Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
okumadan yazmışsınız
sırf yazmak için yazmışsınız ya helal olsun
kendisinin uygulaması sorun oluyorsa tamir talep edebilir demişim
son çare istenir milletten istenecekse
ben üstünlük taslamıyorum ama siz aşağıda hissettiyseniz bilemem

Ben bunu defalarca yazdım ztn siz aynı şeyi söylüyorsunuz. Kimden talep edecek öyle bir düzen yok dışarıdan hizmet alabilir buda bütçe demek. Kendi kendine bir tuş değiştiremez suç işler. Kendi kendine kayıtsız cihazı okulda kullanamaz birinin dikkatini çeker iş çok başka boyuta gider .
Ben bilmediğim konu hakkında yazmıyorum ama, kamu hizmetleri hakkında fikri olmadan öğretmene atmadığı formatın hesabını soran sizsiniz.

Ben bunu defalarca yazdım ztn siz aynı şeyi söylüyorsunuz. Kimden talep edecek öyle bir düzen yok dışarıdan hizmet alabilir buda bütçe demek. Kendi kendine bir tuş değiştiremez suç işler. Kendi kendine kayıtsız cihazı okulda kullanamaz birinin dikkatini çeker iş çok başka boyuta gider .
Ben bilmediğim konu hakkında yazmıyorum ama, kamu hizmetleri hakkında fikri olmadan öğretmene atmadığı formatın hesabını soran sizsiniz.
tamam hanımefendi ya en çaresiz en çözümsüz en eli kolu bağlı sizsiniz ya
gerçekten

Böyle çoook örnekler var. Niye taşınabilir istiyor sizce o zaman? Masaüstü pc zaten varmış? Madem taşımayacak ise taşınabilir istemesinin başka manası var mı?

Aynı fikirde değilimdir herhalde. Ben kişilere değil yorumlara bakıyorum. Hatırlayamadım şuan. Sayfalarca okudum bu konuyu kelimesi kelimesine. İsimlere dikkat etmiyorum yazılana bakıyorum. Tek siz değilsiniz yani merak etmeyin

Ben kimseden beklenti içinde değilim bunu nereden çıkarttınız? Beklenti olanı görmek istiyorsanız veliden beklenti içinde olan öğretmenlere bakabilirsiniz.

Anlaşmalı kırtasiye iç yüzü vs orada da bilmediğimiz pis bir anlaşma varsa hiç

Çünkü artık masa üstü kasalar yeterli değil özellikleri düşük kalabilir
Böyle çoook örnekler var. Niye taşınabilir istiyor sizce o zaman? Masaüstü pc zaten varmış? Madem taşımayacak ise taşınabilir istemesinin başka manası var mı?

Aynı fikirde değilimdir herhalde. Ben kişilere değil yorumlara bakıyorum. Hatırlayamadım şuan. Sayfalarca okudum bu konuyu kelimesi kelimesine. İsimlere dikkat etmiyorum yazılana bakıyorum. Tek siz değilsiniz yani merak etmeyin

Ben kimseden beklenti içinde değilim bunu nereden çıkarttınız? Beklenti olanı görmek istiyorsanız veliden beklenti içinde olan öğretmenlere bakabilirsiniz.

Anlaşmalı kırtasiye iç yüzü vs orada da bilmediğimiz pis bir anlaşma varsa hiç şaşırmayacağım. Ama İnterneti vs araştırdım arada bariz fark vardı yoksa kendim ayrıca almayı da bilirim

Üstünlük taslar bir tek kelimem yok. Eğitimcisiniz sanırım siz. Geriye dönüp biraz okuyun diyorum. Ben kimseye caka satmadım üstten konuşmadım. Bu insanlar zorlanıyor öğretmenler halden anlamıyor diyorum nesi üstünlük ise artık

