Deprem ve sonrası

Pozitif bir uye

La galibe İLLALLAH 🧡
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
3.963
7.861
Merhaba arkadaşlar
Uzatmadan yazmaya çalışacağım umarım yorucu olmaz sizin için.
Depremde ailemin evinde kalıyordum bazı üyeler bilir eşim le ayrı şehirlerdeydik. Çocuğum işitme engelli orda eğitime başladı o yüzden orda kaldım ailemin yanında.
Eşim izne geldi iki hafta kalıp gitti ardından deprem oldu. İlk beş gün orda kaldım ama gelmemiz için çok ısrar etti ve uçakla geldik.
Önce bir tanıdık da kaldık çocuklari pek rahat edemedi odalarına geçtik diye ben o yüzden rahatsız oldum. Daha sonra askeri personel eşim misafirhanesi ye gittik pansiyon gibi bir yerde çocuklar için alan olmadan iki hafta kaldık. Çocuklar çok sıkıldı park alanı ve yürüyüş alanı olmayan bir yerdi sadece odada zaptedemedm. Bu süreçte yemeği dışardan aldık hep ev yemekleri yapan yerden vs. Geçiştirdik.
Ardından orası küçük diye başka bir misafirhane ye getirdi eşim güya konuşmuş çok büyük bir yer vs dedi geldik yine aynı ortam. Bodrum katta iki odalı bir yer. Ama baya küçücük yani ev değil pansiyon.
Neyse geldik ve ardından kavga ettim eşimle
İstemiyorum burda kalmak ev tut gidelim diyorum tutacağı ev eski bina olacak yine deprem korkusu olacak diye onu da tutamıyoruz. Çok iyi eve de bu şehirde gücü yetmiyor. Ailesinin tamamının evi yıkık onlarada yardımcı oluyor bbir yandan.
Yani kiraya çıkamıyoruz. Burda oturmak da benim için çok zor çocuklar için de öyle.
Yani depremden gelmiş yer beğenmiyor diyeceksiniz belki ama cidden çok iyi yer olsa bu kadar tepki vermezdim görünce eşimde şaşırdı hatta burası mi dedi kendi kendine.
Velhasıl kelam eşimle konuştum ve geri dönmek istiyorum dedim ailemin yazlık evi var orda kalıyorlar yıkılmadı arazi içinde yeni bir ev. Sizce ne yapmalıyım. Aklımdan boşanmak gitmek bile geçti eşim gitmeme sıcak bakmıyor çünkü
Yorum yazanlara şimdiden teşekkürler

Ailenizin yazlık evine gidip kalabilirsiniz ama yine de bu geçici bir çözüm olur.Sizin kalıcı bir çözüme ihtiyacınız var.İş durumlarınızı bilmiyorum ama başka bir şehre taşınamazmısınız?

Gittiginiz yer neresi. Deprem bolgesine yakin mi. Yani eski binda kalmak ben de istemezdim. Koydeki tek katlu eve donmek mantikli geldi bana. En azindan orda buyuk deprem riski olmaz. Ben mersindeyim. Bugun ogleden once hatayda oldu. Biz de hissettik. Ve is yerinde bina saglam mi degil mi bilemiyorsun. Ama koy evinin dayanakli oldugunu anlamissindir en azindan.

Ailenin yanına gitmelisin bence de. Boşu boşuna eziyet çekiyorsunuz

Geçmiş olsun.

Çocukların pansiyondan ziyade ev ortamında yaşaması onlar adına çok sağlıklı.
Eşinizin gitmemeniz için diretmesini anlayamadım, bencillik yapıyor.

Ev tutma konusunda bir şey söyleyemem, ev kiraları ortada, içinde bulunduğumuz durum ortada ama en azından bir süre çocuklarla annenizde kalmanız daha sağlıklı. Eşinizde ailesiyle ilgilenir

ben anlamadım durumu
siz eşinizle zaten ayrı yaşıyordunuz (boşanacağınız için değil)

çocuğun eğitimi için madi sorunlar yüzünden gibi şeyler hatırlıyorum
deprem yokken zaten ayrıydınız ki siz

şu anda deprem olmuş ev yok ortada bir araya gelmek için bu kadar çaba neden ki?
önceden ayrı olmayanlar bile şimdi ayrılırken?

ilk planlarınız martta bir araya geliriz diye miydi, ahd mı etmiştiniz?

ev buldunuz, eşya ne olacak?

Aslında uzun zamandır orda kalıyorum daha önce lojmandan çıkarıldık o süreden sonra ailemin yanına geldim maddi olarak iyi değildik diye. Eşim tayin istiyor ama memleket e sadece Malatya yani oda olmuyor başka şehri kabul etmiyor hala

Sizin eşinizin çalıştığı yerde kendi eviniz yok mu şimdi o kısmı kaçırdım galiba. Eşiniz bencillik ediyor. Çocuklarla tıklım tıkış, orda burda sürünemezsiniz. Biz depremden bir hafta sonra gelebildik ailemin yanına. Eşim de istedi çünkü temiz su bile yoktu yaşadığımız yerde. Nerede rahat edecekseniz öyle olmalı.

Deprem olunca askerî uçak ile hemen getirtti beni korktuğu için. Ev ayarladık dedi komutanları ardından geldik. Olmadı ev yok dediler lojman yani . Lojman en azından güvenli diyerek geldik inanın İstanbul'dayuz şu an. Asla ahdetmedim bir araya gelme planı yoktu çocuklar korkar diye alel acele gelmemizi istedi

Eşim askeri personel askeriyede kalıyordu zaten biz gelince oda bizimle ordan oraya süründü. Aynen öyle rahat edecek yer ailem ama deprem bölgesi diye yollamiyor Malatya da ailem

O zaman ailenizin yanına gidin.Çocuklarınız okula gidiyor mu bilmiyorum gidiyorlarsa orada tekrar kayıt yaptırırsınız.Yani bilemiyorum o gelmezse siz giderseniz ne olur?Onun ailesi de zor durumdaymış ama siz ve çocuklar da zor durumdasınız.

Bende söylüyorum ama yok ikna olmuyor. Oğlum işitme engelli diye burda özel eğitim alsın diyor rehabilitasyon yani. Ama uzun süre burada kalamayiz ki nasıl olacak diyorum. Bencil olduğumu rahatımi düşündüğümü iddia ediyor.

Onun ailesi de aynı şehirde ailemle. Oğlum işitme engelli rehabilitasyon a gidiyordu özel eğitim için burda başlaması için ısrar ediyor kaldığımız bu ortamda hemde. Bilmiyorum boşanmak geçiyor aklımdan p derece. Yalnız gideceğim zaten ama razi olmuyor.

Eşim askeri personel askeriyede kalıyordu zaten biz gelince oda bizimle ordan oraya süründü. Aynen öyle rahat edecek yer ailem ama deprem bölgesi diye yollamiyor Malatya da ailem
Eşinize de hak vermek lazım, ben olsam benim de içim rahat etmezdi. Ama şimdi okudum, maddi durumunuz da sıkışıkmış. Siz ne zamandır ailenizdeyseniz çok harcamanız da olmamıştır. Borcunuz mu var, nasıl oluyor da eşinizin ev tutmak için bir B olanı olmuyor? Kenarda hiç mi birikmişi yok? Böyle gitmez ki, çok saçma bir hayat. Yaşadığınız yerde lojman yoksa tayin istesin bir an önce kurun düzeninizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…