Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ders laptop olmadan da işleniyor. Ama amaç veliye para verdirip cihaz aldırmak.

Size memur maaşınız ile alamadığınız cihazı asgari ücretle çalışan ana babalar almak zorunda değil.

Yahu gerçekten sıkıldım bir kişi bütçesine yüklenilmesi ile toplu ihtiyaç giderilmesi ayrı dimi
Öğretmen de kendi çocuğundan kısıp kimseye bisey almak zorunda değil asgari ücret vs bunlara girmeyelim çıkamayız siz beklentilerinizi düşünürseniz iyi olur.

hocam şimdi isterseniz öğretmenler ve para konusuna hiç girmeyelim, öğretmenler kadar paracı/para hesapçısı kimse yok memlekette. konu iyice başka yere gider.

kişisel cihaz kullansın da demedim ben kişisel cihazı evde durur, tıpkı ders hazırlamak için kullandığı kitabı, sözlüğü, başka başvuru kaynakları gibi, kendisi ne okuyacak ne bakacak akşam evde bakar, hepimiz böyle yapıyoruz.

USB diye bir şey var illa çocuklara gösterecekse akıllı tahtalar zaten gösteriyor

ha okula ortak alınsın öğretmenler odasında durdun o da olabilir
kaldı ki 4 senede nasıl altı üstü office ve internet browser çalışan bilgisayar nasıl çöp oluyor onu hiiiç anlamıyorum ben. öğretmenler ne yapıyorsunuz render mi yapıyorsunuz bilgisayarlarda?
mesela o öğretmene alınan laptopu öğretmen eve hiç götürmüyor ve evde hiiiiiç kendisi kişisel bir şey yapmıyor mu yani? veli alıyorsa zaman o bilgisayar okulda kalacak, dimi? e o zaman okula ortak alınsın dursun öğretmenler odasında (öğretmenler odasında PC varmış onlar iyi değilmiş denildi diye diyorum).

hani işte "
ortada çocuklar söz konusu

diyorsunuz ya
yapmayın hocam Allah aşkına 1. sınıf öğrencisine disiplin sağlayacak, okula alıştıracak, gerekli edinimleri kazandıracaktı tam hoca ki aaaa laptop eksik. tüh. yoksa hepsini yapardı.

sanki durum buymuş gibi konuşmayın.

hep böyle şeyler bahane ediliyor.

Bence ilk cumleniz maksatini çok aşan bir cümle ve hiç hoş değil. Her meslekte var iyi kötü siz bu şekilde genelleyemezsiniz. Haddinizi bilin.

Bence ilk cumleniz maksatini çok aşan bir cümle ve hiç hoş değil. Her meslekte var iyi kötü siz bu şekilde genelleyemezsiniz. Haddinizi bilin.
valla hoca hanım hakaret değil, küfür değil, hoşunuza gitmeyebilir ama tespitim bu. sadece benim tepitim de değil zaten.
çok başka konuda da yazdım. bu konuya mahsus da değil.

ama konuyu bu eksene getirmek istemiyorum. öğretmen hanım kendisi getirmiş öğretmen maaşına konuyu.

Bizim beklentimiz yok öğretmenlerin var. Kuş kadar maaş alan insanlardan toplu ihtiyac gidermeyi düşünen ben değilim. Beklentinizi siz düşürün.

20 sayfa konuşuldu
bir kişiden bile bütün öğretmenler toplansın birlik olsun okullardaki ihtiyaçları
ilgili bakanlık bütçesinden karşılasın
sesimizi duyuralım gibi bi yorum görmedim
bizim insanımızda asla birlik olma mantığı yok
kaç yüz bin öğretmen var bu ülkede
neden bu öğretmenler bu ihtiyaçları ilgili kurumlarına karşılatamayacak kadar güçsüz ?
kıçı kırık belediyelerde bile çalışanlar yeri geliyor grev yapıyor aksiyon alıyor istedikleri zammı kabul ettiriyor kuruma
yüzbinlerce belki milyonlarca öğretmenimiz neden bunu yapamıyor ?
velilerden para toplamaya kafa yormak enerji harcamak yerine bu öneriye mi enerji harcasalar acaba ?

