Bana bir akıl verin çıkmazdayım

Ayy! Gerçekten konunun şu kısmı beni çileden çıkardı. Konu sahibi işin dini boyutu eşinizin umurunda bile değil görmüyor musunuz, aynı zamanda çocukta eşinizin umurumda değil. Eşiniz sizi hem boşayıp hayatına bakmak istiyor hemde hasta babasına hizmetçilik yapmanız içinde evden de göndermek istemiyor. Yani öyle lafımı mafımı yemem lafları hikâye.
Konu sahibi eşiniz olacak adama sınırını göstermeniz lazım yoksa bu saçma adam 'ben seni zaten boşadım' diyip başka bir kadını getirip eve soktuğunda aklınız başınıza gelir.
Kesinlikle çok haklısınız ve yazılan yorumların hepsi bana ışık oldu kendi benliğime dönüp önce kendimi düşünüp yoluma bakmaya karar verdim ben mutluysam çocuğum mutlu olur mutsuz bir ortamın içinde zaten çocuğuma iyilik değil kötülük etmiş olurum

Üzülüyorum tabiiki hemde çok verdiğim emeklerin hep boşa oluşunu görmek yıktı beni bir yanda çaresizlik bir yanda çocuğum kafam darmadağın oldu buraya yazmak istedim kendimi bulabilmem için olayın içinde insan gerçekleri göremiyor gözü kör oluyor dışardan bir bakış açısı aydınlatabiliyor önünü
Ailen destek olmuyor mu sana nerede onlar biliyorlar mı yaşadıklarını

Allah rızası için bakıyorsanız buna diyebileceğim birşey yok fakat eşiniz ve ailesi hiçte öyle Allah'ın rızasından anlayan kafalar değil. Eğer öyle olsaydı eşiniz ve ailasi 'bu kadın bankamıza bakıyor, ona iyi davranalım' derledi, ama sizde görüyorsunuz ki bakıcılığını yaptığınız adamda dahil kimsinin umrumda bile değilsiniz. İstekleri zaman size kapıyı gösterebiliyorlar ne yazık ki.
Çok haklısınız bunu çok net bir şekilde gördüm ve kendi kişiliğim gururum için kendi yolumu çizmeye karar verdim bundan sonraki hayatım için

Sarhoşken bilinci acik olduğunu sanmıyorum yani boşama olmamis mi olabilir ama bence tek sorun bu değil, size hem yok ben boşarim artik gurursuz degilim deyip evden gitme demesine ne denir?
Resmen ben boşanacam ama sen kal aileme bak demek . Çok üzüldüm adiniza

E babasına bakacak biri lazım sizi niye göndersin?
Sarhoş adamın aklına gelen de boşol demek bu arada. Lafını yemezmiş.

İnsanda biraz vefa, utanma olur siz ailesiyle yaşayıp, hasta babasıyla ilgilenirken, kardeşleri, yeğenleri derken sürekli gelen gidenle uğraşırken kocanızın aklına gelen işi olmadığı dini nikah.

Siz hâla o evde kalmaya bakıcılık yapmaya devam edin.

Arkadaşlar merhaba buraya daha önce yaşadığım kimyasal gebelikler için yazmıştım şuan çok önemli başka sorunum var evliliğim ile ilgili herşey çok güzeldi eşimle hiçbir sorunum yok normalde ben 4 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum kayınpederim yatalak hasta evleri müteahhite verildi bizimle yaşıyorlar yapılana kadar zaten onlar bize geldikten sonra oldu herşey ben elimden geleni yapıyorum hasta babalarıyla ilgileniyorum ama görümcemler yeğenler git gel hep benim onlara kötü davranıyormuşum gibi hissettirdiler eşime ve eşim dün bana kafası güzelken kendinde değilken 3 kere boşol dedi ama sonrasında çok ağladı seviyorum seni diye şmdi inadından ayrılmak istiyor ben bunu yaptım herkese de söylerim lafımı yersem gurursuz olcam diyor ama ayrılsakta seni göndermem evden çocuğumuz için devam ederiz diyor bende madem öyle niye ayrılıyorsun diyorum lafımı yemem diyor ben ne yapacağımı bilmiyorum eşimi seviyorum ama ben kötü oldum ailesi eşini doldurdun aramızı bozdun modunda şuan ama asla öyle bişey yapmadım benm kalbim çok kırıldı yine de sustum geldiler gittiler hizmetlerini yaptım ama yine kötü oldum nasıl davranmalıyım eşimin değerimi yeniden anlayıp bu düşünceden vazgeçmesi için ve sarhoşluk anında kendinde değilken boşol demesi geçerli olur mu nikahımız düşmüş müdür
Lafımı.yemem ne demek ? Ablasına erkeklik yapacak senden boşanacak ama sen evde hizmetçi mi olacaksın ? Ayrıca aklı melekeleri yerinde değilken söylediği bosolun bir geçerliliği yok siz yine de diyanete sorun

Yani boşanırsan sana destek olmayacaklar mı senin bu yaşadıklarını görüp nasıl buna kayıtsız kalabiliyorlar? Ayrılmış olabilirler ama sen onların kızısın yine de yardım etmeleri lazım
İllaki olurlar ama bir noktaya kadar benim hikayem biraz acılarla dolu uzun uzun buraya yazamam ama sadece çıkmazda olduğum için görüyorsunuz ki buraya yazdım ve verilen cvplar kafamda bi çok şeyi netleştirmeme vesile oldu