O mesajın sizle ne alakası var ayol :KK70:
Öğretmen sizin çocuğunuz kardeşiniz ama
Okulda kendi işletmesi değil oda bayılmıyor millete laf anlatmaya

Bu arada ilkokul çağı sınıf öğretmenlerinden de yorum bekliyorum özellikle laptop konusunda siz nasıl temin ediyorsunuz yada kullanıyor musunuz ders materyali olarak? Masa üstü pc var okulda ayrıca.
Ben kendi bilgisayarımı götürüyordum. Şu an akıllı tahta var pek ihtiyaç duymuyoruz.

klima savunucuları gelir birazdan bu yorumunuza :)
ee işte sizin çocuklarınızda serinleyecek :KK70:
seçim vaadi gibi oldu
Valla kimse kusura bakmasın her velinin cebinde 2 sene kullanılacak klima için verecek o kadar para yok. İstemeye gelince yağla balla bin tane sözle isteniyor ama düşünmüyorlar da herkesin cebi bunu kaldırır mı diye. Bi de son zamanlarda çok denk geliyorum böyle şeylere yanaşmayanların da çocuklarını kayırıyolar. Hep istedikleri olacak hep en iyi öğrenmen sensin denicek. Robot gibi çocuklar. Benim büyükanne büyükbabam da ilkokul öğretmenliğinden emekli. Bir onların anlattığına, bizim okul dönemlerine bakıyorum bir de şimdikine. Üzülmemek elde değil maalesef

Bence istekler fazla. Laptopa imkan yoksa o olmadan öğretim yapsın.

Ama şuna da değinmek isterim. Ben öğretmenim, kardeşim bankacı. İkimizde evde işle alakalı bilgisayardan bir işlem yapacağımız zaman ben babamın bana üniversitede aldığı bilgisayarı kullanıyorum. Kardeşim bankanın kendisine verdiği bilgisayarı açıp kullanıyor. Aradaki fark bu.

Devlet okullara hiçbir şey vermiyor. Eğer çocuklarınızın eğitiminin kalitesini yükseltmek istiyorsanız okullara destek olmalısınız.

Geçen sene 20 lira topladığımız fotokopi parası bile olay olmuştu. Bir öğrenci 10 dersten sınav oluyor. Bir sene boyunca 40 sınav kağıdı yapar (arada verdiğimiz fotokopilerden bahsetmiyorum bile). Dışarıda çektirmeye kalksalar 20 liradan fazla tutacak. Ama bize vermiş gibi davranıyorlar.

Valla kimse kusura bakmasın her velinin cebinde 2 sene kullanılacak klima için verecek o kadar para yok. İstemeye gelince yağla balla bin tane sözle isteniyor ama düşünmüyorlar da herkesin cebi bunu kaldırır mı diye. Bi de son zamanlarda çok denk geliyorum böyle şeylere yanaşmayanların da çocuklarını kayırıyolar. Hep istedikleri olacak hep en iyi öğrenmen sensin denicek. Robot gibi çocuklar. Benim büyükanne büyükbabam da ilkokul öğretmenliğinden emekli. Bir onların anlattığına, bizim okul dönemlerine bakıyorum bir de şimdikine. Üzülmemek elde değil maalesef
millete kitlesinlerde nasıl kitlerlerse kitlesinler kafası bu başka bişi değil
bedavadan işi görülsün gerisi nolursa olsun

bunu bana hakaret etmedende ifade edebilirdiniz
üslup bozmanın anlamı yoktu yani

Ben kimseye hakaret etmedim dikkatli okuyun ne size ne başkasına. Size de yazmadım sizin gibi yazanlar olmuş bu talebi komik bulduğumu yazdım cunku hic bir kamu personeli yetersiz bilisim hizmeti almaktan memnun değildir. Geçen gün bir doktor paylaşmış atandığı hastahanede tek kasa 2 ekran varmış. Doktor ilacı yazarken sekreter boş. Sekreter raporu yazarken doktor kipirdayamiyor
Sabahtan beri anlatmaya çalıştığım şey bu
Üstünlük taslamak tabiri diyorsanız gerçekten böyle gözüküyor. Bu ülkede hala foto didiklenirken kendi kendine format vs çok iddialı hareketler olur. Böyle yazıyorum demekki bildiğim var çok saçma olaylara şahit oldum ben

