- 28 Ocak 2009
- 33.633
- 54.436
-
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
Bende söylüyorum ama yok ikna olmuyor. Oğlum işitme engelli diye burda özel eğitim alsın diyor rehabilitasyon yani. Ama uzun süre burada kalamayiz ki nasıl olacak diyorum. Bencil olduğumu rahatımi düşündüğümü iddia ediyor.
Lojman önceliği olanlar oturuyor gelin dediler depremden sonra lojman vereceğiz çocuk oyuncağı gibi geldikten sonra olmadı veremiyoruz dediler.Lojman durumu yok mu peki.
Aynen öyle inatttt. Umarım farkeder kötü olmadanAllah yardımcınız olsun. Böyle bir zamanda inatlaşmak çok saçma keşke eşinizde saçmaladığının farkına varabilse.
Aileniz yazlık daha iyi tabiki cocuklar içinde, ama eşiniz gelemezmi?Merhaba arkadaşlar
Uzatmadan yazmaya çalışacağım umarım yorucu olmaz sizin için.
Depremde ailemin evinde kalıyordum bazı üyeler bilir eşim le ayrı şehirlerdeydik. Çocuğum işitme engelli orda eğitime başladı o yüzden orda kaldım ailemin yanında.
Eşim izne geldi iki hafta kalıp gitti ardından deprem oldu. İlk beş gün orda kaldım ama gelmemiz için çok ısrar etti ve uçakla geldik.
Önce bir tanıdık da kaldık çocuklari pek rahat edemedi odalarına geçtik diye ben o yüzden rahatsız oldum. Daha sonra askeri personel eşim misafirhanesi ye gittik pansiyon gibi bir yerde çocuklar için alan olmadan iki hafta kaldık. Çocuklar çok sıkıldı park alanı ve yürüyüş alanı olmayan bir yerdi sadece odada zaptedemedm. Bu süreçte yemeği dışardan aldık hep ev yemekleri yapan yerden vs. Geçiştirdik.
Ardından orası küçük diye başka bir misafirhane ye getirdi eşim güya konuşmuş çok büyük bir yer vs dedi geldik yine aynı ortam. Bodrum katta iki odalı bir yer. Ama baya küçücük yani ev değil pansiyon.
Neyse geldik ve ardından kavga ettim eşimle
İstemiyorum burda kalmak ev tut gidelim diyorum tutacağı ev eski bina olacak yine deprem korkusu olacak diye onu da tutamıyoruz. Çok iyi eve de bu şehirde gücü yetmiyor. Ailesinin tamamının evi yıkık onlarada yardımcı oluyor bbir yandan.
Yani kiraya çıkamıyoruz. Burda oturmak da benim için çok zor çocuklar için de öyle.
Yani depremden gelmiş yer beğenmiyor diyeceksiniz belki ama cidden çok iyi yer olsa bu kadar tepki vermezdim görünce eşimde şaşırdı hatta burası mi dedi kendi kendine.
Velhasıl kelam eşimle konuştum ve geri dönmek istiyorum dedim ailemin yazlık evi var orda kalıyorlar yıkılmadı arazi içinde yeni bir ev. Sizce ne yapmalıyım. Aklımdan boşanmak gitmek bile geçti eşim gitmeme sıcak bakmıyor çünkü
Yorum yazanlara şimdiden teşekkürler
Ailesinin yanı Malatyaymış. Deprem sonrası oraya göndermek istememekte haklı adam.Allah yardımcınız olsun. Böyle bir zamanda inatlaşmak çok saçma keşke eşinizde saçmaladığının farkına varabilse.
Ben orayı kaçırmışım. Haklarında hayırlısı olsun.Ailesinin yanı Malatyaymış. Deprem sonrası oraya göndermek istememekte haklı adam.
Deprem sonrası eşinde ayrılık kaygısı yoğunlaşmış olabilir.ben anlamadım durumu
siz eşinizle zaten ayrı yaşıyordunuz (boşanacağınız için değil)
çocuğun eğitimi için madi sorunlar yüzünden gibi şeyler hatırlıyorum
deprem yokken zaten ayrıydınız ki siz
şu anda deprem olmuş ev yok ortada bir araya gelmek için bu kadar çaba neden ki?
önceden ayrı olmayanlar bile şimdi ayrılırken?
ilk planlarınız martta bir araya geliriz diye miydi, ahd mı etmiştiniz?
ev buldunuz, eşya ne olacak?
Askerî personel kendisi çalışıyor tayin alamadıAileniz yazlık daha iyi tabiki cocuklar içinde, ama eşiniz gelemezmi?
Evliyim askerî personel eşim lojman da kalıyorduk ardından başkası talep edince bizi çıkardılar maddi olarak iyi değildik, eşim İstanbul da kaldı ben ailemin yanına gittim. Evimiz vardı Malatya da aldık depremde hasar aldı maalesef.Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Ben konuyu pek anlamadım. Evlisiniz , iki çocuğunuz var ama yaşadığınız bir eviniz yok, doğru mu?
