- 13 Ağustos 2017
- 189
- 380
- 103
- Konu Sahibi yildiztozuu
-
Yanlış hatırlamıyorsam evliliğinizin ilk zamanları açtığınız bir konuda eşinizin size marketten 1 liralık çikolata istediğiniz için kızdığından söylendiğinden bahsetmiştiniz. Bu nedenle siz mutlaka çalışmalısınız, eşiniz huysuz, kaba ve aileci biri gibi. Hayatın ne getireceği belli olmaz olur da ilerde boşanma gibi bir durumunuz olursa size zırnık koklatmaz.Sebep elime para gecmesi değil işsiz olduğum zamanlarda eşimin "çalışsaydın şu olurdu, onlar bunları yapıyor çünkü eşi çalışıyor vs vsss..." Bunun hırsını çıkarıyorum hala unutamıyorum çünkü. Bazen olur olmadık şeylere hesap yapardı kendi ailesi istese feda olsun diye gönderirdi falan. En son bir meselede bana şunu demişti "ekmeğini ben veriyorum nankörlük yapma ".
Adam para kazanmanı hazmedemiyor. Adam ona bağımlı olmanı istiyor eskisi gibi. Bırak açsın ne hesabı açıyorsa. Bundan mı korkuyorsun?Eşim 2 senedir doğuda jandarma personeliydi.Ben yanına gidememiştim ailemin yanındaydım. Sonra başka bir şehire memur olarak atandım. 7 ay sonra eşimin yanıma tayin oldu yani doğu görevi bitti ve geldi. Benim maaşıma ek olarak sosyal medyadan kazandığım bir miktar para var. 5senedir emek verdim yeni meyvesini yemeye başladım.Maaşımla beraber aylık 8 9 bin gelirim var çok şükür.
Neyse konuya geliyorum. Eşim sürekli imada bulunuyor sen işe girdin değiştin vs diye. Ben de dün en sonunda evet gözümüz açıldı eşinin eline bakmakla kendi ayaklarımın üstünde durmak arasında fark var dedim şakayla karışık. Biraz da eyvallahim yok davraniyorum.Sebep elime para gecmesi değil işsiz olduğum zamanlarda eşimin "çalışsaydın şu olurdu, onlar bunları yapıyor çünkü eşi çalışıyor vs vsss..." Bunun hırsını çıkarıyorum hala unutamıyorum çünkü. Bazen olur olmadık şeylere hesap yapardı kendi ailesi istese feda olsun diye gönderirdi falan. En son bir meselede bana şunu demişti "ekmeğini ben veriyorum nankörlük yapma ". Sonra aylarca bunun özrünü diledi ama kalbim nasıl kirildiysa hiç unutamıyorum. Madem çok çalışmamı istiyordun al bak çalışıyorum, böyle olmamı çok istiyordun gibisinden içimde hala geçmeyen bir sinir var..
Geçen bana diyor ki eskiden evet isterdim calismani ama şuan çok meraklı değilim çocuğumuz daha önemli onun yanında olman vs..Şimdi de bir süre çalış beğenmezsen başka işler yaparsın sen becerirsin vs diyor.
Bugün yine konu açıldı.4 senelik evliyiz 250 bin TL değerinde bir aarsamızvar.160 bin tl ye araba alıyoruz. Şimdiden ev alma planları yapılıyor. Bende dedim yavaş ya bukadar senede herşeyi nasıl sigdiralim herşey zamanla olur yarinimi dusunerek bugünü mu ihmal etmek istemiyorum. Konular açıldı falan yine sen değiştin hayırdır demeler başladı. Evet değişimim şu eşimden hiçbirşey istemiyordum bu bir yapısal özellik ailemden de isteyemiyordum. babamın durumu çok iyiydi öğrenci kredimi kendim calisip öderim diye ödemedim düğünüm de hem aza kanaat ederek geçti.
Ve bu değişme muhabbetinden dolayı sürekli evde bir kavga oluyor.Virusten dolayı çocuğu kreşe falan gönderemiyorum yanimda annemle kız kardeşim var onlarda şahit olup duruyor. Iki gün önce çocuğu parka götürdük gelinimiz aradı. 15 dakka onla konuştum baktım eşim ilerden el kol yapıyor. Kapattım gittim yok biz akşama kadar konuşamıyoruz gelmişsin dakikalarca telefondasın diye s*kerim telefonunu tarzı küfür etti vs parkta sesini yükselterek bağırıyor. Al cocugu gidiyoruz diyor sen git ben gelmiyecek dedim kendi gitti eve 3 gün bunun kuslugu oldu sonra kendi geliyor konuşmaya çalışıyor ama özür vs yok.
Böyle aptal saptal kavgalar olmaya başladı.Biz nişanlıyken sosyal medya hesaplarımızı kapattık ben kendi kazanç sagladigim hesabımdan videolar gösteriyordum.Ben de açacağım hesap dedi. Bunu kullanabilirsin dedim.Yok kendim açıcam dedi.ben de hayır benim kişisel hesabim yok açamazsın dedim.Oda sende hesaplarını kapat ordan gelecek Allahtan gelsin yapma o işi demeye başladı yine bir kavga..
Burda benim hatam da var elbet ama zamanında calismak, para kazanmak, sürekli hesap kitap yapma muhabbetleri okadar psikolojimi yıprattı ki böyle yapınca kendimi iyi hissediyorum. Nasıl davranayım bu adama?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?