• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime Başlık Bile Bulamadım :(

Haklı olduğunuzu ve bunun altında psikolojik bir sorun yattığını düşünüyorum.Terapiste gidiyorsunuz sanırım sorun çözülür inşallah.Sevda konusu ne oldu bir gelişme var mı?

Sevda konusunda bir gelişme yok. Aynı devam... Terapiste de anlattım o konuda hissettiklerimi. Daha bir seans gittik. Bu cumartesi 2.seansa gideceğiz. Bu seansta ayrı ayrı alacak bizi... Aramız da kötü yaklaşık 15 gündür konuşmuyoruz...

Bir arkadaşımın doğum günü vardı, oraya gidince annesine 5ten sonra gideceğiz diye kavga çıkardı... O günden beri konuşmuyorum kendisiyle...

eşiniz evlendikten sonra anneci babacı olan erkeklerden mi?
ailesi çok mu baskılıyor?
biz çok hastayız şimdi geldiniz bu saatte mi gelinir vs sözlerle elleriniz üzerinizden çekmiyor olabilirler mi?
annesine telefon almak hastane masraflarını karşılamaya yönelik ailesinin bunu engelleme yönü var mı?
İsteklerinizi ötelemeyin almanız gerekeni yapmanız gerekeni birilerinin keyfi olmadan yapın siz nekadar özverili olursanız daha fazlasına talip olacaklar.

Sevda konusunda bir gelişme yok. Aynı devam... Terapiste de anlattım o konuda hissettiklerimi. Daha bir seans gittik. Bu cumartesi 2.seansa gideceğiz. Bu seansta ayrı ayrı alacak bizi... Aramız da kötü yaklaşık 15 gündür konuşmuyoruz...

Bir arkadaşımın doğum günü vardı, oraya gidince annesine 5ten sonra gideceğiz diye kavga çıkardı... O günden beri konuşmuyorum kendisiyle...
Allah yardımcınız olsun...

Merhaba arkadaşlar,

Benim derdim şu, eşim için evlatlarımın bile anne babasından sonra gelmesi. Şöyle ki ben ilk bebeğimi 36 haftalık hamileyken kaybettim. Kalbi durdu miniğimin :KK43: Kaybetmeden 4 gün önce hareketlerini hissetmiyorum diye dr.a gitmiştim kontrol zamanım olmamasına rağmen. Dr. NST'ye bağladı, usg ile baktı bir şey yok dedi. Dedim Dr hanım ellerim ayaklarım çok şiş bu normal mi? Normal yaz gebesisin dedi. Peki artık eskisi gibi hareketli değil bebeğim önceden çok hareket ederdi, "Normal büyüdü artık, yeri daraldı." Eşim de yanımdaydı bu olaylarda. Sonra Dr 4 gün sonrasına randevu verdi. Gittik, NST'ye girdik. Kalp atışı alınamadı, USG ile de bakıldı yok kalbi atmıyor miniğimin. Ben tabii hiç beklemiyorum böyle bir şey, beynim durdu, ağlamaktan kendimden geçtim... Normal doğum yapmaya çalıştılar, olmadı. Sezaryen ile aldılar meleğimi....

Bebeğimi kaybettikten sonra ben deli gibi sebep araştırıyorum, nedir neden olmuştur diye... Kendi araştırmalarım ile sebepler buldum ve gerekli testleri yaptırdım. Kan pıhtılaşması çıktı bende. Sonra yine ben kendim iyi bir dr araştırmasına girdim... 3-4 tane dr gezdim en sonunda içime sinen bir Dr buldum. Meğer daha 20.haftada belli imiş bu sorunun bende olduğu ama Dr göz ardı etmiş. Tam 15 gündür bebeğim sıkıntıdaymış, NST sonuçlarına göre. Dr.un beni eve göndermek yerine bebeği alması gerekiyormuş kaybetmeden gittiğim son kontrolde... Ama işte herkes Dr. olamıyor...

Neyse... Burayı şundan anlattım bebeğimi kaybettikten sonra neden oldu savaşını, iyi bir Dr bulma savaşını tek başıma verdim... Çok şükür 5ay sonra tekrar hamile kalıp bir bebeğim daha oldu...

Problem şu ki eşimin ailesine her yıl check up yaptırırız. Bu sene bir kaç problem çıktı onlarda. Eşim işte günlerce Dr aradı, devletteki en iyi Dr.lardan (Prof. falan) randevu aldı gecelerce 12 ye kadar uyumadı randevu alabilmek için ki uykuya da çok düşkündür. Gittiler Dr.un dediği sorun yok, bu yaşta bu değerler çok normal. İnanmadı, özel Dr.lara randevu aldı, hepsi bir şey yok dedi... Ve bu dönemde de eşim aklına geldikçe ağlayıp durdu ya bir şey varsa anne-babamda diye...

