Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yani öyle olmalı zaten içen varsa da saçma
yazan arkadaş herhalde kafasına göre yazdı
Şu var migrenimsi meslekte 13. Yılım gerçekten işini çok seven cebinden çok para harcaya öğretmen arkadaşım çok fazla , şu ana kadar çok çok nadir gördüm çıkarına kullanan, bu da her meslekte vardır . Bu kadar tantanaya uğraşmaz kimse en fazla ne kadar cebine atabilirsin ki yani, toplanan paraları somut olarak görüyorsun,

E tabi ki veliler çocuğu eksik kalsın istemiyor. Şu an bizim sınıfta toplansa veremem diyemem şahsen veririm. Aslında sistemin kendisi bozuk. Keşke gerçekten eğitimde fırsat eşitliği olsa, bir grup çok güzel imkanlarla ders işlerken bir grup çocuğun beslenmesine ne koyacağım diye kara kara düşünmese.

Herşey kayıt altında olsa veliden 4 yılda bir istenen şeyler istenmiyor olurdu değil mi?

İdare istesin kayıtlı olarak alınsın kullanım kısıtı konsun öğretmen alırken imza versin mesai bitince geri teslim etsin. Bunu desek ayağa kalkar ama ortalık öğretmene güvenmiyor oluruz. Öğretmen whatsapp grubundan ne istemiş diye MEB oturup onları mı gözetliyor? Hayır. Suistimale açık bir durum.

çok saçma gerekçeler sunuldu burda sabahtan beri
özenli kullansınlar uzun ömürlü olsun diyorum e çay kahve dökülürmüş bi yeri bozuluyormuş falan
koruyun kollayın o zaman diyorum 30 tane çocuk varmış nasıl zaptetsinlermiş
ağırlaşıyor zamanla kullandıkça dediler o zaman formatla veya başka yöntemlerle çözülebilecek bişidir belki? dedim
öğretmen ne anlasınmış formattan
tamam kendisi yapmasın dokunmasın tamir talebinde bulunsun diyorum onu da yapamazmış
hayatımda ilk kez öğretmenlerden duyuyorum bi laptopun 4 senede çöp olduğunu
20 senedir bilgisayarlarla iç içeyim hayatım bilgisayar olmuş bütün işimde bilgisayardan zaten
ilk kez duyduğum şeyler

Ben ilkokuldayken hocalar laptopla ders anlatmıyordu kırk yılın başı etkinliklerde falan lazım olurdu onda da öğretmen kendisi getirirdi devir ne kadar değişmiş. Okulun laptopunu neden veliler alsın ki bana çok saçma geldi. Sonra o laptop ne olacak öğretmene mi kalacak, okula mı kalacak?
Demirbaşları siz temin etmek zorunda değilsiniz ilk defa duydum böyle bir şey. Katkı payı toplanır o da cüzi bir miktardır giderler ordan karşılanır. Öyle tek tek laptop bilmemne alınmaz ki.

Bunlar bahane efendim siz de az çok anladınız işte. Format atmakta ne var ki on dakikada atarım mis gibi. İlk formatımı yıllar önce kuzenimle beraber attım. Donanımsal olmadığı sürece çıkan sorunları youtube dan bakarak forumları gezerek düzelttim. Web tasarım konusunda eğitimim var. Adobe dw ve profesyonel photoshop ile işim oluyor benim. Kaç yıllık pc hala çalışıyor Asus markası. Bir kere tamir ettirdim ama 9 yıldır başka sorun olmadı. Taşınabilir hdd kullanıyorum tüm önemli şeylerim büyük dosyalarım onda pc de tutmam. Oyun vs oynamadıktan sonra çöp olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum ben kendi adıma. Bahane üretenler işi bulmuş 4 yılda bir gelsin yeniler gitsin eskiler hesabındalar

Perde, projeksiyon falan daha önce yok muymuş? Bu öğrenciler okulun ilk öğrencileri mi? Daha önceden perdesiz ne yapıyorlarmış? Ahaha çok acayip konu.

E iyi okul karşılasın o zaman. Veliler her öğretmene tek tek laptop mu alacak? Çocuk 2 okul değiştirse mesela ne olacak yine laptop parası mı ödeyecekler?
Liselerde hele her branş öğretmenine bir laptop mu alınsın. Bu çok suistimale açık bir şey.
Kırk tane şey sıralamışlar kişi başına bölündüğünde bile yüklü masraf.

taşrası çok olan çoğu kurumda yok bilişim personeli
babamın kurumunda dağ başındaki istasyonlarda ekmek yok ekmek, ne bilişimi.

fakat öyle her şey yasal kayıtlı bilmem ne ise okul 5+ senelikmiş nerede o kadar senedir alınan laptoplar? süblimleşti mi hepsi? sizin iddia ettiğiniz bu yasal kayıt vs. mevzusunu şurada 1 tane öğretmen de iddia etmiyor bunda bi tuhaflık yok mu sizce?

