- 30 Mart 2015
- 579
- 764
Lütfen herkes üsluplarına dikkat etsin ve polemiğe girilmesin.
Konu sahibesi,
işiniz mesleğiniz nedir bilemiyorum ama burada yüksek Maaş beklemeyin, devlet yani kamu çalışanı olabilmeniz için KPSS'ye girmeniz gerekiyor, kazanır ve atanabilirseniz şanslısınız.
Özel sektörde de istediğiniz maaşı verecek firmayı bulma şansınız az, yaşayacağınız Şehre göre de giderleriniz değişiklik gösterecektir, örneğin İstanbul'da yaşamak istiyorum diyorsanız en az 600 lira kira bedeli, aylık 100 liradan az olmamak kaydıyla elektrik Faturası, 50 lira su, 50 lira net parası, evinizin oda sayısı ve sıcaklık tercihinize göre 150 lira ve üzeri kışlık doğalgaz parası gibi giderleriniz olur, mutfak alışverişi, giyim, sosyal aktiviteler için harcayacağınız para Hariç.
İstanbul trafiği en yoğun Şehirlerden biri olduğu için çalışacağınız yere yakın uygun bir ev bulamadıysanız 2 araç değiştirerek işe gitmeyi, 30 km mesafeyi 3 saatte gitmeyi Göze alabilmelisiniz.
Size tavsiyem, Türkiye'ye yerleşmeyi düşünmeden önce eğer mümkünse ve hangi Şehre yerleşmeyi düşünüyorsanız en az 3-4 ay kiralık bir yer tutup Türkiye'de yaşayın ve ona göre karar verin.
tavsiyeniz icin cok tesekkür ederim, ama istanbulda yasamak istemiyorum, köyü daha cok seviyorum, büyük ihtimalde zaten köyde yasamaya karar veririm (gelirsem eger), kücük kasabalarda kiralar daha uygundur sanirim, 200-300 civari