Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada bu rezalet durum ben ilkokuldayken de vardı. Ben şuan 26 yaşındayım, 20 sene önce bizim sınıfımıza televizyon, öğrenci ve öğretmene dolap, fotokobi makinesi, fotokobi makinesine dolap, masa örtüleri, projektör, perde gibi bir sürü saçma şey alındı. Bunların hiçbiri öğrencilerin ders katılımını, dersi düzgin almasını sağlamaz ve dersin kalitesi bunlara bağlı değildir. Bizde neden böyle ısrarla bu rezalet sürüyor anlamak güç. Çok gereksiz hepsi. Ders anlatmanın kalitesi ve öğrencinin dersi anlaması bunlara bağlı değişmiyor.
Çocuğun olunca özel okula gidip bu saydıklarına ağzını açıp bakarak maaşını dökersin ama 😂

Bir de anlamadığım diğer şey artık devlet okullarında çok fazla mülteci öğrenci var neredeyse bir sınıfa 7-8 tane düşüyor. Bu öğrencilerin masrafları karşılayamayacağı bariz belli.
İstenen şeyler pahalı olduğu için hak geçiyor bence. Hani çöp kovası sabun vs idare edilir ama ödeyemeyen diğer öğrencilerin masrafları da ödeyebilen velilere yıkılmış olacak. Çok can sıkıcı.

ay şimdi ne alaka konuyla ama siz mülteci öğrenci yazınca benim oğlan 7.sınıf sene başından beri 5 öğrenci geldi böyle 2 de önceden vardı.
ben şeyi merak ediyorum özellikle türkçe öğretmeni varsa bu çocuklar türkçeden 70 ortalama tutturamazlarsa sınıfta bırakılacaklar mı gerçekten? yoksa muaflar mı bu uygulamadan

E iyi okul karşılasın o zaman. Veliler her öğretmene tek tek laptop mu alacak? Çocuk 2 okul değiştirse mesela ne olacak yine laptop parası mı ödeyecekler?
Liselerde hele her branş öğretmenine bir laptop mu alınsın. Bu çok suistimale açık bir şey.
Kırk tane şey sıralamışlar kişi başına bölündüğünde bile yüklü masraf.
Okulun karşılamasını beklemek ütopik olur. Sınıfımızdan ilk yıl ayrılan oldu talep ettiği için ödediği parayı aramızda denkleştirip iade ettik . Sonradan gelenlere de biz laptop almıştık siz de para verin o zaman demedik tabi ki . Her zaman ihtiyaç dahilinde hareket ettik . Öğretmenimiz lüzum gördüğünü söyledi biz de destek olduk . İşini kolaylaştırdığımız için herkes de istekle aldı . Sınıf annemiz veremeyecek durumdaki aileler etkilenmeden herkesi organize etti . Bir veli de itiraz etmedi . İyi ki aldık helali hoş olsun . Bizim çocuklarımız için kullanıyor. Hz Ali Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiş . 4 yılın sonunda bilgisayar öğretmenimize kalmış çok mu ? Benim çocuğumu en güzel bilgi ve öğretilerle yetiştirmiş, bu emek para ile bilgisayar ile kıyaslanır mı? Keşke öğretmenimizin hayatını daha çok kolaylaştırabilsek .
Sınıf öğretmeni ile lisedeki branş öğretmenini de kıyaslamak çok doğru değil sanki .
Herkesin tercihleri öncelikleri farklıdır saygı duyarım benim önceliğim çocuklarımın eğitim öğretimi . Bunu sağlayan öğretmeni ise onun için elimden geleni imkanlarım doğrultusunda yaparım.

Para para para varlığı bir dert yokluğu yara

Maalesef öyle biz de 330 tl olan ek kitap setine 1000 tl verdik geçen sene anaokuluna alınan ihtiyaç listesi öyle böyle değildi bu sene ki de keza öyle geçen sene okulda okuyanlardan duyduğum kadarıyla birçok ihtiyaç için para toplanmış henüz bana denk gelmedi 100.yıl 29 Ekim tişörtü aldık 150 tl okul başlangıcında da kişi başı 5 top kağıt getirdi bu okula sınıfa da 1 top aldı herkes

ben acer marka giriş seviye laptopu 14 sene kullandım
7-8 seneyi geçtiğinde 2 kere hdd değiştirdim kendim yaptım onuda
sonra benden bu kadar dedi tabii cihaz ki ben onunla oyun da oynuyordum kaldırabilecek oyunları yani
2014te asus aldım onu seçerken çok özenli davrandım dedim en az 6-7 sene idare etmeli
öyle i7 falanda değil ha i5 işlemcili 6 gb ramli bi laptop yani
hala çalışıyor ona da 2 sene önce ssd takmıştım eskisinden daha hızlı oldu çünkü ssd yani konuşmaya gerek bile yok :)
photoshop ta kullanıyorum premiere pro da kullanıyorum donmuyor bile
kardeşime 3 sene önce laptop aldık freedos , ben kurdum işletim sistemini
technopat youtube kanalında her türlü format pc işlemleri çokta güzel biçimde uygulamalı gösteriliyor zaten
insan biraz meraklısı olunca vız gelip tırıs gidiyor valla böyle şeyler
kaç tane arkadaşımın eski bilgisayarını ssd ile ayağa kaldırdım zaten hem ssd hem sıfırdan windows kurulumu
tertemiz oluyor cihaz
ha fiziksel olarak ağır olmalarına bataryaların artık ölmüş olmasına bişi diyemiyorum
ama kesinlikle 4 senede çöp edecek bi neden yok en azından öğretmen kullanım senaryosunda
freedos laptopa sistem kurmuş , kendi bilgisayarının parçalarını değiştirmiş insanlara sökmez bunlar yani
Anlattıkların aynı ben. Freedos bilgisayarımız vardı ben kendim kurmuştum. Oyun için almıştık kardeşimle. Hâlâ çalışıyor. Dediklerinizi o kadar iyi anladım ki sizin. Bir süre sonra siz anlıyorsunuz bu işlerden diye etrafta sizi çağırıyor sorun filan çıkınca bende öyle oldu mesela. Benim yakınlarda oturan kuzenimin pc bakımını 5-6 kere ben yapmışımdır. Kasa içi temizliği dahil. Gerçekten tecnopat vs o kadar dolaştım ki o sitelerde sizi çok iyi anlıyorum. Meraklısı olan herşeyi başarır valla. Hatta Linux a bile çok merak saldım bir ara. Öğrenmek isteyene herşey kolay yeter ki istesin. Baka baka da format atabilirler bence bu format işi çok büyütülüyor. 15 yaşımdan beri format atıyorum ben o kadar ufak çocuk halimle attı isem öğretmenlerin ooohooo hava da karada yapmaları lazım. Benim öğrendiğim yaşta böyle videolu anlatım filan da yoktu

