Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aa neden?
okulda bilgisar internette de var o zaman onu kullansın
kendisi pratik olsun diye kendine ait bir
yahu okulda çıktı almak için neden laptop gerkesin? USB diye birş ey var illa evde hazırlık yapacaksa yapsın yüklesin USBsine, bilgisayarı çocukların içine getirmek istemiyorsa madem. bu dedikleriniz tablette bile yapılacak şeyler ayrıca. biz üniversitede bile minik bir tabletle geziyoruz kendi hazırladığımız birşeyi öğrenciye göstermek istiyorsak tableti bağlayıp gösteriyoruz.

ayrıca öğretmenlere eğitim öğretim yılına hazırlık diye ödenek verilmiyor mu her sene?

biri de demiş laptop 5 senede ölür

ben yazılım işi yapıyorum laptopum ölmüyor 5 senede, bu öğretmenler atom mu parçalıyor laptoplarda ölüyor 5 senede anlamadım.

Biz bunları sayfalarca konuştuk. Ortak ağa bağlanamaz kisisel verileri sıkıntıya girer kayıtsız bir cihazı okulda kullanması basini agritabilir okullarda bilişim hizmeti yok seviyesinde fln.. ama en baş sebebi hiç bir şirket ve meslek iş yürütmek için birsey istemiyorsa öğretmenlerden de istememeliyiz. Karı koca ogretmen olarak çalışan çocukları olanlar ne yapacak nöbet usulü mu götürecek bir eve kaç cihaz alacak akşamları düzenli hazırlık yapacak?

hanımefendi arkamdan sallamak olmuş bu yorum
buradayım ben bana konuşun biraz cesaret
siz işinizle alakalı yeni şeyler öğrenmeye çalışmaz mısınız ?
işinizle alakalı kullanmanız gereken her araç hakkında mutlaka belli başlı bilgi sahibi olmak zorundasınız
yanlış mıyım
bilgisayarda öğretmenin işi sırasında kullandığı bi cihaz ise temel bakımından sorumlu oluyor doğal olarak
en azından daha uzun ömürlü kullanmak için özenli davranmalı
haftada kaç saat kullanıyor da 4 senede bilgisayar yıpratıyor ?
az buçuk bilmesi lazım yani ufak tefek sorunları halledebilecek kadar bilgi sahibi olmalı
sizin kullanım senaryolarınız dehşetti yok üstüne çay dökülür yok kapağını sert kapatır yıpratır
bide bunları normal şeyler gibi anlattınız burda
çay kahve dök sonra millete bu cihaz eskidi artık yenisini alın de ne güzel ya
size temin edilen bi cihazın bakımından da sorumlusunuz korumaktanda sorumlusunuz
siz cihazı şişirip şişirip bi dosya temizliği bile yapmayacaksınız
özensiz kullanacaksınız çocuğun eline vereceksiniz üstüne çay kahve dökeceksiniz
şarj yuvasını orasını burasını bozacaksınız ondan sonra bana laptop alın bu bozuldu
veliler de anlamıyor zaten bu işlerden geçirelim gitsin alıversinler nolacak di mi
öyle bi dünya yok
nasıl olsa benden çıkmadı parası deyip hor kullanamaz
siz böyle kullanıyorsunuz demekki size iş için verilen ürünleri
bu yorumu bilgisayarı özensiz hoyrat kullananlara yönelik yazıyorum
özenli kullanana lafım yok
Ben diyorum laptop kullanılacaksa bunu öğretmen almamalı, siz sabahtan beri 8 yıl da 8 yıl diyorsunuz. Ben diyorum; öğretmen şahsi bilgisayarını neden kullansın çay dökülür, ekranı kırılır birşey olur, 4-5 yılda bilgisayar mı alıp dursun? Siz diyorsunuz; ona çocuk emanet edilmez, tabii yine ve yeniden 8 yıl da 8 yıl.
Ne yani 6-9 yaş arasındaki çocuklar çöpe giderken, tahtaya kalkarken laptopun şarj kablosuna takılıp şarj yuvasını bozamaz mı? Bana 4-5 yıllık zaman diliminde çok olası geliyor ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk "öğretmen tahtada ders anlatırken "aa öğretmenimin bilgisayarı açık kalmış, yardım edeyim derken, paaaatt diye ekranı kapatamaz mı? Çok mu uzak olasılık? Ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk masanın yanından geçeyim derken öğretmenin çayını dökemez mi? Parçalar tamir edilse dahi laptop un ömrünü kısaltır, hele de veliler iş görsün mantığı ile almış ise. Bunun anlaşılması için neden bilmem kaç bilinmeyenli denklem anlatır gibi anlatıyorum ki size?
Bir siz mi anladığınızı sanıyorsunuz teknolojiden? Ben de 8 yıldır aktif çalışan bir yazılımcıyım, eşim siber güvenlik uzmanı elbette biliyoruz ram arttırılırsa aktif çalışan uygulamalar performanslı olur ya da alan ihtiyacı varsa temizlik yapılır bıdı bıdılarını ama kendime göre değerlendirme yapmıyorum, burada kullanımını yapacak kişi IT çalışanı değil öğretmen. Onun haricinde iş yeri bilgisayarlarıma da 6 ayda bir format atmıyorum atanıda bugüne kadar duymadım hiç.
Kendinize ütopik bir okul hayali kurmuşsunuz(öğretmenlerin aynı zamanda programcı olduğu) aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz! Olsun hanımefendi olsun öğretmenler hatta tüm T.C. vatandaşları bilgisayar konusunda yetkin olsun ama ben isteyince olur mu bilemiyorum!! Hatta tüm okullarda bakım birimi olsun tüm öğretmenlere bilgisayar teminini ve düzenli bakımlarını burası yapsın, bakın istiyorum, hayal de ediyorum, bakalım olacak mı? Hadi hayırlısı!!
Birisine direk söylemde bulunmak cesaret göstergesi mi hele de ananim bir ortamda? Bu kadar kendinizi abartmayın lütfen. Manipüle edilmeyin "yine yeniden laptop 8 yıl kullanılır"tarzı başka birisine yorumunuzu okuduğumu hatırlıyorum. Sizin yorumunuzda beni ima ettiğiniz gibi ben de sizi ima eden bir yorumda bulundum sadece.
8 yıl önemli, konu bu değil ama olsundu önemli sonuçta. Başka nasıl günde 9 saat ağır programları çalıştırdığınızı, kodları render ettiğinizi, data mining yaptığınızı.. vs burada belirteceksiniz ki. Siz kullanıyorsanız 6-7-8-9 yaşında KAZIK kadar 30-35 taneCİK çocuğun içinde kullanmaya çalışan aynı zamanda programcı da olabilen öğretmenler de çiçek gibi kullanıp 8 yıl idare edebilmeli aksi düşünülemez. Bakın beni ikna ettiniz, artık sizinle hemfikirim. Size iyi forumlar...

