- 26 Ekim 2022
- 929
- 1.531
- Konu Sahibi eftelya2015
Ders laptop olmadan da işleniyor. Ama amaç veliye para verdirip cihaz aldırmak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Size memur maaşınız ile alamadığınız cihazı asgari ücretle çalışan ana babalar almak zorunda değil.
hocam şimdi isterseniz öğretmenler ve para konusuna hiç girmeyelim, öğretmenler kadar paracı/para hesapçısı kimse yok memlekette. konu iyice başka yere gider.Bir maaşları neredeyse 1 laptop olduğu için olabilirmi? Kamu hizmetinin kişisel caba ile sürdüğü nerede görülmüş? Bide ortaokul çocuğu varsa 3 tane laptop mu alsın bu insanlar anlamadım ki. Ztn kişisel cihaz kullanmak baş ağrıtır o ayrı sayfalarca anlattım bunu
Ve evet kamu hattı ve kamu telefonu keşke olsa ama bu seferde aç o telefonu baskısı olacak gerek yok.
Bu çok büyüyecek bisey de değil ztn ister alırlar istemezlerse almazlar ortada çocuklar söz konusu herkes ona göre kararını verir
ortada çocuklar söz konusu
Bir sürü kisinin birleşip alması farklı üstelik kendi çocukları için, öğretmenin tek başına alması farklı öğrencileri için.Size memur maaşınız ile alamadığınız cihazı asgari ücretle çalışan ana babalar almak zorunda değil.
Bence ilk cumleniz maksatini çok aşan bir cümle ve hiç hoş değil. Her meslekte var iyi kötü siz bu şekilde genelleyemezsiniz. Haddinizi bilin.hocam şimdi isterseniz öğretmenler ve para konusuna hiç girmeyelim, öğretmenler kadar paracı/para hesapçısı kimse yok memlekette. konu iyice başka yere gider.
kişisel cihaz kullansın da demedim ben kişisel cihazı evde durur, tıpkı ders hazırlamak için kullandığı kitabı, sözlüğü, başka başvuru kaynakları gibi, kendisi ne okuyacak ne bakacak akşam evde bakar, hepimiz böyle yapıyoruz.
USB diye bir şey var illa çocuklara gösterecekse akıllı tahtalar zaten gösteriyor
ha okula ortak alınsın öğretmenler odasında durdun o da olabilir
kaldı ki 4 senede nasıl altı üstü office ve internet browser çalışan bilgisayar nasıl çöp oluyor onu hiiiç anlamıyorum ben. öğretmenler ne yapıyorsunuz render mi yapıyorsunuz bilgisayarlarda?
mesela o öğretmene alınan laptopu öğretmen eve hiç götürmüyor ve evde hiiiiiç kendisi kişisel bir şey yapmıyor mu yani? veli alıyorsa zaman o bilgisayar okulda kalacak, dimi? e o zaman okula ortak alınsın dursun öğretmenler odasında (öğretmenler odasında PC varmış onlar iyi değilmiş denildi diye diyorum).
hani işte "
diyorsunuz ya
yapmayın hocam Allah aşkına 1. sınıf öğrencisine disiplin sağlayacak, okula alıştıracak, gerekli edinimleri kazandıracaktı tam hoca ki aaaa laptop eksik. tüh. yoksa hepsini yapardı.
sanki durum buymuş gibi konuşmayın.
hep böyle şeyler bahane ediliyor.
valla hoca hanım hakaret değil, küfür değil, hoşunuza gitmeyebilir ama tespitim bu. sadece benim tepitim de değil zaten.Bence ilk cumleniz maksatini çok aşan bir cümle ve hiç hoş değil. Her meslekte var iyi kötü siz bu şekilde genelleyemezsiniz. Haddinizi bilin.
Bizim beklentimiz yok öğretmenlerin var. Kuş kadar maaş alan insanlardan toplu ihtiyac gidermeyi düşünen ben değilim. Beklentinizi siz düşürün.Yahu gerçekten sıkıldım bir kişi bütçesine yüklenilmesi ile toplu ihtiyaç giderilmesi ayrı dimi
Öğretmen de kendi çocuğundan kısıp kimseye bisey almak zorunda değil asgari ücret vs bunlara girmeyelim çıkamayız siz beklentilerinizi düşünürseniz iyi olur.
20 sayfa konuşuldu+1500
2023 yılındayız laptop gerekli değil şu gerekli değil tartışması yapacağımıza esas nokta bu..Ve bu ekonomik yada siyasi yorum değil normal ihtiyaçların en basitinden sıvı sabuna kadar karşılanamaması ..Velilerden istenmesinin normalleşmesi ki biz de aldık çok da verimli seneler geçirdik.
Teknoloji lüks eğitim zaten lüks
O bir sürü kişi öğretmene bilmem kaç binlik cihazı toplanıp almak zorunda değil. İnsanlar çocuğuna öğle arası kantin parası veremiyor siz laptop diyorsunuz. Eksik kalsın laptobunuz bi zahmet.Bir sürü kisinin birleşip alması farklı üstelik kendi çocukları için, öğretmenin tek başına alması farklı öğrencileri için.
Çok güzel dediniz o halde kişisel tespitlerinizi tüm öğretmenlere genellemeyin bence.valla hoca hanım hakaret değil, küfür değil, hoşunuza gitmeyebilir ama tespitim bu. sadece benim tepitim de değil zaten.
