Detoks ile zayıflama günlügü

sizdenbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
252
1
Detoks, yanlış beslenme, stres, çevresel etmenler ve ilaç kullanımı ile beraber vücutta oluşan toksik madde birikimlerini uzaklaştırmak için yapılan bir programdır. Doğduğumuz günden beri birçok toksin ile karşı karşıya kalır, metabolizmamızdaki koruyucu bileşiklerle bu zararlı öğelerin olumsuz etkilerini yavaşlatmak için çalışırız. Ancak zamanla bu koruyucu kalkan, aşırı çevre kirliliği, egzoz gazı, sigara dumanı, aşırı alkol alımı, kullanılan gereksiz ilaçlar, aşırı katkı maddesi kullanımı, tarımsal ilaçlar, hormonlu gıdalar ve radyasyon gibi doğamıza aykırı bu yaşlandırıcı faktörlere karşı etkisiz kalabilir ve sağlığımız tehlikeye girebilir. Bunun için detoks programlarıyla düzenli olarak bedenimizi arındırmak, karaciğer, böbrek ve bağırsaklar kanalıyla İnsanın kendini daha mutsuz, daha yorgun, daha huzursuz hissetmesine neden olan toksik maddelerin vücuttan atılması gerekir.

Bunun için bolca, mevsiminde (mümkünse organik tarımla yetişen) sebze ve meyve yemeliyiz. Özellikle kullanılması önerilen sebzeler: domates, enginar, salatalık, sarımsak, soya filizi, kurutulmuş domates, kereviz, zencefil, maydanoz, meyveler ise kırmızı erik, kivi, kayısı vişne ve böğürtlendir. Ara öğünlerde ise sebze ve meyve sularına ağırlık vermeliyiz, işlenmemiş tam tahıl ürünlerini, kuru baklagilleri, hayvansal omega 3 kaynağı balığı, barsak florası için yararlı olan iyi huylu bakteriler içeren yoğurdu ve makul miktarlarda tuzsuz yağlı tohumları beslenmemize katmalıyız.

Detoks programı süresince bol su içilmelidir. Sıvı ihtiyacının büyük bir kısmı sebze/meyve suları ve bitki çayları ile karşılanacaktır ancak yine de bu sürede bolca ılık su içilmesi de gerekir. Bitki çaylarından piyasada detox adı altında satılanlar dışında, zencefil, hindiba, rezene, yeşil çay da kullanılabilir. Bu süre içinde kafeinli içeceklerden, alkol ve hazır gıdalardan, sigaradan uzak durulmalıdır..
Alıntıdır

Son düzenleme:
Ben bu gün den başlıyorum kızlar.
Benim gibi hem toksinlerden hem kilolardan kurtulmak isteyenler hoş geldiniz diyorum topiğimiz hayırlı uğurlu olsun.

Kolay detoks programı (sadece sebze meyve ile idare edemeyenler için)

Haftada 1 kez vücudumuzu arındırmamız gerekiyor. Örneğin bir gün boyunca sadece evde sıkılmış doğal meyve suyu, içme suyu ve yanında çiğ meyve ve sebze tüketmemiz öneriliyor.

Bunları sofranızdan kaldırmaya ya da çok ender tüketmeye çalışın. Kırmızı et, şarküteri etler, sakatat, rafine edilmiş gıdalar, konserveler, şeker, tuz, doymuş yağlar, kahve, alkollü içecekler ve nikotin.

Mümkün olduğunca organik gıda tüketmeye çalışın.

Sadece filtre edilmiş, mineralleri uygun ve ph düzeyi 7 veya üzerinde olan içme sularından tüketin.

Yumurta, buğday, süt ve ürünlerini belirli dönemlerde sıra ile yiyin. Hepsini aynı dönemde tüketmemeye özen gösterin.

Mevsim meyve ve sebzelerini tüketmeye özen gösterin.

Sofranızda en sık bulunan ürünler: meyve, sebze, yeşillik, tahıl, baklagiller, düşük yağ oranlı süt/yoğurt/peynir, organik beyaz et ve taze balık olmalı.

Limon asidik olarak düşünülse de, vücudumuz için en ideal asit düzenleyici maddelerdendir ve her gün bir miktar tüketilmesi hararetle tavsiye edilir.

