Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oğlum 4. Sınıf. Biz de ilk yıl bilgisayar aldık öğretmene. Projeksiyon cihazı sınıf annesi ilkokulu bitiren oğlunun sınıfından izin alıp bize getirdi. Fotokopi makinesi de aldık. Her yıl a4 kağıdı vb ihtiyaçlar için bir miktar para veriyoruz. Temizlik ve güvenlik görevlisi içinde alınıyor para.
Ama gel görelim önce bana külfet gelen şeyler öğretmenimizin performansını gördükten sonra az geldi. Biz ayrıca etüt istedik aylık 2000 lira kişi başı etüt ücreti ödüyoruz. 1000 lira enstürman kursu açtılar ona veriyoruz. Ben tim maaşımı çocuklara harcıyorum ama yatırımım onlar. Durumu olmayan çocuklara gerekli destek sağlanıyor. Ben çocuklarımın babası ile ayrıldım tek bakıyorum 2 yıldır. Bunh öğrenince bu yılda benden temizlik parası istemediler. Bazı ödemelerde de yarı parası aldılar. Morpa kullanmıyoruz kaynak kitap ve denemeler alıyoruz. Bence durumu olan herkes vermeli. Çocuklarda eğitim eşitliği için bu gerekli

öğretmenlere iş telefonu olayına geçilirse bu defa her gelen aramayı açmak
her gelen msjı yanıtlamak zorunda kalırlar
bu daha saçma bi noktaya getirir bizim insanımız sınır bilmez çünkü
insanlara şikayet hakkı vermiş olurlar yani sana bu telefon niye verildi derler
Kesinlikle.
Ben kendi numaramı vermekten gocunmuyorum açıkçası, çünkü ben sınır bilmeyen velinin aramasını açmam mesajını cevaplamam, öyle bir zorunluluğum yok.
Ayrı telefon-hat olsa hadi bakalım cevaplama.