aa neden?
okulda bilgisayar var internette de var o zaman onu kullansın
kendisi pratik olsun diye kendine ait bir bilgisayarı olsun istiyorsa bir zahmet onu kendisi alsın

yahu okulda çıktı almak için neden laptop gerkesin? USB diye birş ey var illa evde hazırlık yapacaksa yapsın yüklesin USBsine, bilgisayarı çocukların içine getirmek istemiyorsa madem. bu dedikleriniz tablette bile yapılacak şeyler ayrıca. biz üniversitede bile minik bir tabletle geziyoruz kendi hazırladığımız birşeyi öğrenciye göstermek istiyorsak tableti bağlayıp gösteriyoruz.

ayrıca öğretmenlere eğitim öğretim yılına hazırlık diye ödenek verilmiyor mu her sene?

biri de demiş laptop 5 senede ölür

ben yazılım işi yapıyorum laptopum ölmüyor 5 senede, bu öğretmenler atom mu parçalıyor laptoplarda ölüyor 5 senede anlamadım.
Usb ile niye kısıtlansın ki öğretmen , elinin altında sınıf kullanımına özel bir bilgisayar ve internet olsa , gününün çoğunu okulda geçirdiğini kabul edersek , düşündüğünü istediği an uygulasa fena mı ? Tabletin bilgisayar gibi esnekliği ve kullanım kolaylığı yok , ayrıca herkesin tableti de yok .

Konu uzadıkça uzadı herkes birbirine aksini ispatlamaya çalışır oldu . Ben pozitif kısımları ile gerekliliğini düşünüyorum , alınırken de bizim sınıfa destek oldum . Gereksiz olduğunu düşünenler almayıversinler öğretmenleri istediğinde .