Doğanın antibiyotiği olan sarımsak, insan yapımı antibiyotikler gibi yan etkileri olmayan muhteşem bir antioksidandır. Belirli aralıklarda sarımsak kürü yapılması tavsiye edilir.

Bir bağ maydanozu kaynayan suya atıp, suyun altını kapatın ve bu suyu ılık olarak gün içerisinde tüketin, hem klorofil hem de diğer vitaminler açısından ideal detoks ajanı olacaktır.

Boyum 1,70.
Kilom: 64

Hedefim : 54.

İlk günümün kahfaltısı:

iki sarı elma bolca su sütlü nes kahve şekersiz.

Öyle yemeğim :

İki adet suda pişmiş yumurta bir domates bir kaç dilim salatalık bolca su.
Nes kahve şekersiz.

Su içmeye devam... zayıflicam pes etmek yok.

Boyum 1,70.
Kilom: 64

Hedefim : 54.

İlk günümün kahfaltısı:

iki sarı elma bolca su sütlü nes kahve şekersiz.

Öyle yemeğim :

İki adet suda pişmiş yumurta bir domates bir kaç dilim salatalık bir kac siyah zeytin bir dilim dusun yag orani beyaz peynir bolca su.
Nes kahve şekersiz.

Su içmeye devam... zayıflicam pes etmek yok.

Göbek gitti ölçüler küçüldü.

Oglene kadar karpuz.

Ogleden sonra bol bol salata arada birer dilim ekmek te ekliyorum.

Sütü kestim kahvemi sade içmeye başladım.

Şeker yok tatlı hamur işi yok et yok bu günler.

Zayıflamaya devam.

merhaba kimse bırseycık yazmamıs benyazayım dedım bende isveç dıyetıne basladım bana cok cazıp geldi =) sen kac kılo verdın kız ?

merhaba kimse bırseycık yazmamıs benyazayım dedım bende isveç dıyetıne basladım bana cok cazıp geldi =) sen kac kılo verdın kız ?

Hoş geldin canım. Kilomu daha ölçmedim ama elbiselerimden çok belli kilo verdiğim. Bende merak ediyorum en yakın zamanda verdiğim kiloyu yazarım buraya. Benim problemim hep take away abur cubur yemek ya aç kalmak ya da fazla yemek idi. Buna bir son vermem gerektiğini hisetim. Şimdi doğal şeyler tüketmeye dikkat ediyorum iştahımı kontrol edemiyordum şimdi ne zaman ne ve ne kadar yiyeceğimi kontrol edebiliyorum.

İsveç diyetini bilmiyorum ama merak ettim şimdi bende. Diyet kulağıma zor işkence gibi geliyor benim ya detox doğal sağlıklı beslenmek daha hoş gelmiştir kulağıma hep.

Vermem gereken 12 kilom var ve iştahımı kontrol edemiyorum. Artık bit tabak sebze yemeği bile tutmuyor ve iki saat içinde açıkıyorum.

çok sevındım senın adına zaten beselenme alıskanlıgını degıstırmek demek yavas yavas kılo vermek demek enguzelı ve saglıklısı o tabıkıde ... Yalnız benım kısa surede mucızevı sonuclar elde etmem lazım enaz 8 kılo vermem lazım 15 gunde ve isvec dıyetı 13 gun suren bır dıyet harfı harfıne uyuldugunda sonuc harıka olabılıyor... bıraz agır bır dıyet cok olmasada ama ben azcık renklendırıyorum onu ek ılave urunlerle abartıya kacmadan.. yarın lısteyı paylasırım goz atarsın

Vermem gereken 12 kilom var ve iştahımı kontrol edemiyorum. Artık bit tabak sebze yemeği bile tutmuyor ve iki saat içinde açıkıyorum.

yulaf kepeği denıyebılırsın o zaman super bır ıstah kesıcı bırazda senkontrol etsen bı haftda mıden kuser yemek yemeye suan bahsettıgın gıbı bı tabak degıl yarım tabakta tıkanırsın az gayret

