• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert günlüğüm

Bugunneselibirgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
8.204
11.846
248
Güncel: 4. Sayfa

Merhaba arkadaşlar.
Sürekli bir döngü içersinde eş ve kayinvalide gorumce ile sıkıntı yasıyorum.
Her biri için ayrı konu açmak istemiyorum.
Tek sikintim bana yapılanları unutup hala aynı samimiyette devam etmek ve devam etmemin beklenilmesi.
En basiti
Bana hayat kadını diyen 9 aylık hamileyken beni sözde yardim uğruna çeşitli hakaretlerle gecenin 3 üne kadar ağlatan beddua eden kadını evime sokuyor olmam.

Bunlar birikmiş şeyler.

Bugünde geldiler. Evime haber vermek yok cat kapı yapmayı severler.
Neyse oğlum hasta 39 derece ateşten kalma çocuk.
Onla ilgileniyorum. Evimin temizliğinden dem vurdu. Halıları yıkamaya gönder insanin midesi bulaniyor diye. Ben de göndereceğini söyledim artık ona sistigim için yaptıklarını ifade ettim

Anne sen buraya çocuk görmeye değil evi kontrol etmeye geliyorsun her geldiğinde balkondan çekyat içlerine kadar bakıyorsun gibisinden dedim.
O da yok ne bakcsm yardim olsun diye dedi.
Bende ben düzenimi biliyorum yastığı koyma şeklinden bile anlaşılıyor ama yardim söylemekle olmaz dedim (bu arada he öyle mi perdeler kırışmış şöyle olmuş evini temizle diyor ben çocuğumla uğraşıyorum. Bayramda dışarı çıktık geldik.bayramdan önce dip kose heryeri o çocukla temizledim. Süpürgem ile bir sıkıntı olduğundan arefe gunu süpürge tuttum. Cuma döndük zaten eve. geldiğinde pis bir yer yoktu. Sadece oturup kalkildigi için koltuk örtüsü dağınık birde yerde oyuncaklar vardı)

O da yapmıyorum mu falan deyince benim senden öyle bir beklentim yok sen ben okula gidince oğlumla iglieniyorsun o yeterli Allah razı olsun dedim. Iyi yemeğimiz yok kalkalım biz
Oğlumun evine gelemiyorum kaynanaya hürmet gerek o bu şu diye biseyler saydı bisey demedim yinede .

Hürmeti buu saate kadar gösterdim hala da gosteriyorum
Ama herseye tamam diyip kole modundan cikip kendimi ifade eden moda geçiş yapmam lazım çünkü bende insan evladıyım

Onun evinde de kendi evimde de eşlerimiz kayinbabam yokken istediği hakareti etme cüretini buluyor beddua etme hakkınıda.

Isı gücü dışarıya iyi gözükeyim. Eşime de yansıtır sanırım. Ama yapacak bisey yok eşim arkamda dursaydı böyle olmazdı.

Son düzenleme:
Oncelikle gecmis olsun. Umarim cocugun kisa zamanda iyilesir.

Ikincisi evinin temizligi kimseyi ilgilendirmez. Bu konuda kesin tavrini koymalisin.

Esin arkamda dursun diye bir sey yok. Sen bir birey olarak kendini koruyamiyorsan kimsenin korumasini bekleme.

Ucuncusu , eski seyler aklina gelebilir ama en iyisi unutmak . Unutmadigin taktirde saglikli bir evlilik hayatin olmaz cunku.

Ha zamaninda olsan derdim kapiyi cek git ama artik cok gec.

Araya mesafe koyun, minimum seviyede gorusmeye calisin. Hakaret ettiginde beddua ettiginde uzaklasin.

Teşekkkür ederim dileğn icin

Evet söylesemde anlamıyor. Işte sırf yaptığını söylediğm için kızdı gitti umrumda mı değil ama eşimi doldurursa o zaman huzurm kacacagi için umrumda olur

Eşim beni savunsun demiyorum ama beni dinlemeden dinlese bile sırf ailesi diye bişeyleri yapmaya samimi olmaya görüşmeye zorlamasa yeterli.

Inan yapılanları tam unutuyorum bisey yapıyorlar. Bisey çıkıyor unutmakta güçlük çekiyorum.

Oncelikle gecmis olsun. Umarim cocugun kisa zamanda iyilesir.

Ikincisi evinin temizligi kimseyi ilgilendirmez. Bu konuda kesin tavrini koymalisin.

Esin arkamda dursun diye bir sey yok. Sen bir birey olarak kendini koruyamiyorsan kimsenin korumasini bekleme.

