Deprem 😢

Neden yardım için illa sıfır giysi istiyorlar. İç çamaşırı vs hariç ama temiz bir kazak vs gönderilebilir bence. Ekonomi malum. Bu yardımı kısıtlar sadece.
Çok haklısınız iyi durumda olan kıyafetler gönderilebilmeli bence de.
Fakat bizim insanımız bazen suistimal edebiliyor bazı şeyleri, Van depreminde mayo gönderen, yırtık aşırı kötü kıyafetler gönderenler olmuştu. Böyle olayların önünü kesmek amacıyla direkt sıfır kıyafet istemiş olabilirler.

Kızlar gece 4.17 gibi depremden uyandım çok sallandık kar da çok yağıyor geceyi dışarda geçirdik 😢 Hala artçılar devam ediyor, binamızda çatlaklar oluştu, bize dua edin Rabbim bir daha yaşatmasın, içme suyumuz yok çamurlu 😢
Cok gecmış olsun herkes bir olup dua edıyor Allah yardımcınız olsun

ona bakarsanız enkaz altındaki insanları arayıp biz afaddan geldik sizi kurtarıcaz diye dalga geçip bunu kayda alan ergenler de olmuş. tamamen şerefesizlik, başka bişey değil. zaten insanlar korkmuş, çaresiz. bir de oturdukları yerden bu tarz şeyleri buralara taşıyıp iyice korkutma peşindeler.
bir Hollandali Bilim adami Frank Hoggerbeets deprem olucagini 3 gün önce twitter da paylasmis (ilk resim) Deprem gerceklesince haliyle populer bi konu oldu.

Simdi bizim sivri zekali türkler adamin ismi ile fake hesap acip türkiyede 9.5 büyüklügünde deprem olucagini yazmip yaymislar. Adam bunu görünce kendi resmi sayfasinda, bunun yalan haber oldugunu acikladi. (Ikinci resim)

Bizim insanimiz adina ben utandim ya.

Eklentiler

• 2497C778-535B-44BA-ACA3-28F784DA1F61.jpeg
    2497C778-535B-44BA-ACA3-28F784DA1F61.jpeg
    175,6 KB · Görüntüleme: 168
  • 05F63BB6-06BD-47AE-92AC-2546E10E6A3E.jpeg
    05F63BB6-06BD-47AE-92AC-2546E10E6A3E.jpeg
    220 KB · Görüntüleme: 171
kafanıza göre kıyafet eşya erzak göndermeyin bunları valiliğe bildirmek gerekiyormuş siz gönderince kargaşa çıkıyormuş insanlara yardım ederken köstek olmayalım lütfen :))

Eklentiler

• Screenshot_2023-02-06-17-38-08-924_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2023-02-06-17-38-08-924_com.instagram.android.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 177
bir Hollandali Bilim adami Frank Hoggerbeets deprem olucagini 3 gün önce twitter da paylasmis (ilk resim) Deprem gerceklesince haliyle populer bi konu oldu.

Simdi bizim sivri zekali türkler adamin ismi ile fake hesap acip türkiyede 9.5 büyüklügünde deprem olucagini yazmip yaymislar. Adam bunu görünce ss alip kendi sayfasinda, bunun yalan haber oldugunu acikladi. (Ikinci resim)

Bizim insanimiz adina ben utandim ya.
bizim insanlara söylenecek laf çok da neyse,
bilim insanlarından bilgi almak lazım.
ben sabahtan beri cüneyt özdemir'in youtube canlı yayınını izliyorum. ara ara bi jeofizik mühendisi yayına bağlanıp analizler yapıyor, bilgi veriyor. dediğine göre depremlerin devam etme olasılığı var. öğle sıralarında olan 7.5 büyüklüğündeki deprem, sabaha karşı olan depremle aynı fay hattında değil, artçı değil yani. depremler birbirini tetikliyor. adamlar bunları insanları korkutmak amacıyla değil bilgi vermek ve tedbirli olmaları amacıyla paylaşıyor. en önemli konu, evlere girilmemesi. allah herkesin yardımcısı olsun, hava da çok soğuk. yakınlarda sığınacak sıcak tesis vs varsa oralara gitmesi lazım şu an dışarıda olanların.

kızımın kıyafetlerinden paket yaptık almazlar mı sıfır gibi ama etiketsiz birkaç kez giyilmiştir
çok mantıksız bir istek o sıfır olsun kafası ya. ekonomi ne halde? kim kime yardım için bu pahalılıkta sıfır mont alacak, insan kendine zor alıyor. çok kalın bir montum var mesela, izmirdeyim, bu kadar kalın bişeye ihtiyacım olmuyor. seneler önce almışım, taş gibi sapasağlam. toplasan 5 kez giyilmiştir. yırtık değil, defolu değil, kirli değil. ama ambalajlı, sıfır değil diye kabul etmediler.

çok mantıksız bir istek o sıfır olsun kafası ya. ekonomi ne halde? kim kime yardım için bu pahalılıkta sıfır mont alacak, insan kendine zor alıyor. çok kalın bir montum var mesela, izmirdeyim, bu kadar kalın bişeye ihtiyacım olmuyor. seneler önce almışım, taş gibi sapasağlam. toplasan 5 kez giyilmiştir. yırtık değil, defolu değil, kirli değil. ama ambalajlı, sıfır değil diye kabul etmediler.

Aslında haklısınız ama çok pis insanlar var. Birisi paylaşmişti kim hatırlayamadım kanli lohusa pijamalarını kirli çamaşirlarini gönderenler olmuştu daha önce. Yoksa temiz sağlam kullanılmış kıyafetler tabiki gönderilmeli ama ama işte.

