derdim kreşe ve okula başlama yaşı

2.5 yaş bana göre çok ideal. Kreşin çocuklarda paylaşma, konuşma, kendini ifade edebilme, birey olabilme gibi birçok olumlu etkisi var. Bizde 2017 mart doğumluyuz, eylül döneminde başlatmayı düşünüyorum.

Okul çağı için erken evham yapıyorsunuz bence. O günün şartları içerisinde çocuğunuzun durumuna göre karar verirsiniz.
2.5 evet ideal gibi ama ben işte ya 24 ya 36 ayda kreşe verebiliyorum eylül doğumlu olduğu için

Ben iki kızımı da 40 aylıkken kreşe verdim.
Yani 3.5 yaşındalardı.
Zorlanmadılar.
Büyük kızımda 76 aylıkken ilkokula başladı.

Okul için 69+ ay , kreş için minimum 3 yaş ideal bence.
haklısınız en ideal zamanlarda vermişsiniz, bende öyle yapmak isterdim ama şartlarımız farklı olabilir

66-68 ay velinin dilekçesiyle okula başlayabilir
69-71 ay velinin dilekçesiyle erteleyebilir
72+ay okula başlamak zorundadır
Son durum buymuş.
kesin bilgi mi
72 ay olursa 4 yıl kreşe vermek çok uzun değil mi :KK43:
bu durumda kreşe başlama yaşını ertelemem daha mı iyi olur

teşekkürler doğrudur siz daha iyi bilirsiniz tabi
ama önceden 60 ay zorunluydu bunun kararını verenler de eğitimciler değil miydi
Estağfirullah.Onun acısını cekiyoruz, 2012 de erkenden basladilar. Simdi ortaokulda ilk haftadan fark ediliyorlar. Hem mental hem fiziki olarak. Ne yazik ki denediler ama tutmadı.

Rica ederim ne demek :) evet avrupada dogdum büyüdüm ben simdide Türkiyede yasiyorum o yüzden yabanciyim buraya ama burdaki kreslerde güzeldir eglencelidir diye düsünüyorum .. o zaman yavrunuz hic sıkılmaz inanin eger mecbursaniz simdi krese vermeye aklinizda soru isareti kalmasin yasitlarinik oldugu bir yer oyunlar falan ne güzel olur dahada sosyallesir bence :)
aslında bugün bir kreşle görüştüm 24 aylıktan itibaren alıyorlar ve o yaş grubu çoğunluktaymış
kendi yaşıtlarıyla bir arada olması daha güzel tabi ama
2 yaşında kreşe verirsem
6 yaşında okula başlarsa
bu durumda 4 yıl kreşe gitmek zorunda kalacak :confused:

aslında bugün bir kreşle görüştüm 24 aylıktan itibaren alıyorlar ve o yaş grubu çoğunluktaymış
kendi yaşıtlarıyla bir arada olması daha güzel tabi ama
2 yaşında kreşe verirsem
6 yaşında okula başlarsa
bu durumda 4 yıl kreşe gitmek zorunda kalacak :confused:
Ne güzel iste 4 yil kres oh mis .. ben suan su yasimda giderdim valla tekrar krese 😂🙈

Bende 2,5 yaşında gönderdim nefret ediyor şimdi okuldan. Çocuktan çocuğa değişir tabi sevende var ama kesinlikle 1. Sınıfa 6 yaşından önce verme.
işte bende bu durumdan endişeleniyorum 4 sene kreşe vermek çok uzun geliyor ama evde babayla tv karşısında 1 yıl daha geçirmesini de istemiyorum
yarım gün versem diye düşünüyorum fiyat olarak filan çok da farklı değil, uyku saatleri filan da var kreşte bilmiyorum kafam çok karıştı iyice düşünmek için 2 ayım kaldı :confused:

kesin bilgi mi
72 ay olursa 4 yıl kreşe vermek çok uzun değil mi :KK43:
bu durumda kreşe başlama yaşını ertelemem daha mı iyi olur
Kesin.
Eylülde başlatmak zorunda değilsiniz kreşe. Yıl içinde her hangi bir zaman da olabilir. Bence en az 2.5 yaşına gelsin. Evde eşiniz bakıyorsa yapabilecekleri etkinlikler verin. Internet bu konuda çok güzel bir kaynak. Instagramda bir kaç sayfa takip etseniz yeter. Bol bol dışarı çıkarsın. Park, market. Oyun grubu da düşünebilirsiniz. Kızım 3 yaşındaydı oyun grubuna gittik. 3.5 yaşında da yarım gün kreşe başladı.

