- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Sizde de benim gibi panik atak var sanırım okudum biraz yorumlarınızı da. Önemli olan fay hattı olup olmaması değil enerji birikiminin olduğu yerden uzaklaşmak ama şu da var insanın başına nerde ne gelir belli değil kaçar gibi gitmekten ziyade gerçekten istanbulda yaşanmıyor bunu düşünerek gitmek lazım. İnsanlar depremden hemen sonra normal hayatlrına dönüp unutuverdiler sorun bizlerde sanırım
Her seyı ozetlemişsiniz. Bu duruma alısıcaz galıba.ne zaman olacağı belırsız.Depremden beridir farkli bir odada yatiyoruz, , yatak odamda gardırop devrilir vs diye en gec 1 de yatan ben 4 ten once yatamiyorum. Oturdugum ev hem 30kusur yillik eski hem sahile yakiniz cok .. komsularim hep ermeni belki bunlar yaparken saglam yapmistir evi diye teselli bulmaya calisiyorum , deprem cantasi hazirladim, surekli kandillinin sayfasindayim zaten, orda yazandan daha cok sallanıyorum gun icinde cunku psikolojim iyice gitti, surekli gozum lambada, insani olmek degil enkaz altinda kalmak korkusu bitiriyor daha cok..otururken ayakta sürekli sallanıyorum hemen siteye bakıyorum yok artci bile olmamis o an, ama sallaniyorum sanki.... ne yapıcaz biz boyle nasil normale donucez ya
Dün akşam tam yatmaya hazırlanırken odadan bir çıtırtı geldi diye resmen kalp krizi geçiriyordum, aynı saatte yatıp aynı saatte kalkıyoruz 3 kişi bir yatakta 1 kişi beşikte hemen yatağımızın kenarında boncuk gibi dizilmiş bir halde.
İşin kötüsü eşim 99 depreminde Gölcük te askerdi her şeyi biliyor ve benden daha çok korkuyor ama belli etmemeye çalışıyor, bitti gitti daha 10 sene olmaz merak etme diyor. Onun için o kadar zor ki ben olası depremde panik olurum ama eşim var o çocukları kurtarır diyordum sen benden fenasın diyor.
Bende de durum farklı değil birkaç gündür taşınmayı kafaya koyduk gidecek biryer bulamıyoruz gitsek ailem istanbulda kalacak kendini kurtardan onlar ne olacak? Ben tuzlada oturuyorum suan. Sahile uzağım ama bilinmezki ne olur. Anlattığınız olayın aynısını lcw da yaşadım bende sonra çevreme baktm poşet poşet kıyafet yarışına girmişler sanırsın hiçbirşey yaşanmamış öyle rahatlar. Ben 5.7 olduğu gün eve giremedim saatlerce parkta oturdum hiçkimse dışarı bile çıkmadı. Avrupa yakasında çıkmışlar gece kalmışlar bizim taraf deprem oldu bitti aşağı bile inmedi. Hiçbirşey olmaz ne çıkıcaz diyorlar ağızlarıyla. Panik atakla yasamak cok zor en cok oğlum etkileniyor ona üzülüyorum sürekli mutsuz tedirgin bir anneNormalde de olumsuz zamanlarda cok takan bırıyım , takılırım cabuk atlatamam ama suanda baska bısey var. Cumartesı gunu dısardaydım ıyıydım aslında okul alısverısını tamamlıyorduk sonra bır yere oturduk oglanla, baktım mesajlarıma yıne sallandık demısler. Hemen kandıllıye gırdım baktım 3.5 sonra lcw gırdım ınanamazsın zemın ayagımın altından gıdıyor, mıdem bulanıyor ama cıkmadım dırendım alısverısı yaptım ama leyla leyla. Asırı bır korku duyuyorum.
Gıdecek bır yerım yok, aılem ve ben ıstanbuldayız.
2.derecede oturuyoruz. Yazlıgımız var yenıcıftlıkte yanı sılıvrıye cok yakın. Kayınvalıdemınde yazlıgı var oda sarkoyde. Nereye gıdeyım esım ve benım cok ıyı ısımız var. Ha deyınce nereye gıdıyoruz ?
Enerjı bırıkımı dıyorsunda yınede herseyı bılebıldıklerını sanmıyorum yanı bılmıyorum ama bılebılseler bu sekılde olmazdı bence. Bırde dedıgım gıbı nereye gıdecegım , nasıl gıdecegım ısımız ne olacak.
Kucuk bebegım daha 2 yasına bıle gırmedi, buyuk oglum daha hıc asık bıle olmadı
Agız mendılı koydum dun yıkamıstım , ne kadar luksmus agız mendılı megerse hıc boyle hıssetmıyordum.
Insanlar o aksam tarkan konserıne gıttı , ben sok oldum nasıl ya, nasıl cocuklarınızı bıraktınızda gıttınız
Kendi kendine geçebilecek birşey gibi durmuyır hiçbirşeye odaklanamıyorum bende. Hadi psikolojik destek aldıkta gerçekler ne olacak yavrularımızı nasıl koruyacağız öylece oturup bekleyecek miyiz ne zaman olacak diye. Benim evim yeni bina raylı sistem ama bilemezsinki belki 30 yıllık binaya birsey olmaz gider ona olur. Düsünceler beni cok yoruyorBu arada ben 99 depreminden önce depremi bilmeyen bir insan olarak ta deprem denilince çok korkar gecesi uyuyamazdım, hatta gençken sanırım ben önceki hayatımda depremden öldüm bu kadar korkuyorum derdim.
