• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert günlüğüm

Konussanda pek bir sey degismez. O anlayacagini anlamistir cunku.

Sana gelip sorarsa aciklama yaparsin. Onun disinda konustuklari kendi aralarinda kalsin.

Bence kayinvalide esini dolduruyor , sen esine aciklama yapiyorsun bir nevi dolduruyorsun , sonra yine kayinvalideye donusu oluyor vs vs.

Sessiz kal da beyaz pirinclerin arasindaki siyah taslar ayiklansin.
Bisey demiyorum zaten ama özellikle arayıp anlatıyor kaynanam eşim bu sefer aramadigina göre söylememiş olabilir
Sizi çok eski konularınızı biliyorum. Kaynananıza bırakıyodu eşiniz devamlı.baya takip etmiştim konunuzu ozaman. Demek ki hala çözülmemiş problemler çözülecegede benzemiyo. Cevap vermeyin açıklama yapmayın. Çocuğada bakacaksa onun evine bırakın evinizi didiklemesine fırsat vermeyin. Eşinize deseniz şimdi annem çocuğa bakıyor yaranamıyo der. Bişeyleri dile getirmeden halletmeye çalışın.

Önceden 1 ay kadar benim evimde baktı kış diye

Sonra zor geldi diye her gün ben bıraktım ben aldim

Benim eşimin de 34 senelik annesi.. mesele o değil. Mesele iyi niyetli görünmek.

Sen şikayet edersen eğer karşı taraf başka bir söz söyler ve haklı duruma düşer tabiki. Ben sana şikayet et demiyorum, mağdur ol diyorum.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ancak eşini annesine karşı doldurmak yerine kendi yanına çekmeye çalış. Daha kolay emin ol.
olanı soruyor anlatıyorum
Bu sefer kotuluyosun oluyor oyda olan neyde onu anlatmış okuyorumm..
Bu konuyu öğrenmem lazım.biraz daha detayı verir misin

olanı soruyor anlatıyorum
Bu sefer kotuluyosun oluyor oyda olan neyde onu anlatmış okuyorumm..
Bu konuyu öğrenmem lazım.biraz daha detayı verir misin

Sana 2 gün önce yaşadığım bir olayı anlatacağım. Buraya konu açmayı düşündüm, ancak sorunu kendi yöntemlerimle çözdüğüm için açma gereği duymadım.

Kv kp ile ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Bize hem bayram sebebiyle hem de torunu sevmek için ziyarete geldiler. Gayet güzel vakit geçirirken, eşimin de olmadığı bir zamanda kp yavaşça yanıma yaklaştı ve “ köye yanımıza geldiğinizde kapanmanı istiyoruz” dedi. Benim başından kaynar sular döküldü tabi. Acayip sinirlendim.
O an öfkemi kontrol ederek böyle birşeyin söz konusu olmadığını, böyle şeylerin göstermelik olmayacağını, yapılacaksa da Allah için yapılması gerektiğini söyledim. En ufak bir açık kapı dahi bırakmadım. Ama bunları söylerken aynı zamanda “ benden başka bir şey isteyin elimden geldiğince yapmaya çalışayım, ancak bunu istemeyin baba” dedim. Zaten kp ağzını açıp başka birşey söyleyemedi.

Akşam oldu eşim geldi, yüzümden anladı tabi. Neoldu diye sordu, anlattım. Anlatırken de bana nasıl böyle birşey derler düye esip gürlemek yerine, “ben zaten elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyordum bayramlarda köyde, demekki onların gözünde hiç bir değeri kıymeti yokmuş” dedim. An itibariyle eşimin gözlerinden ateşler fışkırıyordu “ babam nasıl böyle bir talepte bulunur” diye :)))

Daha oncede yazmistim yine yumusatarak yazmaya caliscam
Onlara cok sert geliyorsun once tamamen kendine cekip magdur iyi niyetli fedakar olup sonra aklindakileri hayata gecirmeliydin
Bakma konusunda sorun yasayayabilecegini yazmistim ama baksin yeter mesafeli olurum demistin
Bu aile artisi eksisiyle seni seviyordu destekliyordu simdi ipler kopmak uzere
Birikim yapabiliyormusun bari
Bir an once ayrilmaya bak ama cocuk onlarin da torunu hep gorusmek isteyecekler
Ben bu zmna kdr kizdigim seylere hic susmadim ama kimsede ben konusunca cvp veremedi
Kendini ezdirmemek her zmn konusmak degil dogru ve zamaninda konusmak demek