Ucuncusu , eski seyler aklina gelebilir ama en iyisi unutmak . Unutmadigin taktirde saglikli bir evlilik hayatin olmaz cunku.

Ha zamaninda olsan derdim kapiyi cek git ama artik cok gec.

Araya mesafe koyun, minimum seviyede gorusmeye calisin.

Neden evliliginiz tam anlamıyla oturmadan çocuk yaptınız?
Siz bu ruh halinde iken çocuğa nasıl faydalı bir anne olacaksınız?
Kendinizi düşünmüyorsunuz zaten düşünseniz sonuçlar bu olmazdı .
Ama keşke çocuğu dusunseydiniz

Teşekkkür ederim dileğn icin

Evet söylesemde anlamıyor. Işte sırf yaptığını söylediğm için kızdı gitti umrumda mı değil ama eşimi doldurursa o zaman huzurm kacacagi için umrumda olur

Eşim beni savunsun demiyorum ama beni dinlemeden dinlese bile sırf ailesi diye bişeyleri yapmaya samimi olmaya görüşmeye zorlamasa yeterli.

Inan yapılanları tam unutuyorum bisey yapıyorlar. Bisey çıkıyor unutmakta güçlük çekiyorum.
Esin de dolmasin koca adam. Onun doldurduklarini sen bosaltmak zorunda degilsin. Kendine boyle bir misyon edinme zararli cikarsin.

Sen kendini o ortamdan soyutla o kadar.

Merhaba arkadaşlar.
Sürekli bir döngü içersinde eş ve kayinvalide gorumce ile sıkıntı yasıyorum.
Her biri için ayrı konu açmak istemiyorum.
Tek sikintim bana yapılanları unutup hala aynı samimiyette devam etmek ve devam etmemin beklenilmesi.
En basiti
Bana hayat kadını diyen 9 aylık hamileyken beni sözde yardim uğruna çeşitli hakaretlerle gecenin 3 üne kadar ağlatan beddua eden kadını evime sokuyor olmam.

Bunlar birikmiş şeyler.

Bugünde geldiler. Evime haber vermek yok cat kapı yapmayı severler.
Neyse oğlum hasta 39 derece ateşten kalma çocuk.
Onla ilgileniyorum. Evimin temizliğinden dem vurdu. Halıları yıkamaya gönder insanin midesi bulaniyor diye. Ben de göndereceğini söyledim artık ona sistigim için yaptıklarını ifade ettim

Anne sen buraya çocuk görmeye değil evi kontrol etmeye geliyorsun her geldiğinde balkondan çekyat içlerine kadar bakıyorsun gibisinden dedim.
O da yok ne bakcsm yardim olsun diye dedi.
Bende ben düzenimi biliyorum yastığı koyma şeklinden bile anlaşılıyor ama yardim söylemekle olmaz dedim (bu arada he öyle mi perdeler kırışmış şöyle olmuş evini temizle diyor ben çocuğumla uğraşıyorum. Bayramda dışarı çıktık geldik.bayramdan önce dip kose heryeri o çocukla temizledim. Süpürgem ile bir sıkıntı olduğundan arefe gunu süpürge tuttum. Cuma döndük zaten eve. geldiğinde pis bir yer yoktu. Sadece oturup kalkildigi için koltuk örtüsü dağınık birde yerde oyuncaklar vardı)

O da yapmıyorum mu falan deyince benim senden öyle bir beklentim yok sen ben okula gidince oğlumla iglieniyorsun o yeterli Allah razı olsun dedim. Iyi yemeğimiz yok kalkalım biz
Oğlumun evine gelemiyorum kaynanaya hürmet gerek o bu şu diye biseyler saydı bisey demedim yinede .

Hürmeti buu saate kadar gösterdim hala da gosteriyorum
Ama herseye tamam diyip kole modundan cikip kendimi ifade eden moda geçiş yapmam lazım çünkü bende insan evladıyım

Onun evinde de kendi evimde de eşlerimiz kayinbabam yokken istediği hakareti etme cüretini buluyor beddua etme hakkınıda.

Isı gücü dışarıya iyi gözükeyim. Eşime de yansıtır sanırım. Ama yapacak bisey yok eşim arkamda dursaydı böyle olmazdı.
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin 😔
Kendinizi anlatmanıza gerek yok. İsterse eviniz pis olsun. Çok dert ediyorsa bi işin ucundan tutsun çok zor değil.
Siz çocuğunuzla ilgilenin bırakın ne derse desin. Başkaları hep konuşur zaten.

En basiti
Ben burayı atlamışım.
En basiti mi? Size neler yaptılar da bu kadar büyük hakareti basit algılamaya başlamışsınız.
Çok özür dilerim ama eşiniz bostan korkuluğu mu size hayat kadını diyen annesine sizi ezdiriyor?