Kesinlikle çok haklısınız ve yazılan yorumların hepsi bana ışık oldu kendi benliğime dönüp önce kendimi düşünüp yoluma bakmaya karar verdim ben mutluysam çocuğum mutlu olur mutsuz bir ortamın içinde zaten çocuğuma iyilik değil kötülük etmiş olurum

Beni gerçekten şaşırtınız konunun başında bizi anlamayacağınızı düşünmüştüm, neyse ki öyle olmadı.
Daha önce de yazdığım gibi işin dini boyutu eşinizin umurunda değil sadece bunu kendi çıkarına kullanmak istiyor. Günahı işlememeyi önemseyen adam eşine durduk yere boş ol demez, ayrıca nikahından çıkardığı kadınla aynı evde yaşamakta dinen günah, ama eşiniz bunu hiç sorun etmiyor çünkü babasına hizmetçilik yapmanızı istiyor yani sizin hayatınız, geleceğiniz onun umrumda değil tek düşündüğü kendisi. Bu bencil adamı acilen sevmeyi bırakmanız lazım söyleyeceklerim bu kadar.

Beni gerçekten şaşırtınız konunun başında bizi anlamayacağınızı düşünmüştüm, neyse ki öyle olmadı.
Daha önce de yazdığım gibi işin dini boyutu eşinizin umurunda değil sadece bunu kendi çıkarına kullanmak istiyor. Günahı işlememeyi önemseyen adam eşine durduk yere boş ol demez, ayrıca nikahından çıkardığı kadınla aynı evde yaşamakta dinen günah, ama eşiniz bunu hiç sorun etmiyor çünkü babasına hizmetçilik yapmanızı istiyor yani sizin hayatınız, geleceğiniz onun umrumda değil tek düşündüğü kendisi. Bu bencil adamı acilen sevmeyi bırakmanız lazım söyleyeceklerim bu

Daha önce de yazdığım gibi işin dini boyutu eşinizin umurunda değil sadece bunu kendi çıkarına kullanmak istiyor. Günahı işlememeyi önemseyen adam eşine durduk yere boş ol demez, ayrıca nikahından çıkardığı kadınla aynı evde yaşamakta dinen günah, ama eşiniz bunu hiç sorun etmiyor çünkü babasına hizmetçilik yapmanızı istiyor yani sizin hayatınız, geleceğiniz onun umrumda değil tek düşündüğü kendisi. Bu bencil adamı acilen sevmeyi bırakmanız lazım söyleyeceklerim bu kadar.
Çok haklısınız

İllaki olurlar ama bir noktaya kadar benim hikayem biraz acılarla dolu uzun uzun buraya yazamam ama sadece çıkmazda olduğum için görüyorsunuz ki buraya yazdım ve verilen cvplar kafamda bi çok şeyi netleştirmeme vesile oldu
Çocuğun küçük değil, iş bulup ev tutana kadar destek olsalar yeter de artar bile. Korkacak bir şeyin yok ama sen gidince onlar hep beraber bulacak ebesini. Dik dur. Beni boşayan adamın evinde hizmetçilik yapacak halim yok, gidiyorum ben deyip çık. Ona muhtaç olmadığını sadece vicdanlı olduğunu anlasın. Çok ezmişler seni ama bu aslında bir fırsat. Dik dur.

Ben de alkollüyken yapılan boşamanın geçerli olmadığına inanıyorum ama adam hazır böyle saçmalarken kullan bunu

Umarım bu kararının arkasında olursun senin adına sevindim hem senin için hem de çocuğun için en iyisi bu boşan bu aileden kurtul çalışır bakarsın çocuğuna bir şekilde ailen de destek olurlar bir yere kadar belki ilk başlarda biraz zorlanırsın belki ama sonra ayağa kalkarsın ne olursa olsun o evde kalmaktan bin kat daha iyidir

Çocuğun küçük değil, iş bulup ev tutana kadar destek olsalar yeter de artar bile. Korkacak bir şeyin yok ama sen gidince onlar hep beraber bulacak ebesini. Dik dur. Beni boşayan adamın evinde hizmetçilik yapacak halim yok, gidiyorum ben deyip çık. Ona muhtaç olmadığını sadece vicdanlı olduğunu anlasın. Çok ezmişler seni ama bu aslında bir fırsat. Dik dur.

Ben de alkollüyken yapılan boşamanın geçerli olmadığına inanıyorum ama adam hazır böyle saçmalarken kullan bunu
Aynen de öyle yapıcam ben onlara muhtaç değilim ki zaten herşeylerini ben yapıyorum eşimin bu zamana kadar arkasında dağ gibiydim ama o dağı yerle bir etmesini onu düşürmeyi de bilirim yetti artık uğradığım haksızlıklar ezilmelerim bu gece benm miladım oldu

Eşinizin babasına baktınız, boşanırken bunu bir karşılığı olmalı mutlaka.

Umarım bu kararının arkasında olursun senin adına sevindim hem senin için hem de çocuğun için en iyisi bu boşan bu aileden kurtul çalışır bakarsın çocuğuna bir şekilde ailen de destek olurlar bir yere kadar belki ilk başlarda biraz zorlanırsın belki ama sonra ayağa kalkarsın ne olursa olsun o evde kalmaktan bin kat daha iyidir
Aynen öyle canım

X