Kizlar 2.el kabul etmiyorlar mi? Bebegimin giysilerini ayirmistim, tertemiz yikayip kaldirdigim giysiler bazilarini hala kullaniyorum bazıları küçülenler ama leke bile yok ustunde. Yikayip kaldırmıştım, saklıyordum. Almazlar mı bunlari?

Çok şaşırdım ben temiz giysi kabul Ediliyor sanıyordum ne yani etiket mı arıyorlar tüm parçalarda? Kontrol altında tutmaları guzel bişey ( gecen Elazığ depreminde dalga geçer gibi topuklu ayakkabı fantezi gecelikleri gönderenler olmuştu ailelere) ama bu kadarı cok fazla, herkesin sıfır alacak durumu yok nasıl pat diye mont bot alalım ki.. herkes evindeki temiz giysisini paketliyor

bizde izmirdeyiz. hiç götürmedim okuyunca. 2. bebeğim olur diye saklamıştım. hepsini çıkardım. ama üzüldüm açıkçası. dediğiniz gibi yepyeni kıyafetler, ve sıfır almaya gücümüz yok malesef.

ilk aşamada organizasyon ikinci elleri tek tek ayırıp sınıflandıracak ve kontrol edebilecek şekilde değil arkadaşlar. ilerleyen günlerde bunun için insan gücü kaynağı sağlanıp ikinci elleride kabul ederler diye düşünüyorum.
bizim belediye kıyafet hiç kabul etmedi mesela.
öncelik olarak battaniye yorgan kadın pedi bebek bezi ıslak mendil hazır çorba konserve istendi.

Biz saat 2de bir tira 2. El kıyafet verdik hatta eşim babasından dolayı çok duygusal yeni kaybetti neredeyse dolabını boşalttı verirken de sordum önce de aradım alıyoruz ihtiyaç çok dediler sıfır olanlarda vardı. Ne olur oyuncak unutmayın bir kitap bir bebek neşe olur çocuklar mahvoldu. Kavanoz mama bol corap ıslak devam sutu mendil ekledim hemen yola çıktılar gece varırlar

bizim insanlara söylenecek laf çok da neyse,
bilim insanlarından bilgi almak lazım.
ben sabahtan beri cüneyt özdemir'in youtube canlı yayınını izliyorum. ara ara bi jeofizik mühendisi yayına bağlanıp analizler yapıyor, bilgi veriyor. dediğine göre depremlerin devam etme olasılığı var. öğle sıralarında olan 7.5 büyüklüğündeki deprem, sabaha karşı olan depremle aynı fay hattında değil, artçı değil yani. depremler birbirini tetikliyor. adamlar bunları insanları korkutmak amacıyla değil bilgi vermek ve tedbirli olmaları amacıyla paylaşıyor. en önemli konu, evlere girilmemesi. allah herkesin yardımcısı olsun, hava da çok soğuk. yakınlarda sığınacak sıcak tesis vs varsa oralara gitmesi lazım şu an dışarıda olanların.
Evet saat 4.15 te olan pazarcık tarafından oldu öğlen olan Elbistan tarafında oldu 4 te olana evde yakalandım oglen olana da tip fakültesinde yakalandım fakültenin bi kısmı çöktü hastane bile yok gibi bisey

O kadar kötü bir gün ki, ağlamaktan gözlerim şişti 2 saat uyku uyudum daha uyuyamadım. Allah herkesin yardımcısı olsun. Umarım can kaybı azdır.

Allah yar yardimciniz olsun kardeş ulke. Bizlerde de hepimiz tv.ye kitlendik izliyoruz. Her kotu haberde de kahroluyoruz. Bu acinin yani sira yağmacilar, telefonla insanlarla dalga geçen, battaniye ihtiyaci artdi diye fiyatlarini kaldiran insanlari gordukce de gerçekten Turkiyenin cok zayi olduğunu dusunuyoruz. Insanlarina ne oldu boyle? Gerçekten ne oldu sizlere, bizlere?
Allah o firsatcilarin belasini versin. Olenlere Allahdan rahmet, yaralilara acil şifalar, arananlarin da saglicakla bulunmasini diliyoruz. Duamiz sizlerle 🤲

Çok şaşırdım ben temiz giysi kabul Ediliyor sanıyordum ne yani etiket mı arıyorlar tüm parçalarda? Kontrol altında tutmaları guzel bişey ( gecen Elazığ depreminde dalga geçer gibi topuklu ayakkabı fantezi gecelikleri gönderenler olmuştu ailelere) ama bu kadarı cok fazla, herkesin sıfır alacak durumu yok nasıl pat diye mont bot alalım ki.. herkes evindeki temiz giysisini paketliyor
Almanyada toplanıyor şu an elbiseler yardıma gidicem numara ve sayılarına göre paketlenip Türkiye ye yollanacak temiz ve sağlam kıyafet ve ayakkabılar

Allah yar yardimciniz olsun kardeş ulke. Bizlerde de hepimiz tv.ye kitlendik izliyoruz. Her kotu haberde de kahroluyoruz. Bu acinin yani sira yağmacilar, telefonla insanlarla dalga geçen, battaniye ihtiyaci artdi diye fiyatlarini kaldiran insanlari gordukce de gerçekten Turkiyenin cok zayi olduğunu dusunuyoruz. Insanlarina ne oldu boyle? Gerçekten ne oldu sizlere, bizlere?
Allah o firsatcilarin belasini versin. Olenlere Allahdan rahmet, yaralilara acil şifalar, arananlarin da saglicakla bulunmasini diliyoruz. Duamiz sizlerle 🤲
Böyle bir durumda telefonla arayıp dalga geçmek ne demek ya bu nasıl işsizlik bu nasıl bir hasta zihniyet 😣

X