Derdime Başlık Bile Bulamadım :(

Ben sürekli araştırıyor, boyunu-kilosunu takip ediyordum zaten. İnternette de hareketlerinin azalacağı yazıyordu. Dr. boyunu ve kilosunu da yanlış ölçmüş zaten. Bebeğim en son gittiğimizde dr.un ölçtüğünden tam 500 gr farklı doğdu. Ve o muayeneden önceki muayeneye göre de 450 gr almıştı 15 günde. Ben de kilo alımı normal diye demek ki bir sorun yok diye düşündüm. Ayrıca eşimle aramda şöyle bir fark var, ben rahat bir insanımdır, ne olursa olsun hep Allah büyük olur kafasındayımdır, ama eşim böyle bir yapıya sahip değil. Eşim pimpirikli, en ufak bir terslikte hemen gardını alan bir yapıya sahiptir. Ama bebeğimiz için aynı önemi vermedi, aynı pimpirikliliği göstermedi. Anne-babasını hiç bir şey yokken 4-5 Dr.a götürdü içinde prof.ların da olduğu ama evladı için aynı düşünceliliği sergileyemedi. Benim incindiğim nokta bu.

Hadi diyelim bebeğime hamileyken bu pimpirikliliği göstermedi, neden kaybettikten sonra benimle birlikte çabalamadı? Anne-babasına gösterdiği ilgi-değerin 1/10 ini neden o dönemde bana göstermedi? Şuanda da durum değişmedi. Bebeğimle çok ilgili alakalı gibi görünür ama her şeyi ile ben ilgilenirim. En iyi mama hangisi, kullanılacak vitaminler ve en iyisi hangisi, zihinsel gelişimi için oynaması gereken oyunlar ve bu gelişimi destekleyecekler oyuncaklar neler. Hangi aylarda nasıl beslenmesi gerekiyor ve ne yemeli. Gideceği Dr.dan tutun da kullanacağı ilaca kadar, oynayacağı oyuncağa kadar her şeyi ile ben ilgileniyorum... Bir kere bile şu da bebeğimize çok yakışır deyip bir şey almışlığı yok. Ya da oğlum bunu çok sever deyip bir oyuncak almışlığı yok. Ayakkabı alacağız misal, hangisi en iyisi diye araştırmak yok. Hadi onu geçtim o ayakkabıyı alacak parası yok ama annesine pahalı hediyeler almaya parası var...

Böyle işte...

Aynen öyle canım. Evlendikten sonra bambaşka bir adam oldu... Evlenmeden önce yanında 10dk daha kalayım diye yalvaran adam gitti, anne-babasından onu ayırdım diye bana düşman kesilen bir adam geldi... Evlilik tamamen kumar maalesef... Ve ben bu oyunda kaybettim maalesef

Bence çok kafaya takmışsınız o yüzde bir de duygusalsınız ve büyütüyorsunuz kıyas yapıyorsunuz ama eşiniz en yapsın bir erkek olarak bu işlerden ne anlasın ki sonuçta seni doktora götürmezlik yapsaydı hak verirdim ama gitmişsiniz ve dokor bir sorun olmadığını söylemiş. Eşiniz doktorun hata yaptığını nereden bilebilir ki. Ayrıca bir kadın olarak iyi bir doktoru sizin daha iyi bulacağınızı düşünmüştür kendisi bulsa yine bir sorun çıksa eşinizi suçlayabilirdiniz.

Ayrıca bence doktorun da suçu yok çünkü el ayak şişmesinden az hareket etmesinden kalbinin duracağını anlayamazdı eğer bir sorun görse neden almasın ki çocuğu. Kan pıhtılaşmasından olsaydı o haftaya kadar devam etmezdi düşük yapardınız daha erken haftalarda 12. haftaya kadar kaybederdiniz zaten. Kalp durmadı hiçbir belirti vermez şöyle ki kalp atışında yavaşlama olabilir ama böyle bir durumda hiçbir doktor zaten eve göndermez o yüzden eskiyi de unutun çocuk sahibi de olmuşsunuz kendinizi doldurmayın onlarda anne babası

Anladım.. haklısınız o zaman, ne yazıkki. Esinize sorumluluk vermeyi deneseniz? Ya da -allah göstermesin- şöyle söyle bisey almasaydık cocugumuza böyle olurdu gibi gözünü korkutacak örnekler verseniz.. esiniz aile oldugunuzu mu anlayamıyor acaba hala?

Dr.un kesinlikle hatası var. NST'lerde belli zaten bebeğimin sıkıntıda olduğu. Ve bu problemi 15gün önceki NST'de de varmış. Kaybettikten sonra gezdiğim bütün Dr.lar aynı şeyi söyledi "Bu NST ile seni eve nasıl göndermiş? Direk yatış vermesi ve bebeği takip etmesi gerekiyordu." Ama yapmadı Herkes Dr olamıyor maalesef.

