derdim kreşe ve okula başlama yaşı

ayyy çok sağolun yorumunuz harika içime su serptiniz resmen :KK74:
dimi zaten sosyal bir çocuk çok şükür kreşe de kolay uyum sağlar diye düşünüyorum, ingiliizce eğitimi filan da varmış bugün görüştüğüm kreşin o da güzel erkenden öğrensin, evde daha çok sıkılır yani kreşte niye sıkılsın dimi sürekli etkinlik oyun aktivite :KK9:
öyle ama ilk 2-3 ay maalesef alisma sürecinde bazi aglama nöbetleri oluyor hazirlikli olun , hemen korkup birakmayin kresi. Benim oglum ki gercekten öyle bi adapte oldu ki hocalar bile sok oldu,, günde bize 3 saat bos bos aglayan cocuk yuvada 8 saat hic aglamiyormus, biz bunu ne zaman ogrendik, bigun uykusundan aglayarak uyanip 10 dakka aglamis, aradilar bizi. ben dedim ki nasi yani hep aglayarak uyanmiyor mu? bizim evde tam 20 ay her uykusundan aglayarak uyandi meme ile sustu sdece yani:) diyecegim o ki en iyi uyum saglayan cocuk bile eve gelince bisüre aglayabilio, konusamiyoken bu gününü anlatma sekliymis, pedagog öyle demisti, cok sukur 1,5 yas civari söktü konusmayi da olani biteni anlatiyor rahatliyor artik.

biz Almanyada 4 aylik bebek masaji ve bebek yuzme dersleriyle basladik, 6 aylik olmadan kasabanin oyun gruplarina basladik , Benim oglum o kadar mutlu oluyordu ki oralarda, Turkiyeye gelmistik oglum 9.5 aylikken , pedagoga gittim inanin Türkiyede, kadin da gördü yürüyor merakli enerjisi bitmiyor, dedi ki gönül rahatligiyla ver yuvaya, bu sosyal cocuk sen buna yetemezsin biraz enerjisi azalir yuvaya baslayinca dedi, 10.5 aylikken iste 1 saat 1 saat basladik, inanin niye alip götürüyormusum diye agliyormus velet. en hizli yuvaya adapte olan cocuk o oldu, 14 aylik olana kadar da 14 de aliyordum yuvadan evde 2 saat agliyordu bana. ben ne zamanki ise basladim 16:30 da almaya basladim hepsi gecti, cocuk yuvayi kapatip öyle cikmak istiyormus :)) suan 31 aylik biraz degismeye basladi, her sabah uyandiginda ilk sorusu bugun yuva yok degil mi, gitmiyim faln oluyor ama 5 dakika icinde bu konuyu kapatiyor. yuvasina da kosa kosa gidiyor, bir ara yuvadan alamiyordum , kapanana kadar oturup salteri kapatip cikiyorduk faln:) Her cocuk farkli yani, ben oglumu 3,5 yasina kadar yuvasiz biraksaydim cok mutsuz bir cocuk olurdu
Ben şu an Türkiye'deyim ve kızım Türkiye'de büyüyor. Almanya'daki imkanlar malesef burada yok.

Ben şu an Türkiye'deyim ve kızım Türkiye'de büyüyor. Almanya'daki imkanlar malesef burada yok.
Ben Türkiyede büyüdüm canim , 1.5 yasinda annem okulda ögretmen oldugu icin almislardi beni yuvaya. Oyun gruplari da Türkiyde de var, cok arkadasim var Türkiyde. ufak ufak gruplar, baya valla yasindan beri götürüyor herkes. en olmadi arkadas grubu olusturup her hafta ayni gun ayni saat birinin evi döngüsü de kurabilirsiniz. Ben Türkiyede olsam orayi da kendi düzenime oturturdum :) " kere geldim oglumla tek birer hafta, sabahtan koydum kanguruya, otobuslerde yapti uykularini, sabah ayri öglen ayri bebisli arkadasima gidip oyun grubu olusturup 10 kisiden fazlasini gezdim bitanesinde yorulmadi hepsine yepyeni heyecanl agitti coccak.

