Deprem fobisi tak etti

Yanı yanılıyor olamazlar mi sırınce konusu vardı bi ara bu kadar buyuk bu kadar uzun yanılıyor olamazlar mi? Allahım sen buyuksun niye takdiri ilahi deyıp dusuncelerden kurtulamıyoruz?

Canım şirince konusu çok başka yani o bi kehanetti mayalar takvimi o zamana kadar yapmış çıkardılar dünyanın sonu gelecek. Mayalar taa ne zaman yaşamış ne yapsalardı sonsuza kadar sürüp giden takvim mi yapsalardı taş tabletlere töbe allam .
Deprem olacağı ise bir gerçek tabi gaybı Allah bilir ama istanbul maalesef deprem bölgesi bu bilinen bir şey . Her zaman olmuş hala oluyor. Öyle ki tarihteki depremlere bakarsan aylarca sürenler olmuş yolların yarıldığı olmuş. He buna rağmen niye istanbula yerleşim yapılmış bilemiyorum. Gerçi yanardağların dibine yerleşim kurmuş adamlar deprem ne ki yani . Bende İstanbuldayım ve sahil kesimindeyim en birinci risk bölgesi yani çok korkuyorum ama napim 😞

Aksamları fena oluyorum kızlar. Eve geliyorum bebegımı yedırıyorum hemen okula gidiyorum. Dısarda guvendemıyım hayır, okula gidip 1 saat buyuk oglumun cıkısını bekliyorum. Garibim iste dondum kaldım sankı. Bugun gunduz da iyiydim birileri ile konusmak canımı sıkıyo cok fazla bilgi kirliliği var, 2 dk surecek diyor okulda ki kadınlar 🙄 allahım sen esırge. Bugun ısyerınde calısabıldım. Ama bısey olursa evlatlarıma yetısememek korkutuyor beni. O gun bile 2 saatte eve gelebildim. Mahser gibiydi İstanbul. Bir suru kaza olmus trafik deli gibi sısmıstı.

Oğlumun okudugu ortaokul benimde okudugum okul 99 dan sonra yıkıp yeniden yaptılar 2001 de acıldı okul. Bende onun ıcın mı arasam baktınız mı bu okula diye aklımda deli deli seyler, illa arayıp Bı ıhbar yapıcam yok yani 😑 birde benim arka binam su sekılde kızlar. Daha oncede catlaktı sımdı baya aralanmıs, bunun gıbı in sokakta olmus o gece muhendıs ler gelip sorun yok demısler. Ekliyorum resım
Screenshot_20191001-003358.jpg

Yine geldi benim esereklı saatlerim. Gece olunca ıcıme bısey cokuyor. Kaygı bozuklugum var net, de gitsem ılac verse uyusursam ya yetısemezsem cocuklarıma. Enkazda kalmaktan asırı korkuyorum, cocukların ölür ben kurtulursam cıldıracak gıbı oluyorum. Yarın olecek gıbı yasamak cok zor degıl mı kızlar. Cok kotu senaryolar cızıyor lar ben bizzat dinlemedim kaldıramam diye, kaldıramam da siz yazıyorsunuz okuyorum 10 sn evden cıkamam zaten ben gunde belki 20 kere sallanıyormuyuz diye dikkat kesılıyorum o ara 10 dk gecer. Icım titreyerek yazıyorum bunları yazdım hep yazıyorum eski bınadayım. Deprem guclendırme elemanları bugun dukkanlara baktılar bir sorun yok okey. Yeni eve gecsemde 7 lık bı depreme verilen sure 1 dk 2 dk bahsedıyor millet nasıl dayansın yeni evde 😑 ıcım titriyor usumuyorum korkuyorum, turkıye tamamen deprem bolgesı nereye gidelim olmaz ki. İsimiz burda evimiz burda. Dusunuyorum yeni eve gecsemde korkuyorum bitmeyecek acaba konusmamak mı cozum bakmasam mı artık bu sayfalara?
Sana katılıyorum benimde suanda içim daraldı yıne az once en çok tekirdağ denildi nefes almam değişti kendime telkin veriyorum ama yok olmuyor. Okumak istemiyorum yazılanları ama merakta ediyorum , şener üşümezsoy boyle cok guzel rahatlatıcı seyler söylüyor o kdar siddetli olmayacak filan diyor işin garibi onu cok takan yok kendi çevreleride dışlamış , böyle yaşamak gerçekten cok zor heran oldu olacak ne zaman diye düşünmek ve sizinle aynı seyi düşünüyorm ben kalir yavruma bisey olursa, bana bisey olsa kim nasil bakar diye düşünüyorum artik düşünmek istemiyorum. Sanirim artik okumayacagim yorumları

