Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Biz bunları sayfalarca konuştuk. Ortak ağa bağlanamaz kisisel verileri sıkıntıya girer kayıtsız bir cihazı okulda kullanması basini agritabilir okullarda bilişim hizmeti yok seviyesinde fln.. ama en baş sebebi hiç bir şirket ve meslek iş yürütmek için birsey istemiyorsa öğretmenlerden de istememeliyiz. Karı koca ogretmen olarak çalışan çocukları olanlar ne yapacak nöbet usulü mu götürecek bir eve kaç cihaz alacak akşamları düzenli hazırlık yapacak?

Ben diyorum laptop kullanılacaksa bunu öğretmen almamalı, siz sabahtan beri 8 yıl da 8 yıl diyorsunuz. Ben diyorum; öğretmen şahsi bilgisayarını neden kullansın çay dökülür, ekranı kırılır birşey olur, 4-5 yılda bilgisayar mı alıp dursun? Siz diyorsunuz; ona çocuk emanet edilmez, tabii yine ve yeniden 8 yıl da 8 yıl.
Ne yani 6-9 yaş arasındaki çocuklar çöpe giderken, tahtaya kalkarken laptopun şarj kablosuna takılıp şarj yuvasını bozamaz mı? Bana 4-5 yıllık zaman diliminde çok olası geliyor ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk "öğretmen tahtada ders anlatırken "aa öğretmenimin bilgisayarı açık kalmış, yardım edeyim derken, paaaatt diye ekranı kapatamaz mı? Çok mu uzak olasılık? Ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk masanın yanından geçeyim derken öğretmenin çayını dökemez mi? Parçalar tamir edilse dahi laptop un ömrünü kısaltır, hele de veliler iş görsün mantığı ile almış ise. Bunun anlaşılması için neden bilmem kaç bilinmeyenli denklem anlatır gibi anlatıyorum ki size?
Bir siz mi anladığınızı sanıyorsunuz teknolojiden? Ben de 8 yıldır aktif çalışan bir yazılımcıyım, eşim siber güvenlik uzmanı elbette biliyoruz ram arttırılırsa aktif çalışan uygulamalar performanslı olur ya da alan ihtiyacı varsa temizlik yapılır bıdı bıdılarını ama kendime göre değerlendirme yapmıyorum, burada kullanımını yapacak kişi IT çalışanı değil öğretmen. Onun haricinde iş yeri bilgisayarlarıma da 6 ayda bir format atmıyorum atanıda bugüne kadar duymadım hiç.
Kendinize ütopik bir okul hayali kurmuşsunuz(öğretmenlerin aynı zamanda programcı olduğu) aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz! Olsun hanımefendi olsun öğretmenler hatta tüm T.C. vatandaşları bilgisayar konusunda yetkin olsun ama ben isteyince olur mu bilemiyorum!! Hatta tüm okullarda bakım birimi olsun tüm öğretmenlere bilgisayar teminini ve düzenli bakımlarını burası yapsın, bakın istiyorum, hayal de ediyorum, bakalım olacak mı? Hadi hayırlısı!!
Birisine direk söylemde bulunmak cesaret göstergesi mi hele de ananim bir ortamda? Bu kadar kendinizi abartmayın lütfen. Manipüle edilmeyin "yine yeniden laptop 8 yıl kullanılır"tarzı başka birisine yorumunuzu okuduğumu hatırlıyorum. Sizin yorumunuzda beni ima ettiğiniz gibi ben de sizi ima eden bir yorumda bulundum sadece.
8 yıl önemli, konu bu değil ama olsundu önemli sonuçta. Başka nasıl günde 9 saat ağır programları çalıştırdığınızı, kodları render ettiğinizi, data mining yaptığınızı.. vs burada belirteceksiniz ki. Siz kullanıyorsanız 6-7-8-9 yaşında KAZIK kadar 30-35 taneCİK çocuğun içinde kullanmaya çalışan aynı zamanda programcı da olabilen öğretmenler de çiçek gibi kullanıp 8 yıl idare edebilmeli aksi düşünülemez. Bakın beni ikna ettiniz, artık sizinle hemfikirim. Size iyi forumlar...