Ben diyorum laptop kullanılacaksa bunu öğretmen almamalı, siz sabahtan beri 8 yıl da 8 yıl diyorsunuz. Ben diyorum; öğretmen şahsi bilgisayarını neden kullansın çay dökülür, ekranı kırılır birşey olur, 4-5 yılda bilgisayar mı alıp dursun? Siz diyorsunuz; ona çocuk emanet edilmez, tabii yine ve yeniden 8 yıl da 8 yıl.
Ne yani 6-9 yaş arasındaki çocuklar çöpe giderken, tahtaya kalkarken laptopun şarj kablosuna takılıp şarj yuvasını bozamaz mı? Bana 4-5 yıllık zaman diliminde çok olası geliyor ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk "öğretmen tahtada ders anlatırken "aa öğretmenimin bilgisayarı açık kalmış, yardım edeyim derken, paaaatt diye ekranı kapatamaz mı? Çok mu uzak olasılık? Ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk masanın yanından geçeyim derken öğretmenin çayını dökemez mi? Parçalar tamir edilse dahi laptop un ömrünü kısaltır, hele de veliler iş görsün mantığı ile almış ise. Bunun anlaşılması için neden bilmem kaç bilinmeyenli denklem anlatır gibi anlatıyorum ki size?
Bir siz mi anladığınızı sanıyorsunuz teknolojiden? Ben de 8 yıldır aktif çalışan bir yazılımcıyım, eşim siber güvenlik uzmanı elbette biliyoruz ram arttırılırsa aktif çalışan uygulamalar performanslı olur ya da alan ihtiyacı varsa temizlik yapılır bıdı bıdılarını ama kendime göre değerlendirme yapmıyorum, burada kullanımını yapacak kişi IT çalışanı değil öğretmen. Onun haricinde iş yeri bilgisayarlarıma da 6 ayda bir format atmıyorum atanıda bugüne kadar duymadım hiç.
Kendinize ütopik bir okul hayali kurmuşsunuz(öğretmenlerin aynı zamanda programcı olduğu) aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz! Olsun hanımefendi olsun öğretmenler hatta tüm T.C. vatandaşları bilgisayar konusunda yetkin olsun ama ben isteyince olur mu bilemiyorum!! Hatta tüm okullarda bakım birimi olsun tüm öğretmenlere bilgisayar teminini ve düzenli bakımlarını burası yapsın, bakın istiyorum, hayal de ediyorum, bakalım olacak mı? Hadi hayırlısı!!
Birisine direk söylemde bulunmak cesaret göstergesi mi hele de ananim bir ortamda? Bu kadar kendinizi abartmayın lütfen. Manipüle edilmeyin "yine yeniden laptop 8 yıl kullanılır"tarzı başka birisine yorumunuzu okuduğumu hatırlıyorum. Sizin yorumunuzda beni ima ettiğiniz gibi ben de sizi ima eden bir yorumda bulundum sadece.
8 yıl önemli, konu bu değil ama olsundu önemli sonuçta. Başka nasıl günde 9 saat ağır programları çalıştırdığınızı, kodları render ettiğinizi, data mining yaptığınızı.. vs burada belirteceksiniz ki. Siz kullanıyorsanız 6-7-8-9 yaşında KAZIK kadar 30-35 taneCİK çocuğun içinde kullanmaya çalışan aynı zamanda programcı da olabilen öğretmenler de çiçek gibi kullanıp 8 yıl idare edebilmeli aksi düşünülemez. Bakın beni ikna ettiniz, artık sizinle hemfikirim. Size iyi forumlar...
birincisi ben öğretmen şahsi bilgisayarını getirsin kullansın demedim
nereden uyduruyorsunuz ?
ben insanlardan zırt pırt laptop istemenin gereksiz olduğunu söylüyorum
verdiğiniz örneklerin gerçek olması için öğretmen ders anlatırken çocukların sınıfta gezinmesi lazım
ki buda laptopa gelene kadar çok ciddi bi otorite sorunu olduğunu gösterir öğretmenin
siz verdiğiniz örneklerle konuyu çok başka yerlere getirmiş oluyorsunuz
sıcak çayla öğretmenin sınıfta ne işi var onu bende anlamadım
örnekleri çok normal gibi vermişsinizde hiçbiri normal değil
laptop yarın öbür gün 50 bin lira olduğunda yine velilere mi kitleyecekler?
öğretmen olsanız ve bu gerekçelerle laptop parası isteseniz bende veli olsam
bir kuruş bile vermem hatta milleti de vermemesi için örgütlerim
siz bu saydıklarınızla 3 kişiyi anca ikna ederdiniz öğretmen olsanız
çünkü insanlar para vereceklerse sorgulayacaklar haklı olarak
siz veliye ya derste çocuk masadaki çayı laptopa döktü alet bozuldu deseniz
o çocuğun orda ne işi vardı siz necisiniz der insanlar
bu bahanelerle kimse kimseyi ikna edemez
millet ay sonunu getiremiyor beslenme çantası boş çocuklar var
çocuğa sözünü geçiremeyen öğretmenin zırt pırt laptop masrafını mı düşünecek

Ben hayatımda musluktan su içeni görmedim. Bir kere ünideyken içmiştim o da mecburiyettendi. İlaç içmem lazımdı acil, suya erişimim yoktu. İlacı kuru kuru yutamadım da birkaç damla suyu mecbur içtim. İlköğretim ve ortaöğretimde aklımın ucundan bile geçmedi. Suluk vardı, su şişesi vardı, kantin vardı, arkadaşın suyu vardı, en kötüsünden eve gidene kadar beklerdik.
Bende görmedim kendi okul hayatimda ama anasinif olunca sanırım bazı veliler pek onemsemeyip küçük şişelerde koyuyorlardı. Kantin vs yok tabiki öyle olunca yetmiyormuş. Yoksa bende hiç icmemistim çeşmeden.

1- öğretmen neden sınıfta çay içiyor?
2- sizinkileri bilmiyorum 5 yaş altı 2 tane yeğenim var en yakınımda, hayatlarında bir kere paaat diye ekran kapatmadılar, evde herkeste laptop var kimseninkine bir zarar vermediler çünkü şimdiki çocuklar zaten telefonun tabletin laptopun içine doğuyorlar.

öğretmen de adı üstünde "öğretmen" ya hani önce tabii ki eğer hayatında ilk kez laptop gören çocuklarla muhatapsa onlara neyin ne olduğunu öğretmesini beklerim ben. eğer o kadar görmemiş çocuklar varsa ortamı oysa ona göre laptopun yanıda çay olmasın mesela, kablosu vs'si ona göre yerde olsun (zaten sınıfta neden çay içiyor öğretmen gerçekten hala anlamadım bizim zamanımızda almayan şeylerdi bunlar)

işin açıkçası sizin düşünce sistemizinle benimki çok farklı.