Yine geldi benim esereklı saatlerim. Gece olunca ıcıme bısey cokuyor. Kaygı bozuklugum var net, de gitsem ılac verse uyusursam ya yetısemezsem cocuklarıma. Enkazda kalmaktan asırı korkuyorum, cocukların ölür ben kurtulursam cıldıracak gıbı oluyorum. Yarın olecek gıbı yasamak cok zor degıl mı kızlar. Cok kotu senaryolar cızıyor lar ben bizzat dinlemedim kaldıramam diye, kaldıramam da siz yazıyorsunuz okuyorum 10 sn evden cıkamam zaten ben gunde belki 20 kere sallanıyormuyuz diye dikkat kesılıyorum o ara 10 dk gecer. Icım titreyerek yazıyorum bunları yazdım hep yazıyorum eski bınadayım. Deprem guclendırme elemanları bugun dukkanlara baktılar bir sorun yok okey. Yeni eve gecsemde 7 lık bı depreme verilen sure 1 dk 2 dk bahsedıyor millet nasıl dayansın yeni evde 😑 ıcım titriyor usumuyorum korkuyorum, turkıye tamamen deprem bolgesı nereye gidelim olmaz ki. İsimiz burda evimiz burda. Dusunuyorum yeni eve gecsemde korkuyorum bitmeyecek acaba konusmamak mı cozum bakmasam mı artık bu sayfalara?
Bemi anlattin esim isten geldindi gelene kadar oldum oldum dirildim bunu yasamak ne aciymis sanki olum gunumu biliyomusumda hic biseyden zevk alamiyomusum gibi benmde evladm var onu dusununce cigerlerim tutusuyo 26 tarihinden buyana acilarla doluyom agliuorum hep ama evladm icin enkaz altinda kalirsak sutum kesilir emzirememde diue korkuyom bunlari dusundikce odum patliyo Allahim cok kotuyum cok napsam bilemiyorum nere gtsem😪😪😔😔😔😔😔

Benimde evde kedilerim Depremden Önce Baya miyavladılar kapıları tırmaladılar sonra deprem oldu.. Nedense bu akşam gene kudurdu miyavlayıp dış kapıya gidiyor aglamış.. Tedirginim uyumuyorum, artık uykum falan kalmadı :KK43: Gece uykuları haram oldu, büyük deprem olana kadar da uyumam herhalde :KK43:

Benimde evde kedilerim Depremden Önce Baya miyavladılar kapıları tırmaladılar sonra deprem oldu.. Nedense bu akşam gene kudurdu miyavlayıp dış kapıya gidiyor aglamış.. Tedirginim uyumuyorum, artık uykum falan kalmadı :KK43: Gece uykuları haram oldu, büyük deprem olana kadar da uyumam herhalde :KK43:

Hayvanlar yer hareketlerini duyuyorlar olabilir, depremden ne kadar zaman önce miyavladilar o gün?
Korkutma bizi.

Sabah Miyavladı öğlene kadar susmadı.. Şuan sakinleştiler.. İnşallah deprem fln olmaz bende uyku falan kalmadı :KK43:

2 tane 1.4 ve 1.5 lik deprem olmuş yarım saat önce, 5 dakika arayla. Sürekli hareketlilik de var, ondan rahatsız olmuşlardır belki ya da farklı bir sebebi vardır... Sakin ol, korkutma kendini iyice

99 depreminde abimin kaldığı ev yıkılmış, arabası da başka bir binanın altında kalmıştı. Arabalarınızı şayet varsa, açık alanlara parketmek daha iyi olabilir en azından olası bir depremden sonra içinde uyuyabilecek bir arabanız olur. Başka aklıma gelen şeyse bir düdük bulundurmak. Enkaz altında kalmaya karşı en azından sesinizi duyurabilmek adına işe yarayabilir.

Allah sizleri ve ailelerinizi korusun.

2 tane 1.4 ve 1.5 lik deprem olmuş yarım saat önce, 5 dakika arayla. Sürekli hareketlilik de var, ondan rahatsız olmuşlardır belki ya da farklı bir sebebi vardır... Sakin ol, korkutma kendini iyice
Olsa büyük deprem de rahatlasak artık kendimi aşırı derecede stres altında hissediyorum..

Ben de uyuyamıyorum. Ruyalarıma giriyor zaten. Napıcaz boyle bilmem.

Felaket tellalı olduk iyice, korkmayanları da korkutuyoruz
Ama benim de inanılmaz içim sıkılıyor
Son depremlere bakayım dedim azalmıştır artçılar, rahatlarım diye
İyice sıkıldım, hareketli yine.
Oof of :KK43:

Depremden beridir farkli bir odada yatiyoruz, , yatak odamda gardırop devrilir vs diye en gec 1 de yatan ben 4 ten once yatamiyorum. Oturdugum ev hem 30kusur yillik eski hem sahile yakiniz cok .. komsularim hep ermeni belki bunlar yaparken saglam yapmistir evi diye teselli bulmaya calisiyorum , deprem cantasi hazirladim, surekli kandillinin sayfasindayim zaten, orda yazandan daha cok sallanıyorum gun icinde cunku psikolojim iyice gitti, surekli gozum lambada, insani olmek degil enkaz altinda kalmak korkusu bitiriyor daha cok..otururken ayakta sürekli sallanıyorum hemen siteye bakıyorum yok artci bile olmamis o an, ama sallaniyorum sanki.... ne yapıcaz biz boyle nasil normale donucez ya