Çünkü artık masa üstü kasalar yeterli değil özellikleri düşük kalabilir
Sayın eğitimci office programını ben 2000li yıllarda aldığım eski pcde bile açabiliyorum. Bu bilgisayar ile tasarım yapmayacak oyun yazmayacak ağır program çalıştırmayacaksanız zaten yeterli gelecektir. Öğretmenin de o büyük programlara ihtiyacı yok. Ekran kartı ne harcayacak office programı? Bence veliye birşey aldırmanın bahanesi bunlar. Ben bilgisayar konusunda eğitimli bir insanım. Sizin bu söyledikleriniz bilenler için yeterli bahaneler olmayacaktır. Çünkü ne tarzda programlar için ne kadar donanım lazım biliyorum. Youtube u tarayıcı dan kullanıyorsunuz zaten office programı var bir de başka ne var? İlk okul öğretmeninin başka neye ihtiyacı olabilir gerçekten anlamaktan zorlanıyorum son model ultra hızlı birşey filan mı alacak veliler öğretmene? Bu kadar büyük birşeye ihtiyacı yok ki 🤣

İdare etmiyor talep öğretmen liste yayınlıyor alın diyor bunun neresi okula demirbaş olarak kaydediliyor? Eğer öyle ise diğer sınıf öğretmenleri neden istemiyor laptop ile laminasyon makinesi? Bunu açıklayabiliyor musunuz?

Sınıfta almak ayrı okula almak ayrı!
Hem bu çocukların sulukları nerede!
Sakin olun ünlem hanım 😃
Sulukları dolu geliyordu ama bazen bitiren çocuklar oluyordu. Her zamanda temiz su temin edemeyecekleri bir gerçek hangi birine yetissinler. Bunun bilgisini alınca aramızda gönüllü olanlarla toplandık takılmış oldu. Hoş benim çocuğum 1 kez ancak kullandı ama hiç önemli değil. Ha okul ha sınıf ayrıca ne fark eder? İhtiyaç mi ihtiyaç.

İdare etmiyor talep öğretmen liste yayınlıyor alın diyor bunun neresi okula demirbaş olarak kaydediliyor? Eğer öyle ise diğer sınıf öğretmenleri neden istemiyor laptop ile laminasyon makinesi? Bunu açıklayabiliyor musunuz?

Bagis olarak kaydediliyor olması gerekn budur arada 1 taneye birsey demem. Ama kalan 9 kişiye de iftira atamayız. O 1 tane de hesabını 50 kez verir

Kızım 5. Sınıfa geçti okula turnike yapılacakmış 1000tl istedi müdür çoğunluk verdi ben vermedim 381 öğrenci var deli paralar topluyorlar
Sınavları diyorsunuz yani.. Bunlar ek sınavlar para ile satın alınıyor. Sizin çocuğunuz o sınavdan faydalanamaz o zaman..

Geçen senede anasinifindaykende okula arıtma cihazı aldık mesela gönüllü velilerle. Bazı veliler çocuğum bu sene okuyup gidecek neden katkı saglayayim ki dedi ama bazılarımızda elinden geleni yaptı bizden sonraki çocuklarda yararlansın, ogretmenlerimizde diye. Böyle seyler çocuğum bikac sene sonra mezun olacak diye yapılmaz tüm çocuklar yararlansın diye yapılır. Diğer türlü suyu biten çocuklar çeşme suyu içmek zorunda kalıyordu sağlıklarından önemli değil ki. Hepimiz çocuğum mezun olup gidecek diye bakarsak ohoo..
Bu vesile ile okula güzel bağış yapmışsınız. Kesenize bereket..

