- 19 Nisan 2019
- 1.445
- 1.317
- 37
- Konu Sahibi Jupiter neptun
54 ay ve üzeri çocukların yüzde yüz okullaşması yani okul öncesi eğitim için çok güzel bir uygulama teşekkürler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hayırlısı olsun, bir sene sonra 6.5 yaşında olacak dimi iyi yapmışsınız inşallah hemen adapte olur sorun yaşamasınızBenim kızım da 69 aylık. O yüzden ilgiliyim bu konuya. 69 ay dilekçeli erteleme tabi. Biz 1. sınıfa vermeye karar verdik değerlendirmeler neticesinde.
biz işte ya 60 ay yada 72 ay eylül doğumlu oldukları için ama zaten 60 ay veremiyormuşuzÇocuklarımız yaşıtmış 30 eylül benim oğlum da yarim gün vermeyi düşünüyorsunuz çok iyi olur çocuklarla paylaşım alanı artar sistem değişti 66 aylık alıyorlar artık ilkokula
22 ay çok kücük degilmi benim kizim suan 20 aylik olmak uzere krese verek istiyorum hem kendisi icin iyi olur hemde ben calisip sigortami devam ettirebilirim diye ama 3 yaşı beklemeye calisiyorum uyum saglayabilirlermi bu aylardaBenim bebeğim kasım doğumlu
22 aylıkken veririm artık diye düşünüyorum
Yani işten ayrılamayacağım bu durumda başka çarem yok.22 ay çok kücük degilmi benim kizim suan 20 aylik olmak uzere krese verek istiyorum hem kendisi icin iyi olur hemde ben calisip sigortami devam ettirebilirim diye ama 3 yaşı beklemeye calisiyorum uyum saglayabilirlermi bu aylarda
ben kizimi odada birakip mutfaga gittigimde bile kosarak gelip pacalarimi cekistiriyor bilemedim ki
anladim sizinki mecburiyetten o halde biraz daha beklemeliyim ben degil miYani işten ayrılamayacağım bu durumda başka çarem yok.
Bakıcı olsa bile sabah 8 akşam 5 beni göremeyecek
Bari kreş olursa yaşıtları olur bişeyler öğrenir.
Peki boyle kavramları nasi öğretmeliyiz. 3 yasinda oğlum. Ogretmemelimiyim yani bende o söylediklerinizi yapiyorum şekilleri kavramları öyle öğrettim yanlış mi yaptimOğlunuz doğru düşünüyor. Kendi sağı ile evin sağı noktasında.
Malesef bu kavramsal yanılgılar öğretmenlerde de kitap yazanlarda da var. Bu nedenle tıpkı oğlunuzun sahip olduğu bu berrak düşünme becerisi, sınıf seviyesi arttıkça azalıyor malesef. Bu nedenle ilk olarak ne kadar geç okulla muhatap olur o kadar iyi bence.
Not. Görseller üzerinden sözel anlatımlar doğru kavramlar, doğru şekilde kullanılarak yapılırsa, görsel gösterimler sadece öğrenmeyi kolaylaştırır.
hep sizi gördüğü için çok bağlanmış sanırım22 ay çok kücük degilmi benim kizim suan 20 aylik olmak uzere krese verek istiyorum hem kendisi icin iyi olur hemde ben calisip sigortami devam ettirebilirim diye ama 3 yaşı beklemeye calisiyorum uyum saglayabilirlermi bu aylarda
ben kizimi odada birakip mutfaga gittigimde bile kosarak gelip pacalarimi cekistiriyor bilemedim ki
aynen kreşte oyunlarla filan hem sosyalleşmiş olur, bakıcı da olsa evde çok sıkılıyorlar sankiYani işten ayrılamayacağım bu durumda başka çarem yok.
Bakıcı olsa bile sabah 8 akşam 5 beni göremeyecek
Bari kreş olursa yaşıtları olur bişeyler öğrenir.
anladim sizinki mecburiyetten o halde biraz daha beklemeliyim ben degil mi
ben oyle bi durumdayim ki suan ise baslamadan hic bir sey yapabilecekndurumda degilim ne oyun grubunu ne fazladan 1 ay kresi odeyemem suan yani kendimizi ancak ceviriyoruz cunkuhep sizi gördüğü için çok bağlanmış sanırım
sizde yavaş yavaş oyun gruplarıyla alıştırmayı deneseniz
olmadı birkaç ay yarım gün de olabilir
size çok bağlıysa kreşe alışması da sorun olabilir
olmazsa iş bulmadan kreşe alıştırın baktınız yapamıyor alırsınız bilemedim ki
bizimki kendi 5 dk oynuyor bi oyun buluyor mesela sonra geliyo beni kalk kalk diyip koltuktan kaldirip kendi oturuyor hadi birlikte bunu oynayalim hareketlerine basliyor surekli ensemde yaniYani bence erken çocukluk eğitimi çok şey kazandırabilir bebeğinize. Benimki 8 aylık ama kensi odasında oyuncaklarıyla biraz kendi başına zaman geçirebiliyor. Ya da sabahtan akşama kadar babasıyla ağlamadan kalabiliyor.Büyüdükçe ne olur bilemem :)
Valla ben şuan hamileyim okula 6 veya 7 yaşında başlatmayı planlıyorum kesinlikle daha erken değil. Krese gondermicem kendim bakma imkanım var sonrasında ana okuluna gondericem. Ana okuluna başlama durumunu çocuğumun fiziksel ve psikolojik gelişimiyle degerlendiricem. Herbtil farklı kreslere ya da ana okullarına gönderirseniz sıkılmaz ama aynı etkinlikler olursa sıkılırçocuğum eylül 2017 doğumlu hatta eylülün de sonu yani şuan 22 aylık
eylülde kreşe vermeyi düşünüyorum ama okula ne zaman başlatacağımı da şimdiden düşünmem gerekiyor
çünkü 60 ay - 5 yaş
yada 72 ay - 6 yaşında vermem gerekiyor tam eylül doğumlu olduğu için
bu durumda 3-4 sene kreşe gitmiş olacak, okula gidene kadar sıkılmaz mı
tecrübeli anneler siz ne yaptınız kaç yaşında okula ve kreşe verdiniz
(ben çalışıyorum şuan eş kişisi bakıyor, o çalışmıyor
ailelerden de destek alabileceğimiz kimse yok malesef)
ilk etapta yarım gün vermeyi de düşünüyorum ama henüz karar veremedim
yorumlarınızı bekliyorum sevgiler