Devamlı para isteyen aile

valla ne borcu bi anlasam yıllardır. bir ara büyük abinin borçlarını ödediler uzunca bir süre. şu anda ne var bizim beyaz eşyalardan başka bilmiyorum.

Keşke siz alsaydınız şimdi kampanyalı beyaz eşya düğün paketleri var
AYda verdiğiniz 1000 tl ile sanırım beyaz eşyanın kralını alırdınız.
Siz şimdilik sakin davranın bakalım valla hiç sakin kalınacak bir durumda yok yani de neyse
Bence eşinden tam olarak yumuşak bir şekilde sor öğren bakalım ne için bu para
Hani gerçekten bilmediğiniz bir durum olabilir.

aynen işte, annem o haliyle, anneannem emekli maaşıyla evimin bir sürü eşyasını aldılar, mutfak masrafıma yardım ederler. pazardan bi kilo domates yerine 2 kilo alıp bana verirler en basitinden. Yağımı kıymamı temel şeylerimi annem alır sürekli. Değil borç istemek, yardımlarını görüyorum devamlı. Ki annem tek başına büyüttü beni ve kardeşimi, meslek sahibi etti. oNA RAĞmen hala elini üstümden çekmedi. Durum böyleyken olay senin ailen benim ailem durumuna geliyor ister istemez dile getirmesem de.

eşim tüm maaşını borca verdiği halde hala ailesine para gönderme derdinde, yani ne desem boş size. durumu iyiyse en azından sizi geçindirebiliyorsa dert etmeyin fazla. veren el alan elden üstündür derler. biz borç ödeyemiyoruz benim annem babam para veriyor, eşim ailesine veriyor. geçinebilecek durumda olsak dert etmezdim diye düşünüyorum.

Haklısın düğün borcu ödemek istememekte ama bu resti şimdi çekmezseniz ömür boyu kaç düğün parası ödersiniz bilmem

Bunları ödeyelim onlar da ona göre yaşasın biz de herkesin parası kendine deyin

geçiniyoruz allaha şükür şu anda. ama eşim maaşını alamıyorken çok zordaydık. eşya taksitlerimizden birini annem üstlendi sırf bu yüzden. o ara eşimin eline iki kuruş geçince hemen ailesine gitti yarısı. şimdi işleri düzeld eşimin ve istenen meblağ arttı. o yüzden dert ediyorum ve böyle giderse arıza da çıkaracağım artık.

Bence eşine şöyle yaklaş. Madem düğünden kalan borç var. O borç sizin sayılsın. Kredi çekin borçların tamamını ödeyin eşinize de şöyle açıkayın her ay ailene parça parça para göndereceğimize tek yere biz kredi ödeyelim bizde kendi bütçemizi bilelim de. Onların ailesel kişisel ihtiyaçları sağlık gibi bir durum ortada yoksa sizi ilgilendirmez. Asla para taleplerini karşılamayın. Siz başta hata yapmışsınız. Şan şeref düğünle yemekle mi olur Allah aşkına. Bir kaç saat elaleme hava atılacak diye uzun süre anlaşmazlıkların olacağı bir ortam olması ne kadar mantıklı? İstemediğiniz bir şeyi kabul etmeseydiniz. İpleri vermişsiniz. Bunun eşinizi kırmadan yapılacak yolu budur gibi geliyor. En azından sizin yerinizde olsam böyle yaparım.

bu bir aile kültürü ve alışkanlığı. onların ihtiyacının olup olmaması önemli değil.istiyorlar.evin o parasında sizin de söz hakkınız var.ama bunu hiç hesaba katmadan direk oğullarıyla muhattap olurlar.ve maalesef değişmiyorlar. yıllarca resmen 'sömürüldük'.tek çözümü siz de bir borca girin,bir şeyler alın ki gönderebileceğiniz bir para olmasın.biz başka bir çözüm bulamadık

bizim durumda hep arıza çıkarıyorum, eşimle aramız bozuluyor sürekli. çözüm olmuyor. işe yarayacağını düşünüyorsanız çıkarın ama sonuç yine aynı olabiliyor. o tarafın istemesine engel olacak bir konuşma yapılmalı.