Bir sürü kisinin birleşip alması farklı üstelik kendi çocukları için, öğretmenin tek başına alması farklı öğrencileri için.
O bir sürü kişi öğretmene bilmem kaç binlik cihazı toplanıp almak zorunda değil. İnsanlar çocuğuna öğle arası kantin parası veremiyor siz laptop diyorsunuz. Eksik kalsın laptobunuz bi zahmet.

Çok güzel dediniz o halde kişisel tespitlerinizi tüm öğretmenlere genellemeyin bence.
Ben öğretmen değilim bu arada ama bu kötü cumleleri hepsi için yazmanizdan rahatsız olmam için öğretmen olmamda gerekmiyor.

4 sene muhabbeti şimdi oturdu kafamda siz söyleyince
valla iyi yol bulunmuş ya
böyle bi ihtiyaç varsa ilgili kurumlar sağlamalı
biz öğretmenler olarak nasıl birlik oluruzda bunu devletten sağlarız demek yerine
velilerden para istemekteki mantığı çözemiyorum
toplumdan ümidimi kestim valla çok yanlış şeylere harcanıyor enerjiler çok

4+4 ya. Onu düşündüğün an oturuyor zaten 4 yıl muhabbeti şak diye.

O bir sürü kişi öğretmene bilmem kaç binlik cihazı toplanıp almak zorunda değil. İnsanlar çocuğuna öğle arası kantin parası veremiyor siz laptop diyorsunuz. Eksik kalsın laptobunuz bi zahmet.
Ay kalsın banane Allah aşkına çok şükür benim çocuğum için bu şekilde bir durum söz konusu değil. Sadece kendime göre doğru olanı yazdım. Bana göre normal olduğunu yazdım.

Kusura bakmasın kimse ama bu resmen söğüşçülük. Birileri el atsa burda dönen paralardan da eminim ne hikayeler çıkar. Bu ülkede yıllardır okullarda para toplanıyor hala her okulun her sınıfın her şeyi eksik. Şehrin göbeğindeki okulu bi anlatıyolar sanırsın hakkaride yokluk içinde terkedilmiş okul falan öyle istekler var. Kimse hesap da soramıyor ben anlamıyorum bu ne biçim bi iş.

Sınıfta çay içmek yasak, öğretmenler odası dışında kimsede sıcak içecek görmedim, çocukların yanma ihtimaline karşı

Bu saydıklarınızın çoğu ilkokul seviyesi için gereksiz. Artık çoğu okullarda akıllı tahtalar var. Bilgisayara ne gerek var? Hadi en kötü ucuz bir tablet alınır, o dönüştürücü ile tablete bağlanır.

Kim istiyor kurumunuzda bunları okul mu? Öğretmen mi? Saçmalık bu istekler. Süpürge ve kürek ne alaka.

Şehrin göbeğinde ama gerçekten devlet okullarının hali harap. En basitinden geçen gün haberlerde vardı İstanbulda bir ilçede okul müdürü bir türlü temizlik görevlisi almamış okula, sınıflar tuvaletler rezalet. Velilerin her gün biri gidip temizlesin diye anlaşmışlar bir de.

Benim kızım da devlet anaokuluna gidiyor toplantıda gördüm oyuncaklar kırık dökük, paramparça. Tek sağlam şey masa ve sandalyeler, onlar da plastik.

4+4 ya. Onu düşündüğün an oturuyor zaten 4 yıl muhabbeti şak diye.
sabahtan beri bu konuda yazıyorum bide uzun uzun anlatıyorum insanlara
4 senede nasıl çöp olabilir çöp olmaması için ne yapmak lazım diye
şimdi anladım neyin ne olduğunu
yazıklar olsun gerçekten ilk defa başkaları adına utandım
bu niyetle yapan kim varsa hepsine haram zehir zıkkım olsun gerçekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…