Ben bu süreçte kendimi o kadar kötü hissettim ki... Neden diyeceksiniz, şundan... Keşke bu pimpirikliliğini evladına yapsaydı, belki evladım şuan da sağ olurdu... Hadi o zaman yapmadın, kaybettikten sonra sebep bulma savaşında bana destek verseydi. O da araştırsaydı anne-babasının sonuçlarını araştırdığı gibi...

O kadar kırgınım ki... Yüzüne bile bakmak istemiyorum... Hayır sen evladını kaybettin sadece bir kere, kaybettiğin gün göz yaşı döktün. Sonra? Sonra hiç ağladığını bile görmedim. Ama hasta olma ihtimali olan anne-babası için günlerce göz yaşı döktü... Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum bu durumu?

Evlat yaa evlat... Evlat her şeyden öte değil midir? Evlat candan bile öte değil midir?? Çok kırgınım ve en kötüsü de şu evladımı kaybetmemde onu suçluyorum :KK43: Bu duygudan da nasıl kurtulurum hiç bilmiyorum... :KK43:
Elbette anne babası için herşeyi yapmalı bir evlat. Ama evladı için çok daha fazlasını yapmalı bir baba. Ana baba sevgisiyle evlat sevgisi karşılaştırılamaz çünkü anne baba dahil, tüm dünyadan daha değerlidir evlat. Bence siz haklısınız kırılmakla. Ben de olsam aynısını hissederdim.

Teşekkür ederim. Şuan zaten çift terapistine gidiyoruz, başka problemlerimizden dolayı gidiyoruz ama ben bunu terapistimle de paylaşacağım. O bunun üzerine gider muhakkak... Çünkü eşim normalde de, hiç bir şey yokken yılda bir kaç kez anne babasını kaybedeceği düşünce ile oturur ağlar... Böyle bir şey olabileceğini hiç düşünmemiştim...

öfff böyle insanları hiç anlamıyorum
doğal şartlarda zaten anne babayı kaybetmek normal
tabiki üzülürsün de hastalık çıkarsa üzülürsün
hasta olmadan olabilme ihtimaline ağlamak da nedir?
benim annem öldü
babam da 75 yaşında
eğer kaza, hastalık ne bileyim terör saldırısında kurban gitmek falan olmazsa babam benden önce dünyadan ayrılacaktır. aklıma bu durum gelince üzülüyorum tabiki ama anlık bir üzüntü bu. oturup da bunun için şimdiden yas mı tutulur? sonuçta bu hayatın bir gerçeği. kimsenin bilmediği bişey değil.
üzülecek olsam kendimin öleceğine daha çok üzülürüm.

eşini bebeğini kaybetmeden önceki süreç için suçlama. doktor hatası ya da her neyse bir şeyler ters gitmiş işte.
ama sonrasında seni yalnız bıraktığı için kırgın olmanı anlıyorum.
yine de bunlara takılıp kalırsan iyi olmaz sanki.
terapist ile paylaşıp sonrasında konuşarak karşı tarafı da dinleyerek (belki hak vereceğin şeyler vardır) affetmeye çalışmak mantıklı olabilir.

bu annesi ve babasının derdiyle nereye kadar dertleneceğıne dair kocanızın imtihanı

eşiniz evlendikten sonra anneci babacı olan erkeklerden mi?
ailesi çok mu baskılıyor?
biz çok hastayız şimdi geldiniz bu saatte mi gelinir vs sözlerle elleriniz üzerinizden çekmiyor olabilirler mi?
annesine telefon almak hastane masraflarını karşılamaya yönelik ailesinin bunu engelleme yönü var mı?
İsteklerinizi ötelemeyin almanız gerekeni yapmanız gerekeni birilerinin keyfi olmadan yapın siz nekadar özverili olursanız daha fazlasına talip olacaklar.

Çok doğru söylemişsiniz. Sen ne kadar çok verirsen hep daha fazlasını hep daha fazlasını istiyorlar maalesef :( Bu saatte mi gelinir gibi hiç bir zaman laf söylememiştir kv,kp. Kv öyle hindir ki alttan alta bu düşünceyi verir. Öyle çat çat söylemez söyleyeceğini. Mesela kaç haftadır gitmiyoruz ya ben onunla konuşmuyorum diye, geçen görüntülü aradı eşim torunlarını görsünler diye kv söylediği laf şu "Teşekkür ederim oğlum, bu kadar da olsa gösterdin bize torunumuzu" :sopa: Yani bu tarz söylemleri var, beynine işliyor böyle laflarıyla. Ben alt edemem şahsen bu konuda kendisini. Çünkü ben hiç öyle entrikalar çeviremem. Direk çat çat neyse onu söylerim...

Elbette anne babası için herşeyi yapmalı bir evlat. Ama evladı için çok daha fazlasını yapmalı bir baba. Ana baba sevgisiyle evlat sevgisi karşılaştırılamaz çünkü anne baba dahil, tüm dünyadan daha değerlidir evlat. Bence siz haklısınız kırılmakla. Ben de olsam aynısını hissederdim.

Aynen, ben de sizin gibi düşünüyorum. Bu kadar kırılma ve incinmemin sebebi bu :(

Back
X