Hoş geldin canım,

bende edemiyordum, yemek yemeden duramıyordum sonra pişman oluyordum kötü hissediyordum. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Dengesiz beslenmek kadınları bir çok yönden etkiliyor maalesef bizim derimiz cildimiz metabolizmamız erkeklerinkinden çok daha farklı. Saçlarım bile canlandı benim çok iyi sonuçlar alıyorum. Sana nasıl başladığımı anlatayım. İlk günlerde ne yediğim zaten yazıyor. Baktım iştah kabarıyor domates salatalık yeşil soğan karpuz meyve aldım. Kalorisi az oldukları için 3 saat arayla yedim. İkinci günden sonra mutlu hissetim abur cubur yememiştim et süt hamur işi tatlı yemeden de olabiliyormuş. Dogal gıdalar ilaç gibidir sağlıklı beslenme sağlıklı yaşamdır. Meyva yerken iki üç elma yedim 2-3 saat sonra salata bir dilim ekmek aç durmuyorum gördüğün gibi. 2-3 saat sonra karpuz yedim ve akşama kadar böyle devam ediyor. Et süt yoğurt pilav gibi şeyler şu an aklıma bile gelmiyor ama azar azar yenebilir yeterki onları bir öğün de yeme. Süt yoğurt ve et bir arada olmaz mesela. Yogurtla bulgur pilav da. Ayrı ayrı yemen lazım yine 2-3 saat arayla mide zorlanmıyor bu şekil.
Başarabilirsin.

Canım,
nasıl geçti ilk günün?

Evet benim ki psikolojik sorun daha çok yemeden duramıyor sonra da pişman olup kötü hissediyordum ama çok şükür değişim var ve güzel sonuçlar alıyorum.
Ver bakim sen listeyi merak ettim bende.

sizdenbiri bende topiğimi değiştirdim cunkı ısvec dıyetıme ek ılave urunler katıyordum... öyle olmasa coktan bırakmıstım dıyetı sen sanırım aksam yemegı yemıyorsun ?

Kurallar
1. Ayrıca çay, kahve ve meşrubat içilmemeli.
2. Günde 2 litre su içilmeli.
3. Diyet 13 günden fazla sürdürülmemeli.
4. Diyeti ancak 6. günde kesebilirsiniz.
5. 3 aydan kısa bir sürede diyeti tekrarlamayın.
6. Aynı gün içinde öğle ve akşam yemekleri yer değiştirilebilir.
Tavsiyeler
1. Brokoli bulamazsanız karnıbahar yiyebilirsiniz.
2. Kolesterolü yüksek olanlar yumurtanın akını yiyebilir.
3. Ölçü ve miktar belirtilmeyen yiyecekleri abartmamak koşuluyla istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
4. Diyet ağır gelirse 6. günde kesip 3 Ay sonra 6 gün daha uygulamak mümkün.
1. gün
Sabah: 1 Fincan kahve, 1 Kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata
2. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve
3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 Domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata
4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 25 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt
5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli
6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata
7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey
8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata
9. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve
10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata
11. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 25 gram yağsız beyaz peynir
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt
12. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli
13. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

canım liste bu harfı harfıne uysan 10 kg rahat verılıyor ama benım eklemelerım oluyor kafama gore lght sut yogur soda vs ve sebze yemeklerı olarak yoksa katlanılmaz calısan bırı olarak konusuyorum .... birde benım saatlere karşı fobim var saate uyamıyorum yalnız 17:00dan sonra su harıcı hıcbırsey yıyıp ıcmıycem

bugun ikinci gunum adet donemımdeyım ve ben bı kötü bişi yaptım az önce

Ne yaptıııın ?

Ben bu diyet listelerini sevmiyorum ya sadece listede olan şeyleri yemem mecburiyet ya yapamıyorum ben. Salam da sevmem ben sanırım bu diyet bana göre değil. Akşamları da yiyorum canım domates salatalık yeşil soğan evde ne varsa salata yapıyorum bir kaç zeytin limon oooooh misssss. Bir dilim ekmek tost makinesinde kızartıp salatamla birlikte yiyorum ama her zaman değil.

işte bende çalıştıgım ıcın hergun kafama gore burada kofte mofte yapamıyorum kı kırmızı et ve tvuk etı hıc sevmem yapamıyorum edemıorum bu dıyet ılgımı cekmıstı arkadasımda uyguladıgım ıcın ... ama dedıgım gıbı saatlere uymaksızın kafama gore ögle yemegını 1-2-3 arasında kacta olursa yıyorum ama 5den sonra yememeye gayret gosterıyorum sen ne kadr surede kılo verdın ? ben dunden berı 500 grm verdım sankı hiyyuu =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…