Allah şifa versin.
Söyledikleri hoş değil ama sizde de sorun var gibi. Kadın çocuğunuza bakiyormus daha ne yapacak acaba? Zorlaniyorsaniz bir kadın tutun.

O bakma durumu kendi isteğinde olan bir durum.
Benim okulum devam ederken onunla ilgilenecek farkılı kişiler olmasına ve benle kavga etmesine rağmen esimin beni zorlamasıyla hala arada bakmasına raziyim.
Ben okula gitmezken de( tatilde) aynı şekilde özledikleri için hergün neredeyse götürüyordu
O yüzden bende istemiyor oluşuma rağmen bu yardımı için ona takdirimi belirtiyorum teşekkür ediyorum gidince her şeyi unutmasamda yardim ediyor sohbet etmeye calisiyorum. Hâlâ alttan aliyormaliyorm

Kaynanana kızma eşine kız.

KK olarak en büyük sorunumuz eş kv ayrımını yapamamak sanırım. Hanımlar biz eşimizden sorumluyuz, eşler bizleri dış kapıya karşı ezdirdiği müddetçe suçu kv aramak çok saçma. Ağızları kapatacak olan kendi oğlu. Yapmıyorsa da eşiniz yapmıyor diye sinirlenin.

He soracak olursan sizde de suç var. Eşinizi akıllıca ilmek gibi işlemelisiniz. Her zaman diyorum mağduru oynayın, iyi niyetli ancak ezilen gelin olun. “Ben onunla görüşmek istemiyorum” dersen eşin tabiki kızar. “Keşke böyle olmasaydı. neden böyle oldu, annen neden bana böyle davranıyor anlamıyorum” demeyi öğrenmelisin. Hele ki sana hayat kadını(!) imasında bulunmuşken...

Esin de dolmasin koca adam. Onun doldurduklarini sen bosaltmak zorunda degilsin. Kendine boyle bir misyon edinme zararli cikarsin.

Sen kendini o ortamdan soyutla o kadar.
Eşime anlatmaya calismayayim mı yani
Anlamadım o kısmı tam olarak önerilere ve çözümlere açık olduğum için ve düzelmesini istediğim için soruyorum
Ben burayı atlamışım.
En basiti mi? Size neler yaptılar da bu kadar büyük hakareti basit algılamaya başlamışsınız.
Çok özür dilerim ama eşiniz bostan korkuluğu mu size hayat kadını diyen annesine sizi ezdiriyor?
Eşim annesinin öyle dedi diye benim öyle mi olduğumu bana sorgulatiyor
Derse desin sen yine git yine konuş
Kafasindaydi
Ancak bayramdan onceye kadar hep kendi gidiyor du cocugumda goturuyordu
Böylece ben gece 12 ye kadar evde tek başıma gelmelerini bekliyordum bunun için tartıştık

Ama çocuğu kısıtlayan ben oldum.
Hergün gidiyor zaten ama bir gece gitmesin denildi diye ben çocuğumu onlardan kısıtlıyor oldum
A

O bakma durumu kendi isteğinde olan bir durum.
Benim okulum devam ederken onunla ilgilenecek farkılı kişiler olmasına ve benle kavga etmesine rağmen esimin beni zorlamasıyla hala arada bakmasına raziyim.
Ben okula gitmezken de( tatilde) aynı şekilde özledikleri için hergün neredeyse götürüyordu
O yüzden bende istemiyor oluşuma rağmen bu yardımı için ona takdirimi belirtiyorum teşekkür ediyorum gidince her şeyi unutmasamda yardim ediyor sohbet etmeye calisiyorum. Hâlâ alttan aliyormaliyorm

Ben yukaridaki yorumu temizlik için olan kısma yazmıştım.

Ama konuya komple bakınca ve su son yazdiklariniz da eklenince çok pasif olduğunuzu düşünüyorum.tabi ki Eşinizin ailesi.onların da torunu görmeye hakları var ama kafalarına estiği gibi değil. Siz de bu olanlara rağmen hala takdir, teşekkür gibi eylemlerde bulunuyorsaniz hoşgörülü olduğunuzu dusunmezler yani olumlu dusunmezler bence. Tavir koymayı öğrenmek gerekiyor.

Ama esiniz size o hakaretler edilirken oturup dinledi mi ya

Kaynanana kızma eşine kız.

KK olarak en büyük sorunumuz eş kv ayrımını yapamamak sanırım. Hanımlar biz eşimizden sorumluyuz, eşler bizleri dış kapıya karşı ezdirdiği müddetçe suçu kv aramak çok saçma. Ağızları kapatacak olan kendi oğlu. Yapmıyorsa da eşiniz yapmıyor diye sinirlenin.

