- Konu Sahibi eftelya2015
beni ikna etmek için yazdıyani öyle olmalı zaten içen varsa da saçma
yazan arkadaş herhalde kafasına göre yazdı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
beni ikna etmek için yazdıyani öyle olmalı zaten içen varsa da saçma
yazan arkadaş herhalde kafasına göre yazdı
hocam şimdi isterseniz öğretmenler ve para konusuna hiç girmeyelim, öğretmenler kadar paracı/para hesapçısı kimse yok memlekette. konu iyice başka yere gider.
kişisel cihaz kullansın da demedim ben kişisel cihazı evde durur, tıpkı ders hazırlamak için kullandığı kitabı, sözlüğü, başka başvuru kaynakları gibi, kendisi ne okuyacak ne bakacak akşam evde bakar, hepimiz böyle yapıyoruz.
USB diye bir şey var illa çocuklara gösterecekse akıllı tahtalar zaten gösteriyor
ha okula ortak alınsın öğretmenler odasında durdun o da olabilir
kaldı ki 4 senede nasıl altı üstü office ve internet browser çalışan bilgisayar nasıl çöp oluyor onu hiiiç anlamıyorum ben. öğretmenler ne yapıyorsunuz render mi yapıyorsunuz bilgisayarlarda?
mesela o öğretmene alınan laptopu öğretmen eve hiç götürmüyor ve evde hiiiiiç kendisi kişisel bir şey yapmıyor mu yani? veli alıyorsa zaman o bilgisayar okulda kalacak, dimi? e o zaman okula ortak alınsın dursun öğretmenler odasında (öğretmenler odasında PC varmış onlar iyi değilmiş denildi diye diyorum).
hani işte "
diyorsunuz ya
yapmayın hocam Allah aşkına 1. sınıf öğrencisine disiplin sağlayacak, okula alıştıracak, gerekli edinimleri kazandıracaktı tam hoca ki aaaa laptop eksik. tüh. yoksa hepsini yapardı.
sanki durum buymuş gibi konuşmayın.
hep böyle şeyler bahane ediliyor
Ya evet ama bazı şeyler çok saçma değil mi. Mesela tepegöz ve perdenin ihtiyaç olduğuna bu sene mi karar verilmiş. Önceki senelerde istenmedi mi bunlar. İstendiyse nerdeler. Mesela şimdi mi laptop gerekiyor ilk kez. Önceki senelerde alınmadı mı, alındıysa nerde. Yani bu konularda okullar hesap vermeli kesinlikle. Yıllık yıpranan diğer eşyalardan bahsetmiyorum ama bunlar çok garip.Şehrin göbeğinde ama gerçekten devlet okullarının hali harap. En basitinden geçen gün haberlerde vardı İstanbulda bir ilçede okul müdürü bir türlü temizlik görevlisi almamış okula, sınıflar tuvaletler rezalet. Velilerin her gün biri gidip temizlesin diye anlaşmışlar bir de.
Benim kızım da devlet anaokuluna gidiyor toplantıda gördüm oyuncaklar kırık dökük, paramparça. Tek sağlam şey masa ve sandalyeler, onlar da plastik.
Öğretmen olduğuna inanmıyorum plazada çalışıyor bencehocam şimdi isterseniz öğretmenler ve para konusuna hiç girmeyelim, öğretmenler kadar paracı/para hesapçısı kimse yok memlekette. konu iyice başka yere gider.
kişisel cihaz kullansın da demedim ben kişisel cihazı evde durur, tıpkı ders hazırlamak için kullandığı kitabı, sözlüğü, başka başvuru kaynakları gibi, kendisi ne okuyacak ne bakacak akşam evde bakar, hepimiz böyle yapıyoruz.
USB diye bir şey var illa çocuklara gösterecekse akıllı tahtalar zaten gösteriyor
ha okula ortak alınsın öğretmenler odasında durdun o da olabilir
kaldı ki 4 senede nasıl altı üstü office ve internet browser çalışan bilgisayar nasıl çöp oluyor onu hiiiç anlamıyorum ben. öğretmenler ne yapıyorsunuz render mi yapıyorsunuz bilgisayarlarda?
mesela o öğretmene alınan laptopu öğretmen eve hiç götürmüyor ve evde hiiiiiç kendisi kişisel bir şey yapmıyor mu yani? veli alıyorsa zaman o bilgisayar okulda kalacak, dimi? e o zaman okula ortak alınsın dursun öğretmenler odasında (öğretmenler odasında PC varmış onlar iyi değilmiş denildi diye diyorum).
hani işte "
diyorsunuz ya
yapmayın hocam Allah aşkına 1. sınıf öğrencisine disiplin sağlayacak, okula alıştıracak, gerekli edinimleri kazandıracaktı tam hoca ki aaaa laptop eksik. tüh. yoksa hepsini yapardı.
sanki durum buymuş gibi konuşmayın.
hep böyle şeyler bahane ediliyor.