Malesef canım öyle olacak :KK43:
eşiniz çalışmıyorsa şimdilik o işe başladığında verseniz?
buraya yazdığınız tarihte işe mi başlıyor
onun işe başlama tarihi belirsiz, evlenmeden sgk kaydı istemediğimiz için evlenince süpriz oldu banada
normalde işi olduğunu, müşteri temsilcisi vb. gibi bir işi olduğunu, firmalar şirkete bağlı kaldıkça maaşını aldığı masalını anlatıyor ama yaklaşık 3 yıl olacak toplam 1 ay filan işe gitmiştir. hayır benden önce ne yapıyordu bilmiyorum neyse biraz uzun oldu ama boşanma aşamasındayız kısacası ve artık onun bakmasını istemiyorum, bu zamana kadar bebekti gündüz uykusu ortalama 2 saat filan derken kendimi avutuyorum ama artık büyüyor ve sadece anne babayı görüyor arada anneanne filan o yüzden sosyal olmasını istiyorum yani eylülde kreşe verme fikri daha ağır geliyor teraziye koyunca

Burda aylara göre belirtmişler
Screenshot_2019-07-12-14-47-11-1.png

İlkokula başlama yaşı artacak diye bir şey vardı gündemde. Yürürlüğe girmedi mi?

Benim oğlum da 2016 doğumlu. Yani 2021'de 62 aylık olacak. Ben de büyük ihtimalle 2022'de başlatacağım..

2 yaş bana göre kreş için erken. Ama çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız..
Bu sene oğlum 3 yaşında Eylül gibi kreşe göndereceğim. Evde çok sıkılıyor. Hareket ve etkinlik şart. Babaanne bir yere kadar oyalıyor.

Kızım 2012 eylül doğumlu.
29 aylıkken evde çok sıkıldığı,sağda solda gördüğü çocuklara "kardeş gel oynayalım"diye tabiri caizse yapışmaya başlayınca ,yarim gün anaokuluna başladı. Sevdi,sonraki sene ve ilkokula başlayana dek devam etti. 72 aylıkken de ilkokula başladı. Bu sene ikinci sınıfa gidecek.
Ben pişman olmadım,sosyal bir çocuktu,arkadaşlık kurdu,sosyalleşti,yemek yemesi bile düzeldi.
Çocuğa göre değişir aslında ama benim kızımda durumlar böyle oldu,tamamen kendi yönlendirdi. Ben şubat ayında başlattım anaokuluna bu arada,o kadar mutsuzdu ki oynayacak kimse olmadığı için mecbur kaldım.

biz Almanyada 4 aylik bebek masaji ve bebek yuzme dersleriyle basladik, 6 aylik olmadan kasabanin oyun gruplarina basladik , Benim oglum o kadar mutlu oluyordu ki oralarda, Turkiyeye gelmistik oglum 9.5 aylikken , pedagoga gittim inanin Türkiyede, kadin da gördü yürüyor merakli enerjisi bitmiyor, dedi ki gönül rahatligiyla ver yuvaya, bu sosyal cocuk sen buna yetemezsin biraz enerjisi azalir yuvaya baslayinca dedi, 10.5 aylikken iste 1 saat 1 saat basladik, inanin niye alip götürüyormusum diye agliyormus velet. en hizli yuvaya adapte olan cocuk o oldu, 14 aylik olana kadar da 14 de aliyordum yuvadan evde 2 saat agliyordu bana. ben ne zamanki ise basladim 16:30 da almaya basladim hepsi gecti, cocuk yuvayi kapatip öyle cikmak istiyormus :)) suan 31 aylik biraz degismeye basladi, her sabah uyandiginda ilk sorusu bugun yuva yok degil mi, gitmiyim faln oluyor ama 5 dakika icinde bu konuyu kapatiyor. yuvasina da kosa kosa gidiyor, bir ara yuvadan alamiyordum , kapanana kadar oturup salteri kapatip cikiyorduk faln:) Her cocuk farkli yani, ben oglumu 3,5 yasina kadar yuvasiz biraksaydim cok mutsuz bir cocuk olurdu
maşallah :KK9: sizin yavrunuz da çok sosyalmiş ne güzel
peki sizin aranız nasıl size bağlılığı vs.
yuvayı bu kadar sevmesi güzel de evi de seviyor dimi

kesin bilgi mi
72 aylıkken okula verirsem 4 sene kreşe gitmiş olacak bu da çok değil mi
evde babası bakıyor
ama çok da içime sinmiyor, tv karşısında büyüsün istemiyorum
evet kesin bilgi...
neden tv karşısında büyüsün ki babası alsın onu parka oyun gruplarına götürsün, evde boyama yapsınlar vs etkinlikler oluştursun o yapamıyorsa siz program yapın babası uygulasın...

