hanımefendi arkamdan sallamak olmuş bu yorum
buradayım ben bana konuşun biraz cesaret
siz işinizle alakalı yeni şeyler öğrenmeye çalışmaz mısınız ?
işinizle alakalı kullanmanız gereken her araç hakkında mutlaka belli başlı bilgi sahibi olmak zorundasınız
yanlış mıyım
bilgisayarda öğretmenin işi sırasında kullandığı bi cihaz ise temel bakımından sorumlu oluyor doğal olarak
en azından daha uzun ömürlü kullanmak için özenli davranmalı
haftada kaç saat kullanıyor da 4 senede bilgisayar yıpratıyor ?
az buçuk bilmesi lazım yani ufak tefek sorunları halledebilecek kadar bilgi sahibi olmalı
sizin kullanım senaryolarınız dehşetti yok üstüne çay dökülür yok kapağını sert kapatır yıpratır
bide bunları normal şeyler gibi anlattınız burda
çay kahve dök sonra millete bu cihaz eskidi artık yenisini alın de ne güzel ya
size temin edilen bi cihazın bakımından da sorumlusunuz korumaktanda sorumlusunuz
siz cihazı şişirip şişirip bi dosya temizliği bile yapmayacaksınız
özensiz kullanacaksınız çocuğun eline vereceksiniz üstüne çay kahve dökeceksiniz
şarj yuvasını orasını burasını bozacaksınız ondan sonra bana laptop alın bu bozuldu
veliler de anlamıyor zaten bu işlerden geçirelim gitsin alıversinler nolacak di mi
öyle bi dünya yok
nasıl olsa benden çıkmadı parası deyip hor kullanamaz
siz böyle kullanıyorsunuz demekki size iş için verilen ürünleri
bu yorumu bilgisayarı özensiz hoyrat kullananlara yönelik yazıyorum
özenli kullanana lafım yok
Ben diyorum laptop kullanılacaksa bunu öğretmen almamalı, siz sabahtan beri 8 yıl da 8 yıl diyorsunuz. Ben diyorum; öğretmen şahsi bilgisayarını neden kullansın çay dökülür, ekranı kırılır birşey olur, 4-5 yılda bilgisayar mı alıp dursun? Siz diyorsunuz; ona çocuk emanet edilmez, tabii yine ve yeniden 8 yıl da 8 yıl.
Ne yani 6-9 yaş arasındaki çocuklar çöpe giderken, tahtaya kalkarken laptopun şarj kablosuna takılıp şarj yuvasını bozamaz mı? Bana 4-5 yıllık zaman diliminde çok olası geliyor ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk "öğretmen tahtada ders anlatırken "aa öğretmenimin bilgisayarı açık kalmış, yardım edeyim derken, paaaatt diye ekranı kapatamaz mı? Çok mu uzak olasılık? Ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk masanın yanından geçeyim derken öğretmenin çayını dökemez mi? Parçalar tamir edilse dahi laptop un ömrünü kısaltır, hele de veliler iş görsün mantığı ile almış ise. Bunun anlaşılması için neden bilmem kaç bilinmeyenli denklem anlatır gibi anlatıyorum ki size?
Bir siz mi anladığınızı sanıyorsunuz teknolojiden? Ben de 8 yıldır aktif çalışan bir yazılımcıyım, eşim siber güvenlik uzmanı elbette biliyoruz ram arttırılırsa aktif çalışan uygulamalar performanslı olur ya da alan ihtiyacı varsa temizlik yapılır bıdı bıdılarını ama kendime göre değerlendirme yapmıyorum, burada kullanımını yapacak kişi IT çalışanı değil öğretmen. Onun haricinde iş yeri bilgisayarlarıma da 6 ayda bir format atmıyorum atanıda bugüne kadar duymadım hiç.
Kendinize ütopik bir okul hayali kurmuşsunuz(öğretmenlerin aynı zamanda programcı olduğu) aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz! Olsun hanımefendi olsun öğretmenler hatta tüm T.C. vatandaşları bilgisayar konusunda yetkin olsun ama ben isteyince olur mu bilemiyorum!! Hatta tüm okullarda bakım birimi olsun tüm öğretmenlere bilgisayar teminini ve düzenli bakımlarını burası yapsın, bakın istiyorum, hayal de ediyorum, bakalım olacak mı? Hadi hayırlısı!!
Birisine direk söylemde bulunmak cesaret göstergesi mi hele de ananim bir ortamda? Bu kadar kendinizi abartmayın lütfen. Manipüle edilmeyin "yine yeniden laptop 8 yıl kullanılır"tarzı başka birisine yorumunuzu okuduğumu hatırlıyorum. Sizin yorumunuzda beni ima ettiğiniz gibi ben de sizi ima eden bir yorumda bulundum sadece.
8 yıl önemli, konu bu değil ama olsundu önemli sonuçta. Başka nasıl günde 9 saat ağır programları çalıştırdığınızı, kodları render ettiğinizi, data mining yaptığınızı.. vs burada belirteceksiniz ki. Siz kullanıyorsanız 6-7-8-9 yaşında KAZIK kadar 30-35 taneCİK çocuğun içinde kullanmaya çalışan aynı zamanda programcı da olabilen öğretmenler de çiçek gibi kullanıp 8 yıl idare edebilmeli aksi düşünülemez. Bakın beni ikna ettiniz, artık sizinle hemfikirim. Size iyi forumlar...