1. sınıfa ders anlatmak çin laptop gerektiğini gerçekten düşünmüyorum, bu da ayrı.

ama esas uzlaşamayacağım konu şu herhalde

hani bu çocukların eğitimi ve öğretimi ya konu, konumuz.
ne hikmetse sürekli bir "çocukların eğitimi için bunlar gerekli" tezi ileri sürüyor öğretmenler (gerekli olup olmadığı da tartışılır da)
ama sonra savunmalarına bakıyorsunuz
sanki çocuk değil sınıflarda canavar var.

yavv daha davranış eğitimi verilemeyen bu çocuklar
laptopla laminasyonla öğretim görüp Einstein mı olacak?

şimdi de gelecekler eğitimi biz veremeyiz onu aile vercek diyecekler :KK70:

leeeyyn o zaman bu kadar tatava niye?
o kadar haklı bi yorumki
ben artık sınıfa sıcak oluyor diye klima isteyen parasını da velilere kitlemeye kalkan öğretmen hikayesinden sonra
asla ciddiye alamıyorum bu saçma bahaneleri :KK70:

Bu vesile ile okula güzel bağış yapmışsınız. Kesenize bereket..

Her şeyi de sistemden beklemek olmaz biraz da elimizi taşın altına koymak gerek..
Zaten yazık öğretmenler ne masraf olursa söylemeye çekiniyorlar bazı veliler sanki ceplerine atıyor gibi davrandıkları için. Yazık gerçekten. Ben elimden ne gelirse ne yapabilirsem her zaman hazırım 🙏 tabiki çok aşırı uçuk bişey sorgulanır ama ıslak mendiliydi kılıydı tuyuydu bu kadarada laf söylememek lazim.

Kesinlikle.
Ben kendi numaramı vermekten gocunmuyorum açıkçası, çünkü ben sınır bilmeyen velinin aramasını açmam mesajını cevaplamam, öyle bir zorunluluğum yok.
Ayrı telefon-hat olsa hadi bakalım cevaplama.
tabi canım
ayrı hat ve telefon vermek demek seni arayacaklar açacaksın mesaj atacaklar döneceksin demek oluyor
öğretmenin numarasının velide olmasına karşıyım
whatsapp gruplarınada karşıyım
siz şahsi numaranızı açmak zorunda değilsiniz ama size iş hattı verilirse açasınız diye verilmiş olur

Zaten yazık öğretmenler ne masraf olursa söylemeye çekiniyorlar bazı veliler sanki ceplerine atıyor gibi davrandıkları için. Yazık gerçekten. Ben elimden ne gelirse ne yapabilirsem her zaman hazırım 🙏 tabiki çok aşırı uçuk bişey sorgulanır ama ıslak mendiliydi kılıydı tuyuydu bu kadarada laf söylememek lazim.
Yalnız burada istenenler pek normal değil

Biz bunları sayfalarca konuştuk. Ortak ağa bağlanamaz kisisel verileri sıkıntıya girer kayıtsız bir cihazı okulda kullanması basini agritabilir okullarda bilişim hizmeti yok seviyesinde fln.. ama en baş sebebi hiç bir şirket ve meslek iş yürütmek için birsey istemiyorsa öğretmenlerden de istememeliyiz. Karı koca ogretmen olarak çalışan çocukları olanlar ne yapacak nöbet usulü mu götürecek bir eve kaç cihaz alacak akşamları düzenli hazırlık yapacak?
iyi de laptop ders anlatması için şart olan işini yaparken mutlak şart bir şey değil ki...

atıyorum bir bankacıya işyeri bilgisayar verir çünkü bütün gün işi bilgisayarda öğretmenlerin öyle bir durumu yok

öğretmen kendi (işi için) okuyacağı bir kitabı da istesin o zaman velilerden...kendi mesleki de olsa hazırlığının veliden istenmesini ben normal bulmuyorum
öğretmen bilgisayar programlama bir şey öğretmeni olsa, sürekli işi bilgisarda olsa neyse de

kaldı ki konu sahibi açıklama yapmış sonra gördüm
öğretmen whatsapp grubu kurmuyormuş -ki çok takdir ettim. gerçekten ilkokul whatsapp grupları kadar saçma oluşum az bulunur
iletişim kurmak için mail atıyormuş -olabilir. bence de çok çok acil şeyler dışında öğretmen mesai saati dışında aranmamalı yazılmamalı, çok mantıklı buldum.
maili de tableti varmış oradan atıyormuş, tamam bitti gitti.

sizin bu dediğiniz mantığa göre whatsapp grubu kuran hocalar cep telefonlarını da veliden istesin o zaman :KK70: bunun sonu yok ki.

valla biz de evde kaç kişiysek o kadar cihaz var evde. öğretmenlerin niye olamıyor onu da anlamadım.