onun işe başlama tarihi belirsiz, evlenmeden sgk kaydı istemediğimiz için evlenince süpriz oldu banada
normalde işi olduğunu, müşteri temsilcisi vb. gibi bir işi olduğunu, firmalar şirkete bağlı kaldıkça maaşını aldığı masalını anlatıyor ama yaklaşık 3 yıl olacak toplam 1 ay filan işe gitmiştir. hayır benden önce ne yapıyordu bilmiyorum neyse biraz uzun oldu ama boşanma aşamasındayız kısacası ve artık onun bakmasını istemiyorum, bu zamana kadar bebekti gündüz uykusu ortalama 2 saat filan derken kendimi avutuyorum ama artık büyüyor ve sadece anne babayı görüyor arada anneanne filan o yüzden sosyal olmasını istiyorum yani eylülde kreşe verme fikri daha ağır geliyor teraziye koyunca
Anladım çalışmayan adam zor
Allah yardımcınız olsun
Anneaanne bakabilirse yarım gün veya haftada 3 gün verin ilk sene

maşallah :KK9: sizin yavrunuz da çok sosyalmiş ne güzel
peki sizin aranız nasıl size bağlılığı vs.
yuvayı bu kadar sevmesi güzel de evi de seviyor dimi
20 ay sahsiyeti emzirdim :) bana cok bagli, hatta bazen hep böyle kalacak diye korkuyordum, ama degisti, artik sevgi gösterisi disinda beni yakininda istiyor bazen birlikte oynuyoruz ama bana saygili, akrabamiz falan yakin olmadigindan önce anneci babaci, ama bir ara inanin haftasonu oldu mu niye yuva yok diye ziyiklanirdi. bizimle vakit gecirmeyi de cok seviyor neyse ki, ama evde vakit gecirmeyi sevmiyor, iyi ki bahcemiz var. Dün yuvada da cikmamislar bahceye, aksam 19 -20 arasi yagmurun altinda cocuk parkinda kumda tek basimiza oynadik gönlünü yaptim mutlue oldu.

Ben anne değilim ama kreşi sevmemiştim
Diğer çocukları aptal buluyordum ajshskj
Oyuncak telefonla annesini falan aramaya çalışıyorlardı
Salaksın o plastik biliyorsun dimi demiştim :KK70:

Yarı dönem sonra
Bir öğle arası kaçtım kapı aralığından
Annem arkada ben önde koşarken
Trafik lambasına çarpınca yakalamıştı annem
Daha da gitmedim

3 sene düşünemiyorum :KK45:

Ben Türkiyede büyüdüm canim , 1.5 yasinda annem okulda ögretmen oldugu icin almislardi beni yuvaya. Oyun gruplari da Türkiyde de var, cok arkadasim var Türkiyde. ufak ufak gruplar, baya valla yasindan beri götürüyor herkes. en olmadi arkadas grubu olusturup her hafta ayni gun ayni saat birinin evi döngüsü de kurabilirsiniz. Ben Türkiyede olsam orayi da kendi düzenime oturturdum :) " kere geldim oglumla tek birer hafta, sabahtan koydum kanguruya, otobuslerde yapti uykularini, sabah ayri öglen ayri bebisli arkadasima gidip oyun grubu olusturup 10 kisiden fazlasini gezdim bitanesinde yorulmadi hepsine yepyeni heyecanl agitti coccak.
Evet aynı düşünceyle ben de hareket edip birşeyler yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Oyun grubu kurmaya çalıştığım kadınlarla kafam uyuşmadı. Kızım 3 yaşındaydı benim bulunduğum şehirde bir tane oyun grubu vardı onu bulup götürebildim. Zaten o da yeni açılmıştı. İmkanlar ve şartlar her zaman aynı olmuyor. Siz şanslıymışsınız.

