- 18 Temmuz 2016
- 74
- 56
- 88
- 39
- Konu Sahibi Papatyam_ege
-
Ev kayınvalidem ve kayınpederimin üstüne.
amin inşallah3 katli apartmanlari varmis daha ne Allah gozunu doyursun eltinizin
Ev yapilirken esinizden de borc alip asagi yukari esit miktarda katki olduysa bi zahmet gelin hanim kirayi kendi hakki olarak gormesin. Zaten oturmus, ev parasi biriktirmis ne güzel. Biraz da size destek olunsa kimse bir sey kaybetmez. Eltiniz o evi benimsemis anladigim kadariyla ama herkesin katkisiyla yapilmis bir ev, tavri yanlis. Burada is buyuklere dusuyor, evlatlar arasinda denge saglayacak olan onlar.
Eşinİzin ev yaparken verdiği borcu isteyin borcunuzun bir kısmını kapatın. Kiraya filan da istemeyin. Kv kp ve eltiye de mesafenizi koyun hele maddi meseleler için hiç muhattap olmayın ne güzel kendiniz yapmışsınız her şeyi
Merhaba Dert ortaklarım. Sizinle burada bir çok derdimi paylaştım. Her seferinde de bana olumlu şekilde cevaplarda verdiniz. Teşekkürler hepinize. Bu sefer ki konumuz hakkında hem buraya yazmak istedim hem de anlatmasam bana da yük oluyor.
Evliliğim süresince ve öncesince KV, KP ve eltimle çok şeyler yaşadık. Çoğuna ya sabır dedim, çoğuna küstüm, tekrar barıştık falan. Yıpranmış bir akrabalık ilişkisi içinde gitti.
Şimdi de ev konusunda sorunlarımız var. Eşim ailesinin küçük çocuğu. Önünde bir de abisi var. Abisi bekar hayatında bir kuruş biriktirmemiş, evleneceği zamanda eşim ve anne baba desteği ile ailesinin üst katına ev yapıp, eşimden borç alıp bu evi de tamamlayıp düğün yaptılar.
Neyse bunlar bu ev de 2 yıl boyunca elektirip su parası vermeden, hatta 2 yıl boyunca hep yiyip içtiler. Sonrasında biz de evlendik. Kendi çabalarımız ile destek verilmeden düğünümüzü yaptık. Sonrasın da eltim ve kayınbiraderim iş açtılar, çalıştılar ve durumlarını çok iyi yapıp o evden taşındılar. 12 yıllık evliliklerinin 8 yılı o evde oturdular şimdi aldıkları 3 katlı apartmanlarında yaşıyorlar. Maddi durumları çok iyi (Allah daha da versin)
Ben de bundan 4 yıl öncesi KV ve KP "abimler taşındı evleri de boş biz sizin üst katınızda oturalım" dediğim de bana bin tane bahane sıralayıp beni başlarında savdılar. Tabi biz de 9 yıllık evliliğimizde evimizi ve arabamızı aldık (kredi borcumuz hala devam ediyor)
Geçen ay öğrendik ki, eltim ve kayınbiraderim evi kiraya vermişler. Bizim bu durumdan 2 ay sonra haberimiz oldu. Eşim anne ve babasına durumu anlatıp böyle olmayacağını, artık bizim orayı kiraya vermemiz gerektiğini (en azından borcumuz bitene kadar) söyledi. Anne ve babası da ona hak verdi.
sonra anne ve babası eltim ve kayınbiraderim ile görüştü. Kayınbiraderim görünüşte olumlu gibi davransada, eltim kendini yerden yere atıp, bağırıp çağırmış. Oranın kira gelirini ne biz, ne de KV ve KP alabilirmiş. Kiracı çıkınca kapıyı kilitleyip kimseye de vermeyecekmiş gerekirse ev çürüsünmüş.
Şimdi ben bu insanlarla konuşsam mı, tavır mı yapsak ne yapsak bilemedim. Eşim de abisinle kötü olacağı için üzülüyor.
Sizce ne olmalı?
Teşekkür ederim. Anladım ben de devamlı Allaha havale ediyorum çünkü.Hakkımı yiyen birisi varsa karşımda , Allah’a emanet olsun, hakkında hayırlısı olsun ama benden uzak olsun. Bilmem anlatabildim mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?