Hatta burda da paylaşmıştım zamanında bebeğimin NST'sini annelere örnek olsun, bu şekilde ise NST kesinlikle başka başka Dr.lara gidin diye. O NST'yi gören bir hemşire arkadaş bile hayretle seni nasıl eve göndermiş Dr.un demişti. Dr.u şikayet ettim ama maalesef NST.ler delil sayılmadığı için hiç bir sonuç çıkmadı

Ayrıca yanlış biliyorsunuz canım, kan pıhtılaşmasından 40.hafta da bile kaybedilebiliniyor. O kadar çok ki bu yüzden son trimesterde bebeğini kaybeden anne Hatta bazısının kalbi durmuyor da pıhtılaşma sebebi ile erken doğumlar gerçekleşiyor... Çok illet bir hastalık, Rabbim kimseye vermesin...

Bence de en büyük sorunumuz bu. Evlenip bir yuva, bir aile kurduğunun farkında değil. Hala anne-babasının oğlu kafasında. Bir kadının kocası ve çocuklarının babası olduğunun farkında değil... Daha bu olguları kabullenememiş, sindirememiş bence...

Sıkmayın canınızı lütfen. Bakin 1 kere dünyaya geliyorsunuz. Gecirdiginiz her saniyeyi keyifli gecirmeye çalışın. Evlatlarınızla arkadaşlarınızla ailenizle gülun eğlenin :)
Esiniz icin de daha tecrübeli hanimlar belki fikir verebilir size

Anne babayla evlat tabiki kıyaslanamaz bişi , ama sonuçda bu kadında onunn çocuğunu taşıyo karnında.. duygusal bi zamandasın ve eşinin yanında olmayışı seni çok üzmüş , ki üzmesi çok normal. Rabbim yardımcın olsun ablam . sabret sen. bak ne güzel rabbim sana bi evlat daha nasip etmiş. hiç üzülme sabret dua et. Rabbine sığın.

Teşekkür ediyorum desteğiniz için :) Bir çift terapistine başladık zaten. Bakalım bu son çabalayışım... İnşallah iyi olur her şey...

Teşekkür ederim :)

annelik ve babalık çok farklı. siz daha karnınızdayken anne oldunuz ve ona bağlandınız. o bebeği sadece 1 gün gördü ve toprağa gömdü. onun için 1 günlük babalıktı. sonradan tekrar baba oldu o ayrı.
ama anne babası bütün ömrü boyunca onunla birlikteydi onlarsız bir hayatı hiçbir zmn olmadı. ki siz her haftasonu onlara gidip bütün gün kalıyorsunuz o denli bağlı ailesine. kırılmakta haklısınız ama adamın da yapısı bu. aliesine aşırı bağımlı.

Siz çok hassas bir dönemdesiniz.
Fakat eklemek isterim ki şuanda siz aile içi sevgi ve bağlılığı karıştırıyorsunuz.
Çocuk anneden babadan öte diye bir şey yok.
Hepsini birbiri ile kıyaslama yapmanız yanlış olmuş.
Çünkü hepsinin yeri ayrı ayrı bu hayatta.

Ancak eşinizin tutumu sizi buna teşvik edip yanlış düşündürmüş.
Gerekli ilgi alaka hassasiyeti gösterseydi pek tabi bunları düşünmezdiniz.

öncelikle başınız sağolsun, ahirette şefaatçiniz olsun bebişiniz..
kadın bebek rahme düşüntüğünde anne olur, erkekse bebek doğduğunda baba olur. o yüzden çok idrak edememiş olmalı eşiniz. herşey normal seyrinde ilerliyor diye evham yapmamış ve kaybettikten sonra da yapacak birşey yok diyerek çabalalamamış olabilir ama bu sizin haklılığınızı değiştirmez.

Bunu eşinizle paylaşmadınız mı peki? Ne dedi size... ben çocuğundan çok sizi düşünmemesinin kırgınlığını yaşadığınızı düşündüm okuyunca...[/QUOTE]

Bunu eşinizle paylaşmadınız mı peki? Ne dedi size... ben çocuğundan çok sizi düşünmemesinin kırgınlığını yaşadığınızı düşündüm okuyunca...
[/QUOTE]

Hayır paylaşmadım. Ben sakin bir şekilde kırıldığım şeyleri anlatmaya başlarım, ama sonra kavgaya dönüşürüz konuşmalarımız. Artık susuyorum, hiç bir şey değişmiyor çünkü...

Haklı olduğunuzu ve bunun altında psikolojik bir sorun yattığını düşünüyorum.Terapiste gidiyorsunuz sanırım sorun çözülür inşallah.Sevda konusu ne oldu bir gelişme var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…