Bizim beklentimiz yok öğretmenlerin var. Kuş kadar maaş alan insanlardan toplu ihtiyac gidermeyi düşünen ben değilim. Beklentinizi siz düşürün.
Öğretmen olduğuna inanmıyorum plazada çalışıyor bence
Hepsini genelleyemem ama anladığım kadarıyla türlü bahanelerle bunu kötüye kullananlar da mevcut. Bahanesini çürütüyorsun ama ısrarla aynı bahaneleri sıralıyor. Bunun aklı selim bir izahatini bulamadım ben. 4 yılda çöp nasıl olabiliyor. Mining yapmıyor yazılımcı değil eee office kullanıyor tarayıcı kullanıyor bunlar 4 yılda bir cihazı nasıl yok ediyor anlamadım. İşi biten dosyayı niye silmiyor format atmayı bilmiyorsa o cihazı ne demeye istiyor hele çay kahve çocukların ellemesi olayı ayrı bir hikaye. Sahip çıkamıyor koruyamıyor bakımını yapmayı bilmiyorsun ama veliye 4 yılda bir cihaz aldırıyorsun. Oldu başka dertleri? Memur maaşı ile alamadığı cihazı biz asgari ücretle aramızda toplanıp maaşı bizden fazla olan insanlara almak zorundayız. Birde çocukların eğitimi diyerek dramatize ediyor sanki laptop olmadan ders olmuyormuş gibi.sabahtan beri bu konuda yazıyorum bide uzun uzun anlatıyorum insanlara
4 senede nasıl çöp olabilir çöp olmaması için ne yapmak lazım diye
şimdi anladım neyin ne olduğunu
yazıklar olsun gerçekten ilk defa başkaları adına utandım
bu niyetle yapan kim varsa hepsine haram zehir zıkkım olsun gerçekten
Ya evet ama bazı şeyler çok saçma değil mi. Mesela tepegöz ve perdenin ihtiyaç olduğuna bu sene mi karar verilmiş. Önceki senelerde istenmedi mi bunlar. İstendiyse nerdeler. Mesela şimdi mi laptop gerekiyor ilk kez. Önceki senelerde alınmadı mı, alındıysa nerde. Yani bu konularda okullar hesap vermeli kesinlikle. Yıllık yıpranan diğer eşyalardan bahsetmiyorum ama bunlar çok garip.
Ben de çıkarımda bulundum olmadığınızı düşünerek ne var ki bundaZtn öğretmen olduğumu bu forumda üye olduğum hiç bir zaman yazmadım
Öğretmen değilseniz sabahtan beri neyi savunuyorsunuz? Kayıtlı cihazda nasıl kullanım kısıtı olmuyor? Neden idareye teslim etmesi ve alırken imza atması gerekmiyor. Okulda bir bilgisayar varken neden taşınabilir bir bilgisayar isteniyor. Sabahtan beri neyi konuşuyoruz o zaman biz sizinle madem öğretmen değilsiniz?Yahu kitaba bile istemem ztn yazan sizsiniz
Ayrıca öğretmen olduğumu hiç bir yerde yazmadım. Sadece onlara bu tarz malzeme sağladığımız zamanlar oldu sistemi biliyorum hepsi imzalı kayıtlı
Öğretmen değilseniz sabahtan beri neyi savunuyorsunuz? Kayıtlı cihazda nasıl kullanım kısıtı olmuyor? Neden idareye teslim etmesi ve alırken imza atması gerekmiyor. Okulda bir bilgisayar varken neden taşınabilir bir bilgisayar isteniyor. Sabahtan beri neyi konuşuyoruz o zaman biz sizinle madem öğretmen değilsiniz
Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Emredersin..Sınav mi yazıyor iyi oku turnike yazıyor onun ne olduğunu biliyormusun sınavla bağlantısı ne
benim babam da devlet memuruydu senelerce (40+ yıl)Ben öğretmen değilim kamu da bu tarz işler ile de ilgilenmiş yasal kısmı çok iyi bilen bir personelim
Eskiden biz çok yardım ederdik şimdi boya bile alınmıyor.