Boşanma planınız olduğu için mi ailenizle memleketinizde yaşıyordunuz? Eğer öyleyse şu an birleşmenin zaten bir anlamı yok.
Yok boşanmak değilse düşünceniz nasıl bir eviniz olmuyor hiç anlayamadım ben. Eşyanız vs yok mu yani?
Evet bütün lojmanlar boşaltıldı lojman a yakın neredeyse bütün binalarda yıkıldı. Bizde çok üzüldük doğduğum karış karış bildiğim yerler şimdi yıkık. Rabbim CC orda olanlara sabır versin. Çok teşekkür ederim dualarınız ve yorumunuz içinBenim eşimde askeri personel 7 yıldır Malatyadaydik askeri lojmanda, kalmak istedik temdit ettik ama olmadı benim memleketime tayinimiz çıktı temmuzda..Şu an bütün lojman yaklaşık bin hane hem kara hem hava lojmanları tamamen boş asla giriş çıkış yaptırmiyorlarmis,herkes perisan ,o kadar üzgünüm ki ,Malatya benim için ikinci memleketim gibiydi o kadar çok sevdik ki orayı,umarım hepsinin yaraları çabuk iyileşir hepsinin.Sizin için de hakkınızda hayırlısı olsun evladınızada acil şifalar diliyorum
Çıktıktan sonra eşyalarınızı ne yaptınız?Evliyim askerî personel eşim lojman da kalıyorduk ardından başkası talep edince bizi çıkardılar maddi olarak iyi değildik, eşim İstanbul da kaldı ben ailemin yanına gittim. Evimiz vardı Malatya da aldık depremde hasar aldı maalesef.
Şu an deprem olunca tekrar eşimin yanına geldim daire tutmadı İstanbul'da deprem olacak dedikleri için korkuyorum. O yüzden geri dönmek istiyorum ailemin yanına
Bende anlamadım yaniMerhaba arkadaşlar
Uzatmadan yazmaya çalışacağım umarım yorucu olmaz sizin için.
Depremde ailemin evinde kalıyordum bazı üyeler bilir eşim le ayrı şehirlerdeydik. Çocuğum işitme engelli orda eğitime başladı o yüzden orda kaldım ailemin yanında.
Eşim izne geldi iki hafta kalıp gitti ardından deprem oldu. İlk beş gün orda kaldım ama gelmemiz için çok ısrar etti ve uçakla geldik.
Önce bir tanıdık da kaldık çocuklari pek rahat edemedi odalarına geçtik diye ben o yüzden rahatsız oldum. Daha sonra askeri personel eşim misafirhanesi ye gittik pansiyon gibi bir yerde çocuklar için alan olmadan iki hafta kaldık. Çocuklar çok sıkıldı park alanı ve yürüyüş alanı olmayan bir yerdi sadece odada zaptedemedm. Bu süreçte yemeği dışardan aldık hep ev yemekleri yapan yerden vs. Geçiştirdik.
Ardından orası küçük diye başka bir misafirhane ye getirdi eşim güya konuşmuş çok büyük bir yer vs dedi geldik yine aynı ortam. Bodrum katta iki odalı bir yer. Ama baya küçücük yani ev değil pansiyon.
Neyse geldik ve ardından kavga ettim eşimle
İstemiyorum burda kalmak ev tut gidelim diyorum tutacağı ev eski bina olacak yine deprem korkusu olacak diye onu da tutamıyoruz. Çok iyi eve de bu şehirde gücü yetmiyor. Ailesinin tamamının evi yıkık onlarada yardımcı oluyor bbir yandan.
Yani kiraya çıkamıyoruz. Burda oturmak da benim için çok zor çocuklar için de öyle.
Yani depremden gelmiş yer beğenmiyor diyeceksiniz belki ama cidden çok iyi yer olsa bu kadar tepki vermezdim görünce eşimde şaşırdı hatta burası mi dedi kendi kendine.
Velhasıl kelam eşimle konuştum ve geri dönmek istiyorum dedim ailemin yazlık evi var orda kalıyorlar yıkılmadı arazi içinde yeni bir ev. Sizce ne yapmalıyım. Aklımdan boşanmak gitmek bile geçti eşim gitmeme sıcak bakmıyor çünkü
Yorum yazanlara şimdiden teşekkürler
Bir depoda duruyor ,İstanbul'daÇıktıktan sonra eşyalarınızı ne yaptınız?
Eşim bencilce düşündüğümü iddia ediyor çocuklar burda okula gider gerek yok gitmene diyor. Bende sizin gibi düşünüyorum, öyle olacak sanırım sonunda.Bende anlamadım yani
Ortada ev yok eşiniz neden ısrar ediyor ki
Ailenizin yazlık gibi evi olması çok büyük şans
Şu an çoğu insan keşke böyle bir evimiz olsa diyordur
Ben olsam aileme giderim