dikiş dikmek isteyenler, bilenler, yeni öğrenmek isteyenler burda toplanalım...

arkadaşlar Makina Dikmiyor benmi bilemedim acaba İp kopuyo büyül makara takmıştim İpi cekiyor Kumasın alttıda popluyor:44:

arkadaşlar Makina Dikmiyor benmi bilemedim acaba İp kopuyo büyül makara takmıştim İpi cekiyor Kumasın alttıda popluyor:44:

Ayarinda bir sorun vardir canim ip koparmasi tansiyonun yuksek olmasindandir ayarlarina dikkat et internette kullanma kilavuzu vardir arastir bi.

Ayarini yapamamissindir cnm.:) ilk makineyi ayarlamaya calistigim gun geldi.gobegim catlamisti.kullanma kilavuzuna bak canim

Ayarini yapamamissindir cnm.:) ilk makineyi ayarlamaya calistigim gun geldi.gobegim catlamisti.kullanma kilavuzuna bak canim

Dün gecede 11:30 kadar graştım yagladım falan olmadı İkinci elya Kullanma klavuzu yok İnt İndirdim okudun resimle karma Karısık Bugün kalın kumaş İçin ip İgne alacagım İnsallah yapa bilirim:44: Singer 1301 Kullanan varsa bana yardımcı olsun Lütfen

canım benim makinada aynısı 1301 çok severim makinamı gerçi bu aralar bozuk ama senin için makinamın başına oturacağımm inşallah çalışır benimki de bak canım iğne numarası da çok önemli , kumaşa göre hareket edeceksin ip ayarına dikkat et gergin muhtemelen :44: ondan kopuyordur ( bende büyük boy iplik kullanıyorum ) inşallah birdahaki ayarlamalarınla memnun kalırsın , güzel şaheserler çıkarırsın

Canım İnsallah Bi alıssam Benim Kumaşım kalın Üzerinde Rit İne var bana geldiğinde vardı Kızlık kalın eteklik kumasa kaç numara İgne oluyor Bu aksam alırım Carsıya İnersem İp olarakta hangi masurayı kullanmaluyum büyük olınca dünmüyor :44:
Birde ben İpligi Takış şeklımı anlatayım acaba ondamı yanlışlık yapıyurum
İpi takıp oilk aradan sonra metal araan geciriyorum Aşagıya o yuvarlak 1den 10kadar sayı olan yuvarlaktan metal ilk yerden gecirip yukarıda haraket eden metalden geciriyirim sonra asagıdaki donen metalden döndürerel gecirip iğneyi takıyorum önden arkaya gogru (dogrumu yapıyorum) sertlik ayarıda 1de aralı dıkme de 2-3 arasınsda İgne hizasıda ortada ayarlı
Yardımcı oldugunuz İçin cok tesekkürederim:13:

kumaşın kalın olduğu için 14 no lu iğne uygun gbi masura sormuşsun ufak boy kullan şimdilik bence doğru takıyorsun ipliği ama o yuvarlak yer varya 1 den 10 a kadar olan yer hangi sayıda :26: işte o ayar ipin gerginliğini gevşekliğini ayarlıyor eğer dikişte zorlanırsan o ayarla oyna şimdilik bunları yazdım yine ihtiyaç olursa elimden geleni yaparım hadi kolay gelsin

öncelikle hayırlı olsun makinan aldın sonunda bol bereketli dikişler diliyorum sana
ben iğnemi 11 numara kullanıyorum orta kalınlıkta kumaşlar için ip ayarıda 7 de dursun o zaman ipin kopmaz birde ipin kopma sebebi iğnenin ucu yamulmuş olabilir dikkat et takıldığın bir şey olursa yardımcı olurum tatlım
bu arada yeni bir pantalon diktim sizinle paylaşmak istiyorum ama nasıl sayfaya ekliyeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Cok teşekkürederim canım bende sana yardım edeyim Cevap verirken yukarıda cıkan simgelerden Defter kıskacı gibi olanı tıkla
Sonra dosya ekleye tıkla dosyayı seç sonra upload files tıkla sonra o asagıda cıkıyor icerigi ekle de sonrada bitirde canım:13:

Eklentiler

• $eski_dondurma_sapi.jpg
    199,6 KB · Görüntüleme: 56
selam kızlar..yardımınızı bekliyorum bi hususta..salonuma perde dikmeyi düşünüyorum..tepeden farbalı falan değil sadece yanlara kanat şeklinde düşünüyorum..kumaşa karar verdim az çok ama diktirmek değil dikmek istiyorum..kendi el becerim olsun benim için kıymetli olsun istiyorum..ama perde dikimi konusunda fikrim yok..pile aralığı hakkında mesela yardımcı olurmusunuz..bide perde bağlarını nasıl yapsam şık ve otantik olur..boncuklu veya püskül gibi mesela..fikri olanlar yardım lütfen...

selam kızlar.
ne güzel makinalarınız falan bende çok seviyorum ,çok istiyorum bişiyler yapıyım giyiyim.ama ben pratik dikiş seviyorum sanırım.zaten çok fzla bilgim yok.el becerim vardır ama tam manasıyla öğrenmeye vaktimde yok.
annemden bir iki şeyde yardım alıyorum.
kol takımı falan netten araştıra araştıra çözdüm bir iki bişiy denedim kendi çapımda.
çok amn aman olmasada demek vaktim olsa bi işler becerebileceğim bunu anladım.
ama çokta kolay bişiy değil dikiş.
bazen dikerken helal diyorum aldıkları para,zor zanaat vallahi.
en son bir elbise diktim kendime.
saks mavisi saten gibi çok güzel bir kumaştan altı velev gelen uzun kol bir elbise.
kol uçları ve kemeri kaldı .onlarıda tmmlayayım bende eklerim resim.
bu kadar az bilgiye çok mutlu oldum başarınca,hoşuma gitti.
takipteyim sizleri...

canım şimdiden kolay gelsin kolaydan başlaman senin için iyi olur en azından yanlış yapsanda sökmesi kolay şimdi sıkı pilimi istiyorsun yok seyrekmi ona göre kararını ver ben mesela mutfak perdelerimi üst farbelasıyla birlikte sıkı pili koydum salonumun tüllünü seyrek piliden yaptım bence pili lerin genişliği 3 ila 4 cm olunca güzel 3 iyi perde bağlarına gelince bence perdenin kumaşına göre değişir

kızlar 10 subat da Bim markete homemax dikiş makinesi gelecekmiş.fiyatı 150 tl gorunce hemen yazayım dedim
belki işinize yarar.

Canim bence de 3-4 cm yeterlidir pili icin ama iki taraftanda alirsan kalinda daha guzel duruyor 3 er cm al her iki taraftanda bence..Bu arada evin klasik ise boncuklu olabilir ama klasik degilse kendi kumasindan yap modern olur o zaman...

Resimleri siddetle bekliyorummm...

kızlar 10 subat da Bim markete homemax dikiş makinesi gelecekmiş.fiyatı 150 tl gorunce hemen yazayım dedim
belki işinize yarar.
canım sen aldın mı bu makinayı :26:

arkadaşlar b.m deki makinayı alan oldu mu acaba eşim de uğradı bana tel,de bahsetti makina var alayım mı diye bende hemen marka ve garanti bilgileri aldım tabii makinayı almadık ama merakta ettim alsamıydım diye :44:

Bende gördüm o makinayı ama bu tarz şeyler çok kullanışlı olmuyor çabuk bozuluyor anca düz dikiş yapardın tamir gerekse götürecek servis bulamazdın çünkü markası bilinen bir marka değil iyi yapmışsın bence almayarak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…