- 17 Eylül 2018
- 2.475
- 8.208
-
- Konu Sahibi CiNNET NUR
2 yıllık aynıyızAy vallaha o ayrı bir zor. Ne diyeceğimi bilemedim. Kaç yıllık evlisin ? Hiç mi bir şeyleri halledemediniz?
Öyle demeO kadar özgürdünüz madem arkadaşlarınızla buluşmak için izin isteme seviyesine nasıl düştünüz?
Küçümsediğiniz eltilerinizden bir farkınız yok, belki onlar daha mutludur hatta.
Sanırım ben bile bile lades oldum:) Allah ikimize de yardim etsin o zamanAynen öyle Benimde öyleydi, ben ilk tanıştığımda eşim bana batılıyım dedi, aradan 3-4 sene geçti işler ciddiye binince bana açıkladı ama aşık etmişti... Ay şimdi düşüp bayılacağım
Siz bir şekilde kabullendirmissiniz ne güzel ama benimki biraz çetin kaya sanırım.. Şansımı denemek istiyorum ama bir kez daha. Biraz olaylar durulsun. Bugün aşırı sinirliyim. Bir müddette böyle gidecek gibi görünüyor. Ilerleyen zamanda ciddi bir konuşma yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim canım.Doğum izninden sonra bende işe dönemedim, çocuğumu bakıcıya vermeye kıyamadım ama şimdi fark ediyorum ki ben kendim olmaktan çıkmışım...9 yıl neredeyse hiç izin kullanmadan çalıştım, yurtdışında da yaşadım bir süre ama gel gör ki evlenince eşim beni alttan alta pasif hale getirmiş. Konu çalışmaya gelince bir eksiğin mi var, durumumuz iyi çocuk küçük vs vs gibi şeylerle ömrüm evde geçiyor, en kötüsü durumu kanıksamaya başlamışım. Eşim iç anadolulu, ailesindeki kadınlar genelde ev hanımı, beni onlar gibi düşünmeye, yaşamaya yöneltmiş. En sonunda artık dedim ağustos sonu ufaktan iş aramaya başlıyorum, gene aynı bahaneleri sundu ama en sonunda sen bilirsin dedi. Sende işe başla cnm, bunu sadece maddi anlamda söylemiyorum. Gerçekten sana iyi geleceğini düşünüyorum. Bizim gibi öncesinde çalışan bayanlar için yaşadığımız hayat olmuyor, ters geliyor bir yerden sonra...
Aramızdaki farkı söylemek küçümsemek mi bunu nerden çıkardınız? Ayrıca insanları kim olursa olsun küçümsemezden nefret ederim. Lütfen dikkatli okuyun yazdıklarımı aksi taktirde bir de buna sinirlenmek istemem.O kadar özgürdünüz madem arkadaşlarınızla buluşmak için izin isteme seviyesine nasıl düştünüz?
Küçümsediğiniz eltilerinizden bir farkınız yok, belki onlar daha mutludur hatta.
Benim eşime göre onların sesi çıkmıyor. Hepsi halinden memnun bir ben değilim ama ?Eltilerinize öyle demişsiniz ama en azından onlar ses çıkarabiliyormuş
Okumadan yorum yazamam zaten. Diğer eltilerinizin doğudan olduğunu, haliyle onların koloni şeklinde yaşamaya alışkın olduklarını ama sizin olmadığınızı vurgulayıp, lisanslı yani okumuş sadece 1 eltiniz olduğu ile taçlandırmışsınız.Aramızdaki farkı söylemek küçümsemek mi bunu nerden çıkardınız? Ayrıca insanları kim olursa olsun küçümsemezden nefret ederim. Lütfen dikkatli okuyun yazdıklarımı aksi taktirde bir de buna sinirlenmek istemem.
Önerilere açığım efendim buyrun lütfenBazen sinsi olmak gerek aslında.. eşinizin damarını biliyorsanız oradan yakalayıp masumane bir şekilde işleseniz ? Belki direkt söylemekten yakinmaktan daha etkisi olurben bir dönem Kalabalıktan çok bunaldigimda eşimin zayıf noktası olan keyif yapmak ve ve sonsuz ilgi vadettmistim alttan alta.. ikinci gün direkt uygulamaya geçti ve halletti.. eminim ben de kalabalıktan sıkıldım vs vs desem eşim de kavga ederdi.. farklı yollar denemeyi öneririm
:) İzin almak mı ? Sadece söylüyor. Sanırım ben pusmuşum ya cidden..
Evet sanırım tokat gibi bir cevap buydu .Okumadan yorum yazamam zaten. Diğer eltilerinizin doğudan olduğunu, haliyle onların koloni şeklinde yaşamaya alışkın olduklarını ama sizin olmadığınızı vurgulayıp, lisanslı yani okumuş sadece 1 eltiniz olduğu ile taçlandırmışsınız.