Eşime anlatmaya calismayayim mı yani
Anlamadım o kısmı tam olarak önerilere ve çözümlere açık olduğum için ve düzelmesini istediğim için soruyorum

Eşim annesinin öyle dedi diye benim öyle mi olduğumu bana sorgulatiyor
Derse desin sen yine git yine konuş
Kafasindaydi
Ancak bayramdan onceye kadar hep kendi gidiyor du cocugumda goturuyordu
Böylece ben gece 12 ye kadar evde tek başıma gelmelerini bekliyordum bunun için tartıştık

Ama çocuğu kısıtlayan ben oldum.
Hergün gidiyor zaten ama bir gece gitmesin denildi diye ben çocuğumu onlardan kısıtlıyor oldum
A
Esin boyle oldukca o kadin en agir hakaretleri de eder. cocuguna istemedigin hareketleri de ogretir. Cocuguna baska biri baksin. cok ozluyorsa da torunun annesine hakaret etmeyecekti. ozur diledi mi bari ?

Daha oncede yazmistim yine yumusatarak yazmaya caliscam
Onlara cok sert geliyorsun once tamamen kendine cekip magdur iyi niyetli fedakar olup sonra aklindakileri hayata gecirmeliydin
Bakma konusunda sorun yasayayabilecegini yazmistim ama baksin yeter mesafeli olurum demistin
Bu aile artisi eksisiyle seni seviyordu destekliyordu simdi ipler kopmak uzere
Birikim yapabiliyormusun bari
Bir an once ayrilmaya bak ama cocuk onlarin da torunu hep gorusmek isteyecekler
Ben bu zmna kdr kizdigim seylere hic susmadim ama kimsede ben konusunca cvp veremedi
Kendini ezdirmemek her zmn konusmak degil dogru ve zamaninda konusmak demek

Beni sevdiklerini nerden anladın ki ben kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum çünkü
arada mecburiyetten doğan saygı sevgi elbette olur.

Bende zamanında söylediğimi düşünüyorum ama onlara göre kendini ifade etmek laf sokmak cevap vermek hep susup dediklerini yapıcaksın
Bende öyle yaparken de yine kötü oldum
Niye böyle bisey yazdin anlamadım
Gerçekten sert olacak bisey söylemedim ki sadece yaptığını ve rahatsız olduğumu soyledim.
Ama olay yine dramatiklesti
Ne kovdum evimden ne hakaret ettim

Karşımdaki insanlar sence laftan anlayan insanlar mı

Ipler ne gibi kopacak
Yapacakları şey oğullarından ayırmak olur en fazla

Merhaba arkadaşlar.
Sürekli bir döngü içersinde eş ve kayinvalide gorumce ile sıkıntı yasıyorum.
Her biri için ayrı konu açmak istemiyorum.
Tek sikintim bana yapılanları unutup hala aynı samimiyette devam etmek ve devam etmemin beklenilmesi.
En basiti
Bana hayat kadını diyen 9 aylık hamileyken beni sözde yardim uğruna çeşitli hakaretlerle gecenin 3 üne kadar ağlatan beddua eden kadını evime sokuyor olmam.

Bunlar birikmiş şeyler.

Bugünde geldiler. Evime haber vermek yok cat kapı yapmayı severler.
Neyse oğlum hasta 39 derece ateşten kalma çocuk.
Onla ilgileniyorum. Evimin temizliğinden dem vurdu. Halıları yıkamaya gönder insanin midesi bulaniyor diye. Ben de göndereceğini söyledim artık ona sistigim için yaptıklarını ifade ettim