1. Sınıfa 68 aylıkken başladım. Bir sorunum olmadı. Kendimden büyüklerle başlamıştım. Artık nasıl okulu sevdiysem 23 senedir okuyorum :/
Benim bebeğim kasım doğumlu
22 aylıkken veririm artık diye düşünüyorum
22 ay da küçük değil mi sanki şuan kim bakıyor
68 ay da ideal gibi 5.5 yaş oluyor dimi
başarılarınız daim olsun :KK5:

çocuğum eylül 2017 doğumlu hatta eylülün de sonu yani şuan 22 aylık
eylülde kreşe vermeyi düşünüyorum ama okula ne zaman başlatacağımı da şimdiden düşünmem gerekiyor
çünkü 60 ay - 5 yaş
yada 72 ay - 6 yaşında vermem gerekiyor tam eylül doğumlu olduğu için
bu durumda 3-4 sene kreşe gitmiş olacak, okula gidene kadar sıkılmaz mı
tecrübeli anneler siz ne yaptınız kaç yaşında okula ve kreşe verdiniz
(ben çalışıyorum şuan eş kişisi bakıyor, o çalışmıyor
ailelerden de destek alabileceğimiz kimse yok malesef)
ilk etapta yarım gün vermeyi de düşünüyorum ama henüz karar veremedim
yorumlarınızı bekliyorum sevgiler
Deli misin ver gitsin kiz :) Beni annem 2.5 yasimda vermis, bildigin 6.5 yasima kadar gittim yani. cok da keyifliydi hic sikilmadim, cok da bilmis biyi oldum sayesinde:) oglumu da gönül rahatligiyla 11 aylikken verdim yuvaya, en dogru kararmis diyorum , insan gibi orda ögrendi paylasmayi kibarligi sosyalligi ricayi. Babasiyla evde oldugundan on kat daha gelisir herseyi, aksam da sizden görür sevgiyi valla ver gitsin. Benim tum anilarim hep guzel yuvadan valla, örnegi hem kendimden hem oglumdan veriyorum.

Kesin.
Eylülde başlatmak zorunda değilsiniz kreşe. Yıl içinde her hangi bir zaman da olabilir. Bence en az 2.5 yaşına gelsin. Evde eşiniz bakıyorsa yapabilecekleri etkinlikler verin. Internet bu konuda çok güzel bir kaynak. Instagramda bir kaç sayfa takip etseniz yeter. Bol bol dışarı çıkarsın. Park, market. Oyun grubu da düşünebilirsiniz. Kızım 3 yaşındaydı oyun grubuna gittik. 3.5 yaşında da yarım gün kreşe başladı.
yıl ortasında kontenjan sorun olmasın yani yer bulabilir miyim bilmiyorum
evde çok bir etkinlik yapmıyorlar malesef çocuğum kendi kendine oynuyor gibi
parka filan da akşamları çıkarıyor ben işten geldikten sonra
(zaten boşanma aşamasındayız :KK43:

kesi
eylülde kreşe vermeyi düşünüyorum ama okula ne zaman başlatacağımı da şimdiden düşünmem gerekiyor
çünkü 60 ay - 5 yaş
kesinlikle 72 ay gitmeli 60 ay cok kucuk

çünkü 60 ay - 5 yaş
Güvenilir bir bakıcı böyle referansı olan birini bulsanız. Evinize gelip baksa olmaz mı?Hem çocuk 1 sene daha evinin sıcaklığı ,düzeniyle geçirmiş olur ..Gerçekten çocuğun 3 sene evinin dışında geçirmesi onu çok sıkar.
Kreşten başka çarem yok diyorsanız yine referanslı bir yeri tercih edin.
Bir çok çalışan arkadaşımın çocukları 2 yaşında kreşe başladı ve hep kresteylerdi.
İlkokula baslamadan 1 sene okul öncesi eğitim veren devlet Anasinifinda eğitim gördüler. .ve o çocuklar şimdi kocaman oldular ayrıca Akademik anlamda da çok başarılı çocuklar.

