-
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
Malatyaya değil başka bir şehreOn yıldır istiyor vermiyorlar oraya. Şimdi tekrar denedi görevlendirme vs diye yanıt almadı. Zor yani
Ev sağlam da çocuklar ne yapacak?Okul yok,rehabilitasyon merkezi yok.Başka şehir dese gidicem zaten ama öyle birşey kendi gelemeyeceği için söz konusu değil onun için. Ailem orda diye gitmek istiyorum evleri arazileri sağlam o yüzden.
Birikmişi var aslında azda olsa ama ailesi kız kardeşleri abisi hepsi evsiz kaldı onlara destek olarak ayırmış o parayı.Eşinize de hak vermek lazım, ben olsam benim de içim rahat etmezdi. Ama şimdi okudum, maddi durumunuz da sıkışıkmış. Siz ne zamandır ailenizdeyseniz çok harcamanız da olmamıştır. Borcunuz mu var, nasıl oluyor da eşinizin ev tutmak için bir B olanı olmuyor? Kenarda hiç mi birikmişi yok? Böyle gitmez ki, çok saçma bir hayat. Yaşadığınız yerde lojman yoksa tayin istesin bir an önce kurun düzeninizi.
Ona da ikna edemiyorum beyimiz ben orda büyüdüm orası olacak ısrarında hep.Malatyaya değil başka bir şehre
Haklısınız. Burda da ev ortamı yok . Bilmiyorum ben çözüm ne olacağını. Sormak istedim ama baya karışık durumlar. Yinede çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederimEv sağlam da çocuklar ne yapacak?Okul yok,rehabilitasyon merkezi yok.
Ayranı yok içmeye… Ona kim yardım etsin? Allah sabır versin sana. Belki şu süreçte Malatya’ya tayin isterse çıkar. Malum, çok kaybımız var. İlla ki açık vardır.Birikmişi var aslında azda olsa ama ailesi kız kardeşleri abisi hepsi evsiz kaldı onlara destek olarak ayırmış o parayı.
Bütçe olarak tutacağımiz ev eski bina olacak büyük ihtimalle deprem korkusu üstümde hala İstanbul'da olacak denilmesi ile daha da korkuyorum. O yüzden eski bir binadan tutmasını istemiyorum yeni binaya gücü yetmiyorAileniz deprem bölgesi olamayan bir yerde sandım, eşiniz bu sebeple göndermemekle haklı ama neden istanbulda ev kiralamıyorsunuz onu anlamadım? Istanbulda tedavisini olur cocugunzuda hep birlikte olursunuz. Ne zamana kadar eşinizden ayrı yaşayacaksınız ki.
Aynen öyle. Amin inşallahAyranı yok içmeye… Ona kim yardım etsin? Allah sabır versin sana. Belki şu süreçte Malatya’ya tayin isterse çıkar. Malum, çok kaybımız var. İlla ki açık vardır.
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Gitmek istiyorum evet umarım olur. Çok sağolunBir şekilde başka şehre tayin için ikna edin eşinizi.Çocuklar için de en iyisi bu olur.Yoksa da siz ailenizin yanına gidin.Çok zor durum.Geçmiş olsun.
Bu süreçte koca moca dinlemez ailemin evinde kalırdım
Bende söylüyorum ama yok ikna olmuyor. Oğlum işitme engelli diye burda özel eğitim alsın diyor rehabilitasyon yani. Ama uzun süre burada kalamayiz ki nasıl olacak diyorum. Bencil olduğumu rahatımi düşündüğümü iddia ediyor.
OKDeprem olunca askerî uçak ile hemen getirtti beni korktuğu için. Ev ayarladık dedi komutanları ardından geldik. Olmadı ev yok dediler lojman yani . Lojman en azından güvenli diyerek geldik inanın İstanbul'dayuz şu an. Asla ahdetmedim bir araya gelme planı yoktu çocuklar korkar diye alel acele gelmemizi istedi
Ailesinin evi deprem bölgesinde.Okul,rehabilitasyon merkezi yok.Yani tabi ki kendi rahatını ve çocukların rahatını düşünceksin konu sahibesi, niye bencil olasın? Adamın ısrarla kötü yerlerde yaşamak istemesi asıl mantıksız ve aptalca, o inat ediyor diye niye sefil olasınız? Çocukları alır çıkar giderdim.
