Deprem 😢

Allahım noluyor. Sakarya’da da 5.5 deprem haberleri var
Kandilli geri çekmiş haberi,başka kaynaklarda doğru diyor.
Her yer sallanıyor yada psikolojimiz bozuldu sallanıyor sanıyorz ama tvde u seklinde bi harita var sanırım risk cok ciddi

banada ayni mesaji gönderdiler. Yav utanmiyorlarda insanlari korkutmaya. Millet zaten travmali, herkes korkuyor ve üzgün bide böyle sacmaliklarla ugrastiriyorlar
ona bakarsanız enkaz altındaki insanları arayıp biz afaddan geldik sizi kurtarıcaz diye dalga geçip bunu kayda alan ergenler de olmuş. tamamen şerefesizlik, başka bişey değil. zaten insanlar korkmuş, çaresiz. bir de oturdukları yerden bu tarz şeyleri buralara taşıyıp iyice korkutma peşindeler.

ok

Felaket telalları
Fırsatçılar
Hırsızlar
Sevinenler
Münasebetsizler
Bunlar için gün doğuyor böyle felaketlerde
Van depreminde çok yakından şahit oldum
Bitmezler bitmeyecekler
izmir'de deprem olduğunda da aynı şeyleri yaptılar. yok saat 19'da 7 büyüklüğünde olacakmış bilmem ne. böyle bişey mümkün değil, mümkün olsa bunca bilim insanı şimdiye kadar bunu başarıp insanları önceden uyarmaz mıydı? ki deprem biliminin enn gizemli kısmı budur ve bu gizemi çözmek için de ayrıca çalışır o insanlar. değil saatler öncesinden tahmin edebilmek, birkaç dakika öncesinde bile tahmini mümkün olsa çoook hayat kurtarmak mümkün olacak. yani bi 5 dk öncesinde telefonlara haber verme sistemi çözülebilse, insanlar en azından kendini dışarı atar. ev de yıkılsın yani napalım, can kurtulsun önemli olan o.

böyle durumlarda, doğal afet durumlarında sosyal medyada paylaşılan yalan yanlış şeyleri paylaşmak ve yaymak çok büyük sorumsuzluk ve insanlara zarar veriyor. panikle insan inanabiliyor, düşünemiyor ama araştırıp bakmak sonra paylaşmak zor değil. kaynak da whatsapp durumu... ülkede o kadar uzman var onlar bilmiyor ama ortaokul mezunu hayri amca'nın facebook paylaşımına inanmayı seçiyor birçok insan.

oturduğumuz yerden hiçbir şey yapamıyorsak en azından yalan yanlış bilgilerle insanları korkutmamaya çalışabiliriz. ayrıca insanların paniğe sürüklemek yardım etmeye çalışan ekiplerin de işlerini zorlaştırıyor.

bir şeyi paylaşıma sokmadan önce, inanmadan bir akıl süzgecinden geçirin lütfen.

Çok sevindim bu habere . Her şeyden korkar olduk. Hava şartları da tedirgin ediyor.
Yıkılan hastaneler, huzur evleri bakım evleri, engelli bireylerimiz çok çok üzgünüm umarım sağlıklarına bişey olmaz ve kalacak sıcak yuvaları olur rabbim ülkemizi korusun bol bol dua edelim Allah hiçbir yakarışımızı geri çevirmez

Doğru söylüyorsunuz benim hatam düşünmem gerekirdi

Tamamen iyi niyetimden yaptığım bir hata için özür dilerim

Çatlakların fotoğrafını yükleme imkanınız var mı? Binanız betorname mi? Kaç yıllık?

Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…