ayrıca öğretmenler de çoğu başka kamu kurumu da bu işleri kişisel çabayla hallediyor. ne zannediyordunuz bilmiyorum da. sizin dediğiniz o "kamu ihzmeti kişisel çabayla mı yürür" kısmına ben hiç katılmıyorum. bilişimi olmayan her kurumda birileri anlıyor onlar kuruyor programı, ufak tefek şeyi memurlar yapabildiği kadar yapıyor yani ne olsun mesela MEB her okul bir de bilgisayar tamircisi mi alsın? yavv zaten devlet memurlarının epeyce kısmı iş yapmamaya yer arıyor. anca böyle yapmaya çalışan 1-2 kişi oluyor da sayelerinde yürüyor işler...

ya benim tüm sülalem öğretmen frasızcacısından meslek lisesinin tüm meslek derslerine, zaten 50 tane sırf rehberlikçi ve anasınıfı hocası vardır (çünkü bol bol atama), hele bir de zavallı 95le atanan fizikçilerimiz var. 81 vilayette öğretmen bul de, her yerde 2 çift bulurum. çünkü kalabalığız.

genel olarak da, çoğu kendi günlük hayatlarında aşırı maddiyatçı olmalarına rağmen, o ayrı, okuldaki para işlerine bulaşmayı kimse sevmiyor. mümkün olsa hiç karışmayacaklar, sınıf annesi filan toplasın, okul toplasın vs. herkes böyle istiyor yani.

ama bu öğretmenin iyi niyetine bırakılacak bir şey değil.
öğretmen iyi niyetlidir müdür değildir.
ya da koca okulda pislik 1 tane olsa o yapar yapacağını. bunlara ne gerek var?

laptop şart mı değil.
ben şeye gıcık oluyorum esas, sanki böyle 1. sınıf bebesinin eğitimi ancak laptopla laminasyonla olacakmış da o da yok diye eğitim eksik kalmış hııh işte sizin yüzünüzden eğitimsiz kaldı çocuklar, tafrasına.

Bu arada olaylarda sanıldığı gibi öğretmenlerin suçu pek olmuyor. Genelde müdürlerin başının altından çıkıyor böyle şeyler. İstenilenleri o sınıf almazsa müdür öğretmene baskı yapmaya başlıyor. Veliler de sanıyor ki öğretmenin işgüzarlığı.

o kadar haklı bi yorumki
ben artık sınıfa sıcak oluyor diye klima isteyen parasını da velilere kitlemeye kalkan öğretmen hikayesinden sonra
asla ciddiye alamıyorum bu saçma bahaneleri
Adana gibi şehirlerde mayıs haziran Eylül aylarında klimasız sınıfta ders işleyin lütfen. Sınıfta klima yoksa ve devlet ödenek ayırmıyorsa ne olacak . İnşallah bu tarz bir şehirde klimasız çalışmak zorunda kalmazsınız. Öğretmen değilim bu arada devlet memuru hiç değilim

ahahaaha

Eee okul yeni değilse vardır o zaman oralarda,malum sıcak hep var.

kızım devlet okulu 1 e gidiyor. Okul yeni taşındı müdür birsürü şey saydı 3000 aidat istedi 1 tl bile vermedim. Sınıfta olan masrafımız 350 tl kaynak kitap 500 tl sınıf parası, yazıcı alındı kalan parayla da sınıfın başka eksiklerine ayrıldı onun dışında bir masrafımız olmadı, sizin biraz fazla olmuş

Bir de anlamadığım diğer şey artık devlet okullarında çok fazla mülteci öğrenci var neredeyse bir sınıfa 7-8 tane düşüyor. Bu öğrencilerin masrafları karşılayamayacağı bariz belli.
İstenen şeyler pahalı olduğu için hak geçiyor bence. Hani çöp kovası sabun vs idare edilir ama ödeyemeyen diğer öğrencilerin masrafları da ödeyebilen velilere yıkılmış olacak. Çok can sıkıcı.

ben acer marka giriş seviye laptopu 14 sene kullandım
7-8 seneyi geçtiğinde 2 kere hdd değiştirdim kendim yaptım onuda
sonra benden bu kadar dedi tabii cihaz ki ben onunla oyun da oynuyordum kaldırabilecek oyunları yani
2014te asus aldım onu seçerken çok özenli davrandım dedim en az 6-7 sene idare etmeli
öyle i7 falanda değil ha i5 işlemcili 6 gb ramli bi laptop yani
hala çalışıyor ona da 2 sene önce ssd takmıştım eskisinden daha hızlı oldu çünkü ssd yani konuşmaya gerek bile yok :)
photoshop ta kullanıyorum premiere pro da kullanıyorum donmuyor bile
kardeşime 3 sene önce laptop aldık freedos , ben kurdum işletim sistemini
technopat youtube kanalında her türlü format pc işlemleri çokta güzel biçimde uygulamalı gösteriliyor zaten
insan biraz meraklısı olunca vız gelip tırıs gidiyor valla böyle şeyler
kaç tane arkadaşımın eski bilgisayarını ssd ile ayağa kaldırdım zaten hem ssd hem sıfırdan windows kurulumu
tertemiz oluyor cihaz
ha fiziksel olarak ağır olmalarına bataryaların artık ölmüş olmasına bişi diyemiyorum
ama kesinlikle 4 senede çöp edecek bi neden yok en azından öğretmen kullanım senaryosunda
freedos laptopa sistem kurmuş , kendi bilgisayarının parçalarını değiştirmiş insanlara sökmez bunlar yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…