Deprem ve sonrası

Alın götürün çocukları o halde, muhtemelen deprem korkusundan dolayı yanından ayırmak istemiyor sizi ama zaten özel bir çocuğunuz varmış, oradan oraya sürünmesine çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun inşallah

Aileniz yazlık daha iyi tabiki cocuklar içinde, ama eşiniz gelemezmi?

Ben de eşim çocuklarım Malatya'da kalsın istemem bu süreçte. Eşiniz haklı. Bir süre daha idare edin. Sular durulsun biraz sonra dönersiniz. Lojmandan niye çıkarıldınız?

Deprem sonrası eşinde ayrılık kaygısı yoğunlaşmış olabilir.

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Ben konuyu pek anlamadım. Evlisiniz , iki çocuğunuz var ama yaşadığınız bir eviniz yok, doğru mu?
Boşanma planınız olduğu için mi ailenizle memleketinizde yaşıyordunuz? Eğer öyleyse şu an birleşmenin zaten bir anlamı yok.
Yok boşanmak değilse düşünceniz nasıl bir eviniz olmuyor hiç anlayamadım ben. Eşyanız vs yok mu yani?

Benim eşimde askeri personel 7 yıldır Malatyadaydik askeri lojmanda, kalmak istedik temdit ettik ama olmadı benim memleketime tayinimiz çıktı temmuzda..Şu an bütün lojman yaklaşık bin hane hem kara hem hava lojmanları tamamen boş asla giriş çıkış yaptırmiyorlarmis,herkes perisan ,o kadar üzgünüm ki ,Malatya benim için ikinci memleketim gibiydi o kadar çok sevdik ki orayı,umarım hepsinin yaraları çabuk iyileşir hepsinin.Sizin için de hakkınızda hayırlısı olsun evladınızada acil şifalar diliyorum

Evliyim askerî personel eşim lojman da kalıyorduk ardından başkası talep edince bizi çıkardılar maddi olarak iyi değildik, eşim İstanbul da kaldı ben ailemin yanına gittim. Evimiz vardı Malatya da aldık depremde hasar aldı maalesef.
Şu an deprem olunca tekrar eşimin yanına geldim daire tutmadı İstanbul'da deprem olacak dedikleri için korkuyorum. O yüzden geri dönmek istiyorum ailemin yanına

Evet bütün lojmanlar boşaltıldı lojman a yakın neredeyse bütün binalarda yıkıldı. Bizde çok üzüldük doğduğum karış karış bildiğim yerler şimdi yıkık. Rabbim CC orda olanlara sabır versin. Çok teşekkür ederim dualarınız ve yorumunuz için

Çıktıktan sonra eşyalarınızı ne yaptınız?

Bende anlamadım yani
Ortada ev yok eşiniz neden ısrar ediyor ki
Ailenizin yazlık gibi evi olması çok büyük şans
Şu an çoğu insan keşke böyle bir evimiz olsa diyordur
Ben olsam aileme giderim

Bende anlamadım yani
Ortada ev yok eşiniz neden ısrar ediyor ki
Ailenizin yazlık gibi evi olması çok büyük şans
Şu an çoğu insan keşke böyle bir evimiz olsa diyordur
Ben olsam aileme giderim
Eşim bencilce düşündüğümü iddia ediyor çocuklar burda okula gider gerek yok gitmene diyor. Bende sizin gibi düşünüyorum, öyle olacak sanırım sonunda.

Geçen aylarda konu açmıştınız hatırlıyorum . Eşinizin de derdi ne anlamadım .zaten aylardır ailenizlesiniz,şimdiye kadar bir ev kiralayıp beraber yaşamanız gerekiyordu.
Bahsettiğiniz lojman yaşanılacak gibi değilse Gidin ailenizin evine bir kaç ay ,ve bu süre içinde bir ev kiralasın artık, nereye kadar ayrı yaşayacaksınız ki .ayrıca sizi tanıdığım kadarıyla lojman yaşanılacak gibi değil diyorsanız doğrudur, çok iyi niyetli bir üyesiniz. Yani şımarıklık ya da bencillik yapmıyorsunuz.

İstanbul’da merkezi olmayan yerlerde 3-4 bine kiralık daireler var öyle yerlerden bakabilirsiniz belki. Kuzey kesimler deprem açısından daha güvenli ama diğer yerlerde de yeni binalar bulunabilir düzenli bir geliriniz var bir şekilde oldurulur diye düşündüm. Merkezi yerlerde biz de oturamıyoruz, hepimiz bütçemize göre bir yerlerdeyiz :) tabi ekstra borç vs durumları varsa bilemem haddimi aşmış olmak istemem bu konuda.

Önce deprem korkusundan göndermek istemiyor zannettim ama çocukların eğitimi için istemiyor sanırım. O yüzden gitmenizi istememesini anladım ama size de burda bir alan açması gerekiyor. Misafirhanede ne kadar süre idare edebilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…