Ben diyorum laptop kullanılacaksa bunu öğretmen almamalı, siz sabahtan beri 8 yıl da 8 yıl diyorsunuz. Ben diyorum; öğretmen şahsi bilgisayarını neden kullansın çay dökülür, ekranı kırılır birşey olur, 4-5 yılda bilgisayar mı alıp dursun? Siz diyorsunuz; ona çocuk emanet edilmez, tabii yine ve yeniden 8 yıl da 8 yıl.
Ne yani 6-9 yaş arasındaki çocuklar çöpe giderken, tahtaya kalkarken laptopun şarj kablosuna takılıp şarj yuvasını bozamaz mı? Bana 4-5 yıllık zaman diliminde çok olası geliyor ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk "öğretmen tahtada ders anlatırken "aa öğretmenimin bilgisayarı açık kalmış, yardım edeyim derken, paaaatt diye ekranı kapatamaz mı? Çok mu uzak olasılık? Ya da yine 6-9 yaş arasındaki bir çocuk masanın yanından geçeyim derken öğretmenin çayını dökemez mi? Parçalar tamir edilse dahi laptop un ömrünü kısaltır, hele de veliler iş görsün mantığı ile almış ise. Bunun anlaşılması için neden bilmem kaç bilinmeyenli denklem anlatır gibi anlatıyorum ki size?
Bir siz mi anladığınızı sanıyorsunuz teknolojiden? Ben de 8 yıldır aktif çalışan bir yazılımcıyım, eşim siber güvenlik uzmanı elbette biliyoruz ram arttırılırsa aktif çalışan uygulamalar performanslı olur ya da alan ihtiyacı varsa temizlik yapılır bıdı bıdılarını ama kendime göre değerlendirme yapmıyorum, burada kullanımını yapacak kişi IT çalışanı değil öğretmen. Onun haricinde iş yeri bilgisayarlarıma da 6 ayda bir format atmıyorum atanıda bugüne kadar duymadım hiç.
Kendinize ütopik bir okul hayali kurmuşsunuz(öğretmenlerin aynı zamanda programcı olduğu) aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz! Olsun hanımefendi olsun öğretmenler hatta tüm T.C. vatandaşları bilgisayar konusunda yetkin olsun ama ben isteyince olur mu bilemiyorum!! Hatta tüm okullarda bakım birimi olsun tüm öğretmenlere bilgisayar teminini ve düzenli bakımlarını burası yapsın, bakın istiyorum, hayal de ediyorum, bakalım olacak mı? Hadi hayırlısı!!
Birisine direk söylemde bulunmak cesaret göstergesi mi hele de ananim bir ortamda? Bu kadar kendinizi abartmayın lütfen. Manipüle edilmeyin "yine yeniden laptop 8 yıl kullanılır"tarzı başka birisine yorumunuzu okuduğumu hatırlıyorum. Sizin yorumunuzda beni ima ettiğiniz gibi ben de sizi ima eden bir yorumda bulundum sadece.
8 yıl önemli, konu bu değil ama olsundu önemli sonuçta. Başka nasıl günde 9 saat ağır programları çalıştırdığınızı, kodları render ettiğinizi, data mining yaptığınızı.. vs burada belirteceksiniz ki. Siz kullanıyorsanız 6-7-8-9 yaşında KAZIK kadar 30-35 taneCİK çocuğun içinde kullanmaya çalışan aynı zamanda programcı da olabilen öğretmenler de çiçek gibi kullanıp 8 yıl idare edebilmeli aksi düşünülemez. Bakın beni ikna ettiniz, artık sizinle hemfikirim. Size iyi forumlar...
Çocukların ellememesi için sahip çıkamıyorsa zaten o insana veliler her ay bilgisayar alsa da birşey fark etmez. Sorumsuz insan sorumsuzca kullanır yılları bahane eder böyle. Ama bu konu iyi oldu öğretmenlerin kafalarında dönenleri öğrenmiş olduk ne güzel

Valla ben 4-5 okuldan fazlasını gördüm, hiçbir sınıfta masa üstü bilgisayar görmedim. Ben branşçıyım belki de ondan diyeceğim ama ilkokulu olan okullarda da görmedim.
Ha masa üstü varsa sınıfta iş görüyorsa tamamdır. Ama çoğu okulda sınıfta bilgisayar yok. Akıllı tahta varsa yine büyük şans diyorum.
Ben de hiçbir yerde görmedim masaüstünü. Sadece bilişim sınıflarında gördüm. Akıllı tahta ilkokulda olmayabilir. Devlete adım atmayalı çok oldu, haberim yok.

İs yasamınız var mı?
kendi sahsı lap topunuzu iste kullanamazsınız
Sahsidir
Ki olmayabilirde mesala benim yok tablet kullanıyorum
Sonucta lap top sınıfta kalıyor belki bi cocuk yanlsılıkla zarar verecek?
Kaldı ki dersler vs yükleniyor neden kendi bilgisayarının hafızasını kullansın
O bozulduğunda veli ona hocam sizin ki bozuldu buyrun hediye diye yenisini mi alacak
Biraz adalet mefhumunuz olsun yetistirlen cocuk sizin cocugunuz ise sizler karşılayacaksınız
Bu tüm isler icin gecerlidir senelerce kurumsaldada kurumsal olmayan yerlerde de calıstım. Sadece evimde uzaktan bağlantı gerektiğimde lap topumu kullandım. Neden kendi özel esyam is yerine hizmet etsin?
Staj yaptığım yerde herkes gayet kendi laptop'ını kullanıyordu.

