Merhaba,
4 ay önce göğüs altından protez ameliyatı oldum ama hala belirgin şekilde dikiş izlerim duruyor. Dikişlerim 3-4 cm genişliğindeler.
Ameliyattan yaklaşık 20 gün sonra, doktorum dikişlerime 2 seans lazer tedavisi yaptı. İlk 3 ay scarex kullandım, 1 aydır da Contractubex kullanıyorum. Bu izler ne zaman geçer? Sizin izleriniz ne zaman geçti? Sanırım 1 yıldan önce pek geçmiyor.
Göğüs altında dikişleri olanlar, dikişin kaybolma süresini yazarsa çok sevinirim.
arkadaşlar benimde tek korkum iz kalması o yüzden kol altından kesi yapılmasını istiyorum ama bakalım doktorum ne diyecek??
arkadaşlar benimde tek korkum iz kalması o yüzden kol altından kesi yapılmasını istiyorum ama bakalım doktorum ne diyecek??
zamanla izler tamamen silikleşiyor ve nerdeyse hiç belli olmayacak hale geliyor. bnm hem gögüs ucundan hem gögüs altından kesi yapıldı. gögüs ucu uygun olanlar ordan taktrsın bnce protezi.ordaki kesi izim nerdeyse hiç belli degil.
bende bu konuda çok karasızım çok az kaldı ameliyata meme ucu mu altı mı yaptırmalıyım bilmiyorumdoktor meme altı dedi süt bezleri zarar görür vs diye ama benim için öncelik izler :18:
benim meme ucundan oldu, iz yok desem yeridir. meme ucundan olan herkes izinden çok memnun ama meme altından olup da izi çok silikleşen arkadaşlarımız da var. bu tamamen cilt yapına bağlı. benim de önceliğim iz olduğu için meme ucundan oldum, bebek de düşünmediğim için tereddüt etmedim bile ama bebek istiyor olsaydım aynı kararı bu kadar kolay verebilir miydim bilmiyorum.
Benim de 10 ay oldu meme altından ameliyat olalı ve hala izler pembeliğini koruyor malesef. Üstelik kesiler 4-5 cm, bedenim ve protezlerim küçük olduğu için bütün izler ortadaBen hiç krem falan kullanmadım fakat kremlerin süreyi çok kısalttığını duydum sanırım sabır çok önemli
biraz da doktora bırakılmalı kesi yeri. yapacağı tekniğe ya da bizlerin çocuk sahibi olup olmadığımıza bakarak da karar verebiliyorlar. ( ki haklılar da) bebek emzirmek önemli bir konu kızlar. unutmayalım ve ihmal etmeyelim bence...
Benim bugün 3,5 ay oldu ameliyat olali. Kesi izlerim 4 hafta sonra kabuklarını tamamen atmıştı. Bu sürede bepanten krem kullandım. Birinci aydan sonra 3 hafta silikon krem kullandım. Git gide izlerim koyulaştı. Bu sebepten silikon bant aldım. 7 haftadır kullanıyorum. Şunu söylemeliyim ki silikon bant a başlayalı yara izim kabarmaya başladı. Geçenlerde farkettim. Bu konuyu okuyunca anladım ki izlerimin kabarmasında ki sebep silikon krem yerine bant kullanmam! Masaj yapmamam! Yeni yeni ayıkıyorum arkadaşlar. Masaja başlamalıyım yoksa yara izim kabaracak iyice!!!