5 yasinda okula baslamis cocuklar taniyorum , ne kadar zeki cocuklarda olsalar zorluk cekiyorlar , derslerden sorun olmazsa fiziksel oluyor. digerlerinden fizik olarak daha kücük olduklari icin dalga gecme durumlari , itilip kakilma gibi sorunlar yasaniyor. benim ikinci cocugum 23 aylikken baslamisti yuvaya , iyiki uzun süre yuvada kaldi diyorum , gelisimine inanilmaz etki ediyor

Evet aynı düşünceyle ben de hareket edip birşeyler yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Oyun grubu kurmaya çalıştığım kadınlarla kafam uyuşmadı. Kızım 3 yaşındaydı benim bulunduğum şehirde bir tane oyun grubu vardı onu bulup götürebildim. Zaten o da yeni açılmıştı. İmkanlar ve şartlar her zaman aynı olmuyor. Siz şanslıymışsınız.
Her hayatin artisi eksisi var,. ben de yeni yurt disina tasinmistim lousayken, yakinimda ne akraba ne arkadas kimsem yoktu, oglum kolikti, ilk 10 ay ac yasadim, üstüme yapisik sürekli aglayan ya da emen bi canli vardi, birdaha hic dus alamayacagimi veya wc ye tek gidemeyecegimi dusunmeye baslamistim. hastayken bile kusup kusup ogluma baktim, esim is seyahatlerindeydi cogunlukla. Ben de anasi dayisi yaninda olanlara hep imrenerek baktim. zira sirtima kanguruda cocuk takip camasir bulasik yikayan yemek yapan bir tiptim.

Güvenilir bir bakıcı böyle referansı olan birini bulsanız. Evinize gelip baksa olmaz mı?Hem çocuk 1 sene daha evinin sıcaklığı ,düzeniyle geçirmiş olur ..Gerçekten çocuğun 3 sene evinin dışında geçirmesi onu çok sıkar.
Kreşten başka çarem yok diyorsanız yine referanslı bir yeri tercih edin.
Bir çok çalışan arkadaşımın çocukları 2 yaşında kreşe başladı ve hep kresteylerdi.
İlkokula baslamadan 1 sene okul öncesi eğitim veren devlet Anasinifinda eğitim gördüler. .ve o çocuklar şimdi kocaman oldular ayrıca Akademik anlamda da çok başarılı çocuklar.
teşekkürler güzel yorumunuz için bende öyle yapıcam galiba ve inşallah çocuklarımız çok başarılı olurlar

Ben bakıyorum. Bakacak başka kimse yok, ücretsiz doğum izninden sonra ya bakıcı ya kreş olacak mecburen. Bakıcılara güvenmediğim için kreş daha kontrollü bir yer gibi geliyor. Kardeş vs de yok zaten sosyalleşmesine imkan olur hem.
aynen kreş daha mantıklı gibi
göndereceğiniz kreşte kendi yaş grubu ağırlıklı olursa çokta sıkıntı olmaz gibi

Estağfirullah.Onun acısını cekiyoruz, 2012 de erkenden basladilar. Simdi ortaokulda ilk haftadan fark ediliyorlar. Hem mental hem fiziki olarak. Ne yazik ki denediler ama tutmadı.
yaa haklısınız ister istemez farklı olur,
72 ay göndermek en güzeli o zaman, erkenden de kreşe
eğitim sistemini kaç yıldır bir düzenleyemediler, aslında en önce onu düzeltseler herşey daha farklı olabilirdi
çünkü herşey ona bağlı

turkıyede hala daha yasa karar veremedıler degısıp duruyor
bana da cogu kısı 3 bucuk yasındakı kızım ıcın anaokuluna baslat dıyor esım de zaten 30 sene okuyacak bu sene kurslara gıtsın haftada uc gun 4 bucuk yasında anaokuluna gıtsın 1 sene altı ustu cocuk oyun cagında oyuna doysun once her zaman cocuk olmayacak bu kız dedı

oyuzden cok zor karar

X