Usb ile niye kısıtlansın ki öğretmen , elinin altında sınıf kullanımına özel bir bilgisayar ve internet olsa , gününün çoğunu okulda geçirdiğini kabul edersek , düşündüğünü istediği an uygulasa fena mı ? Tabletin bilgisayar gibi esnekliği ve kullanım kolaylığı yok , ayrıca herkesin tableti de yok .

Konu uzadıkça uzadı herkes birbirine aksini ispatlamaya çalışır oldu . Ben pozitif kısımları ile gerekliliğini düşünüyorum , alınırken de bizim sınıfa destek oldum . Gereksiz olduğunu düşünenler almayıversinler öğretmenleri istediğinde .

Çocukların ellememesi için sahip çıkamıyorsa zaten o insana veliler her ay bilgisayar alsa da birşey fark etmez. Sorumsuz insan sorumsuzca kullanır yılları bahane eder böyle. Ama bu konu iyi oldu öğretmenlerin kafalarında dönenleri öğrenmiş olduk ne güzel

Ben de hiçbir yerde görmedim masaüstünü. Sadece bilişim sınıflarında gördüm. Akıllı tahta ilkokulda olmayabilir. Devlete adım atmayalı çok oldu, haberim yok.

Staj yaptığım yerde herkes gayet kendi laptop'ını kullanıyordu.

Ne kadar çirkin bir tarzınız var

1- öğretmen neden sınıfta çay içiyor?
2- sizinkileri bilmiyorum 5 yaş altı 2 tane yeğenim var en yakınımda, hayatlarında bir kere paaat diye ekran kapatmadılar, evde herkeste laptop var kimseninkine bir zarar vermediler çünkü şimdiki çocuklar zaten telefonun tabletin laptopun içine doğuyorlar.

öğretmen de adı üstünde "öğretmen" ya hani önce tabii ki eğer hayatında ilk kez laptop gören çocuklarla muhatapsa onlara neyin ne olduğunu öğretmesini beklerim ben. eğer o kadar görmemiş çocuklar varsa ortamı oysa ona göre laptopun yanıda çay olmasın mesela, kablosu vs'si ona göre yerde olsun (zaten sınıfta neden çay içiyor öğretmen gerçekten hala anlamadım bizim zamanımızda almayan şeylerdi bunlar)

işin açıkçası sizin düşünce sistemizinle benimki çok farklı.

1. sınıfa ders anlatmak çin laptop gerektiğini gerçekten düşünmüyorum, bu da ayrı.

ama esas uzlaşamayacağım konu şu herhalde

hani bu çocukların eğitimi ve öğretimi ya konu, konumuz.
ne hikmetse sürekli bir "çocukların eğitimi için bunlar gerekli" tezi ileri sürüyor öğretmenler (gerekli olup olmadığı da tartışılır da)
ama sonra savunmalarına bakıyorsunuz
sanki çocuk değil sınıflarda canavar var.

yavv daha davranış eğitimi verilemeyen bu çocuklar
laptopla laminasyonla öğretim görüp Einstein mı olacak?

şimdi de gelecekler eğitimi biz veremeyiz onu aile vercek diyecekler

leeeyyn o zaman bu kadar tatava niye?

Ben öğretmenim , velilerden hiç para istemiyoruz , çocukların kendisi için kaynak kitap aldırdık onun parasını bile utana sıkıla istedik 250 tl. Vermiyorlar onu bile

Çok şaşırdım şuan ben kendime laptop aldım okulda dandik bir tane verdi bir sürü eksik var ama lafını bile etmiyoruz idareye söylüyoruz oluru varsa alıyorlar televizyon istedik alicaz dedi idare iki senedir bekliyoruz ana okulu öğretmeni futbol mu oynatacakmis

Öğrenci olduğum dönemde bizde buradaki bazı şeyleri alırdık.Bazi ürünleri abartmışlar.Ogrenci havlu kağıt alıyorsa kendisine ait alsın.Devlet okulunda bu kadar istek saçma.Lisedeyken bizde sınıfımıza perde almıştık.Okul yönetimi birdahaki seneye o perdeyi bize vermemişti.

Ne kadar çirkin bir tarzınız var
Sizinle aynı fikirde olmadığım için mi? Aynı fikirde olmak zorunda değilim. Siz de benimle aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz ama düzgünce cevap vermelisiniz. Kurduğunuz cümle bir hakaret.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…