Burada savunulan öğretmenin sınıfa hibe etmesi. Birsuru sakınca olabilir taşınması, ortak ağ güvenliği- kamuda kafanıza göre cihazı sınıfta kullanamazsınız kayıtlı olmalı
Vs
Akşam kullanılması bile aksaklık oluşturur. Mutlaka kayıtlı demirbaş olmalı eve taşınmamali çoğu da böyledir ztn. Bakım vs personel ztn yok. Gelen kullanılıyor tam kara düzen
Yapmayın bir çok konuda kızıyorum ama burda öğretmenden laptop beklentisi çok fazla
Bilemiyorum bu iş çok farklı boyutlara varmış çok ciddi para dönüyor ve şeffaflık sıfır. Şeffaf olamayan her kurumdan midem bulanıyor zaten. Bu kadarını kesinlikle iyi niyetli bulmuyorum hele nasıl bi ülkede yaşadığımızı düşünürsek. Perde istemek ne ya. Önceki senelerde o sınıftaki çocukların gözüne güneş gelmiyo muydu şimdi mi geliyo yani. Neresinden tutsan saçma sapan olaylar. Açıklanabilir yanı yok hiçbirinin. Eli mahkum veli çatır çatır sömürülüyor başka olan bir şey yok.Bunlar bana da çok garip geldi ama konuya hakim değilim. Daha birkaç sene önce akıllı tahta vs. yapılmadı mı zaten okullara? Şimdiye kadar etrafımda hiç duymadım öğretmenin kendine laptop aldırdığını. 4 tane çok yakın öğretmen kuzenim var üstelik...
Tamam sen ne diyorsan öyle olsun seninle polemiğe girmek istemiyorumEmredersin..
Sınav sistemleri var okullarda kelebek sistemi vs.. Neyse onlarıda siz bilmiyorsunuz galiba..
Turnike dediğiniz okula giriş için kullanılan makineyse. Eğer ki bir Devlet okulu bunu öğrencilerin güvenliği için uygun görüyorsa maalesef ki parası sizin cebinizden çıkacak..
Öğretmen nefretim yok. İsrafa karşıyım. Müsrif olmaya gerek yok. Bazen çocuklara harçlık vermeye zorlanıyoruz. Öğretmene 4 yılda bir laptop almak zorunda değiliz. Laptopsuz ders olmuyorsa biz nasıl okuduk yıllarca? İsrafı savunuyorsunuz resmen. Kötüye kullanılmaya açık resmi olmayan bir şekilde paralar toplanıp öğretmene cihaz vs alınmasını normal karşılıyor birde bilir kişi gibi kayıt ediliyor vs diye onları savunuyorsunuz. Kayıt ediliyor ise velilerin aldığı pcyi satıp diğer gelen öğrenci grubuna tekrar pc nasıl aldıran öğretmen nasıl yaptı bunu? Bence siz iyi niyetlisiniz kendi baktığınız açıdan normal görüp savunmaya geçtiniz. Ama 4 yılda bir bilgisayar bozulması yenisinin aldırılması normal değil üzgünümAhaha yine döndük başa
Canım yazmak istedi çünkü valla ne öğretmen nefreti ya inanılmaz
Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kara duzenden kastım o değil bakım vs ile ilgilenen bilişim personeli olmamasıbenim babam da devlet memuruydu senelerce (40+ yıl)
elinin altında da atölye vardı
babam etraftaki okulların hepsinin ne ihtiyacı varsa yapar yollardı, hesap soracak olan bana sorabilir derdi. kimse de bir şey sormadı zaten.
valla istese orada üretip satsa, cebine atsa devletin ruhu bile duymazdı -- yani kara düzen de mesela öğretmenlerin eve taşımadığından emin miyiz? kara düzense öğretmenler düzeni kurmak için bir çaba gösterse mesela? çünkü en kalabalık devlet memuru grubu onlar. dimi? kara düzen ne yapalım veli alsın demekle oluyor mu böyle?
yasal kısım demişsiniz de okullarda kim ne toplayıp ne alıyor kimsenin haberi bile yok.