Deli misin ver gitsin kiz :) Beni annem 2.5 yasimda vermis, bildigin 6.5 yasima kadar gittim yani. cok da keyifliydi hic sikilmadim, cok da bilmis biyi oldum sayesinde:) oglumu da gönül rahatligiyla 11 aylikken verdim yuvaya, en dogru kararmis diyorum , insan gibi orda ögrendi paylasmayi kibarligi sosyalligi ricayi. Babasiyla evde oldugundan on kat daha gelisir herseyi, aksam da sizden görür sevgiyi valla ver gitsin. Benim tum anilarim hep guzel yuvadan valla, örnegi hem kendimden hem oglumdan veriyorum.
ayyy çok sağolun yorumunuz harika içime su serptiniz resmen :KK74:
dimi zaten sosyal bir çocuk çok şükür kreşe de kolay uyum sağlar diye düşünüyorum, ingiliizce eğitimi filan da varmış bugün görüştüğüm kreşin o da güzel erkenden öğrensin, evde daha çok sıkılır yani kreşte niye sıkılsın dimi sürekli etkinlik oyun aktivite :KK9:

2013 Ağustos doğumlu kızımı 3 yaşta yarım gün kreşe başlattım. Öğle uykusu vakti alıyorduk, evde uyuyordu. 4 yaşta tam gün gönderdim. 5 yaşta ana sınıfına gitti. Bu Eylül’de ilkokula başlayacak.

Kesin.
biz Almanyada 4 aylik bebek masaji ve bebek yuzme dersleriyle basladik, 6 aylik olmadan kasabanin oyun gruplarina basladik , Benim oglum o kadar mutlu oluyordu ki oralarda, Turkiyeye gelmistik oglum 9.5 aylikken , pedagoga gittim inanin Türkiyede, kadin da gördü yürüyor merakli enerjisi bitmiyor, dedi ki gönül rahatligiyla ver yuvaya, bu sosyal cocuk sen buna yetemezsin biraz enerjisi azalir yuvaya baslayinca dedi, 10.5 aylikken iste 1 saat 1 saat basladik, inanin niye alip götürüyormusum diye agliyormus velet. en hizli yuvaya adapte olan cocuk o oldu, 14 aylik olana kadar da 14 de aliyordum yuvadan evde 2 saat agliyordu bana. ben ne zamanki ise basladim 16:30 da almaya basladim hepsi gecti, cocuk yuvayi kapatip öyle cikmak istiyormus :)) suan 31 aylik biraz degismeye basladi, her sabah uyandiginda ilk sorusu bugun yuva yok degil mi, gitmiyim faln oluyor ama 5 dakika icinde bu konuyu kapatiyor. yuvasina da kosa kosa gidiyor, bir ara yuvadan alamiyordum , kapanana kadar oturup salteri kapatip cikiyorduk faln:) Her cocuk farkli yani, ben oglumu 3,5 yasina kadar yuvasiz biraksaydim cok mutsuz bir cocuk olurdu

22 ay da küçük değil mi sanki şuan kim bakıyor
68 ay da ideal gibi 5.5 yaş oluyor dimi
başarılarınız daim olsun :KK5:
Ben bakıyorum. Bakacak başka kimse yok, ücretsiz doğum izninden sonra ya bakıcı ya kreş olacak mecburen. Bakıcılara güvenmediğim için kreş daha kontrollü bir yer gibi geliyor. Kardeş vs de yok zaten sosyalleşmesine imkan olur hem.

X