Merhaba, babama çok düşkündüm, arkadaşım gibiydi, varlığını hayatım boyunca hissettiren, maddi manevi her anlamda yanımda olan çok iyi bir babaydı ve hayatta en değer verdiğim insandı. 3 yıl önce kanserden kaybettim, 1 yılım onkoloji koridorlarında tiyatro oynamakla geçti, içim kan ağlarken ''-iyi olacaksın'' diye gülümsemekle, onun görmediği yerlerde hüngür hüngür ağlamakla geçti.. En iyi doktorları buldum, özel bir hastanede 2 kere ameliyat ettirdim ama yaşatmayı başaramadım. Gözümün önünde aylarca eridikten sonra bir gece litrelerce kan kusarak gerçekleşen vefatına tanık oldum.. Hemşire dışarı çıkarmak istedi ama çıkmayıp o ana tanık oldum..
Onun vefatından sonra bütün hayatım alt üst oldu, başıma zincirleme şeklinde inanılmaz derecede kötü ve korkunç olaylar geldi normal bir insanın başına gelse asla kaldıramayacağı kadar ağır şeyler yaşadım ama hiçbirisini umursayamadım ne yaşamış olursam olayım sıradan bir olaymış gibi algılayıp birşey hissedemedim, herşeye duyarsızlaştım canım sadece onun için acıyordu.. Hala daha onun için acıyor. Zaman herşeyin ilacı derler ya geçen 3 yıl hiçbişeyi değiştirmedi, hala daha oturup onun için ağlıyorum.. Onu düşünmediğim tek bir an bile yok. Uyurken uyanırken gün içimde hep aklımda ve düşündükçe hep canım yanıyor.
Yaşayanlarınız varmı, bu durum ömür boyu böyle mi devam edecek, açıkcası onun için çektiğim acı geçsin de istemiyorum ama sürekli üzüldüğüm için sağlığım çok bozuldu karnımda son 3 yılda meydana gelen tümörler saptandı, kalbimde sorun çıktı. Oyüzden bu acıyı istemesem de atlatmak zorundayım.. Yardım alın diyeceksiniz ancak ilaç kullanmak istemiyorum terapi görün diyeceksiniz ancak bu durum için psikoloğa gidersem onunla ilgili konuşurken daha kötü olurum diye düşünüyorum.. Bilmiyorum ne önerirsiniz?
Ben de annemi kanserden kaybettim , yaşı gençti. Erken bi gidiş oldu.
kendi adıma konuşmam gerekirse bence ben yas tutmaya ilk haberi aldığım andan itibaren başladım, süreç çok yıpratıcı oldu.
Tonla keşke doluyor insanın zihnine , o süreçte de sonrasında da.
Özellikle en acı verici dönem son dönem , senin gibi ben de eridiğine tanıklık ettim. Nefes alamayışı önümde acı çekişi , çok fena yaraladı beni.
İnan bu sorduğun soruların cevabını ben de bulmaya çalışıyorum , geçecek mi?
vefat ettikten sonraki 1 yıl kafamdaki düşünce şuydu , acım varsa yaşamalıyım içime atlamamalıyım diyordum. Üzüldükçe ağladım hüzünlendim hüznümü yaşadım , ama yani zaman sadece bastırmamı kolaylaştırdı ama acıyı hafifletmedi, 2 yıl olacak şimdi.
İlk 1 yıldan sonra saçlarım bembeyaz oldu nerdeyse ön taraflarım , oysa önceden tek tüktü.
Baktım üzüldükçe atlatacağım bir şeye dönüşmüyor ayriyeten bana bu acı zarar veriyor bastırmaya başladım , zaman zaman birden dolup taşmalarım oluyor ona da yapacak bi şey yok , özlüyorum çünkü.
Bugün bir podcast dinledim , yası yaşamanız lazım ki o acı içinizden gitsin diyordu konuşan adam. Yani ilk yıl bunu denediğimde kendime zarar verdiğini gördüm , o yüzden çözümü bulamıyorum kaçıyorum çoğunlukla , annem böyle üzülmemi zarar görmemi istemezdi diyorum (belki de bencillik bilmiyorum)
Kafamı başka şeylere veriyorum. Zaten başka da bi şey insanın elinden gelmiyor.
Kendi yarama merhem olamıyorum sanırım sana da pek tavsiye veremedim ama benzer duygularımı açarak , senin gibi hisseden başka insanlar da var demek istedim