Depresyon

mugehatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
2.854
8.285
Merhaba kızlar,
Ben evliliğinde üçüncü seneyi doldurmuş, severek evlenmiş bu yüzden memleketini ailesini bırakıp bir sineğini bile tanımadığı tüm kayınailesinin olduğu sıkıcı bir şehre gelin gelmiş, bu süreçte ne iş bulup çalışabilmiş, ne çocuk yapabilmiş, ne yeni bir ortam edinebilmiş sonunda da kafayı yeme noktasına gelmiş biriyim.

Karşıdan bakıldığında güzel bir hayatım var. Çok şükür eşimin işi iyi, maddi sıkıntım yok sayılır, eşimle de onun kendine fazla zaman ayırmasının dışında pek sıkıntımız yok. Zaten şu hayata da katlanıyorsam, onunla aramız iyi olmasından. Yoksa olacak yanı yok kafayı yedim.

Çok yalnızım. çok net. Ne bir komşum ne bir tanıdığım var. Büyük şehir malum herkes çalışıyor, kurslara gittim teyzelerden ibaret, kayınailenin akrabalarıyla görüştüm hepsi dedikoducu, bir tane arkadaş buldum hah dedim tamam ama o da çok geçmedi yemedi içmedi güvendiğim dağlara karları yağdırdı.

İş arıyorum bulamıyorum. Kötü bir mesleğim yok aslında ama denk gelmiyor bir şekilde. Çocuk deseniz iki sene boyunca doktorlara taşındım, hiç bir şeyiniz yok sebebsiz dediler. Hadi salıyorum dedim hamile kaldım. Daha sevincini yaşarken düşük yaptım.

En sonunda da cinsel isteksizlik baş gösterdi. Ki ben kendimi bildim bileli libodosu yüksek biriyimdir. O kadar sinirlerim bozuk ki.

Bütün gün internet başında dizi izliyorum. Canım ne yemek yapmak ne evle ilgilenmek istiyor. Sürekli yiyorum evlendiğimden beri 10 kilo aldım. Sürekli kilolarımdan dolayı ağlayıp her pazartesi diyete girmek istiyorum.
Gerekli gereksiz para harcıyorum. İhtiyacım olan olmayan her türlü ıvır zıvırı alıyorum. Anlık mutluluk veriyor ama geçiyor hepsi.

Eşim halimi gördüğünden sürekli ailemin yanına gitmeme izin veriyor. Fakat bir ay bile kalsam döndüğüm gün bu ev bu duvarlar üstüme gelmeye başlıyor. Bazı günler kimseyle konuşmuyorum ta ki akşam eşim eve geldiğinde kendi sesimi duyuyorum. Çok garip.

Halbuki ben asla böyle biri değildim. Çok renkli bir hayatım vardı, arkadaşlarım işim ailem.. Aşık olunca iyi bir eş bulunca masallardaki gibi happily ever after olucak sandım. Olmadı.

Ben napmalıyım? Ne olucak bana? Amaçsız gayesiz yaşamaktan ölmek üzereyim. Oradan okuyunca şımarıkça mı geldi size de yoksa. Birine anlatmaya kalksam hep o gözle gördü beni. Keşke içimdeki fırtınalı yaşadığım çelişkileri savaşları gösterebilsem birilerine. Devamlı harp halindeyim kendimle devamlı devamlı...

Bıktım. Her şeyden. Bir çıkış yolu göremiyorum hayatımda. Masalın sonuna gelmiş gibiyim.

Ben ne yapmalıyım ne :'(

Canim spor salonu yok mu hemen yazil
Spor mutluluk hormonu salgilamani sagliyor saglikli olursun bir derdin kalmaz
Dizi izleyecegine kitap okursun bol kitap al eve
Kutuphane varsa uye ol her gun mutlaka git bir saat takil sana iyi gelecektir

Tamam işte depresyon bu,tedavisi belli doggru doktora..
ne kadar ertelersen o kadar kötü.
Nacizane kuran okumayı tavsiye ederim tedaviye ilave olarak..insana huzur veriyor..okumayı bilmem dersen de aç dinle..evinin üstüne üstüne gelen duvarlarinda gezinsin

Canim spor salonu yok mu hemen yazil
Spor mutluluk hormonu salgilamani sagliyor saglikli olursun bir derdin kalmaz
Dizi izleyecegine kitap okursun bol kitap al eve
Kutuphane varsa uye ol her gun mutlaka git bir saat takil sana iyi gelecektir

Spor salonuna yazılmıştım, devamlı gitmedim.
kütüphanem benim var zaten. Okuyasın var mı desene :)

Kuranda okuyorum dinliyorum da. Faydası olmuyor yada faydası olacağına inanmıyorum belkide bilmiyorum :'(

Kurslara yazıl spor yap kitap oku kendi kendine sarkılar soyle evde sesini duy :) ne bileyim spora falan yazılsan arkadas falanda bulursun oturdugun yerde komsun falan yokmu hic ?

