Derdim türkiyede yasamak

Otur oturduğun yerde ya, millet kaçmaya yer arıyor zaten buradan da. :KK14:
Valla fırsatım olsa ben de durmayacaklardanım. :stop:
Her yeni güne farklı bir kabusla uyanıyoruz şu günlerde. Böyle bir yere gelmek için mi can atıyorsun?
Daha bugün şehit cenazesi için duyuru yapıldı caminin hoparlöründen.
Her şey kördüğüm olmuş, umutlar birer birer kırılıyor; yaşama hevesi bile kalmıyor insanın. En azından benim öyle...
Şimdi cidden gelmek mi istiyorsun?

Bence izin alın.

Patrona boşanma yüzünden mutsuz olduğunuzu, bir süreliğine ücretsiz izne çıkıp kafa dinlemek istediğinizi söyleyin. Tatil yapın, kafa dinleyin sonra ile dönersiniz.

patronumu özel hayatim yada nedenlerim ilgilendirmez ki....

Türkiye'yi sadece tatillerde bilmeye devam et derim.
niye böyle diyorsunuz ki? tamam türkiye cok zor bir sürec icinde ama bu günlerde elbet gececek

Tamam da ne mezunusunuz uzmanliginiz ne?
uzmanlik mi? belediyede calisiyorum, ne uzmanligi?
Otur oturduğun yerde ya, millet kaçmaya yer arıyor zaten buradan da. :KK14:
Valla fırsatım olsa ben de durmayacaklardanım. :stop:
Her yeni güne farklı bir kabusla uyanıyoruz şu günlerde. Böyle bir yere gelmek için mi can atıyorsun?
Daha bugün şehit cenazesi için duyuru yapıldı caminin hoparlöründen.
Her şey kördüğüm olmuş, umutlar birer birer kırılıyor; yaşama hevesi bile kalmıyor insanın. En azından benim öyle...
Şimdi cidden gelmek mi istiyorsun?

evet, ciddi ciddi gelmek istiyorum bir kac ayligina, calisip para kazanmak, hayatin zor yanlarini görmek, zorlanmak ugrasmak istiyorum, biseyler elde etmek istiyorum, düzen istiyorum, kafam dagilsin istiyorum. cok zorlanirsam yada türkiyedi yasam bana göre degisle her an geri dönme sansim var.

niye böyle diyorsunuz ki? tamam türkiye cok zor bir sürec icinde ama bu günlerde elbet gececek

evet, ciddi ciddi gelmek istiyorum bir kac ayligina, calisip para kazanmak, hayatin zor yanlarini görmek, zorlanmak ugrasmak istiyorum, biseyler elde etmek istiyorum, düzen istiyorum, kafam dagilsin istiyorum. cok zorlanirsam yada türkiyedi yasam bana göre degisle her an geri dönme sansim var.

Üniversite okumadınız mı? Onu sormaya çalışıyorum. Belediyede ne iş yapıyorsunuz? Unvanınız nedir? Hani burada is bulabilir misiniz onu kestirebilmek için.

Çok manasız bir deney olur bu senin için benden söylemesi. Burada yaşamak similasyon falan olmayacak, yoksulluk sınırına, işsiz sayısına, personel atamalarına falan bir bak istersen. Diplerde geziyor ben söyleyeyim.
Canın sıkılıyorsa falan git bir yerlere tatil yap, kitap oku, film izle ne bileyim rehabilite et kendini. Ama kendini sıcak suyla dolu bir kazana atarak "hayatın zorluklarını öğrenmek" amacıyla bir şeyler elde etmeyi düşleme bence.
Biz bir şeyler elde edemedik oradan biliyorum.
Öğretmenlik okuyorum, ben geleceğime umutla bakamıyorum. Durum bu. Macera arama bana kalırsa.

Çok manasız bir deney olur bu senin için benden söylemesi. Burada yaşamak similasyon falan olmayacak, yoksulluk sınırına, işsiz sayısına, personel atamalarına falan bir bak istersen. Diplerde geziyor ben söyleyeyim.
Canın sıkılıyorsa falan git bir yerlere tatil yap, kitap oku, film izle ne bileyim rehabilite et kendini. Ama kendini sıcak suyla dolu bir kazana atarak "hayatın zorluklarını öğrenmek" amacıyla bir şeyler elde etmeyi düşleme bence.
Biz bir şeyler elde edemedik oradan biliyorum.
Öğretmenlik okuyorum, ben geleceğime umutla bakamıyorum. Durum bu. Macera arama bana kalırsa.

türkiyenin halini ordaki akrabalarimdan biliyorum, ailemde kimsenin hayati yada isi dört dörtlük degil. kimse memnun degil, hatta parasizliktan caresiz durumdalar. kari koca calisip bi evi gecindiremiyorlar ama hic biride okumus degil, illa herkes öyle olucak diye bisey yok, ben 3 dil biliyorum, bana görede is vardir.
tamam burda isim garanti, ömür boyu. bazen ama insani böyle seyler mutlu etmiyor, huzur vermiyor, icimi bi bilsen :KK43:
sadece türkiye beni daha mutlu edecekmi diye gelip denemek istiyorum, dedigim gibi her zaman geri dönme sansim var.

