derdim kreşe ve okula başlama yaşı

20 ay sahsiyeti emzirdim :) bana cok bagli, hatta bazen hep böyle kalacak diye korkuyordum, ama degisti, artik sevgi gösterisi disinda beni yakininda istiyor bazen birlikte oynuyoruz ama bana saygili, akrabamiz falan yakin olmadigindan önce anneci babaci, ama bir ara inanin haftasonu oldu mu niye yuva yok diye ziyiklanirdi. bizimle vakit gecirmeyi de cok seviyor neyse ki, ama evde vakit gecirmeyi sevmiyor, iyi ki bahcemiz var. Dün yuvada da cikmamislar bahceye, aksam 19 -20 arasi yagmurun altinda cocuk parkinda kumda tek basimiza oynadik gönlünü yaptim mutlue oldu.
hafta sonu niye yuva yok mu diyor :KK70:
inşallah eğitim hayatı boyunca okulu çok sever maşallah yavrunuza :KK200:

İlkokula başlama yaşı artacak diye bir şey vardı gündemde. Yürürlüğe girmedi mi?

Benim oğlum da 2016 doğumlu. Yani 2021'de 62 aylık olacak. Ben de büyük ihtimalle 2022'de başlatacağım..

2 yaş bana göre kreş için erken. Ama çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız..
Bu sene oğlum 3 yaşında Eylül gibi kreşe göndereceğim. Evde çok sıkılıyor. Hareket ve etkinlik şart. Babaanne bir yere kadar oyalıyor.
Kızım 2012 eylül doğumlu.
29 aylıkken evde çok sıkıldığı,sağda solda gördüğü çocuklara "kardeş gel oynayalım"diye tabiri caizse yapışmaya başlayınca ,yarim gün anaokuluna başladı. Sevdi,sonraki sene ve ilkokula başlayana dek devam etti. 72 aylıkken de ilkokula başladı. Bu sene ikinci sınıfa gidecek.
Ben pişman olmadım,sosyal bir çocuktu,arkadaşlık kurdu,sosyalleşti,yemek yemesi bile düzeldi.
Çocuğa göre değişir aslında ama benim kızımda durumlar böyle oldu,tamamen kendi yönlendirdi. Ben şubat ayında başlattım anaokuluna bu arada,o kadar mutsuzdu ki oynayacak kimse olmadığı için mecbur kaldım.
teşekkürler güzel yorumlarınız için

Ben anne değilim ama kreşi sevmemiştim
Diğer çocukları aptal buluyordum ajshskj
Oyuncak telefonla annesini falan aramaya çalışıyorlardı
Salaksın o plastik biliyorsun dimi demiştim :KK70:

Yarı dönem sonra
Bir öğle arası kaçtım kapı aralığından
Annem arkada ben önde koşarken
Trafik lambasına çarpınca yakalamıştı annem
Daha da gitmedim

3 sene düşünemiyorum :KK45:
kaç yaşında gitmiştiniz kreşe hatırladığınıza göre :KK70:
kaçacak kadar ne oldu ki
ucuz atlatmışsınız, iyiki anneniz o an ordaymış

turkıyede hala daha yasa karar veremedıler degısıp duruyor
bana da cogu kısı 3 bucuk yasındakı kızım ıcın anaokuluna baslat dıyor esım de zaten 30 sene okuyacak bu sene kurslara gıtsın haftada uc gun 4 bucuk yasında anaokuluna gıtsın 1 sene altı ustu cocuk oyun cagında oyuna doysun once her zaman cocuk olmayacak bu kız dedı

oyuzden cok zor karar
ama zaten kreşte oyun oynamıyorlar mı :confused:
aynen yaş konusu kesin değil belki bizimkiler büyürken yine değiştirecekler
3.5 yaşındaysa başlatın bence de güzel olur ilk etapta yarım günle başlayıp deneyebilirsiniz

Artik 69 aydan kucuk çocuklar ancak veli istegiyle kayit olabiliyor ki kolay kolay hicbir veli de kayit yasindan once cocugunu okula gondermez, zira o siniftaki yas skalası 69-80 ay arasinda degisecek, kim cocuklarinin 2 yas buyuklerle ayni sinifta egitim gormesine gonullu olur ki?