Tek çözümü çalışmanız bence,okurken ben bile daraldım amaçsız gerçekten hayat geçmez,iş bulmak şart gibi geldi bana kurs kitap müzik nereye kadar sabah bi şeyler için uyanmanız lazım :)

Kurslara yazıl spor yap kitap oku kendi kendine sarkılar soyle evde sesini duy :) ne bileyim spora falan yazılsan arkadas falanda bulursun oturdugun yerde komsun falan yokmu hic ?
maalesef, işlek bir yerde oturuyorum çok ev yok :/ apartmanım bile üç katlı ilk katında memleketinde kalan yaşlı bir teyze ikinci katında haftaiçi işte, haftasonu kvalidesinde olan bir hanım var. Dediklerini hep yaptım ara ara yapıyorum da zaten ama olmuyor artık bu söylediklerini zaman geçirmek için üç senedir yapıyorum ama Allahın her günü hep aynı günü yaşıyormuş hissini biliyormusun. Dejavudan ibaret gibiyim

Tek çözümü çalışmanız bence,okurken ben bile daraldım amaçsız gerçekten hayat geçmez,iş bulmak şart gibi geldi bana kurs kitap müzik nereye kadar sabah bi şeyler için uyanmanız lazım :)

Bana da öyle geliyor. Ama lanetlenmiş gibiyim bulamıyorum iş Bomboş geliyor artık her şey. Kimsem yok, anlattığım bi iki kişi onlarda anlamıyor zaten

Belki yardim kuruluslarina falan gidebilirsiniz. Hobi edinebilirsiniz. Evde cocuklara ders verebilirsiniz. Cocuk bakabilirsiniz. Bilmiyorum ama kendinize bir ugras bulmalisiniz. Aslinda yalnizlik iyidir. Insanin kendi ozune inmesini saglar. Ama sizin durumunuzda sanirim sizin bir ugras bulmaniz gerekiyor. Hayvan besleyin ya da ne biliyim cicek yetistirin. Kendinizi baska seylerle mesgul edin. Ya da hastanelerde cok kucuk yaslarda kanser olup hayata tutunmaya calisan cocuklara yardim edebilirsiniz. Bu onlati mutlu ederken sizi de mutlu edecektir eminim.

Bana da öyle geliyor. Ama lanetlenmiş gibiyim bulamıyorum iş Bomboş geliyor artık her şey. Kimsem yok, anlattığım bi iki kişi onlarda anlamıyor zaten
Gerçekten zor bir durum ben bile yaz tatili 3 ayda sonlara doğru bitse artık diyorum siz 3 yıldır böylesiniz,en azından o zaman doktora gidin mesleğiniz ne bu arada merak ettim

Bilmiyorum biliyomusun ama seccade falan isleye bilirsin el becerin barsa yada nebileyim kolye falan yapabilirsin yada okumussun madem is bul calıs iyi zaman gecer hemde yanlızlıgını giderirsin bu arada ne okudun is bulma acisindan soruyorum ?

Bence büyük bir spor salona yazılmak en en mantıklısı.Yazıldım ama pek gitmedim demişsiniz,şayet giderseniz hem kilolarınızdan kurtulursunuz hemde oradan arkadaşlar edinirsiniz.Yeni bir başlangıç olmuş olur sizin için.Tek başınıza yapacağınız etkinlikler,kitap okumak müzik dinlemek gibi,size çok şey katmayacaktır.Çevre edineceğiniz aktivitelere dahil olursanız kitap okumak müzik dinlemek bile keyifli bir hal alır.

Gerçekten zor bir durum ben bile yaz tatili 3 ayda sonlara doğru bitse artık diyorum siz 3 yıldır böylesiniz,en azından o zaman doktora gidin mesleğiniz ne bu arada merak ettim

Grafik tasarım mezunuyum. ama bir türlü bir işe denk gelemedim bu yaşadığım yerlede alakalı biraz sanırım.

Biliyormusun bu söylediklerinin bir çoğunu yaptım yardımlar dışında. Onları da tek başıma kalkıp cesaret edemedim arkadaş bulamadığımdan. Bende ne öyle ne böyleyim dimi

Haklısınız belki de tekrar yazılmalıyım iş bulana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…