Sanki bu dunya da Turkiye den baska her yer cennet. Bu tarz konulara hep ayni yorumlar geliyor. Sakin gelme diye.
Bu forum da bayaga cok calisan kadin var. Demekki herkes issiz degil. Ben ulkemi cok da seviyorum. Avrupa istedi hakki tanisin, temelli asla birakip gitmem.

Yani burada devlet memuru olamasaniz da dilinizi kullanarak bir yerlere girebilirsiniz ama bbirkaç aylığına duzeninizi değiştirmeniz iş bulmanız derken zorlandiginiza ddeğmez diye dusunuyorum.

türkiyenin halini ordaki akrabalarimdan biliyorum, ailemde kimsenin hayati yada isi dört dörtlük degil. kimse memnun degil, hatta parasizliktan caresiz durumdalar. kari koca calisip bi evi gecindiremiyorlar ama hic biride okumus degil, illa herkes öyle olucak diye bisey yok, ben 3 dil biliyorum, bana görede is vardir.
tamam burda isim garanti, ömür boyu. bazen ama insani böyle seyler mutlu etmiyor, huzur vermiyor, icimi bi bilsen :KK43:
sadece türkiye beni daha mutlu edecekmi diye gelip denemek istiyorum, dedigim gibi her zaman geri dönme sansim var.
Sen bilirsin ama ben olsam yapmazdım. Burada ne bulmayı bekliyorsun ki? Birçok kişi bulamıyor da...
Yeni ufuklar diyorsan da o yeni ufuğu burada aramazdım ben olsam. Çünkü ufuk değil de en fazla karanlık var bana kalırsa burada. Görmek istiyorsan netten bir gazetelere bak bakalım, mucize bir buluşun, yeniliğin falan mı haberleri var?
Her neredeysen bulunduğun yerden daha iyi bir ülkede yeni bir sayfa açmalısın bence. Daha kötü bir durumda olanda değil. Yani ben mantık kurmaya çalıştım. Mantıken böyle yapmalısın. Bu senin düşüncen şuna benziyor, mesela ekonomik olarak Türkiye'den daha kötü durumda olan neresi var diyelim mesela Yunanistan. Burada sıkılıp Yunanistan'a yeni başlangıç yapmaya gitmek gibi bir şey.
Ama sen bilirsin, geliyorsan da buyur gel bacım, herkes ülke nüfusu 1 kişi artacak diye telaşa kapıldığından gelme diyor değil, sadece içi bizi yakıyor da ondan öyle diyorlar. Dışı da seni yakmasın diye.

Memleketimiz cennet gibi yasanilmayacak yer değil ama kurulu düzenini bozma en önemlisi işin orda devlet memurunun burda hademe bile yapmazlar hiç rahat ini bozma izin günlerinde gel tatilini yap uni mezunu tanıdığım kömür taşıyor daha ne diyeyim

patronumu özel hayatim yada nedenlerim ilgilendirmez ki

İlgilendirir. Ben de şefim, çalışanlarımdan biri ücretsiz izin istese sebep sorarım. Yani kimse cherry ben bir hava alıp geleyim diyemez. Ücretli izin hak ama ücretsiz izin benim inisiyatifimde benim takımımdakiler için. Keyfiyse vermem. Ama bir sebebe bağlı performans düşüklüğü varsa veririm.

Konuya döneyim kafa toplama amaçlı tatil yapın bence.

İlgilendirir. Ben de şefim, çalışanlarımdan biri ücretsiz izin istese sebep sorarım. Yani kimse cherry ben bir hava alıp geleyim diyemez. Ücretli izin hak ama ücretsiz izin benim inisiyatifimde benim takımımdakiler için. Keyfiyse vermem. Ama bir sebebe bağlı performans düşüklüğü varsa veririm.

Konuya döneyim kafa toplama amaçlı tatil yapın bence.

türkiyede öyle olabilir ama burdaki patronum bana öyle bi soru soramaz, öyle bir hakki yok. bilmesinede gerek yok zaten.

Şöyle diyeyim o zaman:
diplomanın kıymeti yok.
torpilin varsa kral sensin.
insana değer 0.
Sosyal devlet güvencesi: 0
Adalet yok.
Işçi hakları yok.
Emeğinin karşılığını asla alamıyorsun.
O Yüzden yazdan yaza renkli Türkiye fotoğrafını seyretmen kafi.
madem o kadar kötü niye hala ordasin? baska sansim yok deme...

Memleketimiz cennet gibi yasanilmayacak yer değil ama kurulu düzenini bozma en önemlisi işin orda devlet memurunun burda hademe bile yapmazlar hiç rahat ini bozma izin günlerinde gel tatilini yap uni mezunu tanıdığım kömür taşıyor daha ne diyeyim
uni mezunu kömür tasiyorsa bi yerde yanlis yapmistir

X