Ben olsam o düğün borcunun tamamını değil ama makul bir kısmını öderdim çünkü yarın öbür gün kıdem tazminatı alınan kardeş evlenir veya başka bir durum olur daha fazlasını sizden isteme durumu olabilir buna ortam hazırlamazdım. o beyaz eşya borcunu da kapatır bütçemi ayırır eşime de kesin bir dille sağlık vs gibi çok zaruri bir durum olmadığı sürece para yardımı yapmam derdim. Yoksa ilerde o düğün ve beyaz eşya masrafının üç katı rahat sizden çıkabilir.

Vala benım babam emeklı ev aldı borc oduo emklusıne borc oduo yenı ıse gırfı kardesım okuo dersnesı servısı okulu derkn dugun masrflrı vb gecen benım esım sormus hıc haberm yok bnada babbm dedı senmı solefın kızım dıe baba nıe zor ıste casıon hastasın derdın paramı ben verryım enesın okul fln masrflarını yorma kendını demıs vala esım bana bıle demedı benm babma sormys tabı ıstemez babbm bılıom ama zır durumda o degıl esımın dedesı gecen ordaydım ev yaptryomus dıo bana bılezıklerını ver borc odeyecem gıt kızından al dedım bende erkk trfı garıplet

valla araba için birikim yapıyorduk ama direk borca mı soksam napsam...

Hayır kp kv cok oyı ınsanlar dedemız fena bugune kadar kp yemıs bıtrmıs elerınde avucunda ne varsa almıs kp der hep onlara bes kurus vermyın ıster onlsr dıe oyuzden ole dedım bugune kadar kv kp ezmıs

canım ben burda karı koca çalışıp böyle ailelere para verme mevzusu yaşayan herkese şu tavsiyede bulunuyorum..
maaşlar ortak elde toplansın. ödemeler yapıldıktan sonra birikime ayrılcak tutar da ayrılsın. kalan 2ye bölünsün herkes elindeki para ile ne yapmak istediğine kendi karar versin.
mesela eşine 500 tl mi kaldı nasıl isterse öyle değerlendirebilir. isterse hepsini ailesine verir isterse hepsini kendi yer. isterse ayrıca birikim yapar.
ama 2ye bölmeden önce birikim tutarını ayırmak şart. öbür türlü maaşlı çalışanlarız birikim zor.
eşinle bu şekilde konuşursan bence makul gelecektir ve kafasına göre para göndermek yerine daha mantıklı rakamları gönderir hem de ortak keseniz etkilenmez sen de sinirlenmezsin.
ama bir erkeğe anana babana gönderiosn die sürekli konuşursan biyerden sonra patlar.
usulca sakince alttan alta çözün sorunlarınızı

işte biz en başında böyle yapacağız diye konuşmuştuk aslında. para benim hesapta toplanacaktı, ordan tüm borçlarımız kapanacaktı. geri kalan paradan da her ay belli miktar kenara atacak, kalanı da kendimiz dilediğimiz gibi harcayacaktık. ama en başta olan bu durum zamanla eşimin bana maaşını vermemesiyle, benim maaşımla borçların kapanmasına ve onunkinin ailesine gitmesine sebep oldu.

bu konuyu bulmuşken yazayim dedim.
bizim eşimin aileside zor geçiniyor..
kp yakında emekli olucak artı iki maaşla geçincek..
bölelikle kp emekli olunca eşim artık para vermiycek..
bu konuda eşime güveniyorum..
görümcem çalışmıyor. oda evlencek çaginda...
abim öder diyomuş (b.k ödesin ) eşim de ben ödeyemem çalış sende olur diyomuş.. :) çalışsın alsin kendine herşey demi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…