Öncelikli dertlerinizi belirleyin bir. İzin almak zorunda olmak mı?İzin almadan bir yere gidememek mi? Evden çıkamamak mı? Sülale ile iç içe olmak mı? Çalış(a)mıyor olmak mı?
Yazarken daraldım. Bir insan kendini neden köle yapar...
Evet onlar için bu bir kültür. Mesela benım ailem gelse bile akşam olunca kal desek de kalmaz evimize gidelim der ama onlar için kalmak beraber yaşamak çok normal. Hele ki cocuk erkekse o zaman zaten ayrı ev kavramını ayrı aile kurma kavramını pek oturtamıyolar. Bu sefer erkeklerde araya mesafe koysalar aileleri tarafından dışlanacagını düşünüyorlar. Biz de başta çok konuştuk ailem de ailesiyle konuştu. Biz öyle değiliz eskidenmiş onlar ne istiyorlarsa yapsınlar falan denmişti. İşin esası o değil kız nasıl olsa geldi bize ayak uydurmak zorunda diyorlar. Ülkemizde ataerkil sistem malesef her yerde özellikle doğuda kendini daha çok hissettiriyor. Ailesiyle içli dışlı olmayan, onlara yakın yaşamayan erkek küçümsenir. hatta belli bir süre sonra bakıma ihtiyacı olmasa dahi, anne ya da baba yalnız kalınca evini birleştirenler var. Kısacası onlar değişmez. Değiştirmeye uğraşanlar da boşuna ömrünü heba eder.Hay ağzını öpeyim, benimkide doğulu, konu sahibininde doğulu sanırım, inan ellerinden gelse her gün beraber yaşarlar ne akrabası bitiyor ne misafiri, özel yaşamınız yok diyorum ben hep, birde benim ki Batı’da büyümüş, demekki kanlarında var
Bayağı sindirmiş hemde. Burada okuduklarımı düşününce daha iyi anladim..Keşke baştan alıstırmasaydınız, erkekleri böyle yapan kadınlar. İzin almak nedir ? Kahve içeceksiniz alt tarafı cidden sizin için üzüldüm sindirmiş sizi bildiğin
Eşinizi tanıyorsunuz sonuçta. Dayanamadığı, hayır diyemeyeceği ne var? Ya da birlikte en çok ne yapmaktan keyif alıyorsunuzÖnerilere açığım efendim buyrun lütfen
Yakın otursanız bu kadar sıkı fıkı olmazdınız herhalde :) 22 23 saat yol çekiuoruz hakkını verek bari diyorlar herhaldeYa hepsi farklı şehirlerde. Kaynanam tam doğuda oturuyor biz tam batıda oturuyoruz aramızda neredeyse 22 23 saat yol var. Hiç konuşulmadı bu konular.. Tahminde edemedim açıkçası hem ne diyecektim ki zaten
Hazır bu konuda tartışmışken geri adım atmayın öncelikle.Evet sanırım tokat gibi bir cevap buydu .
Nasıl bu hale geldigimi anlayamadan cümbüşe katılmışım. Hangisini nereden tutacağımı bilmiyorum..
Çok yazık valla, aynen katılıyorum çok zor yaşamlarına ayak uydurmak iyi öğrenmişsiniz daha neler var neler, örneğin şuan kavga ettik kısakollu uzun bir elbise giydim diye arkadaşının yanına giderken, kendisi mi süslendi püslendiEvet onlar için bu bir kültür. Mesela benım ailem gelse bile akşam olunca kal desek de kalmaz evimize gidelim der ama onlar için kalmak beraber yaşamak çok normal. Hele ki cocuk erkekse o zaman zaten ayrı ev kavramını ayrı aile kurma kavramını pek oturtamıyolar. Bu sefer erkeklerde araya mesafe koysalar aileleri tarafından dışlanacagını düşünüyorlar. Biz de başta çok konuştuk ailem de ailesiyle konuştu. Biz öyle değiliz eskidenmiş onlar ne istiyorlarsa yapsınlar falan denmişti. İşin esası o değil kız nasıl olsa geldi bize ayak uydurmak zorunda diyorlar. Ülkemizde ataerkil sistem malesef her yerde özellikle doğuda kendini daha çok hissettiriyor. Ailesiyle içli dışlı olmayan, onlara yakın yaşamayan erkek küçümsenir. hatta belli bir süre sonra bakıma ihtiyacı olmasa dahi, anne ya da baba yalnız kalınca evini birleştirenler var. Kısacası onlar değişmez. Değiştirmeye uğraşanlar da boşuna ömrünü heba eder.