Böyle çoook örnekler var. Niye taşınabilir istiyor sizce o zaman? Masaüstü pc zaten varmış? Madem taşımayacak ise taşınabilir istemesinin başka manası var mı?

Aynı fikirde değilimdir herhalde. Ben kişilere değil yorumlara bakıyorum. Hatırlayamadım şuan. Sayfalarca okudum bu konuyu kelimesi kelimesine. İsimlere dikkat etmiyorum yazılana bakıyorum. Tek siz değilsiniz yani merak etmeyin

Ben kimseden beklenti içinde değilim bunu nereden çıkarttınız? Beklenti olanı görmek istiyorsanız veliden beklenti içinde olan öğretmenlere bakabilirsiniz.

Anlaşmalı kırtasiye iç yüzü vs orada da bilmediğimiz pis bir anlaşma varsa hiç şaşırmayacağım. Ama İnterneti vs araştırdım arada bariz fark vardı yoksa kendim ayrıca almayı da bilirim

Üstünlük taslar bir tek kelimem yok. Eğitimcisiniz sanırım siz. Geriye dönüp biraz okuyun diyorum. Ben kimseye caka satmadım üstten konuşmadım. Bu insanlar zorlanıyor öğretmenler halden anlamıyor diyorum nesi üstünlük ise artık
Ne kadar çirkin bir tarzınız var

1- öğretmen neden sınıfta çay içiyor?
2- sizinkileri bilmiyorum 5 yaş altı 2 tane yeğenim var en yakınımda, hayatlarında bir kere paaat diye ekran kapatmadılar, evde herkeste laptop var kimseninkine bir zarar vermediler çünkü şimdiki çocuklar zaten telefonun tabletin laptopun içine doğuyorlar.

öğretmen de adı üstünde "öğretmen" ya hani önce tabii ki eğer hayatında ilk kez laptop gören çocuklarla muhatapsa onlara neyin ne olduğunu öğretmesini beklerim ben. eğer o kadar görmemiş çocuklar varsa ortamı oysa ona göre laptopun yanıda çay olmasın mesela, kablosu vs'si ona göre yerde olsun (zaten sınıfta neden çay içiyor öğretmen gerçekten hala anlamadım bizim zamanımızda almayan şeylerdi bunlar)

işin açıkçası sizin düşünce sistemizinle benimki çok farklı.

1. sınıfa ders anlatmak çin laptop gerektiğini gerçekten düşünmüyorum, bu da ayrı.

ama esas uzlaşamayacağım konu şu herhalde

hani bu çocukların eğitimi ve öğretimi ya konu, konumuz.
ne hikmetse sürekli bir "çocukların eğitimi için bunlar gerekli" tezi ileri sürüyor öğretmenler (gerekli olup olmadığı da tartışılır da)
ama sonra savunmalarına bakıyorsunuz
sanki çocuk değil sınıflarda canavar var.

yavv daha davranış eğitimi verilemeyen bu çocuklar
laptopla laminasyonla öğretim görüp Einstein mı olacak?

şimdi de gelecekler eğitimi biz veremeyiz onu aile vercek diyecekler :KK70:

leeeyyn o zaman bu kadar tatava niye?

Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben öğretmenim , velilerden hiç para istemiyoruz , çocukların kendisi için kaynak kitap aldırdık onun parasını bile utana sıkıla istedik 250 tl. Vermiyorlar onu bile

Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Çok şaşırdım şuan ben kendime laptop aldım okulda dandik bir tane verdi bir sürü eksik var ama lafını bile etmiyoruz idareye söylüyoruz oluru varsa alıyorlar televizyon istedik alicaz dedi idare iki senedir bekliyoruz ana okulu öğretmeni futbol mu oynatacakmis

Öğrenci olduğum dönemde bizde buradaki bazı şeyleri alırdık.Bazi ürünleri abartmışlar.Ogrenci havlu kağıt alıyorsa kendisine ait alsın.Devlet okulunda bu kadar istek saçma.Lisedeyken bizde sınıfımıza perde almıştık.Okul yönetimi birdahaki seneye o perdeyi bize vermemişti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X