benim de çocukluğum kreşlerde geçti çok eğlenirdim/eğlenirmişim bir sürü arkadaşlarım vardı.yeğenlerimin birini verdiler kreşe annesi babası çalışıyor diye, öteki yeğenim (40'ları karışık) evde otururdu annesiyle.kreşe giden bariz öndeydi diğerinden, hem sosyallik hem gelişim hem de sosyal zeka açısından.1 sonraki döneme hemen ötekini de yazdırdılar.2 senedir kreşteler 1 sene daha gidecekler.

benim de çocukluğum kreşlerde geçti çok eğlenirdim/eğlenirmişim bir sürü arkadaşlarım vardı.yeğenlerimin birini verdiler kreşe annesi babası çalışıyor diye, öteki yeğenim (40'ları karışık) evde otururdu annesiyle.kreşe giden bariz öndeydi diğerinden, hem sosyallik hem gelişim hem de sosyal zeka açısından.1 sonraki döneme hemen ötekini de yazdırdılar.2 senedir kreşteler 1 sene daha gidecekler.
aynen bencede illaki pozitif anlamda etkisi olur teşekkürler :KK9:

çocuğum eylül 2017 doğumlu hatta eylülün de sonu yani şuan 22 aylık
eylülde kreşe vermeyi düşünüyorum ama okula ne zaman başlatacağımı da şimdiden düşünmem gerekiyor
çünkü 60 ay - 5 yaş
yada 72 ay - 6 yaşında vermem gerekiyor tam eylül doğumlu olduğu için
bu durumda 3-4 sene kreşe gitmiş olacak, okula gidene kadar sıkılmaz mı
tecrübeli anneler siz ne yaptınız kaç yaşında okula ve kreşe verdiniz
(ben çalışıyorum şuan eş kişisi bakıyor, o çalışmıyor
ailelerden de destek alabileceğimiz kimse yok malesef)
ilk etapta yarım gün vermeyi de düşünüyorum ama henüz karar veremedim
yorumlarınızı bekliyorum sevgiler
Benim oğlum 8 aylıktı kreşe verdiğimde şu an 5,5 yaşında ve bu sene ilkokula başlayacak ama keşke bir sene daha okulumda kalsam büyük okula gitmesem diyor :KK70: Sıkılmaz merak etmeyin.

Oğlum 25 aylık kreşe başladı yarım gün

30 aylıkken tam güne geçti

73 aylık okula başladı

Ağustos doğumlu

4 yıl kreşe gitti

4 yıl daha olsa giderdi

Bu yıl 4 e geçti 3 yıllık ilkokul hayatında da hiç okuldan sıkıldığını dile getirmedi

Okul seçimi doğru olunca çocuk sıkılmıyor ya da benimkinin öyle bir sıkıntısı yok

Ben de 2 yık anaokuluna gittim okuka başlamadan bir önceki sene evde yalnız kaldım annen babamın işi uyuşmadığında

Bizim zamanımızda kreşe giden çocuk dahi yoktu ama okuldan vs bıkmadım

Iyi bir kresle yarim gun baslatin. Cocugun tepkisine gore derdini anlatmaya basladiginda tam gunu deneyin. Uyku,yemek duzeni kresle uyumlu ise cocukta olumsuzluklar (ice kapanma, huzursuzluk veya hircinlik) olmazsa tam gunle devam edersiniz. Iyi bir kres benim icin merhametli, bilgili,disiplinli ve calisanlarina sozunu dinleten idarecinin bulundugu temiz bir cocuk etkinlik yeridir. Yoksa cocuk yogasi yapsa da yapmasa da onemli degil. Sinif mevcudu en fazla 10-12 cocuk ve 2 ogretmen olmasi ideal. Kresin ogrencilerine bakin. Hircin, vuran kiran, isiran cocuk gordunuz mu duydunuz mu? Iyi bir kurum ozellikle isiran cocugu kabul etmez. Bu uc bir olumsuz davranis. Tedavi ister. Ogretmenin gorevi degildir onun bu davranisini duzeltmek. Cevrenizde o krese giden cocugu olan annelerle gorusun. Bir fikir verecektir. Ilk etapta servise vermeyin. Okul yasi,zorunlu,72 ay. Uygun kres ve anaokulu bulursaniz cocugunuzun yapisi da uygunsa birkac sene okul oncesine gitmek sorun olmaz. Benim ki anaokulunun yaz okuluna da gidiyor. Ama kosarak gidiyor. Az mi aradim o okulu. Iyi arastirin okulu, neler duyuyoruz.