Bu bendeki tamimiyle psikologluk ben tek başıma yenemeyeceğim. Önceden gündüz olsun olacaksa derdim simdi gündüz oldu ben işte eşim iste çocuk okulda biri babannede bu daha da zor
Kendi kendine geçebilecek birşey gibi durmuyır hiçbirşeye odaklanamıyorum bende. Hadi psikolojik destek aldıkta gerçekler ne olacak yavrularımızı nasıl koruyacağız öylece oturup bekleyecek miyiz ne zaman olacak diye. Benim evim yeni bina raylı sistem ama bilemezsinki belki 30 yıllık binaya birsey olmaz gider ona olur. Düsünceler beni cok yoruyor
Evet benide enkaz alti delirmekten korkuyom adete olum kurtulusDepremden beridir farkli bir odada yatiyoruz, , yatak odamda gardırop devrilir vs diye en gec 1 de yatan ben 4 ten once yatamiyorum. Oturdugum ev hem 30kusur yillik eski hem sahile yakiniz cok .. komsularim hep ermeni belki bunlar yaparken saglam yapmistir evi diye teselli bulmaya calisiyorum , deprem cantasi hazirladim, surekli kandillinin sayfasindayim zaten, orda yazandan daha cok sallanıyorum gun icinde cunku psikolojim iyice gitti, surekli gozum lambada, insani olmek degil enkaz altinda kalmak korkusu bitiriyor daha cok..otururken ayakta sürekli sallanıyorum hemen siteye bakıyorum yok artci bile olmamis o an, ama sallaniyorum sanki.... ne yapıcaz biz boyle nasil normale donucez ya
En kötü ihtimalle ölürsün ki ölmek için binbirr olay vardır kişi ölür yada kurtulur bişekilde. bunu aş bence. Çünkü sonsuz bir varlık değiliz zaten. Kaderde varsa mutlaka yaşar insan yoksa yoktur başka olay örgüsü vardır.
Sanirim bende pskiloktan yardm almaliyim bebek emziryim yoksa coktan gtmisyim bu gidisle depremden defil kalpten olcemBu arada ben 99 depreminden önce depremi bilmeyen bir insan olarak ta deprem denilince çok korkar gecesi uyuyamazdım, hatta gençken sanırım ben önceki hayatımda depremden öldüm bu kadar korkuyorum derdim.
Bu bendeki tamimiyle psikologluk ben tek başıma yenemeyeceğim. Önceden gündüz olsun olacaksa derdim simdi gündüz oldu ben işte eşim iste çocuk okulda biri babannede bu daha da zor
Evet ya ben o gun ses duymadım daha dogrusu soyle bı ses duydum ben ofısten fab ya gıdıyordum aynı bahce ıcınde. Iyı kıde gırmemısım medıcal bızım fab gırsem vakumlu kapıların arkasında kalır delırırdım sanırım hemen cıkamadı arkadaslar. Baktım bır ıkı kısı konusuyor onlerınde durdum bende ayakta .Sallandıgımı anlamadımda dengemı kaybedıp oturanların uzerıne öbeklendım , ay dedım basım donuyor he . Ne basının donmesı deprem oluyor dedıler o sırada boyle metal raflar devrılmıs gıbı bır ses geldı . Ama eksıde okudum once bır gummm dıye bır ses gelmıs fılan. Inanın ust kattan gelen terlık sesıne bıle tahammulum yok
Dun aksam sanırım en berbat uykumu uyudum , uyudum ama hıc dalamadım herseyı duydum
Enerjı bosalıyor sanıyorduk ama dıyorlar kı 7 lık 8 lık bır depremın enerjısını anca 40 tane 5 lık bır deprem alabılır demıslerdı. Bılemıyorum tabı dogrusu ne, sankı hıc bırıde bılmıyor gıbıme gelıyor.İyice psikolojimiz bozuldu.
Yukarıdaki yorum mantıklı geldi aslında.
Fay direkt olarak İstanbul altında değil denizde olduğu için bir nebze mantıklı tabi 7.6dan bahsediliyor tas üstünde taş kalmaz o da ayrı mevzu. Kimi uzmanlar medyada abartıldığını söylüyor. Bu olanlar depremler daha çok mu tetikledi yoksa enerji salınımı aciisndan iyi mi acaba.
Bende her yazilaninnbilicli bilime dayali yazildigini dusunmuyorum acikcasiEnerjı bosalıyor sanıyorduk ama dıyorlar kı 7 lık 8 lık bır depremın enerjısını anca 40 tane 5 lık bır deprem alabılır demıslerdı. Bılemıyorum tabı dogrusu ne, sankı hıc bırıde bılmıyor gıbıme gelıyor.
Bırde ben bugun yıne eksıde buyuklugun ayrı , bıze yasatacagı sıddetın ayrı olculerde oldugunu okudum . Baktım b.k yoluna gıdecek konu kapattım. Anlamak ıcın zıhnımde dusunmuyorum aksam olunca artık anca