Her yer sallanıyor yada psikolojimiz bozuldu sallanıyor sanıyorz ama tvde u seklinde bi harita var sanırım risk cok ciddiAllahım noluyor. Sakarya’da da 5.5 deprem haberleri var
Kandilli geri çekmiş haberi,başka kaynaklarda doğru diyor.
ona bakarsanız enkaz altındaki insanları arayıp biz afaddan geldik sizi kurtarıcaz diye dalga geçip bunu kayda alan ergenler de olmuş. tamamen şerefesizlik, başka bişey değil. zaten insanlar korkmuş, çaresiz. bir de oturdukları yerden bu tarz şeyleri buralara taşıyıp iyice korkutma peşindeler.banada ayni mesaji gönderdiler. Yav utanmiyorlarda insanlari korkutmaya. Millet zaten travmali, herkes korkuyor ve üzgün bide böyle sacmaliklarla ugrastiriyorlar
oksen yazdın diyen mi var? sen de konuyla alakalı bir yorum yapmışsın diye cevap verdim.
neden tersliyorsun?
insanlar her ihtimale hazırlıklı olmalı ama böyle saçma sapan şeyleri paylaşarak onları ne kadar korkuttuğunun kimse farkında değil. böyle paylaşımları ortada dolaştırmak, bunlara inanmak onların hakkına girmektir. sıcacık evinde oturup abuk sabuk paylaşımlarla onları daha çok korkutuyor millet. bu saçmalıklara prim vereceğinize elden geldiğince yardım falan gönderin. oturduğun yerden insanlar hazırlıklı olmalı demek kolay geliyor tabii.
izmir'de deprem olduğunda da aynı şeyleri yaptılar. yok saat 19'da 7 büyüklüğünde olacakmış bilmem ne. böyle bişey mümkün değil, mümkün olsa bunca bilim insanı şimdiye kadar bunu başarıp insanları önceden uyarmaz mıydı? ki deprem biliminin enn gizemli kısmı budur ve bu gizemi çözmek için de ayrıca çalışır o insanlar. değil saatler öncesinden tahmin edebilmek, birkaç dakika öncesinde bile tahmini mümkün olsa çoook hayat kurtarmak mümkün olacak. yani bi 5 dk öncesinde telefonlara haber verme sistemi çözülebilse, insanlar en azından kendini dışarı atar. ev de yıkılsın yani napalım, can kurtulsun önemli olan o.Felaket telalları
Fırsatçılar
Hırsızlar
Sevinenler
Münasebetsizler
Bunlar için gün doğuyor böyle felaketlerde
Van depreminde çok yakından şahit oldum
Bitmezler bitmeyecekler
Sakarya Adapazarındayım haber doğru değil, insanları paniğe sürüklüyorlar çok şükür birşey yokAllahım noluyor. Sakarya’da da 5.5 deprem haberleri var
Sakarya depremine yalan haber diyorlar, Kandilli hiç paylaşmadı böyle haber.Allahım noluyor. Sakarya’da da 5.5 deprem haberleri var
Çok geçmiş olsun. Canınız sağ olsun, siz iyi olun yeter ki2. Deprem olduevi terkettik arabam enkaz altında kaldı
Sakarya Adapazarındayım haber doğru değil, insanları paniğe sürüklüyorlar çok şükür birşey yok
Çok sevindim bu habere . Her şeyden korkar olduk. Hava şartları da tedirgin ediyor.Sakarya depremine yalan haber diyorlar, Kandilli hiç paylaşmadı böyle haber.
Yıkılan hastaneler, huzur evleri bakım evleri, engelli bireylerimiz çok çok üzgünüm umarım sağlıklarına bişey olmaz ve kalacak sıcak yuvaları olurÇok sevindim bu habere . Her şeyden korkar olduk. Hava şartları da tedirgin ediyor.
Doğru söylüyorsunuz benim hatam düşünmem gerekirdiböyle durumlarda, doğal afet durumlarında sosyal medyada paylaşılan yalan yanlış şeyleri paylaşmak ve yaymak çok büyük sorumsuzluk ve insanlara zarar veriyor. panikle insan inanabiliyor, düşünemiyor ama araştırıp bakmak sonra paylaşmak zor değil. kaynak da whatsapp durumu... ülkede o kadar uzman var onlar bilmiyor ama ortaokul mezunu hayri amca'nın facebook paylaşımına inanmayı seçiyor birçok insan.
oturduğumuz yerden hiçbir şey yapamıyorsak en azından yalan yanlış bilgilerle insanları korkutmamaya çalışabiliriz. ayrıca insanların paniğe sürüklemek yardım etmeye çalışan ekiplerin de işlerini zorlaştırıyor.
bir şeyi paylaşıma sokmadan önce, inanmadan bir akıl süzgecinden geçirin lütfen.
Kriz durumlarda çok provakatif haberler görüyoruz. Resmî haberlere inanıp kaygıya kapılmayalım.Çok sevindim bu habere . Her şeyden korkar olduk. Hava şartları da tedirgin ediyor.
kızımın kıyafetlerinden paket yaptık almazlar mı sıfır gibi ama etiketsiz birkaç kez giyilmiştirNeden yardım için illa sıfır giysi istiyorlar. İç çamaşırı vs hariç ama temiz bir kazak vs gönderilebilir bence. Ekonomi malum. Bu yardımı kısıtlar sadece.
Allah yardımcınız olsunKızlar gece 4.17 gibi depremden uyandım çok sallandık kar da çok yağıyor geceyi dışarda geçirdikHala artçılar devam ediyor, binamızda çatlaklar oluştu, bize dua edin Rabbim bir daha yaşatmasın, içme suyumuz yok çamurlu
Eski kıyafet almıyorlar ama insanlar hangi ara alışveriş yapsınki deforme değilse bence durum acil olduğu için kullanılmış kıyafet yardımı da yapılmalıkızımın kıyafetlerinden paket yaptık almazlar mı sıfır gibi ama etiketsiz birkaç kez giyilmiştir