Depremden beridir farkli bir odada yatiyoruz, , yatak odamda gardırop devrilir vs diye en gec 1 de yatan ben 4 ten once yatamiyorum. Oturdugum ev hem 30kusur yillik eski hem sahile yakiniz cok .. komsularim hep ermeni belki bunlar yaparken saglam yapmistir evi diye teselli bulmaya calisiyorum , deprem cantasi hazirladim, surekli kandillinin sayfasindayim zaten, orda yazandan daha cok sallanıyorum gun icinde cunku psikolojim iyice gitti, surekli gozum lambada, insani olmek degil enkaz altinda kalmak korkusu bitiriyor daha cok..otururken ayakta sürekli sallanıyorum.. ne yapıcaz biz boyle nasil normale donucez ya
Aynı psikolojideyim dışarıda hiçbirşey düşünmezken evin kapısında başım dönmeye sallanmaya başlıyorum uyku desen yok sürekli lambaya bakıyorum bu şekilde yaşamak çok zor belki on sene olmayacak bilemeyiz ama artçılar bitmişken tekrar başlıyor gibi görünüyor sanki en azından şiddetli değil diyorum. 24 ünden önceki tarihten bakarsak aslında 3 4 arası olmuş hep ve yetkili merciler bu konuda öngörülü olduğu halde uyarmadı olana kadar bekledi olduktan sonra okullarda hasar incelemesi yapıyor e neredeydin bu kadar zaman? Ben 1 yıllık binada oturuyorum ama 7. Kat o yüzden çok hissediyorum 3 leri bile. Allah korusun birşey olsa 7 katı nasıl ineceğim eşim işteyken hep yalnızım ağlamaktan psikoloji bitti gitti. Dışarıda arabada yatsan daha güvensiz heryer bina elektrik direği. Önümüz kış. En iyisi bu memleketten gitmek. Zaten 20 milyon nüfus yaşamak denirse

29 okul hasarli, kimbilir duymadığımız ne evler var, ben bodruma baktim gecen gun, bir tane catlak var ama siva midir bilemem ki, bilirkisilerin gelip bakmasi lazim, bakanlarda detayli incelemiyormus, istanbuldan gitmek istiyorum ama düzen de ha deyince bozulmuyir, istanbul ici tasinsam hangi semtte hangi evler iyidir bilmiyorum, ayrica ev iyi olsa ne, disarda iste okulda heryerde olabilir, Allah yaşatmasın korusun hepimizi, bizlere de iç ferahligi versin

Deprem dünyanın bir gerçeği. Bundan hiçbir yerde kaçma imkanı yok maalesef. Beni ve yeni doğan bebeğimizi de eşim korkudan İstanbuldan ailemin yanına yolladı geçen gün ki depremden sonra. Gerçekten çok korkutucuydu. Ben de burada uykuya dalarken sallanarak uyanmaya başladım birkaç gündür 😔😏 şu an olduğum yer de birinci derece deprem bölgesi ama evlerin az katlı olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum... Korkulmayacak gibi değil ama doğanin gücü karşısında elden gelen çok birşey de olmuyor

Bende dusunuyorum gıdelım ama nereye Turkıyenın fay hatlarını gosteren bır lınk vardı eksı de. Baktım yok yok ya Konya bı zebze onunda ucundan bır yerınden sılık bır fay hattı gecıyor.

Dun aksam cocukları odasında yatırdım ama gece elektrıkler kesıldı nasıl panık oldum anlatamam kucuk bebegımde aglamaya basladı. Esımın uykusu cok agır , bogazlayacaktım neredeyse adamı sonra tabı 3.30 kadar uyuyamadım korkudan .

Nasıl unutacagız bız bunu hıc bılmıyorum
I inessa armand canım sende haber et bugun ne oluyor ne gıdıyor dıye

Bende dusunuyorum gıdelım ama nereye Turkıyenın fay hatlarını gosteren bır lınk vardı eksı de. Baktım yok yok ya Konya bı zebze onunda ucundan bır yerınden sılık bır fay hattı gecıyor.

Dun aksam cocukları odasında yatırdım ama gece elektrıkler kesıldı nasıl panık oldum anlatamam kucuk bebegımde aglamaya basladı. Esımın uykusu cok agır , bogazlayacaktım neredeyse adamı sonra tabı 3.30 kadar uyuyamadım korkudan .

Nasıl unutacagız bız bunu hıc bılmıyorum
I inessa armand canım sende haber et bugun ne oluyor ne gıdıyor dıye
Sizde de benim gibi panik atak var sanırım okudum biraz yorumlarınızı da. Önemli olan fay hattı olup olmaması değil enerji birikiminin olduğu yerden uzaklaşmak ama şu da var insanın başına nerde ne gelir belli değil kaçar gibi gitmekten ziyade gerçekten istanbulda yaşanmıyor bunu düşünerek gitmek lazım. İnsanlar depremden hemen sonra normal hayatlrına dönüp unutuverdiler sorun bizlerde sanırım