hafta sonu niye yuva yok mu diyor :KK70:
inşallah eğitim hayatı boyunca okulu çok sever maşallah yavrunuza :KK200:
Valla bugün alırken ablası dedi bir arkadasının bacağını ısırmış bildiğin kanatmış, çok moralim bozuldu gayet iyi huylu hiç kavgası olmayan anlayışlı ısırmayan vurmayan bi çocuktu şok oldum. Isırdım diye anlatıyor hala ne yapacağımı şaşırdım. Yuvadan tabii çocugu söylemiyolar da kazık kadar çocuk yani kimi ısırdığını anlattı

çocuğum eylül 2017 doğumlu hatta eylülün de sonu yani şuan 22 aylık
eylülde kreşe vermeyi düşünüyorum ama okula ne zaman başlatacağımı da şimdiden düşünmem gerekiyor
çünkü 60 ay - 5 yaş
yada 72 ay - 6 yaşında vermem gerekiyor tam eylül doğumlu olduğu için
bu durumda 3-4 sene kreşe gitmiş olacak, okula gidene kadar sıkılmaz mı
tecrübeli anneler siz ne yaptınız kaç yaşında okula ve kreşe verdiniz
(ben çalışıyorum şuan eş kişisi bakıyor, o çalışmıyor
ailelerden de destek alabileceğimiz kimse yok malesef)
ilk etapta yarım gün vermeyi de düşünüyorum ama henüz karar veremedim
yorumlarınızı bekliyorum sevgiler
İki tane çocuğum Eylül doğumlu.
13 Eylül 2011 ve 15 eylül 2017.

Eylül 2011 doğumlu çocuğumu eylül 2017de 1.sınıfa başlamak üzere ilkokula verdim.
Daha önce kreş ya da anaokuluna göndermedim. Evde bakıcı teyzelerle idare etti. Kavramsal olarak yanlış şeyler öğreneceğine güvenilir bir teyzeyle muhabbet etmesini tercih ettim. Hiç pişman olmadım.

Şimdi 22 aylık 2017 Eylül bebeğimi düşünüyorum da, dediğiniz gibi kreşe bu yaşta (mecbur değilsem) asla vermek istemem. Henüz çok küçük... evde istediği zaman uyuyup, istediği zaman uyanıp, eşyaya istediği gibi özgürce hükmetme gelişim aşamasındayken, onu kuralların içine sokmak yerine, güvenilir, tatlı dilli bir bakıcı teyzeyi onun kurallarına dahil etmeyi daha mantıklı buluyorum.

Eğer mecbur kalmazsam, ocak 2016 ve eylül 2017 bebeklerimin ilk evden ayrılışlarının tıpkı ablalarında olduğu gibi 72 ayını doldurdukları sene Eylül ayında 1.sınıfta olmasını planlıyorum. Değil kreş, ana okuluna bile göndermek istemiyorum.

Ben oğlumu 4,5 yaşında anaokuluna gönderdim, 5,5 yaşında ilk okula mı gitse tekrar anaokuluna giderse sıkılır mı diye düşündüm, öğretmeni kesinlikle anaokuluna göndermemi tavsiye etti. Ben de iki yıl sıkılır mı aynı şeyleri yapmaktan diye tereddüt etmiştim. Anaokuluna gönderdik, hiç sıkılmadı hatta ilk seneye göre daha istekliydi.

Siz kreşe vermeye karar vermişsiniz zaten. Okula başlama yaşına niye takılıyorsunuz ki? Uygun yaşlar geldiğinde bakarsınız, durumuna göre bir sene erken veya geç birinci sınıfa başlatırsınız.
Ama şahsi fikrim kreş için şu an çok küçük olduğu yönünde.

X