Şöyle olabilir boşanma fikrini unutun şimdilik.Esiniz askeri personel o kalacak biryer bulabilir.siz yaz tatiline kadar aile izin evine gidin.Esinizde geniş bir zamanda daha iyi bir ev tutmaya çalışır.İsminizle uyuşmayan isler yapmayınMerhaba arkadaşlar
Uzatmadan yazmaya çalışacağım umarım yorucu olmaz sizin için.
Depremde ailemin evinde kalıyordum bazı üyeler bilir eşim le ayrı şehirlerdeydik. Çocuğum işitme engelli orda eğitime başladı o yüzden orda kaldım ailemin yanında.
Eşim izne geldi iki hafta kalıp gitti ardından deprem oldu. İlk beş gün orda kaldım ama gelmemiz için çok ısrar etti ve uçakla geldik.
Önce bir tanıdık da kaldık çocuklari pek rahat edemedi odalarına geçtik diye ben o yüzden rahatsız oldum. Daha sonra askeri personel eşim misafirhanesi ye gittik pansiyon gibi bir yerde çocuklar için alan olmadan iki hafta kaldık. Çocuklar çok sıkıldı park alanı ve yürüyüş alanı olmayan bir yerdi sadece odada zaptedemedm. Bu süreçte yemeği dışardan aldık hep ev yemekleri yapan yerden vs. Geçiştirdik.
Ardından orası küçük diye başka bir misafirhane ye getirdi eşim güya konuşmuş çok büyük bir yer vs dedi geldik yine aynı ortam. Bodrum katta iki odalı bir yer. Ama baya küçücük yani ev değil pansiyon.
Neyse geldik ve ardından kavga ettim eşimle
İstemiyorum burda kalmak ev tut gidelim diyorum tutacağı ev eski bina olacak yine deprem korkusu olacak diye onu da tutamıyoruz. Çok iyi eve de bu şehirde gücü yetmiyor. Ailesinin tamamının evi yıkık onlarada yardımcı oluyor bbir yandan.
Yani kiraya çıkamıyoruz. Burda oturmak da benim için çok zor çocuklar için de öyle.
Yani depremden gelmiş yer beğenmiyor diyeceksiniz belki ama cidden çok iyi yer olsa bu kadar tepki vermezdim görünce eşimde şaşırdı hatta burası mi dedi kendi kendine.
Velhasıl kelam eşimle konuştum ve geri dönmek istiyorum dedim ailemin yazlık evi var orda kalıyorlar yıkılmadı arazi içinde yeni bir ev. Sizce ne yapmalıyım. Aklımdan boşanmak gitmek bile geçti eşim gitmeme sıcak bakmıyor çünkü
Yorum yazanlara şimdiden teşekkürler
Eşime göre bencilim oğlum özel eğitim alamayacak bir kaç ay diye istemiyor gitmemi. Çok haklısınız gerçekten çıkıp gitmek düşüncesindeyimYani tabi ki kendi rahatını ve çocukların rahatını düşünceksin konu sahibesi, niye bencil olasın? Adamın ısrarla kötü yerlerde yaşamak istemesi asıl mantıksız ve aptalca, o inat ediyor diye niye sefil olasınız? Çocukları alır çıkar giderdim.
Gerçekten çok gerginiz, umarım iyi şeyler olur.çok teşekkür ederim fikirler için bende sizin gibi düşünüyorumŞöyle olabilir boşanma fikrini unutun şimdilik.Esiniz askeri personel o kalacak biryer bulabilir.siz yaz tatiline kadar aile izin evine gidin.Esinizde geniş bir zamanda daha iyi bir ev tutmaya çalışır.İsminizle uyuşmayan isler yapmayınÇok gerginiz ülke olarak ama sakın kalarak atlatabiliriz