Yeterli büyüklükte suluk kulanırlarsa bitmez. Okula alınmasına karşı değilim. Okula alınan ihtiyaca misal 500 kişi destek olurken (en iyi cihazdan bir tane alsanız yaklaşık 10 bin 15 bin etse hadi 3000 5000 TL olanı alın) sınıfa alınanla ortalama 25 kişi destek olur. Sizce bir mi ikisi de?
Evet ilk cumleniz doğru ama benden daha çok siz bilirsiniz ki bazı veliler çok umursamaz kaldı ki en çok onlar yine katkı sağlamadi ama hiç önemli değil hem öğretmenler hemde yararlanacak olan öğrenciler olacak olması yeterli. Ayrıca inanın toplam 25 kişi bile yoktuk birakin tek sınıfı çünkü böyle şeylerde herkes çocuğu iyi su içsin ister yada iyi eğitim alsın ister ama konu para olunca kenara çekilirler hani devlet okuluydu derler 🤷

Bahane çoook. Sabahtan beri bir düzine saydılar. Bahane dediğim yorumlara beğenmedim atmışlar 🤣
bana da :KK70:
ki benim sorguladığım tek şey 4 yılda bu bilgisayarı kullanılmaz hale getirip
yenisini aldıracak kadar ne yapıyorlar
bedava sirke baldan tatlı tabi bazılarına göre
bahaneler gittikçe komikleşiyor ama bizim kafadaki insanları asla ikna edemezler o çok net
millete 15 bin liralık cihaz aldırmaya kalkarlarsa millet de sorar yani hayırdır diye

iyi de laptop ders anlatması için şart olan işini yaparken mutlak şart bir şey değil ki...

atıyorum bir bankacıya işyeri bilgisayar verir çünkü bütün gün işi bilgisayarda öğretmenlerin öyle bir durumu yok

öğretmen kendi (işi için) okuyacağı bir kitabı da istesin o zaman velilerden...kendi mesleki de olsa hazırlığının veliden istenmesini ben normal bulmuyorum
öğretmen bilgisayar programlama bir şey öğretmeni olsa, sürekli işi bilgisarda olsa neyse de

kaldı ki konu sahibi açıklama yapmış sonra gördüm
öğretmen whatsapp grubu kurmuyormuş -ki çok takdir ettim. gerçekten ilkokul whatsapp grupları kadar saçma oluşum az bulunur
iletişim kurmak için mail atıyormuş -olabilir. bence de çok çok acil şeyler dışında öğretmen mesai saati dışında aranmamalı yazılmamalı, çok mantıklı buldum.
maili de tableti varmış oradan atıyormuş, tamam bitti gitti.

sizin bu dediğiniz mantığa göre whatsapp grubu kuran hocalar cep telefonlarını da veliden istesin o zaman :KK70: bunun sonu yok ki.

valla biz de evde kaç kişiysek o kadar cihaz var evde. öğretmenlerin niye olamıyor onu da anlamadım.

Bir maaşları neredeyse 1 laptop olduğu için olabilirmi? Kamu hizmetinin kişisel caba ile sürdüğü nerede görülmüş? Bide ortaokul çocuğu varsa 3 tane laptop mu alsın bu insanlar anlamadım ki. Ztn kişisel cihaz kullanmak baş ağrıtır o ayrı sayfalarca anlattım bunu
Ve evet kamu hattı ve kamu telefonu keşke olsa ama bu seferde aç o telefonu baskısı olacak gerek yok.
Bu çok büyüyecek bisey de değil ztn ister alırlar istemezlerse almazlar ortada çocuklar söz konusu herkes ona göre kararını verir

Öğretmen ve velinin karşı karşıya getirilmesi ne kadar üzücü. Asıl sorgulanması gereken konu; madem sosyal devletiz, neden devlet bunun gereğini yapmıyor?
+1500

2023 yılındayız laptop gerekli değil şu gerekli değil tartışması yapacağımıza esas nokta bu..Ve bu ekonomik yada siyasi yorum değil normal ihtiyaçların en basitinden sıvı sabuna kadar karşılanamaması ..Velilerden istenmesinin normalleşmesi ki biz de aldık çok da verimli seneler geçirdik.
Teknoloji lüks eğitim zaten lüks

17 yıl aynı masaüstü bilgisayarı sınıfta kullanan en sonunda reşit olunca yenisi alınan ben bu duruma şaşırdım 😆 Allah'tan ödenek geldi de yenisini alabildik, velilere diyemezdim sınıfa PC alın diye. Devlet evet düzenli ödenek destek vs vermiyor ama her 4 senede bir yeni bilgisayar neden alınıyor onu anlamadım.