ay şimdi ne alaka konuyla ama siz mülteci öğrenci yazınca benim oğlan 7.sınıf sene başından beri 5 öğrenci geldi böyle 2 de önceden vardı.
ben şeyi merak ediyorum özellikle türkçe öğretmeni varsa bu çocuklar türkçeden 70 ortalama tutturamazlarsa sınıfta bırakılacaklar mı gerçekten? yoksa muaflar mı bu uygulamadan
Tabii ki değiller, ama 70in altında kalan Türk öğrencilerin bırakılacağını mı sanıyorsunuz.
Sınıf geçme konusunda eşitler.
Burada olan Türkçe öğretmenlerine olacak.

Esra Esra senin branş türkçe miydi?
Yess😂
Önceki mesajları görmemiştim. Sanırım Türkçe ders geçme barajının 70 olması ile ilgili kafa karışıklığı var.
Şu an için yapılan bilgilendirmelerde mülteci öğrencilerin durumuyla ilgili özel bir uygulamadan bahsedilmedi. Herkes için geçme notu 70. Barajın altında kalanlar da yüksek ihtimalle sene sonunda ŞÖK aracılığıyla geçirilecektir. Yapılan ilk toplantıda zaten bizi sınavlarda kolay sormamız, baraj altında öğrenci bırakmamamız yönünde motive ettiler🙄
Hiçbir amaca hizmet etmeyecek bir konu maalesef. Şahsi görüşüm sırf öğrenci bırakmamak adına 70 ve üzeri notlar aldırıp sınıftaki tüm öğrencileri takdir ve teşekkür belgelerine boğacak gibiyiz. Belge alamayanların tamamı da kurul kararıyla geçmiş olacak.
Tabi bu şu anki durumda böyle. Bu bakan çok hızlı ve sert kararlar alıyor. Yarın ne der bilinmez.

Son düzenleme:
Okulda alınan ve toplanan paralar öğretmen müdür birbirinin bilgi dahilinde çok nadirdir birbirlerinden bağımsız hareket eden
Okul aile birliği ayrı ama sınıf bütçesi yapılırsa müdür ona der ki hocam sen ne yapıyorsun? Bu sebepten bir meslektaşımı müdür gece aramıştı uyarmak için gece düşün?!

Bunlar bahane efendim siz de az çok anladınız işte. Format atmakta ne var ki on dakikada atarım mis gibi. İlk formatımı yıllar önce kuzenimle beraber attım. Donanımsal olmadığı sürece çıkan sorunları youtube dan bakarak forumları gezerek düzelttim. Web tasarım konusunda eğitimim var. Adobe dw ve profesyonel photoshop ile işim oluyor benim. Kaç yıllık pc hala çalışıyor Asus markası. Bir kere tamir ettirdim ama 9 yıldır başka sorun olmadı. Taşınabilir hdd kullanıyorum tüm önemli şeylerim büyük dosyalarım onda pc de tutmam. Oyun vs oynamadıktan sonra çöp olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum ben kendi adıma. Bahane üretenler işi bulmuş 4 yılda bir gelsin yeniler gitsin eskiler hesabındalar
Bir kez alınan bir leptop bir de Asusun üst sekment leptobu ise hiç çöp olmuyor oyun oynamadığı sürece 4 yılda gerçekten leptop çöp olmaz bizim de öğretmen bundan önceki yazıcısı için vadesini doldurmuş dedi

Yess😂
Önceki mesajları görmemiştim. Sanırım Türkçe ders geçme barajının 70 olması ile ilgili kafa karışıklığı var.
Şu an için yapılan bilgilendirmelerde mülteci öğrencilerin durumuyla ilgili özel bir uygulamadan bahsedilmedi. Herkes için geçme notu 70. Barajın altında kalanlar da yüksek ihtimalle sene sonunda ŞÖK aracılığıyla geçirilecektir. Yapılan ilk toplantıda zaten bizi sınavlarda kolay sormamız, baraj altında öğrenci bırakmamamız yönünde motive ettiler🙄
Hiçbir amaca hizmet etmeyecek bir konu maalesef. Şahsi görüşüm sırf öğrenci bırakmamak adına 70 ve üzeri notlar aldırıp sınıftaki tüm öğrencileri takdir ve teşekkür belgelerine boğacak gibiyiz. Belge alamayanların tamamı da kurul kararıyla geçmiş olacak.
Tabi bu şu anki durumda böyle. Bu bakan çok hızlı ve sert kararlar alıyor. Yarın ne der bilinmez.

yine manasız bir değişiklik yani.
bir tarafı düzeltmeye açık kapamaya çalışırken başka bir açık vermeye devam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X