Anne sen buraya çocuk görmeye değil evi kontrol etmeye geliyorsun her geldiğinde balkondan çekyat içlerine kadar bakıyorsun gibisinden dedim.
O da yok ne bakcsm yardim olsun diye dedi.
Bende ben düzenimi biliyorum yastığı koyma şeklinden bile anlaşılıyor ama yardim söylemekle olmaz dedim (bu arada he öyle mi perdeler kırışmış şöyle olmuş evini temizle diyor ben çocuğumla uğraşıyorum. Bayramda dışarı çıktık geldik.bayramdan önce dip kose heryeri o çocukla temizledim. Süpürgem ile bir sıkıntı olduğundan arefe gunu süpürge tuttum. Cuma döndük zaten eve. geldiğinde pis bir yer yoktu. Sadece oturup kalkildigi için koltuk örtüsü dağınık birde yerde oyuncaklar vardı)

O da yapmıyorum mu falan deyince benim senden öyle bir beklentim yok sen ben okula gidince oğlumla iglieniyorsun o yeterli Allah razı olsun dedim. Iyi yemeğimiz yok kalkalım biz
Oğlumun evine gelemiyorum kaynanaya hürmet gerek o bu şu diye biseyler saydı bisey demedim yinede .

Hürmeti buu saate kadar gösterdim hala da gosteriyorum
Ama herseye tamam diyip kole modundan cikip kendimi ifade eden moda geçiş yapmam lazım çünkü bende insan evladıyım

Onun evinde de kendi evimde de eşlerimiz kayinbabam yokken istediği hakareti etme cüretini buluyor beddua etme hakkınıda.

Isı gücü dışarıya iyi gözükeyim. Eşime de yansıtır sanırım. Ama yapacak bisey yok eşim arkamda dursaydı böyle olmazdı.
Ouf bıkdım su adet örf hürmet olaylarından ya hepimiz insanız ve herkesin kendince sorunları var ne kaynanaymıs be arkadas bıkdım usandım bende gelin sunu yapar gelin edet elin tutar demelernden hep biz kadınlar iflah olmayız valla anca hemcinsimizi ezelim duralım

Ouf bıkdım su adet örf hürmet olaylarından ya hepimiz insanız ve herkesin kendince sorunları var ne kaynanaymıs be arkadas bıkdım usandım bende gelin sunu yapar gelin edet elin tutar demelernden hep biz kadınlar iflah olmayız valla anca hemcinsimizi ezelim duralım
Adet orf kisvesi altında
Hakaret boyun eğme edepsizlik

Merhaba arkadaşlar.
Sürekli bir döngü içersinde eş ve kayinvalide gorumce ile sıkıntı yasıyorum.
Her biri için ayrı konu açmak istemiyorum.
Tek sikintim bana yapılanları unutup hala aynı samimiyette devam etmek ve devam etmemin beklenilmesi.
En basiti
Bana hayat kadını diyen 9 aylık hamileyken beni sözde yardim uğruna çeşitli hakaretlerle gecenin 3 üne kadar ağlatan beddua eden kadını evime sokuyor olmam.

Bunlar birikmiş şeyler.

Bugünde geldiler. Evime haber vermek yok cat kapı yapmayı severler.
Neyse oğlum hasta 39 derece ateşten kalma çocuk.
Onla ilgileniyorum. Evimin temizliğinden dem vurdu. Halıları yıkamaya gönder insanin midesi bulaniyor diye. Ben de göndereceğini söyledim artık ona sistigim için yaptıklarını ifade ettim

Anne sen buraya çocuk görmeye değil evi kontrol etmeye geliyorsun her geldiğinde balkondan çekyat içlerine kadar bakıyorsun gibisinden dedim.
O da yok ne bakcsm yardim olsun diye dedi.
Bende ben düzenimi biliyorum yastığı koyma şeklinden bile anlaşılıyor ama yardim söylemekle olmaz dedim (bu arada he öyle mi perdeler kırışmış şöyle olmuş evini temizle diyor ben çocuğumla uğraşıyorum. Bayramda dışarı çıktık geldik.bayramdan önce dip kose heryeri o çocukla temizledim. Süpürgem ile bir sıkıntı olduğundan arefe gunu süpürge tuttum. Cuma döndük zaten eve. geldiğinde pis bir yer yoktu. Sadece oturup kalkildigi için koltuk örtüsü dağınık birde yerde oyuncaklar vardı)

O da yapmıyorum mu falan deyince benim senden öyle bir beklentim yok sen ben okula gidince oğlumla iglieniyorsun o yeterli Allah razı olsun dedim. Iyi yemeğimiz yok kalkalım biz
Oğlumun evine gelemiyorum kaynanaya hürmet gerek o bu şu diye biseyler saydı bisey demedim yinede .