Evet ilk cumleniz doğru ama benden daha çok siz bilirsiniz ki bazı veliler çok umursamaz kaldı ki en çok onlar yine katkı sağlamadi ama hiç önemli değil hem öğretmenler hemde yararlanacak olan öğrenciler olacak olması yeterli. Ayrıca inanın toplam 25 kişi bile yoktuk birakin tek sınıfı çünkü böyle şeylerde herkes çocuğu iyi su içsin ister yada iyi eğitim alsın ister ama konu para olunca kenara çekilirler hani devlet okuluydu derler 🤷
Bakın bütün sınıflar birleşip öğretmenler odasına laptop ve yazıcı alınacak deyip ortalama 1000 kişiden 50 TL toplansa 50.000 TL ye kaç tane birden alırlar ve 50 TL kimsenin gözüne gelmez. Okul aile birliği ne yapıyor paraları bilen yok. Ancak şahsi isteyince abartılı şekilde olmaz.

bana da :KK70:
ki benim sorguladığım tek şey 4 yılda bu bilgisayarı kullanılmaz hale getirip
yenisini aldıracak kadar ne yapıyorlar
bedava sirke baldan tatlı tabi bazılarına göre
bahaneler gittikçe komikleşiyor ama bizim kafadaki insanları asla ikna edemezler o çok net
millete 15 bin liralık cihaz aldırmaya kalkarlarsa millet de sorar yani hayırdır diye
Öğretmenin kullandığı programlar basit ki ofis ve tarayıcı yeterli. Diyorum o işi 2000li yollarda aldığım pc de yapıyor hâlâ diye komik buldular. Sıfır teknik bilgiye sahipsen laptop ile ders işlemek istemen abes mesela değil mi?

Pc kullanmak öyle basit bir iş mi? Önüne gelen aldırır kullanırsa 4 senede çöp olur. Kaydolsa pc kullanım sınırı getirilir o kişi eve götüremez ama öğretmen taşınabilir istiyor demek ki evine götürecek. Yoksa okulda olan pcyi kullanmamak için sebep göremiyorum ben. Neymiş spontane belki birşey açarmış çocuklara. Eee spontane zaten youtube kullanacak. O işi akıllı tahta zaten görüyor? Kaldı mı veliye aldırmakta amaç? Bence hayır kalmadı. Teknik bilgi bilmeyen insanlar da bunlara bakıp çocuklar için aldığını filan sanıyor. Asgari ücretli veli memur maaşı alan öğretmene eve de götürebileceği taşınabilir bir cihaz almak zorunda çünkü 4 yıl için. O yüzden devamlı 4 yıl diyorlar her yeni gelen veli grubuna yenisini aldırmak amaç 🤣

Ben anormal durum görmüyorum. Sonucta ogretmen cebine atmayacak. En kotu ihtimalle Kendilerinden sonraki sınıfa kalacak. Velilerin anne baba olarak vermek istemediğini öğretmen neden versin ki.
Çok mu gerekli laptop, laminasyon makinesi. Üstelik insanlar çocuklarına doğru dürüst harçlık vermezken. Kaç aile o parayı verebilir.

Bir maaşları neredeyse 1 laptop olduğu için olabilirmi? Kamu hizmetinin kişisel caba ile sürdüğü nerede görülmüş? Bide ortaokul çocuğu varsa 3 tane laptop mu alsın bu insanlar anlamadım ki. Ztn kişisel cihaz kullanmak baş ağrıtır o ayrı sayfalarca anlattım bunu
Ve evet kamu hattı ve kamu telefonu keşke olsa ama bu seferde aç o telefonu baskısı olacak gerek yok.
Bu çok büyüyecek bisey de değil ztn ister alırlar istemezlerse almazlar ortada çocuklar söz konusu herkes ona göre kararını verir
Size memur maaşınız ile alamadığınız cihazı asgari ücretle çalışan ana babalar almak zorunda değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X