He soracak olursan sizde de suç var. Eşinizi akıllıca ilmek gibi işlemelisiniz. Her zaman diyorum mağduru oynayın, iyi niyetli ancak ezilen gelin olun. “Ben onunla görüşmek istemiyorum” dersen eşin tabiki kızar. “Keşke böyle olmasaydı. neden böyle oldu, annen neden bana böyle davranıyor anlamıyorum” demeyi öğrenmelisin. Hele ki sana hayat kadını(!) imasında bulunmuşken...

Haklısın işleme konusunda yeterli degilim

Ama eşimde çok muhabbetimiz olmuyor işi çok yoğun geç geliyor . Ve haklı olarak 27 senelik ailesine inanmayı tercih etsede bazı şeyleri yavaştan gözü görüyor.

Ben yalanda atamıyorum

Şimdi onlar böyle böyle söyledi deseler ekleyerek
Ben kendi söylediğimi onaylasam eşim diğerlerinide söyledim sanacak oysa ben dürüst olmayı tercih ediyorum.

Eşime anlatmaya calismayayim mı yani
Anlamadım o kısmı tam olarak önerilere ve çözümlere açık olduğum için ve düzelmesini istediğim için soruyorum
Konussanda pek bir sey degismez. O anlayacagini anlamistir cunku.

Sana gelip sorarsa aciklama yaparsin. Onun disinda konustuklari kendi aralarinda kalsin.

Bence kayinvalide esini dolduruyor , sen esine aciklama yapiyorsun bir nevi dolduruyorsun , sonra yine kayinvalideye donusu oluyor vs vs.

Sessiz kal da beyaz pirinclerin arasindaki siyah taslar ayiklansin.

Sizi çok eski konularınızı biliyorum. Kaynananıza bırakıyodu eşiniz devamlı.baya takip etmiştim konunuzu ozaman. Demek ki hala çözülmemiş problemler çözülecegede benzemiyo. Cevap vermeyin açıklama yapmayın. Çocuğada bakacaksa onun evine bırakın evinizi didiklemesine fırsat vermeyin. Eşinize deseniz şimdi annem çocuğa bakıyor yaranamıyo der. Bişeyleri dile getirmeden halletmeye çalışın.

Ben yukaridaki yorumu temizlik için olan kısma yazmıştım.

Ama konuya komple bakınca ve su son yazdiklariniz da eklenince çok pasif olduğunuzu düşünüyorum.tabi ki Eşinizin ailesi.onların da torunu görmeye hakları var ama kafalarına estiği gibi değil. Siz de bu olanlara rağmen hala takdir, teşekkür gibi eylemlerde bulunuyorsaniz hoşgörülü olduğunuzu dusunmezler yani olumlu dusunmezler bence. Tavir koymayı öğrenmek gerekiyor.

Ama esiniz size o hakaretler edilirken oturup dinledi mi ya
Ramazandan önce böyle yaptılar bana en son hakaretleri
Bu sefer evlerine girmiyordum.
Kayinbabam eşim baya üstüme geldiler

Nolacak büyüktür bisey olmaz bu kadar uzatmayın diye
Ama küçük olan benim olmama rağmen her seferinde ben alttan aldım
Görüşmeyi azalttım.
Bayramda ve iftar davetlerine icabet ettim diye yine pirelendiler .

Ben azalınca eşim aileme gelmemeye kandil bayram iftar gibi şeylere başladı. Ben oysa bu günlerde onun ailesine gitmiştim.

Eşim yokken ediyorlar. Zaten. Mesaj bile gösterdim eş

Haklısın işleme konusunda yeterli degilim

Ama eşimde çok muhabbetimiz olmuyor işi çok yoğun geç geliyor . Ve haklı olarak 27 senelik ailesine inanmayı tercih etsede bazı şeyleri yavaştan gözü görüyor.

Ben yalanda atamıyorum

Şimdi onlar böyle böyle söyledi deseler ekleyerek
Ben kendi söylediğimi onaylasam eşim diğerlerinide söyledim sanacak oysa ben dürüst olmayı tercih ediyorum.

Benim eşimin de 34 senelik annesi.. mesele o değil. Mesele iyi niyetli görünmek.

Sen şikayet edersen eğer karşı taraf başka bir söz söyler ve haklı duruma düşer tabiki. Ben sana şikayet et demiyorum, mağdur ol diyorum.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ancak eşini annesine karşı doldurmak yerine kendi yanına çekmeye çalış. Daha kolay emin ol.

Back