davada hangi sureclerden gectiniz bilgi verirmisiniz
Evet penisilin grubuna giren bir igneymis ve igneyi vuran hemsir ve doktor ifadelerinde bize alerjisi olup olmadigini sormus bende yok demisim ve ustelik bize burda yarim saat yat demisler biz hastaneden kacmisiz kimseye haber vermeden yalanlar yalanlarrr bunlari duydukca dahada cildirdim hatta etrafa esimin uyusturucu yada alkollü oldugu yalani yayildi oysa otopside kaninda gram yabanci madde cikmadi oyle zor gunlerki arkadaslar anlatamam size icimdeki yangin atess nasil gecer hic bilmiyorum simdi adaleti bekliycez umarim rabbim yardim eder ve cezalarini bulurlar yavrularimin ahı hep ustlerinde olsun