Her şeyi de sistemden beklemek olmaz biraz da elimizi taşın altına koymak gerek..

Bagis olarak kaydediliyor olması gerekn budur arada 1 taneye birsey demem. Ama kalan 9 kişiye de iftira atamayız. O 1 tane de hesabını 50 kez verir
Şikayet etseniz de birşey olmuyor diyen meslektaşınıza da söyleyin o zaman bunu. Hanginiz doğru söylüyorsunuz şaşırtıcı..

İki öğretmen var biri hesap veriyoruz diyor diğeri şikayet etseniz de birşey olmuyor diyor.

İnandığım şeyi söyleyeyim peki size. Okulun kömürlerini müdür sattığı için soğuktan dona dona okumaya çalışırken zatürre olmuş bir çocuktum. Kimseye birşey olmadığını gördüm geçmişte. Haa ama derseniz yıl 2023 artık müdahale ediyorlar. Sanmıyorum da bir yanım size inanmak da çok istiyor.

Kullanım kısıtı getirilip okulda kalmıyor ise velilerin almasında yine bir anlam göremiyorum. İdareden direk gelen bir liste dışında öğretmenin söylediği şeyleri de sorgulamaya açık görüyorum. Fuzuli şey fuzulidir.

Sakin olun ünlem hanım 😃
Sulukları dolu geliyordu ama bazen bitiren çocuklar oluyordu. Her zamanda temiz su temin edemeyecekleri bir gerçek hangi birine yetissinler. Bunun bilgisini alınca aramızda gönüllü olanlarla toplandık takılmış oldu. Hoş benim çocuğum 1 kez ancak kullandı ama hiç önemli değil. Ha okul ha sınıf ayrıca ne fark eder? İhtiyaç mi ihtiyaç.
Yeterli büyüklükte suluk kulanırlarsa bitmez. Okula alınmasına karşı değilim. Okula alınan ihtiyaca misal 500 kişi destek olurken (en iyi cihazdan bir tane alsanız yaklaşık 10 bin 15 bin etse hadi 3000 5000 TL olanı alın) sınıfa alınanla ortalama 25 kişi destek olur. Sizce bir mi ikisi de?

Kendi laptop bilgisayarini okulda kullanmasını bekleyemezsiniz.
aa neden?
okulda bilgisayar var internette de var o zaman onu kullansın
kendisi pratik olsun diye kendine ait bir bilgisayarı olsun istiyorsa bir zahmet onu kendisi alsın
Şahsen ben öğretmen olsam kendi bilgisayarımı götürüp de 30 tane çocuğun ortasına koymak istemem , yeri geliyor öğrenci veli de sınıf için kullanıyor . Ve okulda gerçekten çok çabuk yıpranıyor . Laptop lazım mı evet gerekli , okulda çıktı alınıyor . Ek kaynaklar indiriliyor ordan sınıfa yansıtılıyor . Gerektiğinde eğitici videolar izleniyor.
yahu okulda çıktı almak için neden laptop gerkesin? USB diye birş ey var illa evde hazırlık yapacaksa yapsın yüklesin USBsine, bilgisayarı çocukların içine getirmek istemiyorsa madem. bu dedikleriniz tablette bile yapılacak şeyler ayrıca. biz üniversitede bile minik bir tabletle geziyoruz kendi hazırladığımız birşeyi öğrenciye göstermek istiyorsak tableti bağlayıp gösteriyoruz.

ayrıca öğretmenlere eğitim öğretim yılına hazırlık diye ödenek verilmiyor mu her sene?

biri de demiş laptop 5 senede ölür

ben yazılım işi yapıyorum laptopum ölmüyor 5 senede, bu öğretmenler atom mu parçalıyor laptoplarda ölüyor 5 senede anlamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X