Hürmeti buu saate kadar gösterdim hala da gosteriyorum
Ama herseye tamam diyip kole modundan cikip kendimi ifade eden moda geçiş yapmam lazım çünkü bende insan evladıyım

Onun evinde de kendi evimde de eşlerimiz kayinbabam yokken istediği hakareti etme cüretini buluyor beddua etme hakkınıda.

Isı gücü dışarıya iyi gözükeyim. Eşime de yansıtır sanırım. Ama yapacak bisey yok eşim arkamda dursaydı böyle olmazdı.

Oncelikle Allah yardimcin olsun. Edindigim tecrubelerden dayanarak söylüyorum ki eşini doldurmak yada kayinvalideye hurmet etmek de hic ise yarayan seyler değil. Sen hakli olsan da ve esin senin hakliligini kabul etse bile bi erkek gidip de annesine ya dq babasina sizin surda yanlışınız var duzeltin demiyor. Biz bayanlar bunu yapabiliyoruz ama erkeklerde bu erdem yok. Kaynanan evi pisse pis desin hatta bazen bilerek o geliyor diye evi pis birak evde yemek olmasin konussun dursun. Sende küçük seyleri takma o kadin eve geldigi zaman senden olmasa bile senin evde yaptigin seylerden huzur bulamasın ki seni de rahat biraksin. Sana evin pis desin ya da baska seyler desin sen kendini bildikten sonra bence takmaman hem onu gicik etmek adina hemde kendini rahatlatmak adina iyi bir yontem

Oncelikle Allah yardimcin olsun. Edindigim tecrubelerden dayanarak söylüyorum ki eşini doldurmak yada kayinvalideye hurmet etmek de hic ise yarayan seyler değil. Sen hakli olsan da ve esin senin hakliligini kabul etse bile bi erkek gidip de annesine ya dq babasina sizin surda yanlışınız var duzeltin demiyor. Biz bayanlar bunu yapabiliyoruz ama erkeklerde bu erdem yok. Kaynanan evi pisse pis desin hatta bazen bilerek o geliyor diye evi pis birak evde yemek olmasin konussun dursun. Sende küçük seyleri takma o kadin eve geldigi zaman senden olmasa bile senin evde yaptigin seylerden huzur bulamasın ki seni de rahat biraksin. Sana evin pis desin ya da baska seyler desin sen kendini bildikten sonra bence takmaman hem onu gicik etmek adina hemde kendini rahatlatmak adina iyi bir yontem
Bana demesi sınırımı bozuyor kabul ediyorum
Ama evi didiklemesi hoşuma gitmiyor

Derse desin o mu temizliyor.
Kendi hiç çocuk buyutmemis zaten.

Cocugu sana vereceklerine eminsin yani?
Bu insanlar ile savasarak bir yere varamazsin varamadin
Insallah hersey iyiye gider ne olursa olsun sen ve oglun uzulmez

Canım aslında savaşmıyorum
Şuan için ayrılma gibi bir durumda yok
Sadece kayınvalidenin hasta çocuğumu eve gelip görme vahanesiyle temizlikten dem vurmasına öfkelendim ve böyle böyle yapıyorsun dedim

O da kendince dramatiklestirdi
Tam yeri ve zamanıydı yani
Kovmadım hakaret etmedim rahatsız olduğumu dile getirdim

Her türlü özel günde farklı zamanlarda yanlarında oldum ama sınır olduğum bir şeyi ifade etmek benim için önceden çok zordu ama ifade ettim. Onlar gibi yapmadan

Yasal olarakta bebek annenin yanında olmalı
Anne ağır bir şarta sahip değilse. yaşı gereği benimle oluyor diye biliyoruml

Merhaba arkadaşlar.
Size yine bir danışmak için bisey soracağım.
Yaklaşık 2 yıl önce kayinailem sözde bize ev alma vaadiyle altınlarımı kendi adlarına özel açılmış kasadan alarak benimde rızamı alarak size alıyoruz diyerek bozdular.
Yaşadığımız şehirden farklı bir yerde alındı ve kaynimin üzerine alındı. Bu da benim sınırımı çok bozdu ev kredisi eşime çıkmamış kahnima çıkmış sözde ama bu işin bahanesi gibi geldi çünkü o zamandan sonra esimin üzerine çeşitli borçlar cıktı.
Eşim benim bildiğimi bilmiyor ama aiilesi böyle böyle ödedik demişti.