çok başka konuda da yazdım. bu konuya mahsus da değil.
ama konuyu bu eksene getirmek istemiyorum. öğretmen hanım kendisi getirmiş öğretmen maaşına konuyu.
4 sene muhabbeti şimdi oturdu kafamda siz söyleyinceÖğretmenin kullandığı programlar basit ki ofis ve tarayıcı yeterli. Diyorum o işi 2000li yollarda aldığım pc de yapıyor hâlâ diye komik buldular. Sıfır teknik bilgiye sahipsen laptop ile ders işlemek istemen abes mesela değil mi?
Pc kullanmak öyle basit bir iş mi? Önüne gelen aldırır kullanırsa 4 senede çöp olur. Kaydolsa pc kullanım sınırı getirilir o kişi eve götüremez ama öğretmen taşınabilir istiyor demek ki evine götürecek. Yoksa okulda olan pcyi kullanmamak için sebep göremiyorum ben. Neymiş spontane belki birşey açarmış çocuklara. Eee spontane zaten youtube kullanacak. O işi akıllı tahta zaten görüyor? Kaldı mı veliye aldırmakta amaç? Bence hayır kalmadı. Teknik bilgi bilmeyen insanlar da bunlara bakıp çocuklar için aldığını filan sanıyor. Asgari ücretli veli memur maaşı alan öğretmene eve de götürebileceği taşınabilir bir cihaz almak zorunda çünkü 4 yıl için. O yüzden devamlı 4 yıl diyorlar her yeni gelen veli grubuna yenisini aldırmak amaç
4+4 ya. Onu düşündüğün an oturuyor zaten 4 yıl muhabbeti şak diye.4 sene muhabbeti şimdi oturdu kafamda siz söyleyince
valla iyi yol bulunmuş ya
böyle bi ihtiyaç varsa ilgili kurumlar sağlamalı
biz öğretmenler olarak nasıl birlik oluruzda bunu devletten sağlarız demek yerine
velilerden para istemekteki mantığı çözemiyorum
toplumdan ümidimi kestim valla çok yanlış şeylere harcanıyor enerjiler çok
Ay kalsın banane Allah aşkına çok şükür benim çocuğum için bu şekilde bir durum söz konusu değil. Sadece kendime göre doğru olanı yazdım. Bana göre normal olduğunu yazdım.O bir sürü kişi öğretmene bilmem kaç binlik cihazı toplanıp almak zorunda değil. İnsanlar çocuğuna öğle arası kantin parası veremiyor siz laptop diyorsunuz. Eksik kalsın laptobunuz bi zahmet.
Sınıfta çay içmek yasak, öğretmenler odası dışında kimsede sıcak içecek görmedim, çocukların yanma ihtimaline karşı1- öğretmen neden sınıfta çay içiyor?
2- sizinkileri bilmiyorum 5 yaş altı 2 tane yeğenim var en yakınımda, hayatlarında bir kere paaat diye ekran kapatmadılar, evde herkeste laptop var kimseninkine bir zarar vermediler çünkü şimdiki çocuklar zaten telefonun tabletin laptopun içine doğuyorlar.
öğretmen de adı üstünde "öğretmen" ya hani önce tabii ki eğer hayatında ilk kez laptop gören çocuklarla muhatapsa onlara neyin ne olduğunu öğretmesini beklerim ben. eğer o kadar görmemiş çocuklar varsa ortamı oysa ona göre laptopun yanıda çay olmasın mesela, kablosu vs'si ona göre yerde olsun (zaten sınıfta neden çay içiyor öğretmen gerçekten hala anlamadım bizim zamanımızda almayan şeylerdi bunlar)
işin açıkçası sizin düşünce sistemizinle benimki çok farklı.
1. sınıfa ders anlatmak çin laptop gerektiğini gerçekten düşünmüyorum, bu da ayrı.
ama esas uzlaşamayacağım konu şu herhalde
hani bu çocukların eğitimi ve öğretimi ya konu, konumuz.
ne hikmetse sürekli bir "çocukların eğitimi için bunlar gerekli" tezi ileri sürüyor öğretmenler (gerekli olup olmadığı da tartışılır da)
ama sonra savunmalarına bakıyorsunuz
sanki çocuk değil sınıflarda canavar var.
yavv daha davranış eğitimi verilemeyen bu çocuklar
laptopla laminasyonla öğretim görüp Einstein mı olacak?
şimdi de gelecekler eğitimi biz veremeyiz onu aile vercek diyecekler
leeeyyn o zaman bu kadar tatava niye?
Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kusura bakmasın kimse ama bu resmen söğüşçülük. Birileri el atsa burda dönen paralardan da eminim ne hikayeler çıkar. Bu ülkede yıllardır okullarda para toplanıyor hala her okulun her sınıfın her şeyi eksik. Şehrin göbeğindeki okulu bi anlatıyolar sanırsın hakkaride yokluk içinde terkedilmiş okul falan öyle istekler var. Kimse hesap da soramıyor ben anlamıyorum bu ne biçim bi iş.
sabahtan beri bu konuda yazıyorum bide uzun uzun anlatıyorum insanlara4+4 ya. Onu düşündüğün an oturuyor zaten 4 yıl muhabbeti şak diye.
yani öyle olmalı zaten içen varsa da saçmaSınıfta çay içmek yasak, öğretmenler odası dışında kimsede sıcak içecek görmedim, çocukların yanma ihtimaline karşı