Benim sikintim benden elimiz bollasinca tekrar yaparız dedikleri altınları veya şuan krediye giden ama kredi bittikten sonraki ki kirayı istemek..
Elerinin bollastigini düşünüyorum.
Çünkü kayinvalidem oturma grubunu halılarını
Perdelerini
Yemek takımlarını ufak tefek el aletlerini yeniliyor.

Işleri bir olduğu için de esimin kazancından da gidiyor olduğunu düşünüyorum.

Böyle bir konuyu nasıl ifade edebilirim sizce.

Kaynım daha evli değil bekar ama muhtemelen onu evlendirmeye çalışıyolar.

Bugüne not .
Hatalara rağmen çabalamak sadece kendi değerimi dusuruyor. Kac gündür evdeyim. Oğlum hasta .
Bugün dışarı çıkmak istedim es kişsine söyledim olumlu sinyal yaktı sonra eve gelince vazgeçti hava soğuk diye ama kapalı bir alanda oturabilirdik.

Sonra tartışmalarimiz oldu. Hicbi şekilde benle konuşmuyor.
Konuşma şekli sadece anneme babama hakaret olma şeklinde .

Neyse yine konuştum ikimizin genç olduğundan her acıdan ilgi sevgi değer beklediğimden
Ama kendisinin sürekli yorgun olduğundan bahsettim

Hiçbişey demedi. Allah'tan korkun yok diyor. Tedavi ol diyor.
Bende tamam olayım beraber olalım madem benim allahtan korkum yok senin varsa bu 3vlilik içinn çabala. Madem benim hatalarım var gidelim evlilik terapiatine sen anlat ben anlatayim cozjlsun dedim.
Sen git dedi
Işte ondaki sorun bu. Hicbir çaba yok.
Herşeyi ben yapayim istiyor..

Ne sohbet ne bir güzel söz.
Ne gönül alma.

Kendi yaptığı hiç bişey yok olmasın..

Evde kendine ait alanlar oluşturuyor.

45 dakika tuvaletten çıkmıyor mesela
Balkonda vakit geçirmek ayrı bişey..

Boşaltımla ilgili hastalığı varken bile bu kadar kalmıyordu.
Ondan bahsettim telefonla beni aldattigindan.

Hep suphecisin dedi bende madem öyle göster hiçbirşeyi olmayan adam koyar sen benden şüpheleniyorsun ama hiç bişey yok yaptığından utan der koyar ortaya dedim

Niye yapayım seni inandırmak zoru da değilim falan dedi.

Sonra eğer beni begenmiyorsan sevmiyorsan rahatsizsan bu ilişki için cabalamicaksan ailenden çekinme. Kavga ile bitmesine gerek yok dedim.

Ilgi ve özen gösternsek ilişkimiz olur dedim yok susuyor tel ile ilgineniyor.

Sonra baya saat geçti artık yine bulaştım oğlum bana sarılmıştı bak dedim yetişkinler kendi cinsiyetindeki çocuklardan örnek almalı. Fıtratları değişmediği için tam kıza veya erkeğe yakışır özellikler sergiliyorlar.

Sen bir güne bie gün durduk yere elimi tutmadın sarılmadın dedim.
Kocalarından yeterli ilgiyi göremeyenler oğullarına daha bağımlı oluyor dedim .

Bu sırada o suratini kaldırıp yüzüme bile bakmıyor oyunla mesgul.

tabu indireyim en azından etkileşimli bir oyun olur dedim.
Bu sefer de yok dedi.
Niye böyle ya dedim azcik durttum oda bana birkaç kez sertce karşılık verdi.
canım yandı.

Tekrar hatırladım nasıl bir mahlukat olduğunu.

Bu iyimserliğim ve herşey yolundaymış gibi davraanma cabam keşke olmasaydı.
Cidden iyi değilim çünkü yanlış yapıyorum.
Hiç bir degeri haketmiyor.

Back